På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Spänning & äventyr ( > 100 hittade ):
Juvelkuppen

Klass 1-2 Jävre skola tipsar
Juvelkuppen av Jens Lapidus

Jonathan har alltid gillat att hänga på sitt rum och meka med sina uppfinningar. Tills han lär känna Zasha och de bildar Dillstaligan – enligt vissa ett tjuvgäng i det godas tjänst. Snart får de en tredje medlem – Bollan, som kan kasta längre och högre än någon annan! När Zasha blir lurad på pengar och bortskämde Rick skryter extra mycket om alla sina prylar, är det dags för Dillstaligan att planera sin nästa kupp.
Vi tycker att den här boken var spännande och tokig på ett bra sätt. Det var roliga bilder. Den var även rolig på slutet. Vi gillade att det handlar om barn som är agent-tjuvar. Vi gillar också att ligan inte lyckas med allt i boken. Det var en mycket bra högläsningsbok, världens bästa bok tycker några i klassen. Vi rekommenderar den verkligen till andra.
P.S. Juvelkuppen är andra delen i serien om Dillstaligan
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Klass 1-2 Jävre skola » | Fler recensioner av Juvelkuppen »

Eld och is

Sara.L tipsar
Eld och is av Erin Hunter

Eld och is handlar om Åskklanen som är en av fyra klaner. De andra klanerna heter Vindklanen, Skuggklanen och Flodklanen. Alla i boken är katter och de som det handlar mest om är Eldhjärta och Gråsvans. I boken dör några katter och det är lite sorgligt men boken är fortfarande bra.
Jag gillar boken för att den är spännande och innehåller äventyr. Det bästa med boken är alla katter! Boken passar de i åldern 9-12 år som gillar spännande böcker om katter.
P.S. Eld och is är del två i serien Warriors.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sara.L » | Fler recensioner av Eld och is »

Silverskrinet

Olivia tipsar
Silverskrinet av Chris Mould

Silverskrinet handlar om två barn som måste ta död på pirater med pest och endast en talande gädda och en ibis till sin hjälp.
Jag anser att boken är bra eftersom att den är spännande och lite humoristisk. Jag tror att man bör vara minst 9 för att läsa den
P.S. Silverskrinet är tredje delen i serien Hemligheten på Crampton Rock.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Olivia » | Fler recensioner av Silverskrinet »

Ingen kommer undan

jessica tipsar
Ingen kommer undan av Anna Knutsson

Ingen kommer undan handlar om en kille som heter Sebastian. Han går i 6B. Sebbe har en bästa kompis som heter Connor och som inte alltid kommer till skolan. De ska åka på en klassresa men Connor får inte följa med eftersom att han har varit borta så mycket från skolan. Sebbe kommer på en plan på hur han ska smuggla med Connor i alla fall. De träffar en gammal gubbe som verkar vilja bränna ner skolan, vad ska de göra nu?
Det är en jättebra bok med ganska korta kapitel. Boken är däremot väldigt lång med mycket text. Ett tips till de som är 10 till 12 år.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av jessica » | Fler recensioner av Ingen kommer undan »

Sifferplaneten

Sara.L tipsar
Sifferplaneten av Christer Fuglesang

Sifferplaneten handlar om Markus och Mariana som åker till rymden med farbror Albert och hamnar på en okänd planet. Den okända planeten är Sifferplaneten och där får Markus och Mariana vara med och rädda prinsessan Ett.
Jag tycker att boken var spännande. Böckerna om Markus och Mariana är en av mina favorit-bokserier.
P.S. Sifferplaneten är del 2 i serien Markus och Marianas äventyr med farbror Albert
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sara.L » | Fler recensioner av Sifferplaneten »

Mylingen

Ebeni E tipsar
Mylingen av Text, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Bild, Henrik Jonsson

Om du gillar böcker som har mycket mod och skräck då är det här en bok för dig.

Det börjar med att det hus Alrik och Viggo bor i är under attack av impar. Impar är en sorts varelse som är liten och slug och Alrik är allvarligt sjuk. Men Estrid och Magnar har en magisk ört. Men sen börjar mystiska saker hända och det visar sig att det är mylingen. Alrik och Viggo måste stoppa den från att förstöra stan.
 
PS. Mylingen är tredje boken i serien PAX som började med Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mylingen »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Acufa K tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om att Ninja Timmy och hans vän ska bygga en apelsinskalare till en fruktbutik. När dom ska ta apelsinskalaren till fruktbutiken så möts det av tre vildsvin. De tre vildsvinen är kusiner. Kusinerna försöker att ta maskinen och de stjäl av andra butiker också.

Jag gillar boken för att det är mycket som händer nästan hela tiden. Jag gillar också boken för att det är jättemycket fina bilder i boken. Och slutet är spännande...


PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i en serie.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Kan doktor Proctor rädda julen?

Unovy H tipsar
Kan doktor Proctor rädda julen? av Jo Nesbo

Jag tycker att den är jättebra, jag har läst den minst 7 gånger! Och det bästa är att jag fick den av denna webben: polarbibblo.se!

PS. Beskrivning av boken lånad från förlaget: "Den girige affärsmannen Thrane har gjort affärer med självaste kungen. Han har nämligen köpt rättigheterna till julen! Han bestämmer direkt att alla som handlat julklappar för mindre än 10 000 kronor på hans eget varuhus förbjuds att fira julafton. Men hur ska det gå för alla de som inte har råd? Våra tre hjältar söker hjälp hos självaste jultomten när ger de sig ut på en hisnande resa för att ställa allt till rätta. Men jultomten visar sig vara helt annorlunda än den skrockande mysiga farbror de föreställt sig ..."

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kan doktor Proctor rädda julen? »

Månfågel

Apunu G tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Jag har läst boken Månfågel av Ingelin Angeborn. Den handlar om en 12 årig flicka som heter Vendela. Hon har inga vänner för hennes bästa vän Minna har flyttat till Storbritannien. Hennes mamma är död och hennes pappa jobbar hela dagarna.

Månfågel är en spännande bok för att det händer konstiga saker hela tiden. En koltrast följer efter henne och kollar på henne och hon kommer in i en drömvärld. Jag tycker att du borde läsa den här boken för att det händer många saker hela tiden.

Boktipsat av Gustav A

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Månfågel »

Uppgång och fall

Atoto K tipsar
Uppgång och fall av Eliot Schrefer

Boken handlar om en grupp barn som blivit utspridda över olika kontinenter. De måste undvika faror och fiender. De måste hitta varandra för att besegra det onda. Spirit animals är en äventyrlig bok som utspelar sig i många miljöer.

Jag gillade inte boken men rekommenderar jag den till de som gillar äventyrliga fantasyböcker.
 
PS. Uppgång och fall är den sjätte boken i serien Spirit animals. Den första boken heter Vild, skriven av Brandon Mull. 
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Uppgång och fall »

LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet

Agano J tipsar
LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet av Text. Martin Widmark, Ill. Helena Willis

Guldet ska bli levererat till tåget. Sen har guldet försvunnit. Lasse, Maja och polismästaren hittar många spår.

Guldmysteriet var väldigt spännande för att ledtrådarna blir fler. Det känns som att jag är med. Jag tycker att du ska läsa den här boken därför att den aldrig blir tråkig.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet »

Ett hus utan speglar

Exitu D tipsar
Ett hus utan speglar av Mårten sanden

Boken handlar om en tjej som heter Tomasine. Hon har en gammal farmor som är väldigt sjuk så hon och hennes pappa är hos hennes farmor väldigt ofta. Hennes farmor bor på en herrgård. Tomasines släkt, hennes kusiner och hennes farbror, brukar också vara där. Hennes yngsta kusin som aldrig pratar kommer ner en dag och pratar om någon kompis. Då blir alla jätteförvånade. 

Jag gillar Ett hus utan speglar för att var väldigt mystisk. Jag tycker att handlingen och karaktärerna är väldigt mystika. Den som läser boken måste verkligen tänka för att förstå handlingen och boken. Jag tycker verkligen att du ska läsa Ett hus utan speglar om du vill utmana dig själv med läsningen. Det är inte så mycket text men man måste tänka till ordentligt. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ett hus utan speglar »

Nyckeln till Hinsides

Izyra S tipsar
Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Boken handlar om ett barn som heter Linus och han har en syster som heter Linnea. Deras föräldrar har skiljt sig och barnen bor med sin mamma. På sommaren flyttare de in i ett ödehus som heter Trakeborg och han som ägde huset är försvunnen och konstiga saker händer redan första natten.

Jag gillar boken därför att det känns som i en drömvärld och jag gillar att fantisera. Om du gillar fantasi, spänning och lite längre böcker ska du VERKLIGEN läsa den här boken. 


PS. Nyckeln till Hinsides är första boken i Hinsides-trilogin!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Nyckeln till Hinsides »

Månfågel

Ukoby U tipsar
Månfågel av Ingelin Angeborn

Månfågel handlar om Vendela som känner sig ensam för att hennes kompis Minna har flyttat till Storbritanien. En dag får Vendela nog av ensamheten och skriver ett brev hur hon känner och lägger brevet mellan två stenar nere vid ån. En dag får hon ett mystiskt svar på sitt brev. Den som har skrivit brevet har gammaldags handstil. Sedan börjar Vendela hitta mystiska ledtrådar i brevet som förändrar allt.
Månfågel är en mystisk bok därför att man inte får reda på mer en vad huvudpersonen får. Den är lite långtråkig i början, men ge den en chans. Jag gillar boken för att man inte kan sluta läsa. Man vill bara veta vad som händer efter man har läst ett kapitel. Den är spännande för det händer mycket saker i slutet. Jag tycker att du ska läsa den här boken för att den är mystisk och det är spännande saker som händer. 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Månfågel »

Barnhemmet

Yxyfa X tipsar
Barnhemmet av Cecilia Lidbeck

Barnhemmet handlar om barn som skickas till ett barnhem av sina föräldrar, eftersom de är så odrägliga eller att föräldrarna är fattiga. Men en dag börjar mystiska saker hända och barn försvinner, en efter en. Några barn bestämmer sig för att söka efter de försvunna barnen.
Barnhemmet är en mystisk bok därför att det händer så många spännande och oväntade saker. Den blev aldrig långtråkig därför att det hände något hela tiden. Vi kan känna igen oss i att i skolan känns det som vi gör många fel och att klara av något ensam är svårare än när man hjälps åt. Vi tycker att du ska läsa Barnhemmet just för att den är så spännande så att man inte kan sluta läsa.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Barnhemmet »

Kitty och nyckelmysteriet

Beccaed00 tipsar
Kitty och nyckelmysteriet av Carolyn Keene

Detta är en bok i en serie och de första böckerna i serien kom ut på 1950-talet i Sverige. Huvudpersonen är Kitty Drew, hon träffar en professor som berättar om en skatt som de håller på att ta reda på vart den är. Det finns tre nycklar som är ledtrådar till skatten men professorn Terry Scott har bara en halv nyckel. Ta reda på vad som kommer hända!
Boken är spännande och har mysterium i sig!
 
PS. Nyckelmysteriet är del 28 i serien om Kitty Drew.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Beccaed00 » | Fler recensioner av Kitty och nyckelmysteriet »

Campingmysteriet

Ida2013 tipsar
Campingmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis

Campingmysteriet handlar om 30 kg kräftor, en svampkniv, en båt och kantareller som försvinner. Huvudpersonerna i boken är Lasse och Maja, Miranda, apan Sylvester, bröderna Bacon, Mulle Berg, Tahita och campingägare Gunnarsson. Lasse och Maja hjälper Gunnarsson att lösa mysteriet. Boken var bra för att den är spännande, rolig och att de löser fallet. 
 
Ps. Campingmysteriet är den 18:e boken i serien LasseMajas Detektivbyrå.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida2013 » | Fler recensioner av Campingmysteriet »

Musse & Helium #1: Mysteriet med hålet i väggen

Nelly L tipsar
Musse & Helium #1: Mysteriet med hålet i väggen av Camilla Brinck

Den här boken är spännande och rolig, man kan verkligen ta det lugnt när man läser. Den handlar om två syskonmöss som har kommit upp till människovärlden och en dag dyker det upp ett hål i väggen. Dom kollar hålet och vart det leder dom härnäst...

PS. Mysteriet med hålet i väggen är första delen i serien om Musse & Helium.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Nelly L » | Fler recensioner av Musse & Helium #1: Mysteriet med hålet i väggen »

Biblioteksmysteriet

Kajsa G tipsar
Biblioteksmysteriet av Martin Widmark, text. Helena Willis, bild.

Boken handlar om Lasse och Maja som har en liten detektivbyrå tillsammans. Det börjar stjälas massa värdefulla böcker på Vallebys stadsbibliotek. Men alla böcker är ju larmade, så hur går det till? Vallebys polismästare ber Lasse och Maja om hjälp. Jag tycker att boken är bra och rolig därför det händer roliga saker i den.

PS. Biblioteksmysteriet är första delen i serien LasseMajas detektivbyrå.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Kajsa G » | Fler recensioner av Biblioteksmysteriet »

Snöhögens hemlighet

Mathilda M tipsar
Snöhögens hemlighet av Pia Hagmar

Boken är ganska lättläst, inte så tjock och det är en serie. Den är även spännande men det tar ett tag att komma in i texten. Den kanske inte var min smak men du som gillar deckare borde läsa den här.

PS från redaktionen. Snöhögens hemlighet är den fjärde boken i serien Dalslandsdeckarna, och här kommer en beskrivning av bokens handling lånad från Barnensbibliotek.se:

Under en skidtur hittar Leo nåt hemskt i snön. En hel hög med döda grisar och kalvar. Vem är så elak? Är det arga gubben Snus-Evert? Eller har skvallrarna rätt om att det är Magnussons. Polisen verkar inte komma nån vart. Saken måste undersökas tycker Henke, Aron, Leo och Myggan.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Mathilda M » | Fler recensioner av Snöhögens hemlighet »

Divergent

Lisa K tipsar
Divergent av Veronica Roth

Divergent är första delen i en trilogi om Tris. Beatrice (Tris) Prior har vuxit upp i ett dystopiskt Chicago som är indelat i fem falanger. De olika grupperna utgörs av De osjälviska vilken Tris tillhör, De tappra, De lärda, De ärliga och De fridfulla. Vid sexton års ålder genomgår alla invånare ett test för att se vilken falang man tillhör. När det så blir dags för Tris att göra testet går det inte alls som hon tänkt sig. Hon tvingas att bli riktigt tuff.

Jag tyckte att boken var bra för det var både kärlek och fantasy, skräck och glädje, förluster och vinster, död och liv och så var det en helt egen bok, lik många men också väldigt olik.

Den får 5/5 av mig.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa K » | Fler recensioner av Divergent »

Nelly Rapp och snömanens hemlighet

Roxana P tipsar
Nelly Rapp och snömanens hemlighet av Martin Widmark

Nelly och hennes familj ska på skidsemester. Men hennes lärare på monsterakademin, Lena Sleva skickar ett brev om snömän och att de finns i trakten. I hotellet finns det en arg gubbe. Han hyr ut skidor i en liten butik nära hotellet. Varför är han så arg undrar Nelly, och när hon tjuvkikar på honom begår hon ett misstag...

Jag tycker boken var spännande, rolig och lite läskig också. Den är lika rolig som alla andra böcker, typ Nelly Rapp och Frankensteinaren och Nelly Rapp och varulvarna. Nu har jag bara 3 böcker kvar att läsa i hela serien. Boken passar barn som läser medium. Böckerna är smala med ganska mycket text, de passar nog 7 till 10 år, men man kan ju läsa den när man är yngre och äldre också så klart!PS. Nelly Rapp och snömannens hemlighet är tionde boken i serien om Nelly. Första boken heter Nelly Rapp och monsterakademin.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Roxana P » | Fler recensioner av Nelly Rapp och snömanens hemlighet »

Stormhästen

Roxana P tipsar
Stormhästen av Nick Garlick

Boken handlade om en pojke, Filip, som var tvungen att flytta till sin farbror som bor på en ö. Där finns en flicka som aldrig pratar och tre elaka bröder. En stormig dag när han undersöker ett gammalt flygplan med den tysta flickan hörs en gnäggning från havet...

Boken handlade om väldigt mycket och var riktigt spännande. Den passar till personer som läser mycket, gillar hästar och spännande saker.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Roxana P » | Fler recensioner av Stormhästen »

Hemliga klubben: fallet med den värdefulla kartan

Joline M tipsar
Hemliga klubben: fallet med den värdefulla kartan av Susanne Macfie

Den här boken är spännande men ibland lite rolig också. De har haft det svårt att ta reda på vem det är som begått brottet. De har fått sitta på cafén och smygit runt i tågstationer. Det är Måns och Moa som löser fallen.
 
PS. Det här är den andra boken i serien Hemliga klubben som började med Fallet med de stulna smyckena.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Joline M » | Fler recensioner av Hemliga klubben: fallet med den värdefulla kartan »

Edward Tulanes fantastiska resa

Nelly L tipsar
Edward Tulanes fantastiska resa av Kate DiCamillo

Edvard Tulane har ägts av flera ägare och har varit med om ganska många äventyr. Han har legat på havets botten och i en soptipp och har hittats av en hund. Jag tyckte den var riktigt bra.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Nelly L » | Fler recensioner av Edward Tulanes fantastiska resa »

Ensam på Mars

Elisabeth B tipsar
Ensam på Mars av Andy Weir

Den här boken handlar om en astronaut som med sina fem vänner åker till Mars. Men när de ska åka därifrån blir det storm och det flyger kring skräp. Astronauten Mark Watney träffas av en vass sak och flyger nerför en kulle. Datorn inne i rymddräkten säger att han omöjligt kan överleva, så de fem vännerna åker utan honom. Men Mark Watney lever, fast ingen vet om det och han inte har något sätt att skicka meddelanden till jorden på. Han måste försöka överleva och en dag kunna ta sig hem.

Den här boken var jättebra eftersom flera svåra rymdsaker förklarades på ett lätt sätt. Det fanns även mycket humor i boken och man blev överraskad hela tiden. Man visste verkligen inte hur det skulle sluta förrän på de sista sidorna. Den här boken är ganska tjock och därför passar den nog såna som är lite mer läsvana. Dessutom kan det stå lite svåra ord i boken, men de förklaras. En bra ålder för läsare av den här boken kan vara runt tretton och uppåt, men man kan såkllart läsa den när man är yngre också.


PS från redaktionen. Ensam på Mars är skriven för vuxna och är alltså kanske inte lämplig som läsning för yngre barn. Boken är 447 sidor lång.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elisabeth B » | Fler recensioner av Ensam på Mars »

Warriors - Ut i det vilda

Lova L tipsar
Warriors - Ut i det vilda av Erin Hunter

Warriors-serien handlar om skogskatter som lever i olika klaner i en stor skog. Hela serien är uppdelade i två delar, den första profetian och den andra profetian. I vissa av böckerna får du följa olika katter i olika klaner och följa deras uppväxt och liv.

Första boken i hela serien heter Ut i det vilda och handlar om en huskatt som drömmer om att få leva ute i skogen. Men kommer verkligen en huskatt kunna klara det hårda livet ute i det vilda?

Jag älskar böckerna och har läst nästan hela serien. Har du väl läst ett kapitel kan du inte sluta läsa mer. Böckerna är roliga och spännande men även sorgliga. Gillar du djur och fantasy tror jag att du kommer att älska böckerna. Jag har verkligen fastnat för karaktärerna och det blir även mycket roligare att läsa om man har lite medkänsla och verkligen kan leva sig in i böckerna.

Jag rekommenderar boken stort till nästan alla åldrar som kan läsa lite mer svårlästa böcker. Det blir även mycket roligare att läsa böckerna om du har lite tålamod, böckerna är tjocka och serien lång men det är det som är det fantastiska med det. Böckerna tar nästan aldrig slut! :) Hoppas du gillar boken!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Warriors - Ut i det vilda »

Skuggornas hus

Marcus Ö tipsar
Skuggornas hus av Ingelin Angerborn

Boken handlar om en kille som heter Sakarias. Han är en helt vanlig pojke som tycker om att rita och börjar på en ritkurs. På ritkursen träffar han en tjej som han tycker om. Det händer något mystiskt varenda gång han ritar en teckning, han ritar något som han inte vet vad det är. Men det här är bara början.

Jag tycker boken är jättebra och är superspännande. Jag tycker att folk i alla åldrar borde läsa den här boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus Ö » | Fler recensioner av Skuggornas hus »

Tornerspelen i Gorlan

Albin L tipsar
Tornerspelen i Gorlan av John Flanagan

Spejarens lärling handlar om två spejare som heter Crowley och Halt. De är jagade av den elake baronen Morgarath. Morgarath försöker ta över tronen från kungen Arald. Man får följa Crowley och Halt på ett äventyr där de ska störta Morgarath.

Jag gillar boken därför att den är spännande och utspelar sig i en meddeltidsvärld. Jag rekommenderar den till dig som gillar historiska äventyr. Det är inte en typisk fantasybok.

PS. Tornerspelen i Gorlan är första delen i serien Spejarens lärling - De första åren.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Albin L » | Fler recensioner av Tornerspelen i Gorlan »

Hemliga trean och blåbärsmysteriet.

Alice M tipsar
Hemliga trean och blåbärsmysteriet. av Sanna Juhlin

Boken handlar om Maja Anderssons blåbär. Någon tar dom. Felix och Fanny startar en detektivbyrå och försöker hitta blåbären. Dom tar hjälp av Charlie. Fanny och Felix vet att den misstänkte finns på Skogsvägen 3.

Det är ett väldigt spännande äventyr och boken är jättebra!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Alice M » | Fler recensioner av Hemliga trean och blåbärsmysteriet. »

Svarta fåglar

Julian B tipsar
Svarta fåglar av Mikael salmson Lars sundström

Svarta fåglar handlar om en pojke som heter Amik. En natt rymde han och hans mamma från sitt hus så att inga riddare skulle hitta de. I flykten gick han och hans mamma längst en älv men mamman ramlade ner för älven så Amik får klara sig utan sin familj mot tekiterna. 

Boken var spännande och det var nästan som att jag var Amik. Den här boken är bra för dig som gillar spänning. Här får du följa ett spännande äventyr med Amik.


PS. Svarta fåglar är första delen i trilogin med samma namn.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Julian B » | Fler recensioner av Svarta fåglar »

Drakjakten

Ester N tipsar
Drakjakten av Suzanne Mortensen

Boken handlar om en stulen drake, Flamma, och en arg cirkusdirektör. Jakobs största dröm är att få en stor grön och fin drake.

Jag känner igen mig i fantasyvärldarna. Jag känner igen mig i boken för jag vill också ha ett djur. Jag gillar boken för den är spännande och det händer alltid något hela tiden. Om du tycker om spännande fantasy och gulliga historier så borde du tycka om Drakjakten. De är inte så många svåra ord, vilket gör den lätt att läsa.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ester N » | Fler recensioner av Drakjakten »

Månfågel

Olivia F tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

När det är blåmåne öppnas portarna till en annan tid. Då kan man t.ex. brevväxla med någon som inte lever på sin tid. Vendela brevväxlar med Wilhelm Silveus som levde 1887.

Jag gillar Månfågel för att den är spännande. Jag känner igen mig i boken ibland. Jag känner igen mig i när Vendela tyckte Cornelia var konstig, men hon lärde känna henne var hon inte så konstig, hon var ganska snäll. Om du gillar spännande, oväntade händelser och brev från någon man inte vet vem det är, så tycker jag att du ska läsa fantasyboken Månfågel.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Olivia F » | Fler recensioner av Månfågel »

Jagad

Isak S tipsar
Jagad av Maggie Stiefvater

Den här boken tycker jag att man ska läsa om man gillar djur, våld och spännande böcker.

Boken handlar om Coner, Abeke, Meilin och Rollan. Dom har kallat fram de vidunderliga andedjuren. Dom kämpar mot Devin Trunswick och hans onda gäng, Erövrana. Erövrana försöker få tag i talismanerna men grönrockarna, Coner, Abeke, Meilin och Rollan måste stoppa dom.

PS. Jagad är andra boken i serien Spirit animals.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Isak S » | Fler recensioner av Jagad »

Kråkviskaren

Marcus E tipsar
Kråkviskaren av Jacob Grey

Boken handlar om en värld som heter Blackstone. För åtta år sedan hände hemska saker. Människor mördades, stadsdelar sattes i brand och vilda djur strövade på gatorna. Det finns onda och goda feraler som kan styra över ett slags djur.

Kråkviskaren är spännande för det händer saker hela tiden. Jag skulle verkligen rekommendera den här boken till nån som gillar action.
 
PS. Kråkviskaren är första delen i serien Feralerna.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus E » | Fler recensioner av Kråkviskaren »

Glasbarnen

Nelly L tipsar
Glasbarnen av Kristina Ohlsson

Glasbarnen handlar lite om ett barn som heter Billie och som har flyttat till ett nytt hus och hon märker ganska fort att det är något skumt med huset. Hon träffar också en pojke som heter Aladdin och bor i en lite rikare familj. När en kompis till Billie ska sova över så behöver hon gå på toa mitt i natten. Billie följer med och hittar ett meddelande på bordet...

En bra bok som passar alla som gillar spänning.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Nelly L » | Fler recensioner av Glasbarnen »

Zombiefeber

David H tipsar
Zombiefeber av Kristina Ohlsson

En VÄLDIGT bra bok om man gillar ZOMBIES.

PS. Zombiefeber är första delen i en trilogi. Här kommer en beskrivning av boken från förlaget:

"En mystisk främling dyker upp i Eldsala mitt i natten. Det är den varmaste sommaren Herbert kan minnas och getingarna är överallt. Samtidigt börjar människor i Eldsala att bli sjuka. De får feber och röda ögon och Herbert och vännen Sally fylls av onda aningar. Något hemskt är på väg att hända! Tillsammans söker de skydd i sitt hemliga gömställe, den nedlagda kvarnen, där ingen levande – eller död – kan nå dem. Eller kan de det?"

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av David H » | Fler recensioner av Zombiefeber »

Pax Nidstången

Ida V tipsar
Pax Nidstången av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Boken handlar om två killar, Alrik och Viggo. Dom jobbar hos Estrid och Magnars hemliga bibliotek under jorden. Nidstången rymmer från det hemliga biblioteket och nu måste dom hitta den magiska nidstången (en sopkvast) innan det händer något oväntat.

Boken är spännande och kul eftersom det händer mycket saker samtidigt. Denna bok är väldigt bra för dig som gillar spänning, mörker och äventyr.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida V » | Fler recensioner av Pax Nidstången »

Månfågel

Lisa G tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Månfågel handlar om en tjej som heter Venderla. Hon får konstiga brev med skrivstil och konstiga uttryck som er, ni, fröken m.m. Hennes kompis har flyttat till London så hon känner sig ensam.

Spännande bok! Månfågel är en spännande bok för att det som händer inte bara är onaturligt utan också naturligt. Huvudkaraktären är typ i min ålder (11år) så man känner igen sig. Boken är perfekt för dig som gillar fantasy böcker som inte är så tjocka.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa G » | Fler recensioner av Månfågel »

Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare

Thies H tipsar
Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare av Henrik Tamm

Boken handlar om en Ninjakatt som behöver lösa ett brott. Samtidigt träffar han en annan katt som han tror är hans pappa. Katten heter Vincent. Om du tycker om djur, spänning och fantasi är denna bok perfekt.
 
PS. Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare är fjärde boken i serien om Ninja Timmy. Första boken heter Ninja Timmy och de stulna skratten.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thies H » | Fler recensioner av Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare »

Septimus Heap, bok två, Skuggan

Julia W tipsar
Septimus Heap, bok två, Skuggan av Angie Sage

Boken handlar om en pojke som heter Septimus. När han var nyfödd blev han kidnappad av en barnmorska, som tog honom till undomsarmén. Han hade varit borta i flera år, men kom sedan tillbaka en dag. Han är den sjätte sonen av den sjätte sonen och är väldigt bra på magi.

Skuggan är en kul bok att läsa därför att den är en väldigt spännande bok och den har många karaktärer. Jag gillar karaktärernas namn och deras personligheter. Författaren beskriver världen väldigt bra och det gillar jag. Boken är ganska tjock så jag skulle rekommendera den till personer som gillar att läsa mycket. Den här boken är nog bra för personer som gillar spänning och mystiska varelser.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Julia W » | Fler recensioner av Septimus Heap, bok två, Skuggan »

Maja och jullovsmysteriet

Mathilda M tipsar
Maja och jullovsmysteriet av Anna-Carin Collin

Maja bor i Stockholm med sin familj och helt plötsligt får de ärva ett slott. Nu ska hela familjen flytta, fast Maja vill verkligen inte bo i ett gammalt läskigt slott, och inte vill hon lämna sin bästis Ingo.
Snart händer det mystiska saker och det blir riktigt spännande för Maja.

Jag tycker att boken var bra för den är spännande. Och det händer en del spännande grejer. Man måste vara ganska bra på att läsa. Jag ger den 10/10 poäng:)

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Mathilda M » | Fler recensioner av Maja och jullovsmysteriet »

Spejarens lärling

Artur G tipsar
Spejarens lärling av John Flanagan

Gorlans ruiner är första delen i en spännande fantasy-serie. Den handlar om den unge Will som blir lärling till den mystiske spejaren Halt.

Jag tipsar om den här boken för att den är mycket bra. Först så rekommenderade min kusin den till mej och den är jätteintressant, den handlar om en föräldralös pojke på medeltiden i en fantasy värld. Jag läser den till och med på skolrasterna...

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Artur G » | Fler recensioner av Spejarens lärling »

Carthago

Niklas S tipsar
Carthago av Christophe Bec, Aeric Henninot.

Jag boktipsar den här boken för att den handlar om hajar.

Jag tycker att den som gillar hajar ska låna den här boken. Det handlar mycket om äventyr! Och man måste vara bra på att läsa på engelska. 5/5

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Niklas S » | Fler recensioner av Carthago »

Naruto 6. Sakuras beslut.

Joel E tipsar
Naruto 6. Sakuras beslut. av Masashi Kishimoto

En manga som har lite dåliga ord och bilderna är ibland lite snuskiga...Men annars är det jätte bra!!! Det är inte jättesvåra meningar men annars är det inte komplicerat. Det här är nr.6 av mangan så bäst att du har läst resten av den och man läser det back och fram.

Den handlar om Naruto, Sasuke och Sakura. som har hamnat i dödens skog och dom ska besegra de andra eleverna så de för en skriftrulle. Men faror lurar runt hörnen dom tycks vara ute för Sasuke... Jag ger den här mangan 10 av 10. Den ser tråkig ut men när du läser den är det tokbra!!!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Joel E » | Fler recensioner av Naruto 6. Sakuras beslut. »

Naruto

Casper h tipsar
Naruto av Masashi Kishimoto

Den här boken är väldig bra för den har bra inlevelse. Den får 5/5 stjärnor.

Jag skulle rekommendera Naruto, de finns på Arjeplogs bibliotek. Det finns 43st, vissa finns här i Arjeplog bibliotek. Den var rolig, det är en serie men den var väldig rolig jag har läst ut en bok.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

PS. Bilden är på del 1 i serien, Ninjaprovet. DS. Emma, Polarbibblo

 

Fler boktips av Casper h » | Fler recensioner av Naruto »

Vargbröder

Alma W tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Det här är början på Toraks äventyr, hans pappa ligger död bredvid honom och en fasansfull demonbjörn är på jakt efter honom.

Den är spännande och lite läskig men väldigt bra, det finns många böcker i serien. Jag vill att ni ska låna denna bok:) och låna alla andra också om ni vill. jag ger den 10 av 10 poäng. ps väldigt tjocka böcker. och lite fantasi.

PS. Det här är del 1 i serien Han som föddes att möta mörkret. DS. Emma, Polarbibblo.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »


Legimus logga Låna på Legimus.se »


 

Fler boktips av Alma W » | Fler recensioner av Vargbröder »

Caspian prins av Narnia

Lisa K tipsar
Caspian prins av Narnia av C. S. Lewis

Det här är den spännande berättelsen om Caspian, en prins i fantasivärlden Narnia. De fyra barnen Peter, Susan, Edmun och Lucy återvänder till landet Narnia för fler äventyr.

Jag tyckte att boken var svinbra, filmen är också bra. Det är en bok som kan få en rörd till tårar, få fram skratt och sorg men också glädje och kärlek.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa K » | Fler recensioner av Caspian prins av Narnia »

Månstorm

Thea S tipsar
Månstorm av Jenny Oldfield

När Annas mamma blir sjuk bestämmer hennes pappa att de måste sälja några av deras hästar. Anna hoppas verkligen att hennes egen häst inte ska säljas!

Jag tycker att den här boken är såå spännande!!! Lite hemsk i början men så klart löser det sig. I den här boken kan man få se en aning om vad envisa är. Jag menar hur mycket envisa är det inte i denna bok? Den här boken handlar om hästar men inte bara hästar, utan allt från himmel till jord! Läs den vetja!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thea S » | Fler recensioner av Månstorm »

Alex Rider: Stormvarning

L D tipsar
Alex Rider: Stormvarning av Anthony Horowitz

Alex farbror dör och inom ett par dagar har hans liv förändrats. Från att vara en vanlig kille till att bli en superspion.

En mycket spännade bok med bra beskrivningar av känslor, den bästa ur serien som jag läst hittils. Men ändå så får den 9/10 för att den har några få brister.

PS. Det här är del 1 i serien om Alex Rider. DS. Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

#polarbibblo

 

Fler boktips av L D » | Fler recensioner av Alex Rider: Stormvarning »

Fem på rymmarstråt

Knut S tipsar
Fem på rymmarstråt av Enid Blyton

Den här boken handlar om fyra barn och en hund: Anne, Julian, Dick, Georgina och Tim. Det är dags för sommarlov men efter att hembidträdet hos Georgina är förskräcklig mot dem rymmer barnen och det blir ett spännande äventyr.

Den här boken är en bra kvällsbok om man gillar gammeldags böcker. Den är spännande för att det handlar om smugglare och tjuvar.10/10.

PS. Det här är tredje delen om fem-gänget. DS. Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Knut S » | Fler recensioner av Fem på rymmarstråt »

Svart vatten

Maja F tipsar
Svart vatten av Camilla Jönsson

"Hon såg något i ena hörnet av rutan, en svag suddig kontur, som imma. Det var en hand. En fuktig hand som trycktes mot glaset. Bara det att det inte stod någon på andra sidan."

Agnes har just fått sommarlov. Det ska vara roligt. Man får ju bada! Det är bara det att Agnes inte tycker om att bada. Plötlsigt träffar Agnes Noel. Noel gillar inte heller sommarsaker som att bada. Ganska precis efter så börjar hon känna sig förföljd. Vem är det som sabboterar hennes cykel? Vad är det vita hon ser i det svarta vattnet ifrån högsta hopptornet? Varför kommer det blöta fotspår från henne fast hennes skor är blöta? Varför var golvet bredvid sängen täckt av en stor iskall pöl?

Jag tycker den här boken var superduper bra. Lagom läskig liksom. 9,5/ 10 stjärnor. Om man är vattenrädd kanske det inte är den bästa boken. Jag rekommenderar nog boken för 10 år och uppåt. Det är lite sorgligt i slutet.

PS. Svart vatten är första delen i dom två böckerna om Agnes. Andra heter  Snöängeln. DS

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja F » | Fler recensioner av Svart vatten »

Varulvens hemlighet

Johanna M tipsar
Varulvens hemlighet av Kristina Ohlsson

Det handlar om 2 barn som heter Herbert och Sally. Det har kommit varulvar till deras stad och de måste stoppa dem, och det fort. Tillsammans med deras kompis Alexander lyckas de ta reda på hur de ska stoppa varulvarna. Men kommer de att lyckas.

Jag tycker att det är en väldigt BRA bok. Om du gillar att läsa fantasy och spänning så tycker jag att du ska läsa den här boken.

PS. Det här är en fortsättning på boken Zombiefeber. DS, Emma Polarbibblo

#bibbo

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Johanna M » | Fler recensioner av Varulvens hemlighet »

Spöket i biblioteket

Lova L tipsar
Spöket i biblioteket av Katarina Genar, text. Alexander Jansson, bild

Den handlar om ett bibliotek som spökar. Biblioteket ligger i ett litet hus som är en skola. Barnen hör hemska ljud på vinden och det är kolsvart där. Trappan upp dit är läskig och brant. Hela skolan byggdes för 100 år sen så den är väldigt gammal.
Jag gillar boken för den är spännande och läskig, det tycker jag om den boken! Och det är den bästa boken jag läst.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Spöket i biblioteket »

Splej

Lova L tipsar
Splej av Torsten Bengtsson

Det här är en spännande serie om kompisarna Per, Jamal och Ester som tillsammans bestämmer sig för att göra en egen nyhetskanal - Splej. I första boken i serien - Mysteriet på kyrkogården, får de tre vännerna snart ett mysterium att lösa, vem är det som smyger omkring och stjäl blommor på kyrkogården?

Jag tycker att alla böckerna har varit spänande, roliga och mystiska. Läs dem!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »


PS. Vi länkar till första boken i serien. DS. Emma, Polarbibblo

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Splej »

Morfars hemlighet

Emma J tipsar
Morfars hemlighet av Michael Wiander

Den här boken handlar om Dexter och hans morfar. Morfar är upptäcksresande och en världsberömd uppfinnare. När Dexters mamma inte har tid hälsar Dexter på hos sin morfar och han berättar en hemlighet. Att morfar har ett högkvarter och försöker kämpa mot Kostroff. 

Boken är jättebra, och jag ger den 4/5 poäng.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Emma J » | Fler recensioner av Morfars hemlighet »

Änglasystrar

Emma J tipsar
Änglasystrar av Annika Johannesson

Boken handlar om familjen Winge som är en hjälparfamilj. En hjälparfamilj hjälper personer som behöver hjälp.

Jag tycker boken är bra! Den är spännande och intressant, jag ger boken 3/5 poäng.


 

Fler boktips av Emma J » | Fler recensioner av Änglasystrar »

Korv med bröllop. Hotell Gyllene knorren

Simon A tipsar
Korv med bröllop. Hotell Gyllene knorren av Måns Gahrton, text. Johan Unenge, bild.

Boken handlar om två barn och en pappa och mamma. Mamman kommer från Finland. Familjen driver hotell Gyllene knorren. I den här boken ska korvfabrikens dotter och korvbrödsbageriets son gifta sig. Och bröllopsfesten ska naturligtvis hållas på hotell Gyllene knorren.
Det är roligt för alla i boken är så klantiga och så är boken lite spännande.
PS från Regine. Det här är den sjätte boken i serien om Hotell Gyllene knorren.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »  
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Simon A » | Fler recensioner av Korv med bröllop. Hotell Gyllene knorren »

Fängelsemysteriet

Ida Ö tipsar
Fängelsemysteriet av Martin Widmark

Boken handlar om Lasse och Maja. De ska hjälpa till i en föreställning som heter Hamlet. Föreställningen spelas av tre fångar. Men alla tre skådespelarna flyr från fängelset under föreställningen.

Boken var bra och jag rekommenderar den.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida Ö » | Fler recensioner av Fängelsemysteriet »

Den röda pyramiden

Maja F tipsar
Den röda pyramiden av Rick Riordan

Boken handlar om syskonen Sadie och Carter Kane, som bara träffas två gånger om året. Deras mamma har dött under mystiska omständigheter och deras pappa tycks dölja nånting. Nu dras dom in i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker om boken för att den var väldigt, väldigt bra och för att den beskriver utspelningsplatserna bra och man kan tänka sig allt som händer. Boken är skriven som en inspelning( vilket uppskatas mycket av mig) så Sadie och Carter turas om att berätta om vad som hände. Jag skulle rekommendera boken till 10-100 år eftersom ibland kan det bli några svärord och så. Det kan också vara lite vidrigt för yngre när dom beskriver exakt hur monster och så ser ut. Det här är den första delen i serien "Kanekrönikan", del två heter Eldtronen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja F » | Fler recensioner av Den röda pyramiden »

Mysteriet på örnklippan

Hiba N tipsar
Mysteriet på örnklippan av Kristina Ohlsson

"Till slut kom de fram till klippan. En smal väg ringlade sig upp mot huset. Just som de skulle svänga in på den, mötte de två tanter. De kom gående på en trottoaren och tittade på dem. Bonnie och charles hörde hur tanterna viskade till varandra: -Måtte de inte stanna för länge. Här i skuggviken går ingen säker."

Bonnie och Charles är på rymmen och gömmer sig i Skuggviken. Där bor Bonnies mormor; högt uppe på en klippa intill en gammal fyr. Barnen förstår snabbt att Skuggviken ruvar på mörka hemligheter. En pojke har försvunnit och går inte att hitta. I byn viskas det om en förfärlig legend- om den huvudlöse Hämnaren som aldrig får ro. Och en natt ser Bonnie fyren blinka, trots att den inte använts på över hundra år. Bonnie och Charles bestämmer sig för att fösöka lösa mysteriet med fyren och den försvunne pojken. Men klarar sig Bonnie och Charles på egen hand? Vem i Skuggviken kan de lita på?

Jag tyckte att boken var spännande och bra. Jag ger boken 5/5 den ÄGER EVER:)

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hiba N » | Fler recensioner av Mysteriet på örnklippan »

Cirkusdeckarna och gruvmysteriet

Simon A tipsar
Cirkusdeckarna och gruvmysteriet av Dan Höjer

Cirkus Pommery har två stora stjärnor, tvillingarna Kaspar och Katinka. De uppträder med fantastiska konster men de hamnar ofta på olika äventyr också.

En silverskatt stjäls från gruvmuseet i Sala och tvillingarna tar upp jakten på boven.

Jag tycker att den är väldigt spännande, och handlar om Sala!

Ps. Det finns fler delar i serien om Kaspar och Katinka. DS. Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Simon A » | Fler recensioner av Cirkusdeckarna och gruvmysteriet »

Glasbarnen

Sebastian E tipsar
Glasbarnen av Kristina Ohlsson

Den här boken handlar om Billie och hennes mamma som flyttar in i ett nytt hem. Billie är snart övertygad om att huset inte vill ha dem där, och tillsammans med bästa vännen Aladdin börjar hon forska om husets mörka historia.

Jag tycker boken var läskig för att någon var inne i deras hus och gjorde olika saker när dem var borta, men boken var också jättebra. Jag rekommenderar boken till alla som tycker om läskiga och spännande böcker.

PS. Det här är del 1 i serien Glasbarnen. DS. Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sebastian E » | Fler recensioner av Glasbarnen »

19 historiska gåtor

Ida Ö tipsar
19 historiska gåtor av Bengt Fredriksson

Boken innehåller olika historiska gåtor som är lagom svåra, här kommer några exempel på gåtor: Vad gjorde den verklige greve Dracula för misstag innan han dödades?... Villket trick använde natthäxorna för att övertala nazisterna?...

Boken var bra då man fick gissa svaret på frågorna själv, och att den var lite läskig. Jag rekomenderar den!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida Ö » | Fler recensioner av 19 historiska gåtor »

Fyr 137

Sebastian E tipsar
Fyr 137 av Ingelin Angerborn

Elvira, Meja och Bea råkar ut för spännande äventyr igen! Vem äger dagboken som de hittar vid Svartudden? Namnet som ristats vid fyrens grund, vem har gjort det? Såg Elvira verkligen ett ansikte i fyrens fönster?

Tjejerna har många frågor och det blir riktigt spännnande innnan de kan lösa mysterierna. Jag tycker boken var rolig och spännande och jag tyckte jättemycket om handlingen.

PS. Det här är 3:e och avslutande delen i Mebeltrilogin. DS Emma, Polarbibblo.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Sebastian E » | Fler recensioner av Fyr 137 »

Rum 213

Hiba N tipsar
Rum 213 av Ingelin Angerborn

"Den här natten vaknade både Meja och jag av Beas skärande skrik. Hon satt i sin säng med kudden hårt tryckt mot ansiktet. Du drömde bara viskade jag. Här är ingentin, Bea skakade på huvudet bakom kudden.
-Det var ingen dröm sa hon tyst, jag såg henne på riktigt.

Varför hände det konstiga saker i rum 213, rummet som Meja ,Bea och Elvira delar på kollot. Och vem är den vitklädda flickan som bara Bea kan se?

Den här boken är bra och spännande, den handlar om vänskap.

PS. Det här är del 1 i Mebeltrilogin. DS Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hiba N » | Fler recensioner av Rum 213 »

Spöknät

Batoul N tipsar
Spöknät av Petrus Dahlin

Tino har tråkigt på sommarlovet, han är alldeles ensam i villakvarteret. Men så dyker Akki upp, hon är konstigt klädd och pratar gammaldags, det är nästan något övernaturligt över henne.
När Tinos mamma försvinner säger Akki att hon kan hjälpa till, men kan Tino lita på henne?

Jag tycker att den här boken var lite otäck och läskig.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Batoul N » | Fler recensioner av Spöknät »

Handbok för superhjältar: Handboken

Maja T tipsar
Handbok för superhjältar: Handboken av Elies Våhlund: Förf. Agnes Våhlund: Ill.

Den här boken handlar om en superhjälte som heter Röda masken, men hennes riktiga namn är Lisa. Lisa har två hamstrar som heter Olga och Oskar. Olga är en flicka och Oskar är en kille.

Det finns tre dumma killar som heter Nick, Max och Robert. Dom brukar reta Lisa för hennes stora öron. I boken räddar Lisa en kille i ett flygplan som hade gått sönder, hon fick en kram från killen hon räddade. Du kommer få veta mer om du läser boken.

Jag tycker boken är väldigt spännande.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja T » | Fler recensioner av Handbok för superhjältar: Handboken »

Kurragömma

Atle A tipsar
Kurragömma av Petrus Dahlin

Boken handlar om en tjej som är på semester i Spanien. Hennes mamma som jobbar på ett flygbolag får ett samtal att det är en kris och mamman måste dit och reda ut det. Konstiga saker börjar hända och det kommer blöta fotspår på marken utanför huset och det kommer fyra barn som vill leka kurragömma. Sen går de ner till en sjö där fem barn dog på 80-talet och leker kurragömma där.

Jag gillar boken för att den är lite läskig och rolig.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Atle A » | Fler recensioner av Kurragömma »

Den danske rånaren

isak l tipsar
Den danske rånaren av Petter Lidbeck

Den här boken handlar om ett bankrån och Pella, Siri och Tyra blir vittnen. De fick vara med att reda ut brottet eftersom att de hade sett rånet och rånaren.

Jag tyckte att boken var bra eftersom att det hände mycket i den och det var aldrig tråkigt att läsa.

PS. Det här är del tre i serien Tre tjejer. Del ett heter Det mystiska huset. DS. Emma, Polarbibblo.se

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av isak l » | Fler recensioner av Den danske rånaren »

Mary, spöket och resan genom natten

ida N tipsar
Mary, spöket och resan genom natten av Roddy Doyle

Den här boken handlar om Mary som är 12 år och hennes mormor som är döende. Varje dag så besöker Mary hennes mormor Emer på sjukhuset. Men en dag dyker en ung dam upp som var väldigt gammeldags av sig. Hennes kläder var gammeldags och hennes sätt att prata var som Marys mormor Emer. Den unga damen hette Tansey, som Emers mamma. Marys mormors mamma hade dött i ung ålder av influensa när Emer bara var vid femårsåldern. Tansey viskade i Marys öra att allting kommer gå bra. Det visade sig vara Emers mamma Tansey som var spöke. Tansey ville veta ifall hon mådde bra så hon kom tillbaka från himlen som spöke.

Mary, spöket och resan genom natten är en väldigt spännande bok för att det händer nya saker hela tiden som gör du bara vill läsa mer.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

"legimus

 

Fler boktips av ida N » | Fler recensioner av Mary, spöket och resan genom natten »

Förrädarna

Selma B tipsar
Förrädarna av Camilla Lagerqvist

Den här boken handlar om att det är krig i Norge och om de tre vännerna Hilde, Ben och Maja. Ben är borta och Hilde och Maja åker och letar efter Ben. När de hittar honom visar det sig att han letar efter sin pappa Harald som blivit bortförd eftersom att han också jobbar för motståndsrörelsen. Hilde och Maja åker iväg för att leta efter Harald men de åker in i Norge och i Norge så är livet hotat för dem eftersom att de jobbar för motståndsrörelsen.

Jag tycker att boken är bra eftersom att det är en spännande bok och den är inte som en deckare eller en fantasy eftersom att det är krig i den.
 
Pst, Förrädarna är tredje delen i serien om Svarta rosorna som börjar med Uppdraget.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Selma B » | Fler recensioner av Förrädarna »

Sorgfjäril

Thea M tipsar
Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

Sorgfjäril handlar om att Alice och hennes familj flyttar under sommarlovet. Och när de kommer dit så saknar hon sina vänner, men sen så ser hon en fjäril och hon tycker att den säger något till henne men vet inte vad. När hon kommer in så ska Alice och hennes mamma fara och handla och då när de är där så försöker några tjejer säga något om deras hus, men tjejen i kassan hostar precis då.

I affären får de även veta att det kallas spanska slottet för att han som byggde det, hans fru var spansk. Sen efter ett tag så märker de att det är något konstigt där men vet inte vad. När deras mamma ska bort så försvinner hennes lillebror, Alice  går ner till vattnet för lillebror gillar vatten och då ser dem hon i vattnet....

Jag tycker att boken var både spännande och rolig. det var en bra blandning och en bra bok för dem som gillar spänning.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thea M » | Fler recensioner av Sorgfjäril »

PAX Pestan

Per J tipsar
PAX Pestan av Åsa Larsson, Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Boken handlar om två pojkar som heter Alrik och Viggo och en flicka som heter Iris. Det är en pest som gör alla sjuka. Barnen måste fixa gåtan och hitta den skyldige. Mitt i all skit så blir pojkarnas fosterföräldrars son sjuk av pesten.

Jag gillar boken på grund av att det alltid händer nåt och den är lite rolig. Det var ej den bästa boken jag har läst men PAX-fans kan älska den!

PS från Regine: Boken ingår i serien PAX. Pestan är den sjunde delen. Första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Per J » | Fler recensioner av PAX Pestan »

Djupgraven

Novah M tipsar
Djupgraven av Camilla och Viveca Sten

Boken handlar om att folk försvinner och Tuvas mamma beter sig konstigt. När Tuva var liten så var hon med om en båtolycka. Hon fick två ärr vid halsen. Men sedan märker hon att ärren är gälar...

Jag tyckte boken var superbra eftersom att det hände mycket saker i boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Novah M » | Fler recensioner av Djupgraven »

Spetshäxan

Alina S tipsar
Spetshäxan av Gudrun Wessnert

Den här boken handlar om en flicka som heter Anna Christina. Boken utspelar sig på Gustav III:s tid. Anna Christinas mamma har dött och hon vet inte vad som har hänt sin pappa men hon vet att han lever.

Anna Christina lyckas överleva hos Mamsell Furman, den försupna änglamakerskan som hon bor hos. Hon lyckas också fly från mamsell Furman och lyckas stöta på kungen, men ganska snabbt möter hon spetshäxan som genast sätter klorna i henne.

Jag tycker du ska läsa boken om du gillar spännande böcker om man aldrig vill sluta läsa.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Alina S » | Fler recensioner av Spetshäxan »

PAX Bjäran

Herman P J tipsar
PAX Bjäran av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Jag tipsar om att läsa boken PAX Bjäran. Den handlar om två fosterhemsbarn som är misstänkta för att stjäla saker. Men egentligen är det en bjära som bara kan skapas av en svarthäxa. Bjäran är gjord för att stjäla saker snabbt som ljuset och ge till bjärans ägare.

Jag rekommenderar boken för de som gillar spännande fantasy. Jag tycker boken var bra.

PS från Regine
: Boken ingår i serien PAX. Bjäran är den fjärde delen. Första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Herman P J » | Fler recensioner av PAX Bjäran »

Vittnet

Emilia P tipsar
Vittnet av Camilla Lagerqvist

Jag tipsar boken Vittnet av Camilla Lagerqvist som handlar om mordet mitt i centrala Uppsala. En man som har stuckits med kniv och lämnats att förblöda på en gata mitt i iskalla december. Disa och hennes två vänner Albin och Ville fastnar för en detalj, Det finns ett vittne, en väldigt ung pojke som setts springa ifrån platsen. Mordet var på grund av ett inbrott där bland annat Albins pappas fynd har blivit stulet. Sen visar det sig att det inte bara Albin, Disa och Ville som är ute efter vittnet för ett snack utan fler.

Jag tycker att boken var spännande eftersom att det händer ganska mycket saker som är intressanta och man fastnar lätt för den.

PS. Det här är del två i serien Blodsvänner, del ett heter Försvunnen. DS. Emma, polarbibblo.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Emilia P » | Fler recensioner av Vittnet »

Den stora striden

Kristian R tipsar
Den stora striden av Adam Blade

Den här boken handlar om Tanner och Hans vänner Gea och Castor och deras goda bestar. De försöker ta så många delar av Dödsmasken de kan så att den onda Derthsin inte får alla delar och kan ha kontroll över alla bestar i hela Avantien.

Men när Tanner tvingas stå öga mot öga med den farliga krigsmaskinen Varlot verkar allt hopp vara slut. Den stora striden som han måste ta är som en mardröm fylld av hemskheter och ond magi. Det är den tredje delen av bokenserien Legenden om Avantien.
Jag tyckte boken var bra för att det fanns mycket små händelser som höll spänningen hög och det var väldigt mycket fantasy.
PS från Regine: Den första delen av Legenden om Avantien heter Fågelryttaren.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Kristian R » | Fler recensioner av Den stora striden »

PAX Mylingen

Tova R tipsar
PAX Mylingen av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Den här boken handlar om syskonen Alrik och Viggo som får bo på ett fosterhem i Mariefred eftersom deras mamma inte kan ta hand om dom. Fosterföräldrarna Estrid och Magnar äger ett hemligt bibliotek som innehåller en massa böcker om magi och väsen, men snart börjar alla olika typer av onda väsen röra sig runt i Mariefred, och alla vill ha något från biblioteket!

Denna gång måste syskonen stoppa en myling, ett väsen av ett dött barn, som vill ha hämnd, innan den når sitt mål om att döda två barn.
Jag tycker att Pax-böckerna är spännande eftersom att författarna beskriver händelserna på ett bra sätt, och om man har svårt att förstå något finns det ofta bilder man kan titta på. Man kan känna pulsen gå upp under många händelser och kan inte sluta läsa!

Jag älskar olika fantasyvärldar och gör mina egna rätt ofta, och när man får olika perspektiv kan man förstå saker bättre. Ibland så kan en bra fantasi hjälpa en mycket. Många i min ålder och folk som är yngre/äldre än mig läser dom här böckerna och tycker dom är bra. Man kan åtminstone testa nån bok och se om man fastnar.

PS från Regine: Första delen i serien heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Tova R » | Fler recensioner av PAX Mylingen »

Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare

Maja L tipsar
Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare av Henrik Tamm

Den här boken handlar om ett nytt äventyr med Timmy och de magiska ninjorna. Boken börjar med att Timmy sitter och drömmer om att de skulle finnas en sång om honom då han och hans vän Flores ser att det är inbrott i den gamla delen av Elyzandrium (där det bor). De går in i huset där det varit inbrott då de ser en gammal katt som heter Vincent. Timmy börjar undra om de har någonting gemensamt för att Timmy och Vincent ser ganska lika ut, då de upptäcker att den gamla katten håller i en underlig flöjt. Vincent försvinner plötsligt och en skugga av en lång dam syns och ett högt skratt hörs.

Lite senare i boken får Timmy reda på den underliga flöjten som Vincent höll i har mörka krafter och flöjten tillhör den långa kvinnan Timmy såg natten innan. Han får också reda på att om den långa kvinnan, som egentligen är en ond ande, får tag på den underliga flöjten kommer hon att släppas fri. Men det finns bara ett ställe som den onda anden inte kan få tag på flöjten "den förlorade sångernas kammare". Nu måste Ninjorna hitta den förlorade sångarnas kammare innan den onda anden får tag på flöjten.

Jag tyckte att boken var väldigt bra och spännande och jag tycker att om man gillar fantasy så kan man definitivt läsa hela serien för den är jätte bra!

PS. Det här är del 4 i serien om Ninja Timmy. Del 1 heter Ninja Timmy och de stulna skratten. DS. Emma, Polarbibblo.se

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja L » | Fler recensioner av Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare »

Månfågel

Henneke H tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Boken handlar om en flicka som heter Vendela. Hennes bästa kompis har flyttadt och det börjar hända mystiska saker. Helt plötsligt ligger det brev på dörrmattan och Vendela vet inte vad hon ska göra. Ska hon våga att skriva ett svar? Och vart ska hon i så fall skicka det …

Månfågel är en spännande, rolig och ibland lite läskig bok för att det händer många saker och man får lära känna huvudkaraktären innan det börjar på riktigt. Jag tyckte att boken var så bra för att det var en fantasy. Man måste verkligen läsa boken för att den är spännande och man kan lära sig saker av den.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Henneke H » | Fler recensioner av Månfågel »

Varm vinter

Alma H tipsar
Varm vinter av Åsa A. Strollo

Den här boken handlar om Annie 12 år. Hennes skola håller på att renoveras, och mitt bland allt byggande störs Annie av något. Något hon inte kan förklara. Brandlarmet går igång hela tiden, och någon lägger ett konstigt halsband två gånger i Annies låsta skåp. Annie känner obehag av att gå runt i skolan ensam, speciellt i NO-salen. Var det för att hon öppnade den konstiga dörren i skolans källare?

Och hennes nya NO lärare, som är fruktad av äldre elever, lär eleverna att skära i grisnjurar. Annie får veta att det bott sjuka krigsbarn från Finland i deras skola, för länge sen. Ska Annie lyckas lösa mysteriet med de konstiga glasburkarna i NO-salen, halsbandet, och flimret i glasskåpen? Och framför allt, deras läskiga NO lärare?

Läs denna bok om du gillar mys-rysare, och reality, den var bra.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Alma H » | Fler recensioner av Varm vinter »

Mysteriet på Hester Hill

Oskar S tipsar
Mysteriet på Hester Hill av Kristina Ohlsson

Den här boken handlar om tvillingarna Meg och Frank som åker till deras farbrors hus i en by som heter Svarthed. Men sen börjar det hända mystiska saker. Meg hör en bäbis gråta uppe på vinden, och Meg får ett paket som legat och väntat på henne i 100 år.

I paketet finns en dagbok med en nyckel inuti. Prästen berättar om den stora olyckan som hotade att förstöra hela byn med pojken som hade sex fingrar. De hittar låset till nyckeln och upptäcker en tunnel som leder bak i tiden och de inser att de måste stoppa det som hänt för 100 år sedan så att inte Svarthed går under.

Den här boken blir mer spännande ju mer man läser av den. Den passar för någon som gillar skräckböcker.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Oskar S » | Fler recensioner av Mysteriet på Hester Hill »

Innan helgen är över

Klara L tipsar
Innan helgen är över av Kerstin L. Hahn

Den här boken handlar om en tjej vid namn Stella som är på väg till sin sommarstuga med sin syster Jorun och hennes systers pojkvän Herman. På vägen till stuga råkar Jorun köra på en ung kille som kom springande på vägen framför dem. De kliver ut ur bilen och ser en livlös kropp ligga vid kanten av vägen. Herman tar över befälet och skriker åt systrarna att sätta sig i bilen, han sätter sig vid ratten och kör iväg. stella har råkat ta upp den överkörda killens sko i farten och den följer med till stugan.

När Herman som maniskt försökt dölja alla spår får reda på att Stella tagit med skon blir han både rädd och arg och tvingar Stella att göra sig av med den. Stella kommer ut på sjön och kastar iväg skon och låter den sjunka ned på botten som om inget någonsin hänt. Stella träffar deras grannar som tydligen sett den unga killen och ringt efter hjälp. Stella börjar må dåligt och på kvällen så kommer den döda killen tillbaka för att hämnas...

Jag blev helt gripen av den fantastiska handlingen och hur boken verkligen beskriver ångesten Stella känner efter att ha smitit från en olycka. Jag rekommenderar boken starkt!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Klara L » | Fler recensioner av Innan helgen är över »

En tyranns död

Hugo W tipsar
En tyranns död av Bo R Holmberg

Jag har läst En tyranns död. Den handlar om en pojke som heter Örn, som flyr från staden vid havet efter att han lurade den onde Vendor när han insåg att han faktiskt var ond. På båten bort så blev han tillfångatagen av några män som trodde att han fortfarande var på Vendors sida så att Örn fick försöka fly från männen och gömma sig i en annan stad.

Örn visste att han sedan behövde återvända och det gjorde han. När han återvände så visste inte Vendors vakter vad han hade gjort så han tog sig in i Vendors vakters stora hus som kallas "Det vita huset". När vakterna inser vad han gjort så måste han fly därifrån. Mer kan jag inte avslöja!

Jag tycker att den här boken är bra för att den har mycket spännande i sig och jag har alltid älskat spännande böcker!

PS. Det här är 3:e delen i en serie, del 1 är Ficktjuvens vän. DS. Emma, Polarbibblo.se

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hugo W » | Fler recensioner av En tyranns död »

Min brorsa är en superhjälte

Andrea E tipsar
Min brorsa är en superhjälte av David Solomons

Luke var inte ens borta på toa i fem minuter och ändå hann en utomjording vid namn Zorbon Beslutaren komma till Luke och hans brors Zachs trädkoja, som för övrigt är byggd precis på gränsen mellan två dimensioner, ge Zach superkrafter och uppdraget att rädda två hela universum och sedan försvinna.

I hela sitt liv har Luke läst serier och allt annat som handlar om superhjältar. Han är en superhjälteexpert och den självklara superhjälte kandidaten, till skillnad från sin storebror Zach vars största intressen är att äta flingor och göra läxorna. Ändå missade han sitt livs chans bara för att han var tvungen att gå på toaletten. Men trots att det inte var Luke som fick superkrafterna, vilket han så klart är otroligt arg och besviken över, så ställs han ändå inför stora utmaningar.

Det är inte lätt att vara bror åt en superhjälte, särskilt inte när brodern inte vet ett skvatt om superhjältar. Trots att Luke försöker så är Zach mer intresserad av granntjejen och att få bra betyg än att vara superhjälte, trots att han motvilligt tar sig an rollen. Det hjälper inte direkt att Zach inte ens säger tack trots allt Luke lär och hjälper honom med. Vem var det som lärde Zach att man som en superhjälte inte får avslöja sin sanna identitet för folket? Luke. Vem var det som gjorde Zach alias Stjärngrabben känd? Luke igen. Vem gör efterforskningar på vem Nemesis, det stora hotet som Zorbon nämnde innan han stack, är? Luke! Vem är det som måste ljuga för sin klasskamrat Lara Lee så att hon inte kommer på att Zach är Stjärngrabben? Återigen Luke! Vem är det som måste rädda Zach när han superkrafter försvagas och någon ondsint superskurk i mekanisk rustning kidnappar honom och… vänta lite VAD?

Samtidigt som Zach kidnappas får Luke och resten av världen reda på vem Nemesis är. Ett större hot har världen nog aldrig skådat och Luke, Lara och deras vän Serge måste till varje pris hitta Zach så att han kan rädda världen.

Den här boken är ett roligt och spännande äventyr för den som redan älskar superhjältar och de som inte har upptäckt det ännu. Det är inte alltid superkrafter som gör någon till en hjälte, men de kan ibland vara väldigt bra att ha. Fast ibland är det ännu bättre att ha en brorsa man kan lita på när man ska rädda världen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Andrea E » | Fler recensioner av Min brorsa är en superhjälte »

Kitty och julmysteriet

Olivia D tipsar
Kitty och julmysteriet av Carolyn Keene

En väldigt spännande bok, den handlar om Kitty och hennes kompis Bess som har fått jobb på "Den underbara björnen", det är ett ställe där man köper antika björnar. Födelsedagsbjörnen som kostar 81000 kr har blivit stulen. Boken är också bra för att det är som två mysterier i samma bok, men om ni vill veta vad mysterierna är så får ni läsa boken själva. Den passar typ 10-13 år.

 

Fler boktips av Olivia D » | Fler recensioner av Kitty och julmysteriet »

Rum 213

Ellen L tipsar
Rum 213 av Ingelin Angerborg

Det här är en spännande historia om tre tjejer: Meja, Bea och Elivra. De delar rum på kollo, men de har fått ett rum som det händer konstiga saker i. Vem är den vitklädda flickan som bara Bea kan se?

Jag tycker att Rum 213 är spännande, den finns även som film.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ellen L » | Fler recensioner av Rum 213 »

PAX: Nidstången

Carina S tipsar
PAX: Nidstången av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Det här är en väldigt viktig bok som handlar om Viggo och Alriks mamma som dricker för mycket alkohol och inte alltid kan ta hand om dem. Därför får de bo i fosterhem.

Jag tycker den är viktig för barn och ungdomar att läsa, för att förstå att om man har det så hemma så är man inte ensam. Det finns fler delar i serien.

Sen är den ruskigt spännande med ett ännu mer spännande slut som gör att man bara måste läsa fortsättningen, nästa bok heter Grimmen. En riktigt läskig och spännande julläsning.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Carina S » | Fler recensioner av PAX: Nidstången »

Spejarens lärling: Gorlans ruiner

Hugo M tipsar
Spejarens lärling: Gorlans ruiner av John Flanagan

Det här är första delen i boken om pojken Will som blir lärling till spejaren. Will får lära sig smyga och skjuta pilbåge, och mycket mer som behövs som spejare. Den är väldigt spännande och man får en väldigt bra inlevelse. Man får vara med om allt spännande i Wills liv.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hugo M » | Fler recensioner av Spejarens lärling: Gorlans ruiner »

Fotoalbumet

Maja N tipsar
Fotoalbumet av Laura Trenter förf. Katrin Jakobsen foto.

Gilbert hittar sin pappas gamla fotoalbum och det verkar som om det saknas något på bilderna och det börjar hända kosntiga saker.

Fotoalbumet är bra för att den är så mystisk, och lite sorglig för huvudpersonens pappa hade dött. Jag kan verkligen rekommendera denna bok om du gillar mysterier och spänning.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja N » | Fler recensioner av Fotoalbumet »

Cykelmysteriet

Hannes S tipsar
Cykelmysteriet av Martin Widmark

Cykelmysteriet tillhör LasseMaja-böckerna. Lasse deltar i cykelloppet, och det händer konstiga saker så Lasse och Maja får ett nytt klurigt fall som de måste lösa.
Jag tycker att boken är jättebra. Den har stor text så att det är lätt att läsa.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hannes S » | Fler recensioner av Cykelmysteriet »

Sal 305

Emma N tipsar
Sal 305 av Ingelin angerborn

Den här boken handlar om Elvira som fick en hjärnskakning och hamnade på sjukhuset. På sjukhuset ser Elvira ett gammalt hospital, som ingen annan kan se.

Jag tycker att boken var bra för att den är spänande.

PS. Det här är en fristående fortsättning på Rum 213. DS. Emma, Polarbibblo

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Emma N » | Fler recensioner av Sal 305 »

Sal 305

Maya W tipsar
Sal 305 av Ingelin Angeborn

Boken handlar om Elvira som får hjärnskakning och hon åker på lasarettet. Där ser hon ett hus som alla kallar Dåris, ett gammalt hospital.

Lite senare när Elvira kommer hem ser hon ett foto som det står: Kom hit...Elvira. Senare går Elvira och hennes kompis och tittar, Elvira hittar ett brev hon lämnar till en.
Den här boken är en fortsättning på Rum 213, och den är jätte bra☺Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maya W » | Fler recensioner av Sal 305 »

Guldälgen

Dmytro K tipsar
Guldälgen av Pia Hagmar

Myggan, Leo, Aron och Henke är ute i skogen då hunden Rambo springer iväg och leder dem till en koja, världens snyggaste koja! Men det står ett par stövlar utanför dörren, vems kan det vara?

Jag tyckte den var ganska bra. Den var också spännande.

PS. Det här är del 10 i serien om Dalslandsdeckarna. DS Emma, PolarbibbloLegimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Dmytro K » | Fler recensioner av Guldälgen »

På andra sidan grinden: Låtsashunden

Thea E tipsar
På andra sidan grinden: Låtsashunden av Gull Åkerblom

Den här boken handlar om Elli och hennes kompis Maja som ska sova hos Iris som är Ellis mammas moster och hennes man Tom. Men vad är det för mystiskt som händer på andra sidan grinden?

Jag tycker den var bra för den hade en ganska bra vändning, när Elli och Maja får en viktig roll.

PS. Den här boken är en fristående fortsättning till Lånehunden. DS Emma, PolarbibbloLegimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thea E » | Fler recensioner av På andra sidan grinden: Låtsashunden »

Robinson Kruse

Aron L tipsar
Robinson Kruse av Daniel Defoe

Robinson Kruse är ute på en lång havsresa när skeppet han är på slits sönder av en storm. Han vaknar upp på en ö och måste då klara sig alldeles själv. Men är han verkligen ensam på ön?

Det är en bra bok som visar att man kan göra det bästa med allt i naturen. Den är lika bra som filmen Castaway.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Aron L » | Fler recensioner av Robinson Kruse »

Skola i skräck

Levi P tipsar
Skola i skräck av Tomas handlling

Boken handlar om tre barn som är syskon och går i samma skola, deras lärare är lite skumma och visar sig vara vampyrer. Syskonen vill ta reda på vad som händer och det blir lite läskigt! Gillar du skräck kan läsa den här boken, då den var lite läskig. Jag vill gärna läsa fler böcker i serien!Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Levi P » | Fler recensioner av Skola i skräck »

Fredsskaparen

Elin J tipsar
Fredsskaparen av Malorie Blackman

Alla som Michaela känner bär en fredsskapare - en uppfinning som dämpar aggressiva känslor. Men Michaela själv dras till allt som är mörkt och farligt i livet. Hon får sin chans att visa sitt rätta jag när deras värld blir invaderad av fientliga rymdskepp.

Jag tycker att boken var bra för att den var väldigt lättläst och spännande. Den var lite svår att förstå och hänga med i men den var ändå väldigt bra när man förstod den.

 

Fler boktips av Elin J » | Fler recensioner av Fredsskaparen »

Varulvens hemlighet

nilsa S tipsar
Varulvens hemlighet av Kristina Ohlsson

Herbert och Sally blir indragna i ett till mysterium i Eldsala. Skogen brinner och Herbert hör rysliga ylanden och ser en varelse springa omkring bland träden.
Ska de kunna rädda Eldsala?

Den var spännande och rolig man vill bara läsa mer och mer, man kan inte sluta. Så läs den!

PS. Det här är en fristående fortsättning till boken "Zombiefeber". DS Emma, Polarbibblo.Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av nilsa S » | Fler recensioner av Varulvens hemlighet »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss