På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

 

 

Melek frågar

Finns det några bra böcker som handlar om skräck eller liknande?

Bibliotekarien svarar

Hej Melek,

det finns hur många böcker som helst som handlar om skräck! Du skriver inte hur gammal du är så jag ger dig några tips som passar för ca 9-12 år. Först och främst ska du kolla på Polarbibblo.se under fliken BOKTIPS. I spalten till höger hittar du olika ämnen. Under "spänning & äventyr" hittar du många jättespännande böcker som andra barn har tipsat om.

På biblioteket kan du låna Benni Bödkers otäcka och "superskräcksliga" serie om zombier. Det finns två serier med : Zombie city (börja med ettan, De dödas stad) och Zombieworld (ettan heter Du är smittad).

En annan bra serie är den om Herbert och hans kompis Sally i Eldsala. Börja med bok ett: Zombiefeber, bok två heter Varulvens hemlighet och trean Mumiens gåta

Vampyrguden av Sebastian Rook är också riktigt otäck - den gav i alla fall mig rysningar när jag läste den.

Hoppas du blev nöjd!

/ Agneta

 

Fråga våra bibliotekarier

AgnetaLiz

Agneta och Liz kan du fråga om allt. Ibland svarar de själva direkt på din fråga. Ibland får du istället tips om var du kan hitta ett bra svar på frågan.

Bibliotekarierna på Polarbibblo är experter på litteratur, film, sagor och musik på cd för barn och ungdomar.

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss