På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

 

 

Odezy N frågar

Jag tycker att det är svårt att välja och jag gillar äventyr men hittar ingen bra bok. 

Bibliotekarien svarar

Hej Odezy,

mitt första tips är att du går in under fliken "Boktips" och läser vilka tips som barn skickat in. Just nu finns där tips på många spännande böcker.

Du skriver inte hur gammal du är, så jag tipsar om lite olika titlar: "Den hemliga resan" av Lowe Aspviken - om nioåriga Albertina som smiter ombord på en bark som hennes pappa ska segla till ett speciellt land. Under färden får Albertina vara med om många spännande äventyr. 

"Förvandlad" av Mårten Melin - om Måns som börjat på internatskola - en mycket speciell sådan ska det visa sig - en del av eleverna låser man in under natten och en del har galler för sina fönster... Snacka om spänning, rysningar och äventyr! 

"Bob" av Wendy Mass handlar om en liten varelse som under fem års tid har väntat i en garderob hos Olivias mormor. Så kommer hon tillbaka, men det visar sig att Olivia har glömt allt om Bob. Hur ska han få henne att minnas att hon lovat honom att hjälpa till att hitta hem. 

Lena Lilleste har skrivit tretton böcker om kompisarna Tommy och Flisen. Om du inte har läst dem så börja med "Inbrott i skolan". Klasskassan blir stulen under ett brandlarm... 

Vänligen

/ Agneta

 

Fråga våra bibliotekarier

AgnetaLiz

Agneta och Liz kan du fråga om allt. Ibland svarar de själva direkt på din fråga. Ibland får du istället tips om var du kan hitta ett bra svar på frågan.

Bibliotekarierna på Polarbibblo är experter på litteratur, film, sagor och musik på cd för barn och ungdomar.

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss