Lila linje

Senaste tipsen

Robots chans

Wilma F tipsar
Robots chans av Lin Hallberg

Den här boken är väldigt bra! Jag älskar den! Den är så spännande och lite sorglig. Man vill bara läsa mer av den när man har börjat att läsa!

Det handlar om en flicka som heter Mika. Hon följer med sin storebror till hans kompis, och där bredvid hans kompis ligger det en liten gård med många hästar. Mika träffar en snäll tjej där som heter Helen. Mika fastnar för en häst där, som är väldigt mager och sjuk. Hon försöker hjälpa hästen och ... Resten får du läsa själv!


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Wilma F » | Fler recensioner av Robots chans » | Fler boktips med Spänning & äventyr, Natur & miljö »

LasseMajas Detektivbyrå: Galoppmysteriet

Wilma F tipsar
LasseMajas Detektivbyrå: Galoppmysteriet av Martin Widmark

Det var ganska länge sedan jag läste denna bok, så jag kommer inte ihåg så jättemycket, men jag kommer ihåg att den var väldigt spännande och bra. Man ville bara läsa mer av den! 
PS från Regine. Det här är den sjuttonde boken i serien om detektiverna Lasse och Maja. 
Beskrivning ur Barnbokskatalogen, Barnens bibliotek
3 hästar och kuskar ställer upp i Vallebys galopptävling. Alla har förstås satsat på de vana galopphästarna. Sara, som aldrig tävlat förut halkar efter men plötsligt händer nåt. Lasse och Maja anar att det är nåt fuffens på gång.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Wilma F » | Fler recensioner av LasseMajas Detektivbyrå: Galoppmysteriet » | Fler boktips med Spänning & äventyr, Natur & miljö, Sport »

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Elin J tipsar
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs

Jacob är besynnerlig, fast det vet han inte än. Hans farfar berättade sagor om monster och ett barnhem han påstod att han bodde på när han var liten som var fullt med besynnerliga barn. En kunde sväva, en var osynlig och massor av andra som kunde göra övernaturliga saker. Men sagorna var inga sagor utan riktiga berättelser men Jacob trodde inte på dem.

När Jacob sedan reser till ön där barnhemmet låg innan det blev bombat under andra världskriget, så förstår han att allt är på riktigt. Jacob, de andra barnen och föreståndarinnan som kan förvandla sig till en fågel måste skydda sig och sin tidsloop från De tomma.

Världens bästa bok enligt mig. En spännande och lite fantasybok. Älskar den, rekommenderar den starkt för de som gillar övernaturliga saker. Jag har sett både filmen och läst boken. Tycker filmen är bra med boken är tre gånger så bra. Har även börjat läsa på den andra boken i den serien men tycker den första är bäst!

PS
från Regine. De andra delarna heter Spökstaden (del 2) och Själarnas bibliotek (del 3).
Här kan du provläsa Miss Peregrines hem för besynnerliga barn >>


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elin J » | Fler recensioner av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn » | Fler boktips med Spänning & äventyr, Magi & fantasi »

Resten får du ta reda på själv

Elisabeth B tipsar
Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Samantha Kingston är populär, har många vänner och en pojkvän. Men en dag så dör hon plötsligt. Men hon får en till chans nästa dag att överleva. Och en till nästa dag. Och nästa. Samma dag återupprepas alltså om och om igen, och medan hon aldrig vet om denna dag kommer bli hennes sista, så inser hon värdet av hennes liv till fullo. Tänk dig själv: att bara ha en dag kvar att leva. Vad skulle du göra? Säga till dina närmaste?

Lauren Oliver beskriver härligt, karaktärerna älskade jag och historien och beskrivningarna var superbra, jag Ä L S K A D E boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elisabeth B » | Fler recensioner av Resten får du ta reda på själv » | Fler boktips med Svårt & sånt »

Rum 213

Gustav J tipsar
Rum 213 av Ingelin Angerborn

Elvira borde ha varit misstänksam när hon fick plats på kollot - hon anmälde sig en vecka för sent. Sen var det ryktena om rummet de skulle bo i, men det är ju sommar och soligt med söta killar, här kan det ju inte hända något hemskt?

En bra och spännande bok, lite läskig.

PS. Det här är del 1 av 3 i serien om Elvira.DS

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Gustav J » | Fler recensioner av Rum 213 » | Fler boktips med Spänning & äventyr »

Se fler boktips

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss