På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Senaste tipsen

Nidstången

Vide A tipsar
Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell, text. Henrik Jonsson, bild

Nidstången handlar om två bröder som heter Viggo och Alrik. Dom bor hos en fosterfamilj för att deras föräldrar inte kan ta hand om dom.
Jag gillar boken för att den är spännande eftersom det händer saker hela tiden. Jag rekommenderar den här boken för att den är bra för alla åldrar.
P.S. Nidstången är första delen i serien PAX.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Vide A » | Fler recensioner av Nidstången » | Fler boktips med Magi & fantasi »

Alice i Stratford

Iciny O tipsar
Alice i Stratford av Åsa Storck

Alice i Stratford handlar om två barn som är föräldralösa men uppfostras av moster Emma som är kock. Barnen heter Alice och Adam. Adam går i skola och ska ha en föreställning med sin klass men han har problem med minnet så Alice klär ut sig till Adam. Alice gör klart föreställningen men efter den så blir Alice påkommen.
Den här boken är väldigt lättläst. Den handlar mycket om saker som hände förr i tiden. Den här boken passar såna som precis har börjat läsa.
 
PS. Alice i Stratford är fjärde boken i serien På plats i tiden.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Alice i Stratford » | Fler boktips med Förr i tiden »

Den svarta boken

Irecu T tipsar
Den svarta boken av Peder Nääs Sundermyr

Den svarta boken handlar om en kille som heter Gabriel som blir mobbad i skolan. Han har hittat en svart bok som är magisk. Han kan skriva in olika namn i boken så försvinner dom personerna. Det är bara han som kommer ihåg att den personen fanns och vad hen hette.
Jag gillade boken därför att den är spännande och man vill lätt fortsätta läsa den när man väl har börjat. Jag tycker verkligen du ska läsa boken därför den är väldigt spännande.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Den svarta boken » | Fler boktips med Magi & fantasi »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Axoxe Q tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om flera djur som är ett Ninjateam som stoppar skurkar som stjäl barns skratt. En av skurkarna är en stor blå kanin. En katt i Ninja-teamet som heter Flores blir kidnappad.
Jag gillar boken därför att det händer saker hela tiden och den blir aldrig långtråkig. Jag tycker att du sa läsa boken för den är så spännande.
/Max
 
PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i serien om Ninja Timmy.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten » | Fler boktips med Magi & fantasi »

Övergiven värld

Awymy K tipsar
Övergiven värld av Sofia Bergting

Övergiven värld handlar om en tjej som har bott ute vid ett träd men en dag hittade en kille henne och tränade henne till ridare. Nu vill han att hon ska ut i världen och utforska och kunna leva själv men det händer en massa konstiga saker, till exempel konstiga barn som blir en docka.
Jag gillar boken därför att den är så konstigt och spännande. Om du gillar att göra fantasy-världar är den här boken för dig. Det är den bästa boken jag har läst.
 
PS. Övergiven värld är första boken i serien De dödas rike.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Övergiven värld » | Fler boktips med Magi & fantasi »

Kompassen

Uwota L tipsar
Kompassen av Kim.M Kimselius

Boken handlar om en pojke från Skåne som heter Markus och är tvungen att flytta till Värmland på grund av att hans mamma gifter sig med en man som bor i Värmland, i ett hus mitt i skogen. Sommarlovet har börjat och mamma måste börja jobba tidigt, men styvfadern slår Markus och hans mamma dagligen jättehårt så en dag bestämmer sig Markus för att rymma. I staden sägs det att en trollkarl kan styra över hela landet med en fjäderpenna, till exempel om han vill få bort någon från landet så kan han det.
Kompassen är en spännande bok därför att det händer mycket saker som gör att man bara vill fortsätta läsa. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken för att man får veta mycket om när familjemedlemmar blir slagna av andra familjemedlemmar.
//Emmy
 
PS. Kompassen är första boken i serien Staden på andra sidan.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Kompassen » | Fler boktips med Magi & fantasi »

Månfågel

Apunu G tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Jag har läst boken Månfågel av Ingelin Angeborn. Den handlar om en 12 årig flicka som heter Vendela. Hon har inga vänner för hennes bästa vän Minna har flyttat till Storbritannien. Hennes mamma är död och hennes pappa jobbar hela dagarna.

Månfågel är en spännande bok för att det händer konstiga saker hela tiden. En koltrast följer efter henne och kollar på henne och hon kommer in i en drömvärld. Jag tycker att du borde läsa den här boken för att det händer många saker hela tiden.

Boktipsat av Gustav A

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Månfågel » | Fler boktips med Spänning & äventyr »

Se fler boktips

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss