På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Fler som publicerats:
Vi på Saltkråkan

Lildaj tipsar
Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren

Vi på Saltkråkan handlar om familjen Melkersson som har hyrt ett hus på en ö som heter Saltkråkan, som ett sommarnöje som Melker säger. När de kommer fram så uptäcker de att huset inte är i de skick de trott. De rustar upp huset och på sin väg lär hela familjen känna grannfamiljen Granqvist med barn i nästan exakt samma ålder som Melkerssons. Hela sommaren hittar barnen på bus, den 19årige Malin får en sommarflört och Melker försöker vänja sig med skärgårdslivet.
Jag tycker boken är bra. Det är en bra sommarklassiker (även om jag skriver detta på vintern). Man kommer lätt in i den men den kan vara lite svårläst och den har rätt långa kapitel med mycket svårare ord men om man är över 10 borde det gå bra. Jag älskar den.
#Bibblo
#Legimus

 

Fler boktips av Lildaj » | Fler recensioner av Vi på Saltkråkan »

Sifferplaneten

Sara.L tipsar
Sifferplaneten av Christer Fuglesang

Sifferplaneten handlar om Markus och Mariana som åker till rymden med farbror Albert och hamnar på en okänd planet. Den okända planeten är Sifferplaneten och där får Markus och Mariana vara med och rädda prinsessan Ett.
Jag tycker att boken var spännande. Böckerna om Markus och Mariana är en av mina favorit-bokserier.
P.S. Sifferplaneten är del 2 i serien Markus och Marianas äventyr med farbror Albert
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sara.L » | Fler recensioner av Sifferplaneten »

Stad av skuggor

Lisa som älskar fantasy tipsar
Stad av skuggor av Cassandra Clare

Stad av skuggor börjar med att Clary och hennes kompis Simon ska gå på nattklubben Pandemonium, men det som väntar där är allt annat än normalt. Clary ser hur några personer försvinner in genom en dörr där de inte borde gå in, hon misstänker att något är fel och följer efter. När hon kommer in ser hon först ingenting men tittar sedan igen och ser hur en kille blir mördad, men någonting är fel. Efter att killen dog så bara försvann han. Det visar sig sedan att det bara är Clary som kan se mördarna. Dagen efter när Clary sitter på ett café ser hon hur en av mördarna också sitter där, samma dag försvinner hennes mamma . Under loppet av två dagar har hela Clarys liv förändras och det kommer aldrig att bli sig likt igen.
Huvudpersonen i den här boken heter Clary Fray. Clary är en intressant karaktär eftersom hon inte vet så mycket om varken sig själv eller sin familj och det är bra att man under boken får veta mer lite i taget. Jag stör mig däremot lite på att hon inte ifrågasatt sin bakgrund lite tidigare, men hade hon gjort det så hade det här ju inte blivit någon bok så jag får väl klara mig. Clarys bästa kompis heter Simon. Simon är ganska speciell eftersom han har en tvåsidig personlighet. Han beter sig ganska nördigt, fast innerst inne är han ändå cool. En annan viktig karaktär i boken är Jace. Jace är en sån karaktär som man bara måste älska. Jag älskar honom i alla fall eftersom han är så cool. Han är även ganska mystisk men på ett bra sätt. Jaces bakgrund är väldigt intressant dessutom, men jag tänker inte avslöja något om den utan ni får läsa boken själva helt enkelt.
Jag tyckte att den här boken var riktigt superbra. Jag skulle nog klassa den som den bästa boken som jag läst ut hittills i år. Så jag rekommenderar helt klart den här boken till alla som gillar fantasy. Det jag gillar med den här är att det händer alltid nya saker så den blir inte tråkig på samma sätt som många andra böcker. Det var även ganska bra beskrivningar i boken. Det jag inte gillar med boken är att man kunde ha fått reda på lite mer om alla varelser som finns. Men annars kan jag inte komma på något. Den här boken är en upplevelse, storyn är som en dörr till en ny värd full av spänning och karaktärerna är så verkliga att de lika gärna skulle kunna vara dina grannar.
Stad av skuggor får betyget 9/10. Som sagt är den nog den bästa boken jag läst i år. Det är ganska mycket kvar på året så det skulle kunna ändras, fast för tillfället ligger den 1:a.
P.S. Stad av skuggor är första boken i serien The Mortal Instruments
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa som älskar fantasy » | Fler recensioner av Stad av skuggor »

Hinsides brinner

Omyde G tipsar
Hinsides brinner av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Hinsides brinner handlar om en pojke som gjort en portal till en magisk värld som kallas Hinsides. Anledningen till att han åkte till Hinsides var ett skumt brev han fick av sin syster. Hans syster är spjäll, hon har två kroppar, en i Hinsides och en i den vanliga världen. Men anledningen av detta skumma brevet är att fasaelden, en evigt brinnande eld skapad av den rena hettan av krig, har släppts fri av en ond trollkarl.
Jag tycker att Hinsides brinner är en bra bok på grund av att jag gillar karaktärerna eftersom dom är intressanta och verkliga. Jag gillar också dom magiska krafterna för ayy dom är ganska coola.
P.S. Hinsides brinner är andra delen i Hinsides-trilogin
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Hinsides brinner »

Dräparen

Isara S tipsar
Dräparen av Nicklas Krog

Jag har en bok som heter Legenden om Tann: Dräparen. Boken handlar om Tann och hans vänner Aina och Bladhus som ska ta sig genom skogen men på vägen möter dom dom hemska klipptrollen. Trollen tar fast dom och dom försöker ta sig loss, men det går inte.

Boken Dräparen är inte en favorit för mig, men om du gillar fantasi och troll då är denna bok något för dig. Man kan känna igen sig i att vara rädd någon gång. Jag rekommenderar denna bok för dig som gillar fantasi och spänning.
Tipsat av Elin


PS. Dräparen är den femte boken i serien Legenden om Tann som började med Skogsflickan.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Dräparen »

Vulkanen vaknar

Ytega F tipsar
Vulkanen vaknar av Patrik Bergström

Boken Vulkanen vaknar handlar om en pojke som heter Remus. Han gillar inte andra människor förutom hans vän, som egentligen är en prinsessa och har rymt hemifrån. Helt plötsligt blir Regina tillfångatagen av sin pappa kungen som vill ha Maximus ring för att styra riket med mer makt. Remus skyndar sig till Regina och på vägen dit träffar han en tjej som heter Ardell som följer med honom på vägen. När de kommer fram så hör de något, vulkanen har vaknat! Lavastenar far hit och dit och byborna i stan skriker.

Jag tycker boken är bra för att den är äventyrlig och spännande. Jag för att det är en fantasy och mycket nya saker. Om du gillar spännande och äventyrliga böcker tycker jag att du ska läsa den här.


PS. Vulkanen vaknar är andra boken i serien Legenden om örnfolket som började med Maximus ring.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Vulkanen vaknar »

Mylingen

Ebeni E tipsar
Mylingen av Text, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Bild, Henrik Jonsson

Om du gillar böcker som har mycket mod och skräck då är det här en bok för dig.

Det börjar med att det hus Alrik och Viggo bor i är under attack av impar. Impar är en sorts varelse som är liten och slug och Alrik är allvarligt sjuk. Men Estrid och Magnar har en magisk ört. Men sen börjar mystiska saker hända och det visar sig att det är mylingen. Alrik och Viggo måste stoppa den från att förstöra stan.
 
PS. Mylingen är tredje boken i serien PAX som började med Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mylingen »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Acufa K tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om att Ninja Timmy och hans vän ska bygga en apelsinskalare till en fruktbutik. När dom ska ta apelsinskalaren till fruktbutiken så möts det av tre vildsvin. De tre vildsvinen är kusiner. Kusinerna försöker att ta maskinen och de stjäl av andra butiker också.

Jag gillar boken för att det är mycket som händer nästan hela tiden. Jag gillar också boken för att det är jättemycket fina bilder i boken. Och slutet är spännande...


PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i en serie.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Kan doktor Proctor rädda julen?

Unovy H tipsar
Kan doktor Proctor rädda julen? av Jo Nesbo

Jag tycker att den är jättebra, jag har läst den minst 7 gånger! Och det bästa är att jag fick den av denna webben: polarbibblo.se!

PS. Beskrivning av boken lånad från förlaget: "Den girige affärsmannen Thrane har gjort affärer med självaste kungen. Han har nämligen köpt rättigheterna till julen! Han bestämmer direkt att alla som handlat julklappar för mindre än 10 000 kronor på hans eget varuhus förbjuds att fira julafton. Men hur ska det gå för alla de som inte har råd? Våra tre hjältar söker hjälp hos självaste jultomten när ger de sig ut på en hisnande resa för att ställa allt till rätta. Men jultomten visar sig vara helt annorlunda än den skrockande mysiga farbror de föreställt sig ..."

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kan doktor Proctor rädda julen? »

Nidstången

Donut123 tipsar
Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell, text. Henrik Jonsson, bild

Nidstången handlar om två bröder som heter Viggo och Alrik. Dom bor hos en fosterfamilj för att deras föräldrar inte kan ta hand om dom.
Jag gillar boken för att den är spännande eftersom det händer saker hela tiden. Jag rekommenderar den här boken för att den är bra för alla åldrar.
P.S. Nidstången är första delen i serien PAX.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Donut123 » | Fler recensioner av Nidstången »

Urchin och den försvunna arvingen

Uwyvy I tipsar
Urchin och den försvunna arvingen av M. I. McAllister

Urchin och den försvunna tronarvingen handlar om att det sprider sig ett rykte över ön om att Husk inte kan ha dött när han ramlade ner i hålet och folk blir oroliga. Plötsligt försvinner kung Crispin och drottning Ceders barn och man börjar leta.
Jag gillar boken därför att den var spännande och det är mycket som händer. Jag känner igen mig i att man kan tro på något rykte.
P.S. Urchin och den försvunna arvingen är tredje delen i Berättelser från Dimslöjornas ö
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Urchin och den försvunna arvingen »

Tam, tiggarpojken

Aduqa T tipsar
Tam, tiggarpojken av Jo Salmson

Tam, tiggarpojken handlar om en pojke som heter Tam. Han är fattig och hemlös och drömmer om att bli en drakriddare. En dag försöker han stjäla en drakamulett så han kan sälja den för pengar så han kan köpa mat, men han åker fast.
Den här boken är spännande för det händer ofta mycket och man verkligen känner vad Tam känner. Den här boken rekommenderar jag för folk som gillar fantasyböcker och det är också jättefina bilder.
P.S. Tam, tiggarpojken är första delen i serien Drakriddare
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Tam, tiggarpojken »

Alice i Stratford

Iciny O tipsar
Alice i Stratford av Åsa Storck

Alice i Stratford handlar om två barn som är föräldralösa men uppfostras av moster Emma som är kock. Barnen heter Alice och Adam. Adam går i skola och ska ha en föreställning med sin klass men han har problem med minnet så Alice klär ut sig till Adam. Alice gör klart föreställningen men efter den så blir Alice påkommen.
Den här boken är väldigt lättläst. Den handlar mycket om saker som hände förr i tiden. Den här boken passar såna som precis har börjat läsa.
 
PS. Alice i Stratford är fjärde boken i serien På plats i tiden.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Alice i Stratford »

Den svarta boken

Irecu T tipsar
Den svarta boken av Peder Nääs Sundermyr

Den svarta boken handlar om en kille som heter Gabriel som blir mobbad i skolan. Han har hittat en svart bok som är magisk. Han kan skriva in olika namn i boken så försvinner dom personerna. Det är bara han som kommer ihåg att den personen fanns och vad hen hette.
Jag gillade boken därför att den är spännande och man vill lätt fortsätta läsa den när man väl har börjat. Jag tycker verkligen du ska läsa boken därför den är väldigt spännande.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Den svarta boken »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Axoxe Q tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om flera djur som är ett Ninjateam som stoppar skurkar som stjäl barns skratt. En av skurkarna är en stor blå kanin. En katt i Ninja-teamet som heter Flores blir kidnappad.
Jag gillar boken därför att det händer saker hela tiden och den blir aldrig långtråkig. Jag tycker att du sa läsa boken för den är så spännande.
/Max
 
PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i serien om Ninja Timmy.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Övergiven värld

Awymy K tipsar
Övergiven värld av Sofia Bergting

Övergiven värld handlar om en tjej som har bott ute vid ett träd men en dag hittade en kille henne och tränade henne till ridare. Nu vill han att hon ska ut i världen och utforska och kunna leva själv men det händer en massa konstiga saker, till exempel konstiga barn som blir en docka.
Jag gillar boken därför att den är så konstigt och spännande. Om du gillar att göra fantasy-världar är den här boken för dig. Det är den bästa boken jag har läst.
 
PS. Övergiven värld är första boken i serien De dödas rike.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Övergiven värld »

Kompassen

Uwota L tipsar
Kompassen av Kim.M Kimselius

Boken handlar om en pojke från Skåne som heter Markus och är tvungen att flytta till Värmland på grund av att hans mamma gifter sig med en man som bor i Värmland, i ett hus mitt i skogen. Sommarlovet har börjat och mamma måste börja jobba tidigt, men styvfadern slår Markus och hans mamma dagligen jättehårt så en dag bestämmer sig Markus för att rymma. I staden sägs det att en trollkarl kan styra över hela landet med en fjäderpenna, till exempel om han vill få bort någon från landet så kan han det.
Kompassen är en spännande bok därför att det händer mycket saker som gör att man bara vill fortsätta läsa. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken för att man får veta mycket om när familjemedlemmar blir slagna av andra familjemedlemmar.
//Emmy
 
PS. Kompassen är första boken i serien Staden på andra sidan.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Kompassen »

Månfågel

Apunu G tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Jag har läst boken Månfågel av Ingelin Angeborn. Den handlar om en 12 årig flicka som heter Vendela. Hon har inga vänner för hennes bästa vän Minna har flyttat till Storbritannien. Hennes mamma är död och hennes pappa jobbar hela dagarna.

Månfågel är en spännande bok för att det händer konstiga saker hela tiden. En koltrast följer efter henne och kollar på henne och hon kommer in i en drömvärld. Jag tycker att du borde läsa den här boken för att det händer många saker hela tiden.

Boktipsat av Gustav A

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Månfågel »

Gregor från ovanjord

Enanu K tipsar
Gregor från ovanjord av Suzanne Collins

Boken handlar om en kille som heter Gregor. Han ramlar ner genom ett hål i lägenheten han bor i med sin lillasyster Boots. När de landar är de i en värld under jorden där det finns stora kackerlackor och råttor. Det finns också människor där nere som hittat grejer från Gregors pappa. Gregors pappa har varit försvunnen i två år och sju månader. Människorna och Gregor tror att råttorna har tagit pappan, så då börjar de försöka rädda pappan.

Gregor från ovanjord är en spännande bok för att det händer mycket saker som man blir överraskad av. Jag tycker att du ska läsa Gregor från ovanjord för att den är spännande och de gör modiga och farliga saker i den.

PS. Gregor från ovanjord är första delen i en serie.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Gregor från ovanjord »

Fiendeblod

Upiqu G tipsar
Fiendeblod av Lene Kaaberböl

Boken handlar om att det är några barn och ett av barnen heter Karla. Dom hittar korpägg. En natt vaknar ett av barnen och ser att Karla stampar på alla ägg förutom ett och hon tar med det hon inte stampade på. 

Jag gillar vildhäxa fiendeblod för att den är spännande och det händer många spännande saker. Jag tycker att man ska läsa Vildhäxa - Fiendeblod för att den är spännande och bra. 

Boktipsat av Ida


PS. Fiendeblod är femte delen i serien Vildhäxa som började med Eldprovet.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Fiendeblod »

Uppgång och fall

Atoto K tipsar
Uppgång och fall av Eliot Schrefer

Boken handlar om en grupp barn som blivit utspridda över olika kontinenter. De måste undvika faror och fiender. De måste hitta varandra för att besegra det onda. Spirit animals är en äventyrlig bok som utspelar sig i många miljöer.

Jag gillade inte boken men rekommenderar jag den till de som gillar äventyrliga fantasyböcker.
 
PS. Uppgång och fall är den sjätte boken i serien Spirit animals. Den första boken heter Vild, skriven av Brandon Mull. 
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Uppgång och fall »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss