På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

 

 

Maja frågar

Har ni något boktips?

Bibliotekarien svarar

Hej Maja,

vi har massor av boktips! Du kan väl börja med att titta här på Polarbibblo under fliken BOKTIPS.

Du har inte skrivit hur gammal du är så en del av tipsen kanske du får vänta med att läsa.

Alla böcker om cirkusdeckarna Kaspar och Katinka av Dan Höjer är bra. Den senaste heter "Cirkusdeckarna och shoppingmysteriet" Här är det varuhuset i Ullared som får problem med stölder. Om du vill läsa serien från början så heter den första boken "Cirkusdeckarna och spökmysteriet". Böckerna utspelar sig på olika platser i Sverige, beroende på vilken ort det är cirkus.

Jag gillar också böckerna om Halvdan och Meia av Martin Widmark, börja med "Hövdingens bägare".

"Hanna och tjuven" av Ragnhild Rören är en spännade berättelse om Hanna som blir vittne till hur en gammal tant blir rånad.

En riktigt tjock och jättespännande bok är "Ishavspirater" av Frida Nilsson. Den handlar om Siri som måste ge sig ut på en livsfarlig resa för att befria sin lillasyster Miki som är fånge hos den grymme piraten Vithuvud.

 

/ Agneta

 

Fråga våra bibliotekarier

AgnetaLiz

Agneta och Liz kan du fråga om allt. Ibland svarar de själva direkt på din fråga. Ibland får du istället tips om var du kan hitta ett bra svar på frågan.

Bibliotekarierna på Polarbibblo är experter på litteratur, film, sagor och musik på cd för barn och ungdomar.

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss