På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

 

 

Daniel frågar

Vad heter den nyaste boken av Ann-Helen Laestadius?

 

 

Bibliotekarien svarar

Hej Daniel,

Ann-Helén Laestadius har kommit med flera nya böcker i år. "Inte längre min" som är en fortsättning på "Tio över ett". De böckerna handlar om Maja som bor i ett Kiruna som byggs om så att hon knappt känner igen sig längre. Bland annat så är hon jätteorolig över att sprängningarna i gruvan ska göra så att hela hennes familj dör. I första boken blir hon kär i Albin och hennes bästa kompis flyttar till Luleå.

2018 kom också "Bara dra" på både svenska och samiska (Dušše bijadit, Ajve vuelkedh, Ber vuolgget). Den handlar om Johannes i Övre Soppero som inte är jättesugen på att bli renskötare som familjen vill.

Den allra senaste heter "Pimpelfiske" och den är så ny att den inte har kommit till biblioteken ännu (när jag skriver detta är det den 8/10). Det är en bilderbok som handlar om när Malte ska pimpelfiska för första gången.

/ Agneta

 

Fråga våra bibliotekarier

AgnetaLiz

Agneta och Liz kan du fråga om allt. Ibland svarar de själva direkt på din fråga. Ibland får du istället tips om var du kan hitta ett bra svar på frågan.

Bibliotekarierna på Polarbibblo är experter på litteratur, film, sagor och musik på cd för barn och ungdomar.

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss