På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Krig ( 6 hittade ):
En ö i havet

Ikra S tipsar
En ö i havet av Annika Thor

Det handlar om två tjejer som heter Steffi och Nelli som är tolv och sju år och de har skickats till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike.

De vet ingeting om Sverige och de kan inte prata svenska. De drömmer om en semesterort med palmer, stränder med solstolar och glassförsäljare och om ett piano och en hund. Men när de kommer fram är ser de bara hav, stenar och fiskebåtar. Det börjar bli svårt för Steffi och Nelli.

Själv tycker jag att detta bok är väldigt bra. Jag har inte läst hela boken för att den är väldigt tjock. Men den har väldigt intressant berättelse. Jag skulle rekommendera detta bok till personer som är 11 år och äldre.

PS. Det här är del 1 i serien om Steffi och Nelli. DS. Emma, Polarbibblo.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ikra S » | Fler recensioner av En ö i havet »

Förrädarna

Selma B tipsar
Förrädarna av Camilla Lagerqvist

Den här boken handlar om att det är krig i Norge och om de tre vännerna Hilde, Ben och Maja. Ben är borta och Hilde och Maja åker och letar efter Ben. När de hittar honom visar det sig att han letar efter sin pappa Harald som blivit bortförd eftersom att han också jobbar för motståndsrörelsen. Hilde och Maja åker iväg för att leta efter Harald men de åker in i Norge och i Norge så är livet hotat för dem eftersom att de jobbar för motståndsrörelsen.

Jag tycker att boken är bra eftersom att det är en spännande bok och den är inte som en deckare eller en fantasy eftersom att det är krig i den.
 
Pst, Förrädarna är tredje delen i serien om Svarta rosorna som börjar med Uppdraget.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Selma B » | Fler recensioner av Förrädarna »

Flykten från Kabul

Nils L tipsar
Flykten från Kabul av N.H. Senzai

Boken handlar Fadi och hans familj som har bott i Afghanistan men behöver fly från talibanerna som har ockuperat landet. Men mitt i allt kaos så tappar de bort lillasystern men de fortsätter ändå resan mot USA men Fadi får mycket skuldkänslor...
Jag gillar Flykten från Kabul därför att den är realistisk och lite rolig. Varför nån verkligen ska läsa Flykten från Kabul är för att den påminner om hur hemskt det verkligen kan se ut i andra länder. Man får en inblick i deras vardag. Om de till exempel flyr så ser man hur stökigt det är och i den här boken flyr de ju till USA. Där blir Fadi mobbad i skolan men ger ändå inte upp och han finner sin chans att rädda lillasystern i en fototävling tillsammans med sin nya kompis Anh.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Nils L » | Fler recensioner av Flykten från Kabul »

TORO! TORO!

Daniel M tipsar
TORO! TORO! av Michael Morpurgo

Antonio växer upp på en gård i Andalusien i södra Spanien. Han leker hela dagarna med sin svarta kalv Packo.

Jag tycker att "Toro! Toro!" är spännande, solig och sorglig, men den är bra att läsa.

 

Fler boktips av Daniel M » | Fler recensioner av TORO! TORO! »

101 saker du behöver veta eller inte

Julia tipsar
101 saker du behöver veta eller inte av Richard Horne och Tracy Turner

Jag har en bra bok som heter 101 saker du behöver veta eller inte. I den får man veta om forskningar om t.ex. djur, ögat, pyramider och sånt hur människorna skapades. Den är värd att läsa för dig som vill bli vetenskapsman eller nåt med vetenskap.    

 

Fler boktips av Julia » | Fler recensioner av 101 saker du behöver veta eller inte »

En ö i havet

Jesper tipsar
En ö i havet av Annika Thor

Jag har läst En ö i havet som är skriven av Annika Thor. Den handlar om systrarna Steffi och Nelli. De kommer från Österrike och måste fly från kriget som härjar i Europa. De skiljs från sina föräldrar och hela sitt liv i hemlandet. Som flyktingar hamnar de i ett annat land, som är som en helt ny värld för systrarna. Systrarna hamnar på en ö i Göteborgs skärgård där de får nya svenska familjer som inte förstår ett ord av vad de säger. Den äldre systern, Steffi, bor hos tant Märta, medan hennes yngre syster bor hos en annan familj. Steffi måste snabbt växa upp och ta hand om sin syster som saknar sin mamma och pappa. Hon måste också lära sig språket och försöka få vänner, vilket visar sig blir ganska svårt i det här landet.

Den här boken handlar om hur många barn fick det när andra världskriget bröt ut. Den handlar om längtan hem och hur det känns att vara annorlunda. Jag tycker att det är en bra bok, för att den beskriver hur det kan vara för flyktingar. Eftersom det är barnen själva som beskriver hur det känns så blir det mycket trovärdigt och så kan man känna igen sig i saker, även om man inte är flykting.

Jesper, 17 år, född i Luleå, uppväxt i Luleå och bor i Luleå.
 

 

Fler boktips av Jesper » | Fler recensioner av En ö i havet »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss