På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Senaste tipsen

Hanna 1918

Ogoro H tipsar
Hanna 1918 av Monica Borg-Sunabacka

"Måne måne på på himlen där, hälsa pappa vi väntar här."
Hanna 1918 handlar om tioåriga Hanna som bor i Finland när inbördeskriget bryter ut. Slagsmål utan för skolan, oroliga klasskamrater och en pappa som är borta.
Denna bok är sorglig och hemsk men också väldigt bra. Den är hyfsat ny och är från 9 år. Borde definitivt läsas!
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Hanna 1918 » | Fler boktips med Förr i tiden »

Eld och is

Sara.L tipsar
Eld och is av Erin Hunter

Eld och is handlar om Åskklanen som är en av fyra klaner. De andra klanerna heter Vindklanen, Skuggklanen och Flodklanen. Alla i boken är katter och de som det handlar mest om är Eldhjärta och Gråsvans. I boken dör några katter och det är lite sorgligt men boken är fortfarande bra.
Jag gillar boken för att den är spännande och innehåller äventyr. Det bästa med boken är alla katter! Boken passar de i åldern 9-12 år som gillar spännande böcker om katter.
P.S. Eld och is är del två i serien Warriors.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sara.L » | Fler recensioner av Eld och is » | Fler boktips med Spänning & äventyr »

Silverskrinet

Olivia J tipsar
Silverskrinet av Chris Mould

Silverskrinet handlar om två barn som måste ta död på pirater med pest och endast en talande gädda och en ibis till sin hjälp.
Jag anser att boken är bra eftersom att den är spännande och lite humoristisk. Jag tror att man bör vara minst 9 för att läsa den
P.S. Silverskrinet är tredje delen i serien Hemligheten på Crampton Rock.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Olivia J » | Fler recensioner av Silverskrinet » | Fler boktips med Spänning & äventyr »

Ingen kommer undan

Jessica L tipsar
Ingen kommer undan av Anna Knutsson

Ingen kommer undan handlar om en kille som heter Sebastian. Han går i 6B. Sebbe har en bästa kompis som heter Connor och som inte alltid kommer till skolan. De ska åka på en klassresa men Connor får inte följa med eftersom att han har varit borta så mycket från skolan. Sebbe kommer på en plan på hur han ska smuggla med Connor i alla fall. De träffar en gammal gubbe som verkar vilja bränna ner skolan, vad ska de göra nu?
Det är en jättebra bok med ganska korta kapitel. Boken är däremot väldigt lång med mycket text. Ett tips till de som är 10 till 12 år.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Jessica L » | Fler recensioner av Ingen kommer undan » | Fler boktips med Spänning & äventyr »

Vi på Saltkråkan

Lildaj tipsar
Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren

Vi på Saltkråkan handlar om familjen Melkersson som har hyrt ett hus på en ö som heter Saltkråkan, som ett sommarnöje som Melker säger. När de kommer fram så uptäcker de att huset inte är i de skick de trott. De rustar upp huset och på sin väg lär hela familjen känna grannfamiljen Granqvist med barn i nästan exakt samma ålder som Melkerssons. Hela sommaren hittar barnen på bus, den 19årige Malin får en sommarflört och Melker försöker vänja sig med skärgårdslivet.
Jag tycker boken är bra. Det är en bra sommarklassiker (även om jag skriver detta på vintern). Man kommer lätt in i den men den kan vara lite svårläst och den har rätt långa kapitel med mycket svårare ord men om man är över 10 borde det gå bra. Jag älskar den.
#Bibblo
#Legimus

 

Fler boktips av Lildaj » | Fler recensioner av Vi på Saltkråkan » | Fler boktips med Kärlek & vänskap »

Sifferplaneten

Sara.L tipsar
Sifferplaneten av Christer Fuglesang

Sifferplaneten handlar om Markus och Mariana som åker till rymden med farbror Albert och hamnar på en okänd planet. Den okända planeten är Sifferplaneten och där får Markus och Mariana vara med och rädda prinsessan Ett.
Jag tycker att boken var spännande. Böckerna om Markus och Mariana är en av mina favorit-bokserier.
P.S. Sifferplaneten är del 2 i serien Markus och Marianas äventyr med farbror Albert
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sara.L » | Fler recensioner av Sifferplaneten » | Fler boktips med Spänning & äventyr »

Stad av skuggor

Lisa K tipsar
Stad av skuggor av Cassandra Clare

Stad av skuggor börjar med att Clary och hennes kompis Simon ska gå på nattklubben Pandemonium, men det som väntar där är allt annat än normalt. Clary ser hur några personer försvinner in genom en dörr där de inte borde gå in, hon misstänker att något är fel och följer efter. När hon kommer in ser hon först ingenting men tittar sedan igen och ser hur en kille blir mördad, men någonting är fel. Efter att killen dog så bara försvann han. Det visar sig sedan att det bara är Clary som kan se mördarna. Dagen efter när Clary sitter på ett café ser hon hur en av mördarna också sitter där, samma dag försvinner hennes mamma . Under loppet av två dagar har hela Clarys liv förändras och det kommer aldrig att bli sig likt igen.
Huvudpersonen i den här boken heter Clary Fray. Clary är en intressant karaktär eftersom hon inte vet så mycket om varken sig själv eller sin familj och det är bra att man under boken får veta mer lite i taget. Jag stör mig däremot lite på att hon inte ifrågasatt sin bakgrund lite tidigare, men hade hon gjort det så hade det här ju inte blivit någon bok så jag får väl klara mig. Clarys bästa kompis heter Simon. Simon är ganska speciell eftersom han har en tvåsidig personlighet. Han beter sig ganska nördigt, fast innerst inne är han ändå cool. En annan viktig karaktär i boken är Jace. Jace är en sån karaktär som man bara måste älska. Jag älskar honom i alla fall eftersom han är så cool. Han är även ganska mystisk men på ett bra sätt. Jaces bakgrund är väldigt intressant dessutom, men jag tänker inte avslöja något om den utan ni får läsa boken själva helt enkelt.
Jag tyckte att den här boken var riktigt superbra. Jag skulle nog klassa den som den bästa boken som jag läst ut hittills i år. Så jag rekommenderar helt klart den här boken till alla som gillar fantasy. Det jag gillar med den här är att det händer alltid nya saker så den blir inte tråkig på samma sätt som många andra böcker. Det var även ganska bra beskrivningar i boken. Det jag inte gillar med boken är att man kunde ha fått reda på lite mer om alla varelser som finns. Men annars kan jag inte komma på något. Den här boken är en upplevelse, storyn är som en dörr till en ny värd full av spänning och karaktärerna är så verkliga att de lika gärna skulle kunna vara dina grannar.
Stad av skuggor får betyget 9/10. Som sagt är den nog den bästa boken jag läst i år. Det är ganska mycket kvar på året så det skulle kunna ändras, fast för tillfället ligger den 1:a.
P.S. Stad av skuggor är första boken i serien The Mortal Instruments
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa K » | Fler recensioner av Stad av skuggor » | Fler boktips med Magi & fantasi »

Se fler boktips

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss