På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Fler som publicerats:
Kan doktor Proctor rädda julen?

Unovy H tipsar
Kan doktor Proctor rädda julen? av Jo Nesbo

Jag tycker att den är jättebra, jag har läst den minst 7 gånger! Och det bästa är att jag fick den av denna webben: polarbibblo.se!

PS. Beskrivning av boken lånad från förlaget: "Den girige affärsmannen Thrane har gjort affärer med självaste kungen. Han har nämligen köpt rättigheterna till julen! Han bestämmer direkt att alla som handlat julklappar för mindre än 10 000 kronor på hans eget varuhus förbjuds att fira julafton. Men hur ska det gå för alla de som inte har råd? Våra tre hjältar söker hjälp hos självaste jultomten när ger de sig ut på en hisnande resa för att ställa allt till rätta. Men jultomten visar sig vara helt annorlunda än den skrockande mysiga farbror de föreställt sig ..."

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kan doktor Proctor rädda julen? »

Nidstången

Donut123 tipsar
Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell, text. Henrik Jonsson, bild

Nidstången handlar om två bröder som heter Viggo och Alrik. Dom bor hos en fosterfamilj för att deras föräldrar inte kan ta hand om dom.
Jag gillar boken för att den är spännande eftersom det händer saker hela tiden. Jag rekommenderar den här boken för att den är bra för alla åldrar.
P.S. Nidstången är första delen i serien PAX.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Donut123 » | Fler recensioner av Nidstången »

Urchin och den försvunna arvingen

Uwyvy I tipsar
Urchin och den försvunna arvingen av M. I. McAllister

Urchin och den försvunna tronarvingen handlar om att det sprider sig ett rykte över ön om att Husk inte kan ha dött när han ramlade ner i hålet och folk blir oroliga. Plötsligt försvinner kung Crispin och drottning Ceders barn och man börjar leta.
Jag gillar boken därför att den var spännande och det är mycket som händer. Jag känner igen mig i att man kan tro på något rykte.
P.S. Urchin och den försvunna arvingen är tredje delen i Berättelser från Dimslöjornas ö
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Urchin och den försvunna arvingen »

Tam, tiggarpojken

Aduqa T tipsar
Tam, tiggarpojken av Jo Salmson

Tam, tiggarpojken handlar om en pojke som heter Tam. Han är fattig och hemlös och drömmer om att bli en drakriddare. En dag försöker han stjäla en drakamulett så han kan sälja den för pengar så han kan köpa mat, men han åker fast.
Den här boken är spännande för det händer ofta mycket och man verkligen känner vad Tam känner. Den här boken rekommenderar jag för folk som gillar fantasyböcker och det är också jättefina bilder.
P.S. Tam, tiggarpojken är första delen i serien Drakriddare
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Tam, tiggarpojken »

Alice i Stratford

Iciny O tipsar
Alice i Stratford av Åsa Storck

Alice i Stratford handlar om två barn som är föräldralösa men uppfostras av moster Emma som är kock. Barnen heter Alice och Adam. Adam går i skola och ska ha en föreställning med sin klass men han har problem med minnet så Alice klär ut sig till Adam. Alice gör klart föreställningen men efter den så blir Alice påkommen.
Den här boken är väldigt lättläst. Den handlar mycket om saker som hände förr i tiden. Den här boken passar såna som precis har börjat läsa.
 
PS. Alice i Stratford är fjärde boken i serien På plats i tiden.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Alice i Stratford »

Den svarta boken

Irecu T tipsar
Den svarta boken av Peder Nääs Sundermyr

Den svarta boken handlar om en kille som heter Gabriel som blir mobbad i skolan. Han har hittat en svart bok som är magisk. Han kan skriva in olika namn i boken så försvinner dom personerna. Det är bara han som kommer ihåg att den personen fanns och vad hen hette.
Jag gillade boken därför att den är spännande och man vill lätt fortsätta läsa den när man väl har börjat. Jag tycker verkligen du ska läsa boken därför den är väldigt spännande.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Den svarta boken »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Axoxe Q tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om flera djur som är ett Ninjateam som stoppar skurkar som stjäl barns skratt. En av skurkarna är en stor blå kanin. En katt i Ninja-teamet som heter Flores blir kidnappad.
Jag gillar boken därför att det händer saker hela tiden och den blir aldrig långtråkig. Jag tycker att du sa läsa boken för den är så spännande.
/Max
 
PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i serien om Ninja Timmy.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Övergiven värld

Awymy K tipsar
Övergiven värld av Sofia Bergting

Övergiven värld handlar om en tjej som har bott ute vid ett träd men en dag hittade en kille henne och tränade henne till ridare. Nu vill han att hon ska ut i världen och utforska och kunna leva själv men det händer en massa konstiga saker, till exempel konstiga barn som blir en docka.
Jag gillar boken därför att den är så konstigt och spännande. Om du gillar att göra fantasy-världar är den här boken för dig. Det är den bästa boken jag har läst.
 
PS. Övergiven värld är första boken i serien De dödas rike.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Övergiven värld »

Kompassen

Uwota L tipsar
Kompassen av Kim.M Kimselius

Boken handlar om en pojke från Skåne som heter Markus och är tvungen att flytta till Värmland på grund av att hans mamma gifter sig med en man som bor i Värmland, i ett hus mitt i skogen. Sommarlovet har börjat och mamma måste börja jobba tidigt, men styvfadern slår Markus och hans mamma dagligen jättehårt så en dag bestämmer sig Markus för att rymma. I staden sägs det att en trollkarl kan styra över hela landet med en fjäderpenna, till exempel om han vill få bort någon från landet så kan han det.
Kompassen är en spännande bok därför att det händer mycket saker som gör att man bara vill fortsätta läsa. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken för att man får veta mycket om när familjemedlemmar blir slagna av andra familjemedlemmar.
//Emmy
 
PS. Kompassen är första boken i serien Staden på andra sidan.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Kompassen »

Månfågel

Apunu G tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Jag har läst boken Månfågel av Ingelin Angeborn. Den handlar om en 12 årig flicka som heter Vendela. Hon har inga vänner för hennes bästa vän Minna har flyttat till Storbritannien. Hennes mamma är död och hennes pappa jobbar hela dagarna.

Månfågel är en spännande bok för att det händer konstiga saker hela tiden. En koltrast följer efter henne och kollar på henne och hon kommer in i en drömvärld. Jag tycker att du borde läsa den här boken för att det händer många saker hela tiden.

Boktipsat av Gustav A

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Månfågel »

Gregor från ovanjord

Enanu K tipsar
Gregor från ovanjord av Suzanne Collins

Boken handlar om en kille som heter Gregor. Han ramlar ner genom ett hål i lägenheten han bor i med sin lillasyster Boots. När de landar är de i en värld under jorden där det finns stora kackerlackor och råttor. Det finns också människor där nere som hittat grejer från Gregors pappa. Gregors pappa har varit försvunnen i två år och sju månader. Människorna och Gregor tror att råttorna har tagit pappan, så då börjar de försöka rädda pappan.

Gregor från ovanjord är en spännande bok för att det händer mycket saker som man blir överraskad av. Jag tycker att du ska läsa Gregor från ovanjord för att den är spännande och de gör modiga och farliga saker i den.

PS. Gregor från ovanjord är första delen i en serie.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Gregor från ovanjord »

Fiendeblod

Upiqu G tipsar
Fiendeblod av Lene Kaaberböl

Boken handlar om att det är några barn och ett av barnen heter Karla. Dom hittar korpägg. En natt vaknar ett av barnen och ser att Karla stampar på alla ägg förutom ett och hon tar med det hon inte stampade på. 

Jag gillar vildhäxa fiendeblod för att den är spännande och det händer många spännande saker. Jag tycker att man ska läsa Vildhäxa - Fiendeblod för att den är spännande och bra. 

Boktipsat av Ida


PS. Fiendeblod är femte delen i serien Vildhäxa som började med Eldprovet.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Fiendeblod »

Uppgång och fall

Atoto K tipsar
Uppgång och fall av Eliot Schrefer

Boken handlar om en grupp barn som blivit utspridda över olika kontinenter. De måste undvika faror och fiender. De måste hitta varandra för att besegra det onda. Spirit animals är en äventyrlig bok som utspelar sig i många miljöer.

Jag gillade inte boken men rekommenderar jag den till de som gillar äventyrliga fantasyböcker.
 
PS. Uppgång och fall är den sjätte boken i serien Spirit animals. Den första boken heter Vild, skriven av Brandon Mull. 
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Uppgång och fall »

Havet

Osohi S tipsar
Havet av Niklas krog

Legenden om Tann - Havet handlar om en värld av flera mystiska väsen bland annat vättar, skogsflickor, talande svampar och älvor. En vätte som heter Tann lever med sin skogsflicka Ania. Dom lever i en skog som heter Skogsriket. Sedan måste Tann lämna den fantastiska skogen på grund av Anias föräldrar som inte vill att sitt barn ska vara tillsammans med en vätte.

Berättelsen om Tann är spännande för att man får lära sig om naturen och hur man är en riktig vän. Boken var inte lika spännande som jag trodde men du kanske tycker den är mer spännande än vad jag tyckte. Man kan känna igen sig i att det inte alltid är så lätt att lämna nån. Jag tycker att du ska läsa den här boken för att man blir glad av den och man kan som göra sin egen lilla värld. 
 
PS. Havet är den sjätte boken i serien Legenden om Tann.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Havet »

Bara den svagaste överlever

Anafy Y tipsar
Bara den svagaste överlever av Petrus Dahlin

Bara den svagaste överlever handlar om storstadskillen Filix Wood som oftast spelar dataspel men som en morgon vaknar med en konstig känsla i magen. Han sätter ned fingret i naveln och det känns som en tråd som leder till något eller någon. Efter ett tag kommer han på hur fantastiskt det är i naturen och vill genast tälta men under natten sätter han ned fingret i naveln och känslan säger att han ska packa ihop och börja gå rakt it i skogen. 
Bara den svagaste överlever är inspirerande därför att den framhäver att det går att mäta styrka på mer sätt än att kolla vem som har störst muskler. Den är också en spännande bok för att det sker oväntade saker som gör att man vill fortsätta läsa. Jag känner igen mig i att många tror att det bara går att mäta styrka på ett sätt. Jag tycker verkligen att man ska läsa boken för att det är väldigt spännande i slutet och man kommer vilja läsa nästa del i serien.
P.S. Bara den svagaste överlever är den första boken i serien om Filix Wood
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Bara den svagaste överlever »

Ömannen

Ofyze Z tipsar
Ömannen av Niklas Krog

Ömannen av Niklas Krog handlar om en dvärg och en skogsflicka som åker över havet med en båt för att upptäcka mer av världen. Sedan blir det storm och de måste ta sig i land på den närmaste ön. Men på ön bor ett monster som är farlig och kastar sten på dem.
Ömannen är en väldigt spännande bok därför att man aldrig vet vad som händer innan det händer. Man blir aldrig trött på att läsa och man vill aldrig sluta. Det händer mystiska saker hela tiden.
P.S. Ömannen är sjunde delen i Legenden om Tann
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ömannen »

Bestens håla

Yvugo T tipsar
Bestens håla av Niklas krog

Bestens håla handlar om att Tann, som är huvudpersonen i boken, och hans kompis Aina ska försöka att få ut Besten ur sin håla i bergen. Men det visar sig att Besten är snäll och han är i grottan är för att han gömmer sig från sin största fiende Nidaros.
Bestens håla är intressant därför att man ser bilder framför sig för varje mening man läser och jag gillar att det är så mycket fantasi i boken. Jag tycker att du ska läsa Bestens håla ifall du gillar att få inre bilder och att man inte kan sluta läsa när man väl har börjat för att det är så intressant.
P.S. Bestens håla är andra boken i Legenden om Tann
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Bestens håla »

Dimmornas dal

Ybefi E tipsar
Dimmornas dal av Maud Mangold

Boken handlar om en flicka som heter Tea, hennes kompis Utzi som är en skednäsa (en kort figur med lång näsa) och deras kompis Gabriel. En dag försvinner Gabriel, då måste Tea och Utzi ge sig iväg för att leta efter honom och resan blir ett stort äventyr.

Dimmornas dal är en spännande bok som innehåller mycket magi och vänskap. Jag gillar boken för att alla är så hjälpsamma och bryr sig om varandra. Boken har mycket fantasi och det tycker jag gör boken mer spännande. Jag rekommenderar boken för att jag tycker den är riktigt spännande och man blir aldrig uttråkad. Boken är SUPERBRA!!!
 
PS. Dimmornas dal är andra boken i serien Skuggspelet som började med Ängeln utan vingar.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Dimmornas dal »

Kråkviskaren

Oryso O tipsar
Kråkviskaren av Jacob Grey

Boken handlar om en kille som heter Caw som bor med kråkor som han kan prata med och kalla till sig. Caw kallas för feral och det betyder man kan prata och kalla på djur. Sen börjar det hända oroliga saker i staden han bor i. Han och hans kråkor och andra feraler försöker bekämpa de onda som försöker få slut på dem.

Kråkviskaren är en bok om väldigt mycket makt och rädsla. Jag gillar den här boken för det händer så mycket saker hela tiden i boken. Jag skulle kunna vilja kommunicera med djur och prata med dem. Jag kan känna igen mig att man kan bli väldigt ensam och otrygg som i boken. Det är en fantasybok och det gillar jag verkligen. Jag tycker just du ska läsa den för att den är mystisk, spännande och det händer alltid grejer i den. Man blir helt fast i den. 


PS. Kråkviskaren är första boken i serien Feralerna.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kråkviskaren »

Pax Grimmen

Exazo F tipsar
Pax Grimmen av Text. Åsa Larsson & Ingela Korsell, Ill. Henrik Jonsson

Mitt boktips handlar om att bröderna Viggo och Alrik försöker leta information i det magiska biblioteket. En best härjar i Mariefred och attackerar människor i staden. Viggo och Alrik måste stoppa den innan fler människor blir skadade. Men är det en varulv? Det försöker Viggo och Alrik ta reda på. Kommer dom klara att besegra varulven?

Jag gillar boken därför att det händer mystiska och spännande saker. Boken påminner mig om att jag kan känna mig utanför ibland. Jag tycker verkligen att ni ska läsa boken därför att det händer så mycket spännande och mystiska grejer.


PS. Grimmen är andra boken i PAX-serien som började med Nidstången.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Pax Grimmen »

LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet

Agano J tipsar
LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet av Text. Martin Widmark, Ill. Helena Willis

Guldet ska bli levererat till tåget. Sen har guldet försvunnit. Lasse, Maja och polismästaren hittar många spår.

Guldmysteriet var väldigt spännande för att ledtrådarna blir fler. Det känns som att jag är med. Jag tycker att du ska läsa den här boken därför att den aldrig blir tråkig.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss