På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Svårt & sånt ( > 100 hittade ):
Comedy Queen

Havannah L tipsar
Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

Den handlar om en flicka som heter Sasha. Hennes mamma är död så hon har gjort en lista med 7 punkter som hon måste följa för att överleva.

1.Klipp av allt hår
2.ta inte hand om nån
3.läs inga böcker.
4.ha bara färgglada kläder
5.tänk inte för mycket
6. Undvik promenader & skogen
7. Bli Comedy Queen

En gång frågar hennes pappa om hon vill ha en hundvalp. Men vad ska hon göra? Hon måste ju tänka på punkt 2 i listan.

Jag tycker att den här boken var både lite sorlig och rolig. Den är också väldigt spännande och hon beskriver allt så noga i denna boken!! Läs den vetja, superbra!!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Havannah L » | Fler recensioner av Comedy Queen »

Monster

Frida S tipsar
Monster av Joakim Lundell

Jag har läst boken Monster av Joakim Lundell. Boken handlar om Joakims uppväxt och hur han från att vara alkoholist blir till en av Sveriges största influenser.

Joakim växte upp i ett hem där mamman inte mådde så bra, hon var drogpåverkad och alkoholiserad. Joakim fick flytta runt i olika fosterhem och låg inne på psyket när han bara var ett litet barn. Trots allt som Joakim har gått igenom så lever han än idag och är som sagt en av Sveriges största influenser. Han har youtubekanalen Jocke och Jonna med frun Jonna Lundell.

Jag tyckte boken var väldigt bra. Det är den bästa biografin som jag har läst. Det händer alltid någonting spännande så den är väldigt svår och släppa. Boken passar bra till dem som är 10-100 år tycker jag för det är en bok för alla. Yngre personer kan också läsa den såklart:)

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Monster »

Alex Dogboy

Fatema M tipsar
Alex Dogboy av Monika Zak

Den har mycket känslor och romantik. Passar perfekt för unga läsare. Mycket spänning får en att vilja börja gråta.


PS från redaktionen, här kommer en beskrivning av boken från förlaget:
"Alex överges tidigt av sina föräldrar och vantrivs hos sin moster. Alex rymmer, men livet på gatan i Tegucigalpa visar sig vara farligare än han trott och det är svårt att hitta mat. Ett tag bor Alex på en soptipp och samlar plastpåsar, där hittar han en skadad hundvalp som han tar hand om. Så får han sitt nya namn: Dogboy."

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Fatema M » | Fler recensioner av Alex Dogboy »

En ö i havet

Ikra S tipsar
En ö i havet av Annika Thor

Det handlar om två tjejer som heter Steffi och Nelli som är tolv och sju år och de har skickats till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike.

De vet ingeting om Sverige och de kan inte prata svenska. De drömmer om en semesterort med palmer, stränder med solstolar och glassförsäljare och om ett piano och en hund. Men när de kommer fram är ser de bara hav, stenar och fiskebåtar. Det börjar bli svårt för Steffi och Nelli.

Själv tycker jag att detta bok är väldigt bra. Jag har inte läst hela boken för att den är väldigt tjock. Men den har väldigt intressant berättelse. Jag skulle rekommendera detta bok till personer som är 11 år och äldre.

PS. Det här är del 1 i serien om Steffi och Nelli. DS. Emma, Polarbibblo.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ikra S » | Fler recensioner av En ö i havet »

Julia finns inte

Thea S tipsar
Julia finns inte av Eva Salqvist

Julia finns inte handlar om en flicka som är född med fel kön. Jag rekomenderar den här boken för lite äldre barn egentligen! Men jag kan säga att den här boken är bra och liksom ganska lätt att förstå, som om man själv var Julia!

Men i slutet är Julia verkligen Julia då? Det får du veta om du läser den! :)

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »


 

Fler boktips av Thea S » | Fler recensioner av Julia finns inte »

Farväl till dem på land

Emma J tipsar
Farväl till dem på land av Marjaneh Bakhtiari

Novellen handlar om ett barn som är på flykt från kriget. Barnet ser sin mamma dö och tar en frans från en av mammans sjalar.

Den är jättebra!! Jag tycker det är intressant att få veta hur det är att fly från ett krig. Jag ger novellen 4/5 poäng

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Emma J » | Fler recensioner av Farväl till dem på land »

Imorgon är allt som vanligt

Emma N tipsar
Imorgon är allt som vanligt av Lina Stoltz

Boken handlar om en tjej som heter Lilian. Hon har en storasyster och en store- bror som heter Tintin och Tanja, och en mamma som är alkoholist under vissa perioder. Lilian vill inte att någon ska veta att hennes mamma är alkoholist, inte ens hennes bästa kompis Nina får veta om det. Hon ljuger till Nina och säger att hennes mamma är sjuk eller har migrän när de ska vara med varandra efter skolan. Men Lilians mamma har inte migrän, hon är full och Lilian måste hålla koll på hennes mamma så hon inte skadar sig själv eller går utanför huset och skämmer ut henne.

En dag när Lilian är på väg hem från skolan ser hon hennes mamma ligga ute i snön. Lilian undrar om någon har sett henne och ringer Tanja men hon kan inte komma, sen ringer hon Tintin, han kommer men han är inte ensam han har med en tjej. Nej tänker Lilian nu kommer hon få reda på hennes hemlighet, Tintin vet ju att jag inte vill att någon ska få reda på att min mamma är alkolist. Tintin lyfter mamma upp till hennes säng och sätter lakan om henne. Det börjar närma sig Lucia, i år är det Lilians klass som ska hålla luciatåget. De har en omröstning om vem som ska bli lucia. Viktor, Lilians lärare räknar vem som får mest röstningar och det blev Lilian, först blir hon jätteglad men ändå inte, tänk om hennes mamma kommer och är full då kommer ju hela skolan få veta om hennes hemlighet. Hon dör hellre än att någon ska veta att hennes mamma är alkolist.

Jag tycker den här boken är bra eftersom den är spännade och reality bok så man får veta om t.ex folk i Sverige som inte har de så bra för deras föräldrar dricker alldeles för mycket.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Emma N » | Fler recensioner av Imorgon är allt som vanligt »

Flykten från Kabul

Nils L tipsar
Flykten från Kabul av N.H. Senzai

Boken handlar Fadi och hans familj som har bott i Afghanistan men behöver fly från talibanerna som har ockuperat landet. Men mitt i allt kaos så tappar de bort lillasystern men de fortsätter ändå resan mot USA men Fadi får mycket skuldkänslor...
Jag gillar Flykten från Kabul därför att den är realistisk och lite rolig. Varför nån verkligen ska läsa Flykten från Kabul är för att den påminner om hur hemskt det verkligen kan se ut i andra länder. Man får en inblick i deras vardag. Om de till exempel flyr så ser man hur stökigt det är och i den här boken flyr de ju till USA. Där blir Fadi mobbad i skolan men ger ändå inte upp och han finner sin chans att rädda lillasystern i en fototävling tillsammans med sin nya kompis Anh.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Nils L » | Fler recensioner av Flykten från Kabul »

Vad är det med Lisa?

Ella L tipsar
Vad är det med Lisa? av M R Ahlgren, författare. Emil Maxén, illustratör.

Den här boken är en realistisk bok och den handlar om en tjej vid 13 års ålder som heter Lisa och bor tillsammans med sin mamma och sin katt. Lisa har ångest, och hon gillar att spela dataspel och lyssna på musik. Under skoldagarna så händer det att Lisa får ångest, under en dag fick Lisa prata med skolsystern då en ångest-attack skett. När Lisa väl kommit hem så hade hennes mamma fått ett samtal av skolsystern och då var de tvungna att försöka sätta stopp för det. Så Lisa fick hjälp av BUP att bli av med ångesten.

Jag tycker att den här boken var jobbig att läsa eftersom att det finns människor som har ångest och får gå igenom det som stod i boken. Den här boken var inte min i stil, för att jag gillar när böcker är spännande och när det händer saker. Men jag rekomenderar den starkt för dem som gillar realistiska böcker.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Ella L » | Fler recensioner av Vad är det med Lisa? »

Monster

Emma J tipsar
Monster av Joakim Lundell

Boken handlar om Joakims liv som inte har varit så lätt. Han har blivit utstött från hans familj och haft det allmänt jobbigt. På senare år är han känd på sociala medier.

Jag Älskar boken, den är bra skriven och den är intressant, jag tycker den passar läsare från 13 år.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Emma J » | Fler recensioner av Monster »

Jag är en pojke med tur

Emma J tipsar
Jag är en pojke med tur av Monica Zak

J>ag är en pojke med tur handlar om Esmat som kommer som flykting till Sverige. Esmat tappar bort sin mamma och syster under flykten från talibanerna till Kabul. Men han får ett arbete i Kabul och chansen att lära sig att läsa, sen får Esmat möjligheten att fly till Sverige.

Jag tycker boken var bra för att den var bra skriven.Legimus logga Låna på Legimus.se »


 

Fler boktips av Emma J » | Fler recensioner av Jag är en pojke med tur »

Grodan och främlingen

Förskoleklassen J tipsar
Grodan och främlingen av Max Velthuijs

Boken handlar om hur svårt det kan vara att få vänner. Särskilt om man är främling och de som bor dit man kommer bara talar illa om främlingar.
Förskoleklassen tyckte att det var en bra bok om vänskap. Råttan var ju både snäll och duktig, trots att de andra djuren sa något annat. Lite sorgligt på slutet, men bra ändå.Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Förskoleklassen J » | Fler recensioner av Grodan och främlingen »

Resten får du ta reda på själv

Elisabeth B tipsar
Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Samantha Kingston är populär, har många vänner och en pojkvän. Men en dag så dör hon plötsligt. Men hon får en till chans nästa dag att överleva. Och en till nästa dag. Och nästa. Samma dag återupprepas alltså om och om igen, och medan hon aldrig vet om denna dag kommer bli hennes sista, så inser hon värdet av hennes liv till fullo. Tänk dig själv: att bara ha en dag kvar att leva. Vad skulle du göra? Säga till dina närmaste?

Lauren Oliver beskriver härligt, karaktärerna älskade jag och historien och beskrivningarna var superbra, jag Ä L S K A D E boken.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elisabeth B » | Fler recensioner av Resten får du ta reda på själv »

Anton och den nya målvakten

Frida S tipsar
Anton och den nya målvakten av Per Straarup Søndergaard

Boken handlar om Emil som hamnat i rullstol och kan därför inte vara med och spela fotboll på rasterna. Anton och några andra killar från klassen köper en present för att muntra upp Emil, men när Emil får paketet börjar han gråta. I paketet var det en dvd med världens bästa fotbollsmål.
Finns det något som kan få Emil på bättre humör och kan han vara med och spela fotboll på något annat sätt?

Boken var lättläst och inte riktigt min smak.

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Anton och den nya målvakten »

Yummy

Louisa H tipsar
Yummy av Eva Susso

Den här boken handlar om Mia, en ung tjej och henns liv. Jag gillar boken för att det handlar om en flicka som flyttar och berättar hur det känns att flytta och hon har ett svårt liv men gör det till en bra grej. Jag tycker om den boken.
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Louisa H » | Fler recensioner av Yummy »

Flykten från Kabul

Sofia B tipsar
Flykten från Kabul av N.H Senzai

Flykten från Kabul handlar om Fadi som är elva år och hans familj som behöver fly från Afghanistan pågrund av talibanerna. Men i allt tummel så försvinner hans lillasyster. hur ska de kunna hitta henne igen? Fadi tror att han har en idé... Jag gillar Flykten från Kabul för att man får en insyn på hur det verkliga livet är. Jag själv vill hjälpa världen när jag blir stor och försöka göra en förändring. Jag tycker ni verkligen ska läsa den här boken för att det är en väldigt gripande bok, men samtidigt en spännande bok.

 

Fler boktips av Sofia B » | Fler recensioner av Flykten från Kabul »

Omslag till Sviken saknas

Alicia S tipsar
Sviken av Linda Leopold Strauss

Den handlar om en flicka som heter Jill. Hon och hennes bror Markie får reda på att hennes pappa hjälpt till att ''råna'' människor. Föräldrarna skiljer sig och Jill blir ''retad'' i skolan.
Boken är helt OK, den är ganska långtrååååkig. Jag rekommenderar denna bok för barn 10+.

 

Fler boktips av Alicia S » | Fler recensioner av Sviken »

Jag och Earl och tjejen som dör

Emma F tipsar
Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews

Detta är den roligaste boken om döden du någonsin kommer att läsa.

Det är en universellt accepterad sanning att high school suger. Hur är det ens möjligt att existera på ett sånt skitställe? Första dagen på sista året har Greg Gaines äntligen räknat ut hur man överlever. Hans strategi är att smälta in. Hålla en sjukt låg profil. Den enda han umgås med är Earl. Tillsammans tillbringar de sin lediga tid med att spela in filmer. Ärligt talat är filmerna ganska usla, och Greg har inga planer på att någonsin visa dem för någon annan. Tills han lär känna Rachel.  Rachel har leukemi, och Gregs mamma har fått den vansinniga idén att Greg ska bli hennes vän. Att han kan ”göra skillnad i hennes liv” genom att ”muntra upp henne”. Trots att Greg knappt känner Rachel och vet att det är en totalt idiotisk idé så går han med på att försöka.

Herregud, hur ska jag börja beskriva denna bok? 280 sidor ren njutning. Eller kanske "jag skrattade mig igenom hela boken" är en bättre beskrivning? Hur som helst måste du tro mig att den är otroligt rolig, otroligt välskriven och tar upp ett otroligt viktigt ämne; cancer. Även om den har ett sorgligt tema, så är den verkligen den roligaste boken om döden du någonsin kommer att läsa!

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Jag och Earl och tjejen som dör »

Döden Dö

Elliot Ö tipsar
Döden Dö av Torsten Bengtsson

Det här är en spännande, men lite läskig bok. Den handlar om svåra känslor, döden och hur svårt det kan vara som kompis att säga det rätta. Men det handlar också om fotboll och laget.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elliot Ö » | Fler recensioner av Döden Dö »

Kulla-Gulla

Elisabeth (Gnäggisen B) B tipsar
Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström

Boken handlar om en ung flicka som efter att ha blåst iland på en strand blivit hittad av fiskare och hamnat på ett barnhem. När hon blir tillräckligt gammal så säljs hon på auktion till en bonde på Blomgården.

En dag så kommer en karl för att se om hon är arbetsduglig. Nöjd med vad han ser köper han henne och Gunilla Beatrice Fredrikes hem blir därefter Kullatorpet som ägs av den hårdhänte torparen Karlberg.

Hon börjar skolan där hon blir mobbad för sitt lockiga hår, tar hand om de fem barnen och har fullt upp med att försvara det äldsta barnet Johannis mot klassens bråkstake som fått öknamnet Kalle Baddare. Hon får öknamnet Kulla-Gulla.

Jag tyckte att boken var både sorglig och gripande. Jag tycker att den var jättebra, då man verkligen kommer in i boken. Man kan nästan känna Karlbergs örfilar och hungern igenom de svåra tiderna. Kulla-Gulla pressas till bristningsgränsen men med sitt goda hjärta så överlever hon de svåra tiderna, med god hjälp från trollgubben Dal-Pelle nere i dalen. Högsta betyg!

P.S.
Då boken är smått läskig och innehåller död, så rekommenderar jag det för ca. 8+
Har du bibliotekskort i Norrbotten kan du reservera och låna boken på Bibblo.se: https://www.bibblo.se/work?workId=44ff9c93-42b0-4e9c-943d-a33f0152491b
(Kopiera länken och klistra in i webbläsarens adressfält - vi håller på att bygga om.)Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elisabeth (Gnäggisen B) B » | Fler recensioner av Kulla-Gulla »

Kapitulera omedelbart eller dö

Vilma S tipsar
Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling

Den vackra boken om tonårsflickorna Mary och Lovely som utsätter sig själva för både det ena och det andra. I boken skildras deras vänskap, drömmen om att flytta till London och hur det är att vara tonåring.
Boken är skriven på ett väldigt unikt men otroligt charmerande sätt. Jag verkligen ÄLSKADE den här boken. Fastnade i varje ord. Tror dock att den kan vara lite svår att läsa om man är alldeles för ung. Skulle därför rekommendera den till tonåringar främst.

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Kapitulera omedelbart eller dö »

Gatukatten Bob

Thilde V tipsar
Gatukatten Bob av James Bowen

När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.
Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

När han hittade en liten, röd skadad gatukatt förändras allt. Han hade nyss fått en lägenhet som han själv skulle börja anpassa sig till, men det blir en större förändring än vad han först trodde. Gatukatten Bob medför oro men mestadels lycka och livet för dem båda förändras radikalt. Jag blev rörd av lycka och förtvivlan när jag läste den här boken. Det var en speciell sak som jag inte kan glömma så här veckor i efterhand. Han berättar i boken om hur en grupp män hotar honom, spottar och skrattar. Att man inte kan förstå hur olika livsituationer vi människor faktiskt har. Vi bör vara tacksamma för att vi har hem, mat och husrum varje dag året om. Mycket bra bok!

 

Fler boktips av Thilde V » | Fler recensioner av Gatukatten Bob »

Vi ses i Obsan

Emma S tipsar
Vi ses i Obsan av Cilla Jackert

Boken handlar om Annika, hennes mamma är gravid men bäbisen ska inte komma på ett bra tag. När hennes sommarlov äntligen börjar händer något som inte får hända, Annikas lillebror kommer! Sommarlovet blir inte som räknat då mamma och pappa är på sjukhuset hela tiden med hennes allt för tidigt födda lillebror. Annika ljuger då väldigt mycket, för vem bryr sig om sanningen?

Jag tyckte att boken var väldigt ledsam att läsa men i
slutet blev allting bra.

 

Fler boktips av Emma S » | Fler recensioner av Vi ses i Obsan »

Eko

Melker G tipsar
Eko av Kim Olin

Eko är bland de bästa böckerna jag läst.
PS från Regine. Filip blir erbjuden femhundra kronor för att hjälpa till vid ett inbrott. Det räddar hans liv, men han har fortfarande jättemycket problem. Eko är den femte, fristående delen i serien om Pulverland.

 

Fler boktips av Melker G » | Fler recensioner av Eko »

Kärleksbarnet

Evelina H tipsar
Kärleksbarnet av Hillevi Wahl

Boken handlar om författarens uppväxt, hur hennes mamma och pappa behandlade henne under barndomen.


Jag tycket att de barn som har föräldrar som dricker alkohol eller använder andra droger ska läsa denna bok. Även folk som är väldigt intresserade av hur folk påverkas av att sina föräldrar dricker eller använder andra droger och hur det har det mår psykiskt. Det var en spännande bok.

 

Fler boktips av Evelina H » | Fler recensioner av Kärleksbarnet »

Förr eller senare exploderar jag

- - tipsar
Förr eller senare exploderar jag av John Green

Hazel Grace Lancaster är 17 år gammal och har cancer i lungorna. Hennes mamma inser att Hazel är deprimerad då hon inte går i skolan och bara ligger hemma och läser samma bok om och om igen, så hon skickar henne till en stödgrupp. I stödgruppen träffar Hazel Augustus Waters, en kille som är fri från cancer sen några år tillbaka men var i stödgruppen med sin snart blinde vän Isaac.

Boken är en underbart fin och sorglig bok som är mycket mer händelserik än vad du kan ana. Jag rekommenderar starkt att läsa den om du är 12 år eller uppåt och inte har läst den än! Jag rekommenderar även att du läser John Greens andra böcker om du gillar stilen!
(Boken gick nyss på bio och filmen är superbra men
boken är ännu bättre! ;))

 

Fler boktips av - - » | Fler recensioner av Förr eller senare exploderar jag »

Pojken som inte fanns

Mikaela I tipsar
Pojken som inte fanns av Dave Pelzer

Efter att jag läst den första boken av Dave P. så kunde jag knappt vänta tills att läsa fortsättningen.
I ''Pojken som inte fanns'' berättar Pelzer hur det blev efter att han kom bort från hans biologiska mamma och hur det gick i fosterhemmen.

Åter igen beskriver han detaljerat men också i helhet. Om man inte har läst första boken så gör det ingenting då man i början av den här boken får veta hur det var.

 
Redaktionens anmärkning: Boken är skriven för vuxna men kan även läsas av ungdomar.

 

Fler boktips av Mikaela I » | Fler recensioner av Pojken som inte fanns »

Pojken som kallades det!

Mikaela I tipsar
Pojken som kallades det! av Dave Pelzer

Pojken som kallades det är en mycket tragisk men också en väldigt gripande berättelse om ett barns kamp för överlevnad. Det jag fastnade för var hans (Pelzer's) sätt att skriva, han beskrev detaljerat men också i helhet.

Pojken misshandlas av sin egen mor, som är psykiskt sjuk, men till slut omhändertas han av myndigheterna. Jag rekommenderar denna bok till någon som vill läsa sanna men hemska berättelser och som vill uppleva hur ett (även flera) barn hade det under 1960-talet i Kalifornien.
 

Redaktionens anmärkning: Boken är skriven för vuxna men kan även läsas av ungdomar.

 

Fler boktips av Mikaela I » | Fler recensioner av Pojken som kallades det! »

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början

Alice N tipsar
Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början av Lemony Snicket

Jag har läst boken Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början. Den handlar om tre syskon. En flicka som är fjorton år och älskar att uppfinna, en pojke som är tolv år och älskar att läsa och en bebis som är en flicka och älskar att bita i saker. Flickan som är fjorton heter Violet, Pojken som är tolv heter Klaus och lilla bebisen heter Sunny.

En dag är de på stranden. Då kommer det en man som heter herr Poe och säger att deras föräldrar har dött i en eldsvåda. Deras hus brann också upp, och de fick bo hos den elaka greve Olaf som försöker ta Baudelaireförmögenheten ifrån syskonen Baudelaire.

Jag tyckte boken var spännande, bra och lite sorglig ibland. Det finns tretton delar i bokserien som heter Syskonen Baudelaires olycksaliga liv och detta är del ett.

 

Fler boktips av Alice N » | Fler recensioner av Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början »

Världens elakaste fröken

Felicia M tipsar
Världens elakaste fröken av Petter Lidbeck

En fröken som verkligen hatar barn. Hon gör allting för att vara elak. En dag börjar tre nya barn. Ett av barnet är fattigt och fröken berättar det inför hela klassen.

När man läser "Världens elakaste fröken" så tycker man synd om barnen som har henne som fröken och det är en bok man är inne i.

 

Fler boktips av Felicia M » | Fler recensioner av Världens elakaste fröken »

Valarnas sång

Agnes D tipsar
Valarnas sång av Jacqueline Wilson

Mycket har hänt i Ellas liv det senaste året. Mamma får en ny man som Ella inte gillar, och mamma ska föda barn. Till slut får mamma åka till BB och det blir en söt liten pojke. Men något förskräckligt händer! Ellas mamma ligger i koma och vaknar inte!
Nu blir Ella själv med bonuspappan Jack som hon ju inte gillar! Och samtidigt vill hon så himla gärna träffa sin pappa som har fått en ny fru: Elisabeth. Men hon verkar inte vilja träffa Ella, vill ha hennes pappa för sig själv. Och Ella blir tvungen att gå på fritids där världens elakaste tjej finns, bara för att Jack alltid kommer flera timmar sent och Ella får stå och vänta.

En riktigt spännande bok om sorg, saknad och att aldrig förlora hoppet.

 

Fler boktips av Agnes D » | Fler recensioner av Valarnas sång »

Edward Tulanes fantastiska resa

Stefanie N tipsar
Edward Tulanes fantastiska resa av Kate DiCamillo

Edward är en porslinskanin som bor hos en flicka som älskar honom, men han är inte så säker på om han älskar henne.

När dom ska fara på en båtresa får Edward följa med men blir kastad över bord, och det är då Edwards resa börjar. Man får veta hur det var för Edward när han lärde sig att älska.Jag tycker om "Edward Tulanes fantastiska resa" för att den var spännande och hade en bra handling.

 

Fler boktips av Stefanie N » | Fler recensioner av Edward Tulanes fantastiska resa »

Här ligger jag och blöder

Henny L tipsar
Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Maja, 16 år råkar såga av sig yttersta delen av tummen med en elektrisk sticksåg då hon ska göra en hylla i skolan. Folk börjar genast oroa sig för att Maja skulle ha gjort det med flit, vilket hon aldrig skulle få för sig att göra.Så ska Maja åka tåg till sin mamma i Norrköping för att vara där över helgen. Majas mamma hade inte hört av sig och Maja kunde inte få tag på henne, men åker dit ändå.

När Maja kommer fram till huset är ingen där, och hon börjar bli lite orolig. Så går hon över till festen i grannhuset där hon träffar 20-åriga Justin, och glömmer genast allt annat.

Boken vann Augustpriset för bästa Barn- och ungdomsbok år 2010 och jag tycker verkligen att den förtjänar det! 5/5 stjärnor :)

 

Fler boktips av Henny L » | Fler recensioner av Här ligger jag och blöder »

Simskolan

Maja V tipsar
Simskolan av Helena Bross Kadri Ilves

Den här boken handlar om när Omar och Axel skulle med sin klass till simskolan. Omar & Axel övar på att simma och Axel tycker att det är roligt. Men Omar tycker att det är kallt i vattnet. Omar vill basta i stället. Nästa dag när Omar ska till simskolan igen vill han glömma badbyxorna - men mamma packar ner dem.

Jag tycker att den här boken ska få 5/10 poäng.


 

Fler boktips av Maja V » | Fler recensioner av Simskolan »

Finnes: Agnes Önskas: hund

Moa S tipsar
Finnes: Agnes Önskas: hund av Thomas Halling

Det handlar om en flicka som heter Agnes och hon vill verkligen ha en hund. Men hennes föräldrar säjer nej hela tiden. Hon har en kompis som har en hund och Agnes älskar när dom går ut med den.Den var väldigt bra för att det var med hundar i den - för att jag själv vill ha en hund.

 

Fler boktips av Moa S » | Fler recensioner av Finnes: Agnes Önskas: hund »

Dagbok för alla mina fans - Den bistra sanningen

Gustav N tipsar
Dagbok för alla mina fans - Den bistra sanningen av Jeff Kinney

Greg Heffley har alltid velat bli den populäraste i skolan, fast det brukar oftast gå helt på tok. Han har också alltid haft bråttom med att växa upp, men plötsligt måste han börja ta mycket mer ansvar.

Greg tycker ibland att det är jobbigt med sina två bröder Rodrick och Manny som ibland ställer till det rejält för Greg. Under sommarlovet blir Greg ovän med sin bästa vän Rowley, Greg tycker själv att Rowley behöver Greg för att växa ifrån barnåldern.

Det finns några till "Dagbok för alla mina fans-böcker" att läsa också - så man har mycket att välja på.

 

Fler boktips av Gustav N » | Fler recensioner av Dagbok för alla mina fans - Den bistra sanningen »

Dagbok för alla mina fans - Gregs bravader

Arvid R tipsar
Dagbok för alla mina fans - Gregs bravader av Jeff Kinney

"Dagbok för alla mina fans" är en jättebra bok med bra bilder, (dock ganska lättläst med mycket bilder), om man vill läsa en rolig bok. Boken har samma stil som Bert och Sune men är mycket bättre än de två tillsammans.

Det handlar om en pojke kring 10-12-års åldern som heter Greg. Han berättar om vad som händer i skolan, hemma med sin jobbiga familj och speciellt om Rodric som är hans storebror. Greg har även en korkad kompis, Rowley.

Som sagt - är en jättebra bok om Greg som berättar om sitt liv. Måste läsas ...

 

Fler boktips av Arvid R » | Fler recensioner av Dagbok för alla mina fans - Gregs bravader »

Historien om Tracy Beaker

Ella B tipsar
Historien om Tracy Beaker av Jacqueline Wilson

Boken handlar om Tracy som bor på barnhem. Hon drömmer om ett riktigt hem. Det här är hennes historia om hur hon hamnade på barnhem och om andra barn på barnhemmet och om henne själv, om hennes mamma och ja, om nästan allt som berör henne.
Den är både rolig och sorglig.

 

Fler boktips av Ella B » | Fler recensioner av Historien om Tracy Beaker »

Puzzel den lilla smuggelhunden

Långskataskolan Klippan tipsar
Puzzel den lilla smuggelhunden av Isabell Halvarsson, text. Margareta Nordqvist, bild

Puzzel är en liten jack russel-valp. En dag vart Puzzel tagen av en man som luktade rök. Sen kastade dom in Puzzel i en bil som körde mot den svenska gränsen.

När dom var framme i Sverige parkerade männen på en parkering. Sen kom en kille och ville köpa Puzzel för 2000 kronor. Han skulle ge honom till en mycket speciell person.Vi i Klippan tyckte boken var både rolig, spännande och lite sorglig.

 

Fler boktips av Långskataskolan Klippan » | Fler recensioner av Puzzel den lilla smuggelhunden »

Vildhäxa Eldprovet

Elna M tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara. En dag då Clara ska gå till skolan träffar hon en katt i trappan. Då blir hon biten och får kattklössjuka. Hon får åka till sin moster Isa där hon får veta att hon är vildhäxa. Då hon träffar vildhäxan Kimera säger denna att Clara måste genomgå ett eldprov.

Jag tycker att den var bra för att det var många motgångar.

 

Fler boktips av Elna M » | Fler recensioner av Vildhäxa Eldprovet »

Dagbok för alla mina fans - Rodrick regerar

Ida B tipsar
Dagbok för alla mina fans - Rodrick regerar av Jeff Kinney

 Denna Bok Är Grym. Det Var Typ Allt Jag Kunde Beskriva:( Eller :)

 

Fler boktips av Ida B » | Fler recensioner av Dagbok för alla mina fans - Rodrick regerar »

Min pappa är snäll och min mamma är utlänning

Emma F tipsar
Min pappa är snäll och min mamma är utlänning av Emmy Abrahamson

Jag tycker om den här boken väldigt mycket. Det innehåller mycket humor och man känner igen sig ofta. "Min pappa är snäll och min mamma är utlänning" är en rolig, varm berättelse om vänskap & kärlek.

Sä här står det på baksidan:
Allt Alicja ville var att ha ett lugnt och skönt sommarlov. Så hur kommer det sig att hon nästan blir styckmördad, får döda grävlingar kastade på sig, tvingas äta möglig mat, skickas till en psykolog, förråder sin bästa vän och arresteras av plisen? Inte konstigt att killen som hon är hopplöst förälskad i tror att hon är helgalen. Och visst finns det en person som är galen, men det är inte Alicija ...

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Min pappa är snäll och min mamma är utlänning »

En vecka utan Julia

Emma G tipsar
En vecka utan Julia av Eva Lindell och Bernard Huguet

Den handlar om att det blir tråkigt första skoldan.

Elsas bästa vän är bortrest. Hon går till knävecks-stången och hänger. Hon upptäcker att det är långt ner till marken. Amanda hjäper henne att komma ner, och sedan hoppar de hopprep.

Boken handlar om att vara kompisar. Den var jättebra därför att den handlar om hur det är att vara kompisar.

Den får 5/5 poäng.

 

Fler boktips av Emma G » | Fler recensioner av En vecka utan Julia »

Silverkniven

Agnes K tipsar
Silverkniven av Gull Åkerblom

"Silverkniven" handlar om Edit, en ensam tjej med en sinessjuk mamma. Hon bor hos sina morföräldrar och älskar hästar. En dag åker hon på ridläger till Råkekullaborgen. Det verkar jättebra, men i slutet händer det mystiska saker.I slutet av lägret börjar borgen brinna, och ägarna, Max och Rebeca Vinter, blir innebrända, eller ... En av tjejerna på ridlägret är lite utanför - och en kväll försvinner hon. Senare hittas hon död med ett bitmärke och en konstig tatuering ...

"Silverkniven" kan vara svår att komma in i, men sluta inte läsa för det!! Silverkniven är en bra och spännande bok som passar till barn/ungdomar i åldern 10-15 år. Även du som inte är hästintresserad kan läsa denna bok!!! :)

 

Fler boktips av Agnes K » | Fler recensioner av Silverkniven »

Fia plus en och 1/2

Pimpajee K tipsar
Fia plus en och 1/2 av Jonna Nordenskiöld

Fia är nio och ett halvt när sommarlovet står för dörren. Här berättar hon om sina dagar och om sin familj och sina kompisar. Om allt nytt som händer och sånt som hon tänker och klurar på. På mamma som väntar barn och bor i nya huset med Paul nu, på Miranda på mammas och Pauls gata, som är jättesnäll. På lillasyrran Tora som bara är snart fyra och dum och jobbig. Och på pappa som nog är lite ensam.

Rätt ofta går tankarna till marsvinet som hon gärna vill ha och till Andreas som Fia är ihop med. Och så följer hon med Paul på fotbollsmatch, ö-luffar med pappa i skärgården och går på Tivoli i Köpenhamn med mamma.

Jag tyckte att boken var jättebra. Jag tyckte att boken var bra för att den var den är lite rolig och handlar om lite om kärlek också. Jag älskar såna böcker.

Mitt betyg: 10/10

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Fia plus en och 1/2 »

Syltmackor & oturslivet

Pimpajee K tipsar
Syltmackor & oturslivet av Anna Ehring

Nisse Berg och ge har ett band. Nisse spelar trummor. Tage trumpet. Inte den bästa kombon kanske.

När Nisse slår så att baskaggen välter känns livet bra. Allt otursskitliv går liksom att hantera då. Och när Nisse pratar med Harry, hans ödla (?) eller drake, faller många hullerombullertankar på plats. För det rör sig mycket i Nisses skalle; han är en känslig sort. Det sa alltid hans mamma.

I en svart skrivbok skissar Nisse på en låttext till bandet. Han stämmer av med Harry som tycker mycket om orden: "Tack, läser du upp och ner?" undrar Nisse. "Jag kan inte läsa alls, men det ser fint ut", svarar Harry. När Saga och Rut kommer med i bandet och Saga frågar vad de ska kalla sig, tvekar inte Nisse: Drakhjärta.

Passar till alla åldrar.
Mitt betyg : 10/10

PS från Regine. Läs också Pimpajees tips på de andra böckerna i serien Kickflippar och farligheten och Den stora kärleksfebern.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Syltmackor & oturslivet »

Kickflippar och farligheten

Pimpajee K tipsar
Kickflippar och farligheten av Anna Ehring

Nisses bästa vän Tage skall resa bort i tre månader och Nisse vet inte riktigt vem han skall hänga med. Ja, Saga och Rut finns förstås men det blir inte som med Tage.Nisse anförtror sig till sin ödla Harry och han har en del kloka förslag. En av klassens tuffare killar, Josef, frågar om Nisse vill träna skateboard med honom och det kanske Nisse vill.

Mitt betyg: 10/10
Passar till alla åldrar.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Kickflippar och farligheten »

Syskonkärlek

Ellie R tipsar
Syskonkärlek av Katarina von Bredow

Amanda och Ludvig är förälskade. Så förälskade att det gnistrar om dom. Inget borde kunna stoppa deras kärlek. Men detta är verkligheten. Amanda och Ludvig är syskon. Dom försöker hålla sig på avstånd från varandra men till slut raseras alla murar. Dom inleder ett förhållande. Ett förhållande som sagar och svider men som också ger skälvande lyckostunder. Tills verkligheten tränger sig emellan dom.

Jag gillar den för deras kärlek lyser igenom boken. Man förstår hur mycket dom älskar varandra och känner tillsammans med dom. Det är riktigt sorligt att läsa om deras omöjliga och förbjudna kärlek till varandra. Att sedan läsa om hur dom dras ifrån varandra fick mig att gråta. Dom blev fråntagna den stora kärleken.

 

Fler boktips av Ellie R » | Fler recensioner av Syskonkärlek »

Pussar och PS

Anna A tipsar
Pussar och PS av Ingelin Angerborn

Jag älskar den här boken!! Den är jättebra. Den handlar om Johanna och Emma. De skriver i var sin dagbok och vi får läsa i dem. Båda två blir kära i den nya killen i Johannas klass Elliot.

Det närmar sig jul och Luciaröstning pågår. Emma blir Lucia men det blev inte alls lika bra som hon trodde ...Som jag skrev den är jättebra och när man har börjat läsa den vill man aldrig sluta. Det känns verkligen som man tjuvläser i någons dagbok. Det känns så verkligt på något sätt ... (Tvåan och trean i serien om Emma och Johanna är också super duper bra.)

 

Fler boktips av Anna A » | Fler recensioner av Pussar och PS »

Siennas räddning

wilma w tipsar
Siennas räddning av Nikki Tate

Siennas räddning är den fjärde boken i serien.Jessa och Cheryl övertalar Barbara Bailey att låta det stackars vanvårdade stoet Sienna flytta in på stallet Dark Creek. De trodde då inte att det skulle bli så svårt. Men där hade de FEL!


Efter många helt misslyckade försök att ens röra stoet kallar de på Walter Walters - en man som är väldigt bra på att komma överens med hästar och tillsammans kan till och med Jessa rida henne.

Jessa måste också övertala sin mamma att låta hunden som hon hittat bortsprungen att få stanna även då den är olydig. Mamma hotar att skicka över den till hundgården om den inte skärper sig!

Läs Siennas räddning, en bra och sorglig bok!

 

Fler boktips av wilma w » | Fler recensioner av Siennas räddning »

Fixa pengar annars ...!

Pimpajee K tipsar
Fixa pengar annars ...! av Lena Lilleste

Tommy och Flisen har haft sommarlov och nu är det skola igen. Tommy har längtat så mycket till skolan för då får han träffa Flisen och hans flickvän Emelie.

Men i skolan har Joel börjat i deras klass. Joel och Kniven och deras gäng har börjat pressa de andra eleverna på skolan på pengar. Tommy och Flisen blir också hotade så nu gäller det att hitta fram pengar för annars är de illa ute ...

Jag tyckte att boken var jättebra för att den är så spännande och handlar om mobbning, kärlek och vänner.Så jag rekommenderar den här boken !
Läs den, den är så bra!
Mitt betyg: 10 poäng.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Fixa pengar annars ...! »

Hjälp! Herr Larsson har löss!

Hemmingsmarks förskoleklass tipsar
Hjälp! Herr Larsson har löss! av Rusalka Reh och Veerena Körtin

Boken handlar om löss, och om flickan Merle och hennes gosedjur Herr Larsson. Mamma vill stoppa Herr Larsson i frysen. Men det får inte ske tycker Merle. Då är det bra att ha en påhittig kompis.

En bra bok för alla som inte gillar löss och vill bli av med dem.

 

Fler boktips av Hemmingsmarks förskoleklass » | Fler recensioner av Hjälp! Herr Larsson har löss! »

Hungerspelen

Michelle F tipsar
Hungerspelen av Suzanne Collins

Katniss Everdeen är 16 år och bor i Distrikt 12 som ligger i landet Panem. Hennes familj är fattig och för att överleva måste hon och hennes vän Gale jaga i skogen, något det är hårt straff för.

Just denna dag är det är det slåtterdag, dagen då två ungdomar mellan 12 och 18 år lottas ut för att delta i Hungerspelen, spelet då endast en kan överleva. Katniss har sitt namn på 20 lotter, Gale på 40. De har så många för att de har tagit ut tesseras för att hålla sin familj vid liv.  Varje tesseras är värd en knapp årsranson säd för en person. Katniss far dog i en gruvolycka för ett par år sedan. Sen dess har hon tagit hand om sin syster Prim, som för första gången kan bli vald.

När de kommer till torget delas de upp, flickor för sig och pojkar för sig. Effie Trinket, som har hand om Distrikt 12 sträcker sakta ner handen i flickornas klot och väljer en, åskådarna drar djupt efter andan när hon läser upp namnet.

- Primrose Everdeen, ropar hon och ser ut över folkhavet.

Då händer det som inte hänt i Distrikt 12 på många många år, Katniss anmäler sig som frivillig för att rädda sin syster. Nästa namn att ropas upp är Peeta Mellark, en pojke som är lika gammal som Katniss. De börjar sin resa mot huvudstaden tillsammans, men bara en kan återvända hem.

Jag tycker att boken är väldigt tydlig och intresseväckande. Man får en tydlig bild av karaktärernas känslor och tankar, även om inget blir som man förväntat sig blir det inte krångligt.

Författaren Suzanne Collins har enligt mig gjort en liten miss med att beskriva Cinna, man får aldrig någon riktigt bra bild av honom, det hade varit intressant att få lära känna honom bättre för att han är en väldigt speciell karaktär. Hennes sätt at beskriva Katniss däremot är helt fantastiskt. Man kan aldrig förutse hur hon ska reagera i olika situationer, hon får henne till en person som är både stark, uppgiven, rädd och ödmjuk utan att det blir förvillande och konstigt!

Peeta känns lite som en hundvalp, han nästintill dyrkar Katniss på ett väldigt diskret sätt. Han är trygg, modig och förlåtande och man kan inget annat än tycka om honom.

Detta är en jättebra bok med en stor skildring mellan vänskap och mordiskt hat. Boken utspelar sig i framtiden där mycket av det som idag är land har svämmats över och blivit hav. Jag rekommenderar denna boken till alla som vill ha oerhört spännande läsning i en värld som är otroligt lik vår egen men olik på hur många sätt som helst. Den passar definitivt alla åldersgrupper men är nog menad till ungdomar. Från första till sista meningen är den andlöst spännande!

 

Fler boktips av Michelle F » | Fler recensioner av Hungerspelen »

Bästa vänner

Amanda V tipsar
Bästa vänner av Nancy Springer

Jenny är en helt vanlig tjej med många kompisar. Hennes liv förändras då en svart familj flyttar in i parhuset brevid.Mr. Seitz har en häst en bit bort. Jenny får rida och mata den, men ingen svart får komma in på hans mark eller ta i hans häst.Jenny och den svarta långa tjejen Shanterey blir bästa kompisar och Jenny börjar bli mobbad i skolan av sina gamla för att hon är bästa vän med en nigger. Jenny och Shanterey rider med varandra på Mr. Seitz häst när han är i kyrkan och det är bara början.Läs om du vill veta hur det går. Läs, läs, läs!!! Den är helt klart en kompisbok på 5/5 poäng.

 

Fler boktips av Amanda V » | Fler recensioner av Bästa vänner »

Kattmumien

Emelie B tipsar
Kattmumien av Jacqueline Wilson

Verity älskar sin katt Mabel och blir väldigt ledsen när  han dör. Hon har jobbat om mumier i skolan och kommer plötsligt på att göra sin katt till en mumie, och hålla henne gömd. Men efter ett tag börjar det lukta en äcklig doft av Mabel. Men Verity märker inget. Men det gör hennes föräldrar. Nu är det dags för familjen att ta ett snack.


Poäng: 6/10. Jag ger den mer än en sexa för att den är inte toppenbra, men inte inte  heller jättedålig, utan där mitt i mellan. Det är många som tycker att den är för småbarn, men egentligen så är den nog för barn mellan 7-100!!

 

Fler boktips av Emelie B » | Fler recensioner av Kattmumien »

Så dumt!

Wilma W tipsar
Så dumt! av Mia Törnblom

Så dumt! handlar om Mia, som precis i en vanlig bok berättar om när hon knarkade. Vad som hände och hur det slutade ... Och det är en sann bok!

Mia och Calle är ihop med varandra och knarkar heroin. Calle hamnar ofta i fängelset, men när polisen tar fast Mia säger hon bara att hon inte gjort något. En gång när Calle sitter inne, (i fängelset), blir Mia ihop med en annan kille, men han slår henne ...

En gång åker Mia faktiskt in i fängelset, hon erkänner. Hon har inte pengar och i fängelset får man ju faktiskt mat och en sovplats!Mia tröttnar på fängelset och vill bli dömd till vård. Med lite hjälp och samarbete lyckas hon och blir dömd till vård och får därmed fara till ett behandlingshem för alkoholister och narkomaner.Men vad händer där??

Om du vill veta det så borde du läsa: Så dumt! ;)

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Så dumt! »

Välkommen hem

Edvina J tipsar
Välkommen hem av Johanna Lindbäck

Boken handlar om Sara som bor i Luleå. Hon hade bestämt sig för att gå ett år på gymnasiet i London. När hon kommer hem är det annorlunda med kompisarna.

Sara hade dumpat sin kille Mattias innan hon for. När hon kom tillbaka till Luleå så märker hon att Mattias försöker att undvika henne. På en fest ser hon Mattias ... han står och pratar med en tjej, men han hälsade inte på Sara. Sara blir alldeles gråtfärdig.

* * *

Sara börjar jujutsu och lär känna en kille som heter  Adrian. Efter jujutsun cyklar hon hem, Adrian bor i porten bredvid. Adrian och Sara börjar träffa varandra mer och mer...

Men vad händer med Mattias???

LÄS BOKEN OM DU VILL VETA DET!!!
Poäng: 5/5Den var så bra! Läs...läs...läs...

 

Fler boktips av Edvina J » | Fler recensioner av Välkommen hem »

A Kiss Before Dying. Del 1

Wilma W tipsar
A Kiss Before Dying. Del 1 av Ira Levin

A Kiss Before Dying är delad i tre delar. Del ett handlar om Dorothy och en kille på cirka 25 år.Den unga mannen som är Dorothys pojkvän är ihop med Dorothy, men det är bara för att hennes pappa är jätterik och ger Dorothy jättemycket pengar. När killen får veta att Dorothy är gravid och vill gifta sig med honom, tänker han "nej", för att om han gifter sig med Dorothy och hon sen får ett barn kommer hennes pappa sluta ge henne pengar! Så killen bestämer sig för att döda Dorothy, men han gör så att det ser ut som ett självmord ...

Den här boken är jättebra, att man ens kan hitta på så spännande bok fattar inte jag!!

PS: Jag läste den här boken på engelska, men jag tror att den finns på svenska också!! Men den är mkt bra på engelska, men den är för en hög-engelskanivå!!
PS från Regine: Ja, den finns på svenska och heter då Bädda för död.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av A Kiss Before Dying. Del 1 »

Kärlekskrisen

Åk 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Kärlekskrisen av Ann Caroline Håkans

Boken handlar om Juni som går på mellanstadiet. Juni trasslar till det när hon säger till sin kusin Ella att hennes kompis Jonah är hennes pojkvän fast han inte är det. Ella har en pojkvän som heter Teo och hon vill träffa Jonah på skol-DM. Kärlekskrisen är ett faktum!

Boken passar bra för 9-11 år. Den är lättläst och passar för både tjejer och killar. Boken var bra för den handlar mycket om det som händer i vanliga livet.

 

Fler boktips av Åk 3-4 Hemmingsmarks skola » | Fler recensioner av Kärlekskrisen »

Calle krånglar till det

Hemmingsmarks förskoleklass tipsar
Calle krånglar till det av Mecka Lind

En bra bok. Det var spännande när Calle åkte bussen själv och var ensam på stan. Det var lite läskigt att Calle inte hittade sin mamma och när polisen kom. Bilderna var skojiga och boken var lagomt lång.

PS. Barnen i förskoleklassen tycker att boken passar till barn från sex år till åtta år.

 

Fler boktips av Hemmingsmarks förskoleklass » | Fler recensioner av Calle krånglar till det »

Jag saknar dig, jag saknar dig!

Moa B tipsar
Jag saknar dig, jag saknar dig! av Peter Pohl och Kinna Gieth

Jag har läst boken Jag saknar dig, jag saknar dig! som är skriven av Peter Pohl och Kinna Gieth. Den handlar om två enäggstvillingar. Cilla och Tina heter dom. Dom bor på en fin gård som heter Rosengården. Snart ska dom fylla 13 år.Men ... det får inte Cilla vara med om. Hon kommer att dödas i en bilolycka. Tina förlorar en del av sig sjäv och måste stå upprätt i livet utan Cilla. Den finns också som film, den har jag också sett.

Jag ger boken/filmen ***** 5 stjärnor. Man lär sig verkligen nått av boken och jag tycker den var väldigt gripande och bra.


 

 

Fler boktips av Moa B » | Fler recensioner av Jag saknar dig, jag saknar dig! »

Mitt perfekta liv

Edvina J tipsar
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen

Boken som jag ska boktipsa om heter Mitt perfekta liv och är skriven av Sarah Dessen. Den handlar om Marcy som har en arbetsnarkoman till mamma. Marcys pojkvän Jasson åker bort till hjärnlägret över sommaren så Marcy får jobba på biblioteket över sommaren.

Marcys pappa dog på sommarlovet en tidig sommardag han skulle ut och springa sin dagsrunda, han frågade Marcy om hon ville följa och springa men hon ville sova ... Sedan, efter tre minuter, så klädde hon på sig och sprang efter honom. Han hade hunnit en kilometer. När hon såg honom låg han ner på trottoaren ... han var död.

Marcys pappa var på ett sätt beroende på teveannonser han hade ringt och beställt så fort han såg någonting som såg praktiskt ut. Han hade varit kund så länge att det hade fortsatt att komma massa prylar varje månad.

En dag så ser Marcy en cateringsfirma. Hon ser en underbar kille som heter Wes som har handen i hjärtat ...En av dom bästa böckerna jag har läst. Poäng 5/5 =) Jag vill jättegärna att Du ska låna den här boken!
Kram Edvina.  

 

 

Fler boktips av Edvina J » | Fler recensioner av Mitt perfekta liv »

Sanning eller konsekvens

Vilma S tipsar
Sanning eller konsekvens av Annika Thor

Noras sommar var perfekt. Hon var i sin sommarstuga på landet. Tråkigt nog ville inte bästisen Sabina följa med. Hon kunde inte för att hon skulle på kollo. Men när sommaren var slut hände någonting märkligt. Sabina gick fram till Fanny istället för till Nora och i det svepet hände mycket. Den opopulära tjejen Karin ville vara med Nora. Och utan att vara elak vill Nora bli av med Karin.

Jag tyckte om boken för att den visade hur ett liv för en helt vanlig flicka kan vara. Den utspelar sig i skolan och är otroligt bra. Jag och mina vänner som också läst den tyckte att man ofta kände igen sig och den är jättebra skriven. Så mitt tips är:
"läs den!"

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Sanning eller konsekvens »

 Vem är du Johanna?

Wilma W tipsar
Vem är du Johanna? av Lin Hallberg

Kasper är allt för Johanna. Det är hennes sköthäst på ridskolan. Men när Kasper blir sjuk och måste alvlivas blir Johanna tokig. Hon hade gjort allt för honom men det räckte väl inte?!Johanna tycker att hon inte är värd hästar men när hon får fara till sin pappa på Island med islandshästarna börjar ett helt nytt liv.En braa roman...


Den var superbra.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Vem är du Johanna? »

 Flickan utan minne

Amanda V tipsar
Flickan utan minne av Petter Lidbeck

Den handlar om en flicka som har tappat minnet. Hon vaknar upp på en parkbänk mitt på torget. Hon vet inte vem hon är och vars hon bor. Hon vet inte heller när hon är född eller någonting. Hon får skjuts in till sjukhus och det står i tidningen: UPPHITTAD FLICKA FINNS ATT HÄMTA PÅ SJUKHUS!

Det kommer en kvinna som påstår sig vara flickans mamma. Men hon uppför
sig inte som en mamma ...

Jag tycker att du ska läsa den för att man kan bli lurad och sen bara - hoppsan det var ju inte sant.


(Jag älskade den) Läs den!!!!!!!!
 
 

 

Fler boktips av Amanda V » | Fler recensioner av Flickan utan minne »

Ingen annan är som du

Wilma W tipsar
Ingen annan är som du av Ann-Helén Laestadius

 /> Agnes liv är fel. Henrik har gjort slut efter ett år, tre
månader och elva dagar. "Vi bor för långt ifrån varandra!"


Agnes är förkrossad. Sen får hon reda på att hon har
kommit med på det samiska konfirmations-lägret i
Nikkaluokta: ett läger där 42 ungdomar träffas i en by vid
Kabnekaises fot.

Där
förändras allt, hon får reda på att hon är släkt med Jåke,
Henrik är där och de
inleder snarast ett hemligt förhållande och hela hennes själ
förändras.

- En superduper bok för alla läsare.
Den är romantisk och
sorglig. /Wilma
 
 
 

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Ingen annan är som du »

Om jag kunde drömma

Maja H tipsar
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i
Washington.
Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika
långtråkigt som staden
själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske
Edward Cullen
tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har
länge lyckas
hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen
säker, minst av
allt Bella ...


Jag tyckte att boken var jättebra för att den var så bra
skriven, den
var spännande och den innehöll allt vad jag tycker en bok
ska innehålla.
 
 

 

Fler boktips av Maja H » | Fler recensioner av Om jag kunde drömma »

I taket lyser stjärnorna

Nora K tipsar
I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Boken /> handlar om Jenna, hon har det svårt i skolan, hennes bästa
kompis har svikit
henne, hennes mamma har cancer. Ännu värre blir det när
Jenna börjar umgås med
Ullis, hon börjar dricka öl och sprit. Hon börjar glömma
bort sin mamma
helt ...

Jag har sett filmen också, därför ville jag
läsa boken. Den
var bra!
 

 

Fler boktips av Nora K » | Fler recensioner av I taket lyser stjärnorna »

 Den farliga kyssen

Wilma W tipsar
Den farliga kyssen av Kjetil Johnsen

Vilde och Trine kysser varrandra på en fest och
allt förändras. Men det jobbigaste är att ha ett hemligt
förhållade.Och nu är
det bara två veckor kvar tills en av de fyra vänninorna ska
dö.

PS: Den
här boken är del 2 i serien TRE! Den är jättttte bra.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Den farliga kyssen »

Miljonpaddan

Lisa B tipsar
Miljonpaddan av Monika Zak

Mitt boktips är: Miljonpaddan.

Det handlar
om Robin som
skulle byta skola men när han kom till den nya skolan så
blev han mobbad av
kompisarna. Alla kompisar kallade honom för Robin Groda. Men
Robin Groda visste inte
att han snart skulle bli bekant med en livs levande grön
groda. Det var inte
vilken Groda som helst utan en miljonpadda, prinsen,
världens mest berömda
Groda:

Boken passar i åldrarna 9-12.
 

 

Fler boktips av Lisa B » | Fler recensioner av Miljonpaddan »

Hästdrömmar

Wilma W tipsar
Hästdrömmar av Lin Hallberg

Sofia har en häst, Santos. Han är bara en c-ponny och Sofia
har börjat bli
orolig. Även om det gör ont måste Sofia sluta Santos. Hon
börjar hjälpa till på
Lunden med de stora hästarna. Men samtidigt känns det som om
hon sviker Santos
när hon ger honom till Myggan!


Jag tycker att den var bra för att den handlade om hästar.
Den var verklig också!

 
 

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Hästdrömmar »

Ett hål i själen

Wilma W tipsar
Ett hål i själen av Kjetil Johnsen

Den här
boken är den bästa bok jag någonsin har läst i hela mitt
liv. Den passar alla
och handlar om vänskap, förälskelser och mord.

En ung
flicka hittas död,
flytande i insjön. Hon har blivit mördad av någon hon kände.
Tiden vridits
tillbaka till tre veckor innan mordet. Ingen vet vem att
någon ska mördas men det är
någon av Vilde, Nora, Trine eller Benedicte.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Ett hål i själen »

Klaras hemlighet

Wilma W tipsar
Klaras hemlighet av Christina Wahldén

Klara har en hemlighet, hennes pappa är i
fängelset. Hon försöker hålla det hemligt men det är svårare
än det verkar.
Hennes mamma gråter så mycket att hon måste vara på sjukhus.
Klara bor hos en
släkting, dom är snälla mot henne, jättesnälla faktist. Men
kommer hon kunna
behålla hemligheten??


Jag tycker att boken är bra!! Den är sorglig och det gillar
jag... :)

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Klaras hemlighet »

I taket lyser stjärnorna

Wilma W tipsar
I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Boken handlar om Jenna och hennes mamma.
Jennas mamma, Liv har cancer och det blir bara värre och
värre med den. Jenna
älskar sin mamma jätte mycket och vill inte mista
henne.Jennas bästis
Zuzanna lämnar Jenna när Jenna börjar umgås med skolans
tuffa tjej Ullis som
bästisarna har hatat förut. Jenna ch Ullis blir bästisar och
börjar festa och
dricka sprit, Jenna börjar snart glömma bort sin mamma
helt.

Jag tycker att sånna här böcker är jättebra. Den var så
verklig, det var det
jag gillade med det här boken!! :)
 
 

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av I taket lyser stjärnorna »

Allie Finkles regler för tjejer - Födelsedagsfesten

Linnea W tipsar
Allie Finkles regler för tjejer - Födelsedagsfesten av Meg Cabot

Allie och hennes kompisar bestämmer att de ska gå på en
gymnastikuppvisning tillsammans, men Allies mamma säger att
hon måste gå på Brittanys födelsedagskalas i stället.
Allie avskyr Brittany och vill inte alls gå, men när hon
får veta vad det är för slags kalas ändrar hon sig. Fast
hur ska hon förklara för sina kompisar att hon hellre går
på hemska Brittanys fest än umgås med dem?

Allie
bestämmer sig för att frisera sanningen en aning, även om
det innebär att hon måste bryta mot sina egna regler


Födelsedagsfesten
är den femte, fristående boken Allie
Finkle som försöker hålla ordning på sig själv, sin familj
och sina kompisar med hjälp av en massa olika regler. Alla
som någon gång har varit tio år kommer att känna igen
sig!

Läs även: Flytten, Den nya
tjejen
, Bästisar och Scenskräck.
 

 

Fler boktips av Linnea W » | Fler recensioner av Allie Finkles regler för tjejer - Födelsedagsfesten »

Adzerk - Den vita hingsten

Emelie B tipsar
Adzerk - Den vita hingsten av Lin Hallberg

 /> Emma har en sköthäst. Han heter Ajax. En dag vinner Emma en tävling med
Ajax. Samma dag får hon reda på att familjen ska på en halvårsresa i  Ulaan Bataar som ligger i Mongoliet, där träffar hon Baska.

En bra bok för tjejer!!:)
 
 
 

 

Fler boktips av Emelie B » | Fler recensioner av Adzerk - Den vita hingsten »

I taket lyser stjärnorna

Emma AE tipsar
I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Jag tipsar om boken I taket lyser stjärnorna. Den är skriven av Johanna Thydell. Johanna Thydell är född 1980. Hon skriver om döden, men framförallt vill hon förmedla lust till livet.
Boken handlar om Jenna och hennes mamma. Jennas mamma Liv har cancer och det blir bara värre och värre med den. Jenna älskar sin mamma sååå mycket och vill inte mista henne, så på en svenska lektion i skolan skriver hon en dikt som lyder såhär:
"Om du dör mamma, då tar jag självmord. Det gör jag. Då tar jag självmord. Nej förresten. Det heter inte att ta självmord. Det heter begå självmord och det heter att ta livet av sig. Alltså. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig".

dikt av: Jenna Wilsson
ämne: svenska
klass: 7C

Jennas bästis Zuzanna (eller Susanna som hon hette förut) lämnar Jenna när Jenna börjar umgås med skolans tuffa tjej Ullis (Ulrika) som bästisarna har hatat hela skolans gång. Jenna ch Ullis blir bästisar och börjar festa och dricka sprit. Det gör att Jenna nästan glömmer bort sin mamma.

Boken är fängslande och jättebra! Poäng 1-10 blir nog 11.      

 

Fler boktips av Emma AE » | Fler recensioner av I taket lyser stjärnorna »

Tvillingsjälar

Wilma W tipsar
Tvillingsjälar av Jacqueline Wilson

  Jewel bor hos sin mamma och styvpappa. Jewel blir slagen av sin styvpappa och en gång går det för långt.

Jewels mormor kommer och hämtar Jewel och hon får bo där. India bor hos sin självupptagna mamma och hennes pappa som hon älskar.Men hon duger inte till nåt för hennes mamma. India och Jewel träffas på en cykelplats och trots att dom är så olika blir dom bästa vänner.

En dag kommer Jewels mamma och styvpappa Terry och ska hämta hem Jewel, men Jewel har en smart plan och lyckas fly. "Allt är bättre än Terry!" brukar Jewel säga.    

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Tvillingsjälar »

Elva år på jorden

Vilma W tipsar
Elva år på jorden av Lotta Olsson

Den handlar om Lisa Bengtssons memoarer. Lisa har en sorasyster som heter Jenny, en lillasyster som heter Anna och en mamma och pappa. Hon har en Bästa kompis som heter Nelly.

Lisa älskar att skriva dikter. Hennes favoritämne i skolan är svenska. Hemma brukar hon hitta på massor av rimord som hon gör dikter av. Men syslöjd är en stor utmaning för Lisa. Alla andra har kommit mycket längre än henne, och hennes syslöjdslärare Britta är inte snäll med Lisa och behandlar henne dåligt.

Men sedan så är det dags för höstbasaren. Där ska alla göra en sak på syslöjden. Britta vill absolut inte att Lisa ska göra någonting till höstbasaren som alla andra. Men är det verkligen som Britta tror?

Denna bok är mycket bra. Det händer mycket i den och ibland är det ledsna saker som händer, och ibland är det roliga saker. Lisa har känslor som många vill höra.  

 

Fler boktips av Vilma W » | Fler recensioner av Elva år på jorden »

Världens elakaste fröken

Matilda M tipsar
Världens elakaste fröken av Petter Lidbeck

Karin Karlsson är världens elakaste fröken som behandlar alla barn som så de känner sig ynkliga och värdelösa. Men en dag börjar det 3 nya i klassen,  Sofia, Demitris och Harald, och då händer det saker. En tjej i klassen känner sig ensam och känner sig värdelös det känner Harald med sen så har de börjat träffa varann och då ...  

 

Fler boktips av Matilda M » | Fler recensioner av Världens elakaste fröken »

Hej vacker

Emma tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Jag tipsar om boken Hej vacker.
Den handlar om Agnes från Stockholm som åker och hälsar på sin mormor och morfar i Soppero nere i Kiruna. Där finns det en kille som hon är kär i. Han heter Henrik och har en glugg mellan tänderna. Han gillar att oljemåla och att köra skoter.

Men allt är inte som det ska, Agnes får ett konstigt brev om att hon ska hitta något och Agnes mamma Anna-Sara blir helt förtvivlad. Henriks mamma tycker att Agnes och Henrik är alldelens för unga för att vara tillsammans och det är ju inte roligt.   

 

Fler boktips av Emma » | Fler recensioner av Hej vacker »

Himlen börjar här

Elisabeth D tipsar
Himlen börjar här av Jady Nelson

När Lennies syster Bailey dör borde Lennie sörja men samtidigt träffar hon Joe, pojken med de långa ögonfransarna och som verkar kunna spela alla instrument i världen. Plötsligt dras hon mellan sorg och kärlek och när hon får reda på systerns hemligheter blir det plötsligt svårt mellan henne och Baileys pojkvän Tony.

Boken är fylld av kärlek, sorg, vänskap och glädje. Kort sagt, en bok full av känslor.

Kan man vara kär i en bok? Svaret är ja, efter att ha läst Himlen börjar här kan man inte annat än bli det. Språket är otroligt i den här boken och man vill bara krama om den, hårt, hårt, hårt. Det är så bra skriven att man måste stanna upp ibland och läsa orden om och om igen. Först trodde jag att den skulle vara lite småtråkig men jag ändrade mig snabbt. Den här boken är helt unfreakingbelievable (som en av karaktärerna brukar säga) och jag menar det verkligen.

Det jag gillar mest är nog en av Lennies vanor som hon brukar göra, skriva ner dikter på lappar och sedan låta dom sprida sig med vinden. Att dikterna sedan står handskrivna gör bara allt bättre. Det här är en bok av första klass.        

 

Fler boktips av Elisabeth D » | Fler recensioner av Himlen börjar här »

Fia plus antingen eller

Wilma W tipsar
Fia plus antingen eller av Jonna Nordenskiöld

Den här boken handlar om Fia som är ungefär 8 eller 9 år. Hennes föräldrar har skilt sig. Hennes mamma har redan träffat en ny kille, Paul. Fias mamma och Paul har fått ett barn som heter Majken.

Men nu har pappa också träffat en ny, en tjej som heter Isabell. Hon kan
sträcka ena benet rakt upp. "Hon är som en prinsessa", säger Fias pappa och det tycker Tora med, Fias lillasyster. Men så - snart är det jul och Fia mår inte bra ...     

Den här boken är jättebra. Den handlar om Fias bra och tråkiga liv. Man får veta vad hon känner innerst inne och hur det är att ha skilda föräldrar.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Fia plus antingen eller »

Vilma och regnbågsfjädrarna

Vilma W tipsar
Vilma och regnbågsfjädrarna av Maud Mangold

  Den handlar om Vilma som bor hos sin snälla faster Siri. Men sedan kollar hon ut genom fönstret. Där kommer svanen och Aspa.

Aspa är en liten vätte som inte är längre än en gaffel. Hon har rymt från sin släkt. Vilma och Aspa har en bra vänskap och de går en dag till Hundgubbens hus där Aspas farbror Blåbär borde vara. Men Hundgubbens hundar närmar sig och Aspa hänger som en docka mellan de vassa tänderna. Och då kommer ...

Vilma och regnbågsfjädrarna
är jättebra. Den är spännande och det är en bok för alla som gillar fantasy, kompisböcker och spännande.              

 

Fler boktips av Vilma W » | Fler recensioner av Vilma och regnbågsfjädrarna »

Syster Varg

Emilia och Edvina tipsar
Syster Varg av Anette Skåhlberg, text. Katarina Dahlquist, bild.

Syster Varg handlar om en tjej som heter Sandra. Sen får hon höra på sin födelsedag att dom hittat henne naken i skogen, men det är hennes tvillinsyster Theresa "Thea". Problemet är att hon blivit som en varg i en människokropp!!!

Den är jättebra!!!    

 

Fler boktips av Emilia och Edvina » | Fler recensioner av Syster Varg »

Sorgfjäril

Alva J tipsar
Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

Den är fantastiskt bra, den passar dig om du gillar väldigt sorgliga och läskiga berättelser.

Det handlar om Alice som ska flytta från stan till en by. Huset de ska bo i är ett kråkslott ...    

 

Fler boktips av Alva J » | Fler recensioner av Sorgfjäril »

En hemsk lillasyster försvunnen

Matilda M tipsar
En hemsk lillasyster försvunnen av Pia Hagmar

Det handlar om ett par syskon. En dag kommer lillasystern bort. Det kommer poliser och leter efter henne, men i själva verket så ville inte storasyster att hon skulle komma bort. Hon ville bara leka.
Lillasystern är jobbig och ibland dum och skyller hela tiden på sin stora syster. Det tycker hon är jobbigt. Storasyster hittar henne hos en ...

Denna bok är jättebra och skriven av Pia Hagmar. Världens bästa författare tycker jag

 

Fler boktips av Matilda M » | Fler recensioner av En hemsk lillasyster försvunnen »

Är det någon där?

Matilda M tipsar
Är det någon där? av Christina Wahldén

Tea 16 år älskar sin dator. Det är som hennes bästa vän. En liten rosa dator. En dag när Tea kommer hem från skolan så slår hon på datorn den susar så vänligt och säger "Välkommen". Tea har en blogg som hon tar bilder med sin mobil på klasskompisar, lärare och skolmaten och sådant. När Tea kommer in på en chattsida så skriver hon "Hej!" till en som tydligen heter Jägaren och Jägaren svarar "Hej fina Tea ...".

Detta är en kort och mycket lättläst bok. Men superbraaa!!    

 

Fler boktips av Matilda M » | Fler recensioner av Är det någon där? »

Mysteriet med den blå flaskan

Susann tipsar
Mysteriet med den blå flaskan av Kathy Hoopman

 Boken handlar om Ben, som har en bästis som heter Andy. Ben har jobbigt i skolan och annars också. Ofta förstår han inte riktigt vad folk menar när de säger något och när han blir stressad börjar han flaxa med händerna.

När Ben och Andy hittar en vacker blå flaska och önskar sig saker på skoj, från 'anden i flaskan', så börjar det hända saker på riktigt! Pojkarna blir rädda när de minns vad de har önskat sig. Det verkar som om det fanns en riktig ande i flaskan!

En spännande bok som går fort att läsa.  

 

Fler boktips av Susann » | Fler recensioner av Mysteriet med den blå flaskan »

Klaras Hemlighet

Anna A tipsar
Klaras Hemlighet av Christina Wahldén

Den här boken handlar om en flicka som heter Klara. Hennes pappa är i fängelset för att han har mördat en annan människa. Hennes mamma grät så mycket att hon måste vara på sjukhus. Så Klara måste vara hos någon släkting. Dom är jättesnälla mot henne. Hon försöker och försöker att hålla det hemligt att hennes pappa är på fängelse. Kommer hon kunna hålla det hemligt?

En superbra och sorglig bok.     

 

Fler boktips av Anna A » | Fler recensioner av Klaras Hemlighet »

Nyckelbarnen

Anna A tipsar
Nyckelbarnen av Sara Kadefors

Den här boken handlar om Siri. När hon gick i trean fick hon en hemnyckel. Men då gick hon i fritidsklubben så hon behövde inte använda den. Men när hon började femman så stängdes klubben av ekonomiska skäl.

Hennes mamma och pappa säger att dom är utomlands när hon ser dom på stan. Hon blir arg och gör dumma saker mot dom.

Hennes fröken Maggan är jättesträng. Den bråkiga Leo och rävungen Linn i hennes klass har hon börjat vara leka med. Leo blev anklagad av Maggan att han har kastat mat fast han inte har gjort det. Den är en kompisbok och Leo, Linn och Siri börjar göra olagliga saker när Siris förälder är på jobbet.

En väldigt bra bok!!!!! Jag skulle ge den fem poäng!!!!!!!!      

 

Fler boktips av Anna A » | Fler recensioner av Nyckelbarnen »

Alva rymmer

Maja K tipsar
Alva rymmer av Pernilla Gesén

Alva vaknar av att hon är arg. Mamma och pappa har förstört den bästa dagen i hennes liv - hennes första skolavslutning. Hur ska hon nu kunna ha trevligt när hon vet att de ska skilja sig!  

 

Fler boktips av Maja K » | Fler recensioner av Alva rymmer »

Ias ponny som heter Ur

Frida W tipsar
Ias ponny som heter Ur av Sofi Piehl

Hejsan. /> Jag har läst en bok som heter Ias ponny som heter Ur. Den handlar mycket om Ia och hennes fars död och hur hennes mamma ska gå med på idén att köpa hästen och om Ur finns kvar i sommarhagen.

Mycket lätt bok att läsa och med hundra lätta sidor!      

 

Fler boktips av Frida W » | Fler recensioner av Ias ponny som heter Ur »

Tillsammans Tredje boken

Mikael tipsar
Tillsammans Tredje boken av Denise Rudberg

De tre vännerna Theresa, Jacob och Alexander har fått chansen att åka på semester tillsammans till Frankrike, ingen av dem har varit där tidigare och när de kommer fram till huset där de ska bo blir de chockade. Det ser ut att kunna falla sönder när som helst! Men väl innanför grindarna upptäcker de poolen som sträcker sig ut över klipporna och nästan smälter samman med Medelhavets azurblå vatten. Huset är rymligt, rummen är vackra och solen stekhet - den här sommaren lovar gott! Men himlen kantas även av några mörka moln.

I den här avslutade delen i Tillsammans-trilogin har Alexander och Theresa äntligen blivit ihop och båda är på sin kant osäkra på hur de ska gå vidare. Nu när de är ett par ska de väl göra det där med varandra, men kommer det att förstöra vänskapen? Jacobs tankar kretsar kring Mimmi som är kvar i Sverige och på den söta tjejen Stina han har träffat i Frankrike, men mest av allt funderar han på om hans föräldrar är på väg att skiljas för gott.

 

Fler boktips av Mikael » | Fler recensioner av Tillsammans Tredje boken »

Tillsammans. Andra boken

David tipsar
Tillsammans. Andra boken av Denise Rudberg

  Sommaren är här igen. Solen gassar över Stockholm och lovet har just börjat. För Theresa, Jacob och Alexander blir det en intensiv sommar på många sätt. Både sol och bad på Kampan och en del jobbiga grejer som tynger.

Jocob tar illa vid sig när hans föräldrar grälar om pengar. Alexander vet inte riktigt om han någonsin kommer att känna sig trygg i Djurgårdsvillan igen. Och Theresas förvirring växer ikapp med känslorna när Alexander dyker upp på husbåten den där junikvällen.      

 

Fler boktips av David » | Fler recensioner av Tillsammans. Andra boken »

Tillsammans

Amanda tipsar
Tillsammans av Denise Rudberg

Genom ett teveprogram inspelat på Djurgården, lär tre ungdomar med olika bakrunder känna varandra. Alexander är den privilegierade som går i privatskola och har en pappa som jobbar på Utrikesdepartementet. Jacob är den sportige killen och son till Coco, ansvarig för teveprogrammet. Theresa är tjejen som förlorat sin mamma i cancer och nu bor tillsammans med sin mycket sympatiske pappa på en husbåt vid Djurgårdskajen i Stockholm.

Theresas far tar med de tre ungdomarna ut till en ö i Stockholms skärgård där de utvecklar sin vänskap. Men i skuggan av detta lurar ett hot. Någon vill till varje pris hitta en av dem.  

 

Fler boktips av Amanda » | Fler recensioner av Tillsammans »

Fotoalbumet

Vilma tipsar
Fotoalbumet av Laura Trenter

Den handlar om Gillbert. Han har inte några kompisar. Hans pappa är död och han vill veta mer om honom. Men hans mamma vill inte prata om det.

Han läser i hemlighet en bok som hans pappa har gjort. Men det står inte likadant i boken som förr! En kväll så går han upp till vinden. Han ser en katt men vet inte hur den han kommit in, hans mamma är allergisk mot katter. På vinden hittar han ett fotoalbum med en massa konstiga bilder.

Han blir kompis med en som heter Lin. Tillsammans får de vara med på ett spännande och farligt äventyr.

Boken är spännande och när man har läst en stund så vill man inte släppa den. Det är en av mina favoritböcker!      

 

Fler boktips av Vilma » | Fler recensioner av Fotoalbumet »

Alva rymmer

Moa K tipsar
Alva rymmer av Pernilla Gesén

  Alva är arg. Nu är skolavslutningen förstörd. Varför måste Mamma och Pappa skilja sig och varför just nu. Alva slänger tandborstarna i toaletten och ser dem guppa bland allt toalettvatten. Men Mamma och Pappa bryr sig inte. Dem bara bråkar och bråkar hela tiden. Men Alva vill sätta ett stopp för det och smyger ut på natten och hon måste göra det väldigt snabbt för Alva är ju så smart så hon bestämmer sig för att rymma!

Detta är en spännande bok om Alva. Läs den gärna för den Äger.    

 

Fler boktips av Moa K » | Fler recensioner av Alva rymmer »

Äventyrsveckan

Åk. 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Äventyrsveckan av Sofia Nordin

Boken handlar om Amanda som blir mobbad av Philip och de andra i hennes klass. De åker i väg på en klassresa till skogen i Värmland. De skulle ut och forsränna med gummiflottar och plötsligt upptäckte de att det var mer vatten än vanligt och de åker rakt in i en stock. Amanda och Philip hamnar i det kalla vattnet och lyckas tillsammans ta sig upp på en liten strand. Nu måste Philip och Amanda samarbeta för att överleva, men kan de hålla sams?

Boken var spännande och man fick lära sig mycket om hur man överlever i naturen. Vi fick också många tankar om mobbning och vad det beror på.

 

Fler boktips av Åk. 3-4 Hemmingsmarks skola » | Fler recensioner av Äventyrsveckan »

Smaka på den här!

Edvina tipsar
Smaka på den här! av Gull Åkerblom

  Den här boken handlar om en tjej som heter Moa och en kille som heter Samuel, dom har varit ihop fast nu är dom bara vänner ...

Samuel tycker att det är svårt att bara vara bästa vänner. Moa säger till Samuel att hon ska bort till bryggeriet när han frågar om dom kan vara med varandra, men egentligen så är inte Moa alldeles ensam på bryggeriet, hon är med en tjej som heter Linnea. Moa och Linnea har börjat med en liten överraskning tills det är examen och dom börjar åttan dom kallar det projekt Dikt och ballong!

Samuel börjar att bli allt mer misstänksam... han har sett en dikt fastklistrad på väggen alldeles tätt intill en buske, vem kan det vara? Samuel lär också Moa att åka bräda, hur går det för Moa?  

Framsidan ser inte så rolig ut men det är ju inte den som räknas ;) poäng 5/5! LÄS DEN HÄR SPÄNNANDE SERIEN!!!  

 

Fler boktips av Edvina » | Fler recensioner av Smaka på den här! »

Textlek

Nora tipsar
Textlek av Kate Cann

Allt är bra i Mels liv, och det allra bästa är pojkvännen Ben. En dag skulle Mel gå med Ben till Bens kompis fest. Fast då glömde Mel att hennes bästa vän Bryan fyllde år. Då gick Mel till Bryans födelsedagsfest och Bens till sin kompis fest.

Den gången fick Mel otäcka meddelanden på sin mobil. På smsen står det att Ben träffar någon annan. Att han tänker dumpa henne.

Är medelandena bara från någon avundsjuk rival, som hennes bästavän Lisa påstår? Eller är de faktiskt sanna?

Jag tyckte att boken var spännande. Och jag hoppas att många läser den.

 

Fler boktips av Nora » | Fler recensioner av Textlek »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss