På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Spänning & äventyr,Magi & fantasi ( 97 hittade ):
Mylingen

Ebeni E tipsar
Mylingen av Text, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Bild, Henrik Jonsson

Om du gillar böcker som har mycket mod och skräck då är det här en bok för dig.

Det börjar med att det hus Alrik och Viggo bor i är under attack av impar. Impar är en sorts varelse som är liten och slug och Alrik är allvarligt sjuk. Men Estrid och Magnar har en magisk ört. Men sen börjar mystiska saker hända och det visar sig att det är mylingen. Alrik och Viggo måste stoppa den från att förstöra stan.
 
PS. Mylingen är tredje boken i serien PAX som började med Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mylingen »

Uppgång och fall

Atoto K tipsar
Uppgång och fall av Eliot Schrefer

Boken handlar om en grupp barn som blivit utspridda över olika kontinenter. De måste undvika faror och fiender. De måste hitta varandra för att besegra det onda. Spirit animals är en äventyrlig bok som utspelar sig i många miljöer.

Jag gillade inte boken men rekommenderar jag den till de som gillar äventyrliga fantasyböcker.
 
PS. Uppgång och fall är den sjätte boken i serien Spirit animals. Den första boken heter Vild, skriven av Brandon Mull. 
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Uppgång och fall »

Ett hus utan speglar

Exitu D tipsar
Ett hus utan speglar av Mårten sanden

Boken handlar om en tjej som heter Tomasine. Hon har en gammal farmor som är väldigt sjuk så hon och hennes pappa är hos hennes farmor väldigt ofta. Hennes farmor bor på en herrgård. Tomasines släkt, hennes kusiner och hennes farbror, brukar också vara där. Hennes yngsta kusin som aldrig pratar kommer ner en dag och pratar om någon kompis. Då blir alla jätteförvånade. 

Jag gillar Ett hus utan speglar för att var väldigt mystisk. Jag tycker att handlingen och karaktärerna är väldigt mystika. Den som läser boken måste verkligen tänka för att förstå handlingen och boken. Jag tycker verkligen att du ska läsa Ett hus utan speglar om du vill utmana dig själv med läsningen. Det är inte så mycket text men man måste tänka till ordentligt. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ett hus utan speglar »

Nyckeln till Hinsides

Izyra S tipsar
Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Boken handlar om ett barn som heter Linus och han har en syster som heter Linnea. Deras föräldrar har skiljt sig och barnen bor med sin mamma. På sommaren flyttare de in i ett ödehus som heter Trakeborg och han som ägde huset är försvunnen och konstiga saker händer redan första natten.

Jag gillar boken därför att det känns som i en drömvärld och jag gillar att fantisera. Om du gillar fantasi, spänning och lite längre böcker ska du VERKLIGEN läsa den här boken. 


PS. Nyckeln till Hinsides är första boken i Hinsides-trilogin!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Nyckeln till Hinsides »

Warriors - Ut i det vilda

Lova L tipsar
Warriors - Ut i det vilda av Erin Hunter

Warriors-serien handlar om skogskatter som lever i olika klaner i en stor skog. Hela serien är uppdelade i två delar, den första profetian och den andra profetian. I vissa av böckerna får du följa olika katter i olika klaner och följa deras uppväxt och liv.

Första boken i hela serien heter Ut i det vilda och handlar om en huskatt som drömmer om att få leva ute i skogen. Men kommer verkligen en huskatt kunna klara det hårda livet ute i det vilda?

Jag älskar böckerna och har läst nästan hela serien. Har du väl läst ett kapitel kan du inte sluta läsa mer. Böckerna är roliga och spännande men även sorgliga. Gillar du djur och fantasy tror jag att du kommer att älska böckerna. Jag har verkligen fastnat för karaktärerna och det blir även mycket roligare att läsa om man har lite medkänsla och verkligen kan leva sig in i böckerna.

Jag rekommenderar boken stort till nästan alla åldrar som kan läsa lite mer svårlästa böcker. Det blir även mycket roligare att läsa böckerna om du har lite tålamod, böckerna är tjocka och serien lång men det är det som är det fantastiska med det. Böckerna tar nästan aldrig slut! :) Hoppas du gillar boken!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Warriors - Ut i det vilda »

Tornerspelen i Gorlan

Albin L tipsar
Tornerspelen i Gorlan av John Flanagan

Spejarens lärling handlar om två spejare som heter Crowley och Halt. De är jagade av den elake baronen Morgarath. Morgarath försöker ta över tronen från kungen Arald. Man får följa Crowley och Halt på ett äventyr där de ska störta Morgarath.

Jag gillar boken därför att den är spännande och utspelar sig i en meddeltidsvärld. Jag rekommenderar den till dig som gillar historiska äventyr. Det är inte en typisk fantasybok.

PS. Tornerspelen i Gorlan är första delen i serien Spejarens lärling - De första åren.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Albin L » | Fler recensioner av Tornerspelen i Gorlan »

Svarta fåglar

Julian B tipsar
Svarta fåglar av Mikael salmson Lars sundström

Svarta fåglar handlar om en pojke som heter Amik. En natt rymde han och hans mamma från sitt hus så att inga riddare skulle hitta de. I flykten gick han och hans mamma längst en älv men mamman ramlade ner för älven så Amik får klara sig utan sin familj mot tekiterna. 

Boken var spännande och det var nästan som att jag var Amik. Den här boken är bra för dig som gillar spänning. Här får du följa ett spännande äventyr med Amik.


PS. Svarta fåglar är första delen i trilogin med samma namn.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Julian B » | Fler recensioner av Svarta fåglar »

Drakjakten

Ester N tipsar
Drakjakten av Suzanne Mortensen

Boken handlar om en stulen drake, Flamma, och en arg cirkusdirektör. Jakobs största dröm är att få en stor grön och fin drake.

Jag känner igen mig i fantasyvärldarna. Jag känner igen mig i boken för jag vill också ha ett djur. Jag gillar boken för den är spännande och det händer alltid något hela tiden. Om du tycker om spännande fantasy och gulliga historier så borde du tycka om Drakjakten. De är inte så många svåra ord, vilket gör den lätt att läsa.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ester N » | Fler recensioner av Drakjakten »

Månfågel

Olivia F tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

När det är blåmåne öppnas portarna till en annan tid. Då kan man t.ex. brevväxla med någon som inte lever på sin tid. Vendela brevväxlar med Wilhelm Silveus som levde 1887.

Jag gillar Månfågel för att den är spännande. Jag känner igen mig i boken ibland. Jag känner igen mig i när Vendela tyckte Cornelia var konstig, men hon lärde känna henne var hon inte så konstig, hon var ganska snäll. Om du gillar spännande, oväntade händelser och brev från någon man inte vet vem det är, så tycker jag att du ska läsa fantasyboken Månfågel.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Olivia F » | Fler recensioner av Månfågel »

Jagad

Isak S tipsar
Jagad av Maggie Stiefvater

Den här boken tycker jag att man ska läsa om man gillar djur, våld och spännande böcker.

Boken handlar om Coner, Abeke, Meilin och Rollan. Dom har kallat fram de vidunderliga andedjuren. Dom kämpar mot Devin Trunswick och hans onda gäng, Erövrana. Erövrana försöker få tag i talismanerna men grönrockarna, Coner, Abeke, Meilin och Rollan måste stoppa dom.

PS. Jagad är andra boken i serien Spirit animals.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Isak S » | Fler recensioner av Jagad »

Kråkviskaren

Marcus E tipsar
Kråkviskaren av Jacob Grey

Boken handlar om en värld som heter Blackstone. För åtta år sedan hände hemska saker. Människor mördades, stadsdelar sattes i brand och vilda djur strövade på gatorna. Det finns onda och goda feraler som kan styra över ett slags djur.

Kråkviskaren är spännande för det händer saker hela tiden. Jag skulle verkligen rekommendera den här boken till nån som gillar action.
 
PS. Kråkviskaren är första delen i serien Feralerna.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus E » | Fler recensioner av Kråkviskaren »

Pax Nidstången

Ida V tipsar
Pax Nidstången av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Boken handlar om två killar, Alrik och Viggo. Dom jobbar hos Estrid och Magnars hemliga bibliotek under jorden. Nidstången rymmer från det hemliga biblioteket och nu måste dom hitta den magiska nidstången (en sopkvast) innan det händer något oväntat.

Boken är spännande och kul eftersom det händer mycket saker samtidigt. Denna bok är väldigt bra för dig som gillar spänning, mörker och äventyr.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida V » | Fler recensioner av Pax Nidstången »

Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare

Thies H tipsar
Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare av Henrik Tamm

Boken handlar om en Ninjakatt som behöver lösa ett brott. Samtidigt träffar han en annan katt som han tror är hans pappa. Katten heter Vincent. Om du tycker om djur, spänning och fantasi är denna bok perfekt.
 
PS. Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare är fjärde boken i serien om Ninja Timmy. Första boken heter Ninja Timmy och de stulna skratten.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thies H » | Fler recensioner av Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare »

Septimus Heap, bok två, Skuggan

Julia W tipsar
Septimus Heap, bok två, Skuggan av Angie Sage

Boken handlar om en pojke som heter Septimus. När han var nyfödd blev han kidnappad av en barnmorska, som tog honom till undomsarmén. Han hade varit borta i flera år, men kom sedan tillbaka en dag. Han är den sjätte sonen av den sjätte sonen och är väldigt bra på magi.

Skuggan är en kul bok att läsa därför att den är en väldigt spännande bok och den har många karaktärer. Jag gillar karaktärernas namn och deras personligheter. Författaren beskriver världen väldigt bra och det gillar jag. Boken är ganska tjock så jag skulle rekommendera den till personer som gillar att läsa mycket. Den här boken är nog bra för personer som gillar spänning och mystiska varelser.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Julia W » | Fler recensioner av Septimus Heap, bok två, Skuggan »

Spejarens lärling

Artur G tipsar
Spejarens lärling av John Flanagan

Gorlans ruiner är första delen i en spännande fantasy-serie. Den handlar om den unge Will som blir lärling till den mystiske spejaren Halt.

Jag tipsar om den här boken för att den är mycket bra. Först så rekommenderade min kusin den till mej och den är jätteintressant, den handlar om en föräldralös pojke på medeltiden i en fantasy värld. Jag läser den till och med på skolrasterna...

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Artur G » | Fler recensioner av Spejarens lärling »

Spöket i biblioteket

Lova L tipsar
Spöket i biblioteket av Katarina Genar, text. Alexander Jansson, bild

Den handlar om ett bibliotek som spökar. Biblioteket ligger i ett litet hus som är en skola. Barnen hör hemska ljud på vinden och det är kolsvart där. Trappan upp dit är läskig och brant. Hela skolan byggdes för 100 år sen så den är väldigt gammal.
Jag gillar boken för den är spännande och läskig, det tycker jag om den boken! Och det är den bästa boken jag läst.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Spöket i biblioteket »

Den röda pyramiden

Maja F tipsar
Den röda pyramiden av Rick Riordan

Boken handlar om syskonen Sadie och Carter Kane, som bara träffas två gånger om året. Deras mamma har dött under mystiska omständigheter och deras pappa tycks dölja nånting. Nu dras dom in i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker om boken för att den var väldigt, väldigt bra och för att den beskriver utspelningsplatserna bra och man kan tänka sig allt som händer. Boken är skriven som en inspelning( vilket uppskatas mycket av mig) så Sadie och Carter turas om att berätta om vad som hände. Jag skulle rekommendera boken till 10-100 år eftersom ibland kan det bli några svärord och så. Det kan också vara lite vidrigt för yngre när dom beskriver exakt hur monster och så ser ut. Det här är den första delen i serien "Kanekrönikan", del två heter Eldtronen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja F » | Fler recensioner av Den röda pyramiden »

PAX Pestan

Per J tipsar
PAX Pestan av Åsa Larsson, Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Boken handlar om två pojkar som heter Alrik och Viggo och en flicka som heter Iris. Det är en pest som gör alla sjuka. Barnen måste fixa gåtan och hitta den skyldige. Mitt i all skit så blir pojkarnas fosterföräldrars son sjuk av pesten.

Jag gillar boken på grund av att det alltid händer nåt och den är lite rolig. Det var ej den bästa boken jag har läst men PAX-fans kan älska den!

PS från Regine: Boken ingår i serien PAX. Pestan är den sjunde delen. Första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Per J » | Fler recensioner av PAX Pestan »

PAX Bjäran

Herman P J tipsar
PAX Bjäran av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Jag tipsar om att läsa boken PAX Bjäran. Den handlar om två fosterhemsbarn som är misstänkta för att stjäla saker. Men egentligen är det en bjära som bara kan skapas av en svarthäxa. Bjäran är gjord för att stjäla saker snabbt som ljuset och ge till bjärans ägare.

Jag rekommenderar boken för de som gillar spännande fantasy. Jag tycker boken var bra.

PS från Regine
: Boken ingår i serien PAX. Bjäran är den fjärde delen. Första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Herman P J » | Fler recensioner av PAX Bjäran »

Den stora striden

Kristian R tipsar
Den stora striden av Adam Blade

Den här boken handlar om Tanner och Hans vänner Gea och Castor och deras goda bestar. De försöker ta så många delar av Dödsmasken de kan så att den onda Derthsin inte får alla delar och kan ha kontroll över alla bestar i hela Avantien.

Men när Tanner tvingas stå öga mot öga med den farliga krigsmaskinen Varlot verkar allt hopp vara slut. Den stora striden som han måste ta är som en mardröm fylld av hemskheter och ond magi. Det är den tredje delen av bokenserien Legenden om Avantien.
Jag tyckte boken var bra för att det fanns mycket små händelser som höll spänningen hög och det var väldigt mycket fantasy.
PS från Regine: Den första delen av Legenden om Avantien heter Fågelryttaren.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Kristian R » | Fler recensioner av Den stora striden »

PAX Mylingen

Tova R tipsar
PAX Mylingen av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Den här boken handlar om syskonen Alrik och Viggo som får bo på ett fosterhem i Mariefred eftersom deras mamma inte kan ta hand om dom. Fosterföräldrarna Estrid och Magnar äger ett hemligt bibliotek som innehåller en massa böcker om magi och väsen, men snart börjar alla olika typer av onda väsen röra sig runt i Mariefred, och alla vill ha något från biblioteket!

Denna gång måste syskonen stoppa en myling, ett väsen av ett dött barn, som vill ha hämnd, innan den når sitt mål om att döda två barn.
Jag tycker att Pax-böckerna är spännande eftersom att författarna beskriver händelserna på ett bra sätt, och om man har svårt att förstå något finns det ofta bilder man kan titta på. Man kan känna pulsen gå upp under många händelser och kan inte sluta läsa!

Jag älskar olika fantasyvärldar och gör mina egna rätt ofta, och när man får olika perspektiv kan man förstå saker bättre. Ibland så kan en bra fantasi hjälpa en mycket. Många i min ålder och folk som är yngre/äldre än mig läser dom här böckerna och tycker dom är bra. Man kan åtminstone testa nån bok och se om man fastnar.

PS från Regine: Första delen i serien heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Tova R » | Fler recensioner av PAX Mylingen »

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Elin J tipsar
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs

Jacob är besynnerlig, fast det vet han inte än. Hans farfar berättade sagor om monster och ett barnhem han påstod att han bodde på när han var liten som var fullt med besynnerliga barn. En kunde sväva, en var osynlig och massor av andra som kunde göra övernaturliga saker. Men sagorna var inga sagor utan riktiga berättelser men Jacob trodde inte på dem.

När Jacob sedan reser till ön där barnhemmet låg innan det blev bombat under andra världskriget, så förstår han att allt är på riktigt. Jacob, de andra barnen och föreståndarinnan som kan förvandla sig till en fågel måste skydda sig och sin tidsloop från De tomma.

Världens bästa bok enligt mig. En spännande och lite fantasybok. Älskar den, rekommenderar den starkt för de som gillar övernaturliga saker. Jag har sett både filmen och läst boken. Tycker filmen är bra med boken är tre gånger så bra. Har även börjat läsa på den andra boken i den serien men tycker den första är bäst!

PS
från Regine. De andra delarna heter Spökstaden (del 2) och Själarnas bibliotek (del 3).
Här kan du provläsa Miss Peregrines hem för besynnerliga barn >>
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elin J » | Fler recensioner av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn »

Broderband: Slavarna

Josef B tipsar
Broderband: Slavarna av John Flanagan

Boken är den fjärde boken i serien Broderband. Det är en bra och spännande bok där skandierna (ungefär som vikingar) jagar ett slavskepp för att föra hem några araluanska (brittiska) slavar. Huvudpersonen heter Hal och är en uppfinningsrik yngling. I fören på sitt skepp har han ett enormt armborst som han använder för att beskjuta fiender. Hans skepp är revolutionerande eftersom det är byggt på ett annat sätt än de gamla råtacklade skeppen.

Jag rekommenderar boken till människor som är intresserade av historiska äventyr, eftersom denna bok utspelar sig under vikingatiden/medeltiden.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Josef B » | Fler recensioner av Broderband: Slavarna »

Harry Potter och fången från Azkaban

Novah M tipsar
Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling

Harry går sitt tredje år på Hogwarts. När Harry flyr från familjen Dursly ser han en figur som springer mot honom med gröna ögon. Det är Grymmen och om du ser den så dör du ...
Jag gillar boken för att den är spännande och rolig.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Novah M » | Fler recensioner av Harry Potter och fången från Azkaban »

Trollkarlen från OZ

Emma S tipsar
Trollkarlen från OZ av L.Frank Baum

Trollkarlen från OZ är en rolig och fantasifull bok. Den handlar om en liten flicka vid namn Dorothy som kommer till en plats som kallas för OZ. Där träffar hon ett fegt lejon, en hjärnlös fågelskrämma och en hjärtlös plåtgubbe.

Tillsammans går dom till trollkarlen av OZ. På vägen dit stöter dom på problem och äventyr. När dom kommer fram dit vill trollkarlen ha något i utbyte. Dom måste göra en grej åt trollkarlen för att Lejonet ska få mod, fågelskrämman en hjärna, plåtmannen ett hjärta och Dorothy komma hem igen till Kansas. Men vad får dom för uppdrag av trollkarlen...?

 

Fler boktips av Emma S » | Fler recensioner av Trollkarlen från OZ »

Nelly rapp och varulvarna

Sanna S tipsar
Nelly rapp och varulvarna av Martin Widmark

Nelly rapp är riktigt bra. Nej, inte bra, superbra! Om du gillar denna bok gillar du nästan alla. Jag har läst alla böcker men om du läser hela serien kommer du nog älska Nelly Rapp som jag gör. Jag vill att det ska finnas mer Nelly Rapp-böcker därför att jag gillar henne väldigt mycket.

Jag gillar henne verkligen och tycker att det är ett bra bokval. Om du är kille kan du läsa Nelly Rapp och sjöodjuret. Alla kan läsa vad dom vill men min favorit är Nelly Rapp och varulvarna. :)

 

Fler boktips av Sanna S » | Fler recensioner av Nelly rapp och varulvarna »

Sorgfjäril

Emil E tipsar
Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

"Sorgfjäril" - den är spännande, bra och sorglig. Jag tycker att ni ska läsa den för att den är spännande. Och om ni tycker om Ingelin Angerborn så borde ni läsa den!

Handling: Alice har flyttat 40 mil från Sofia, Leo och allt annat hon är van vid. Hon flyttar in i ett gammalt hus. Hon tycker att det är gammalt och äckligt men mamma tycker att det är gammalt och charmigt. Ett riktigt kråkslott men det har betydligt andra invånare än kråkor ...

 

Fler boktips av Emil E » | Fler recensioner av Sorgfjäril »

Där drömmar blir till

Agnes K tipsar
Där drömmar blir till av Emma Andersson

Olivias gammelmormorhar dött och sex år senare får hon ärva hennes gudlhjärta. Ett mycket speciellt hjärta får hon veta senare.

I hennes nya klass börjar också den snygga, trevliga Philipe Rose som faktiskt pratar med henne! Men vem är han egentligen? Och vad är Enderra?
Olivia ras in i en värld av drömmar, prinsar och sagor.

Wow, vilken bok! Jag älskar den! Jag läste om den igen två dagar efter jag läst den första gången.

Spänning: Ja, absolut! 5 av 5!

Kärlek: Ja, i boken fanns kärlek till vänner, familj och till honom!5 av 5!

Aktion: Ja, inte minst när Ana är i närheten!
4 av 5!

Totalt betyg: 1000000000000000000 miljarder av 5!
En av de i särklass bästa böcker jag läst!!

 

Fler boktips av Agnes K » | Fler recensioner av Där drömmar blir till »

Svart glas

Agnes D tipsar
Svart glas av Maud Mangold

"Umbras föräldrar är skilda. Nu har hon flyttat ut  med sin mamma till ett litet hus nära havet. Där får  hon en vän som heter Amos, som inte är av den rädda typen ... men konstiga saker börjar hända i huset. Mat försvinner, och någon stjäl Umbras morgonrock! Men så en dag möter de en flicka med genomskinliga händer som ljuger om varför hon bor själv i källaren utan några föräldrar ..."

Om du läser den här boken kommer du inte kunna slita dig från den! Den var super!

 

Fler boktips av Agnes D » | Fler recensioner av Svart glas »

Vildhäxa Eldprovet

Elna M tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara. En dag då Clara ska gå till skolan träffar hon en katt i trappan. Då blir hon biten och får kattklössjuka. Hon får åka till sin moster Isa där hon får veta att hon är vildhäxa. Då hon träffar vildhäxan Kimera säger denna att Clara måste genomgå ett eldprov.

Jag tycker att den var bra för att det var många motgångar.

 

Fler boktips av Elna M » | Fler recensioner av Vildhäxa Eldprovet »

Legenden om Darren Shan

Therese J tipsar
Legenden om Darren Shan av Darren Shan

"Legenden om Darren Shan Skräckens cirkus" är den första boken i en serie som är spännande men ändå lite läskig. Du bör kanske vara nio år eller äldre om du ska läsa serien. Man MÅSTE LÄSA BÖCKERNA I ORDNING."Legenden om Darren Shan Skräckens cirkus" handlar bland annat om att Darren blir vampyr mot sin vilja och att Steve blir förgiftad. Det är den första boken. Det är tolv böcker i serien. Bok nummer två heter "Legenden om Darren Shan Vampyrens medhjälpare".

 

Fler boktips av Therese J » | Fler recensioner av Legenden om Darren Shan »

Snömannens hemlighet

Rasmus J tipsar
Snömannens hemlighet av Martin Widmark, text. Christina Alvner, bild

Jag tycker om den här boken för att jag gillar Nelly Rapp
och jag gillar spänning. Den handlar om en snöman som
har en hemlighet.Jag vill att alla på hela jordklotet ska läsa boken!

 

Fler boktips av Rasmus J » | Fler recensioner av Snömannens hemlighet »

Megakillen - Grymma Grabben slår till

Frida B tipsar
Megakillen - Grymma Grabben slår till av Martin Olczak, text. Anna Sandler, bild.

Den här boken handlar om Melker och Molly. Det dyker upp en mystisk figur på Stortorget. Han har en grön dräkt och ropar så att det ekar:
- Det har länge funnits en superhjälte i Småtorp. Nu finns det en superskurk också. Och det är jag, Grymma Grabben! Sen är inget vanligt längre ...

Jag tycker den här boken är JÄTTEBRA för att jag gillar mysterier så boken får: 10/10!

 

Fler boktips av Frida B » | Fler recensioner av Megakillen - Grymma Grabben slår till »

Dockan som grät

Ida J tipsar
Dockan som grät av Tove Helander

Adam är hemma hos Freja, de ser på film. Nu är filmen slut. Plötsligt hör de gråt och de blir rädda. Adam börjar berätta en historia om en docka som grät. Det var en tjej som hade en docka som grät. En dag var tjejen död sen ...
Den är läskig.

Jag tycker 10/10.

 

Fler boktips av Ida J » | Fler recensioner av Dockan som grät »

Jag är Love

Pimpajee K tipsar
Jag är Love av Mårten Melin

" 'Så här hade det varit hela mitt liv. Folk var som galna i mig. Alla blev kära i mig. Alla! I fyran hade jag varit ihop med alla tjejer i klassen för att jag hade varit för feg för att säga nej. Hade bara killarna vågat skulle de säkert frågat chans också.'

Love Kristiansson är populär. Väldigt populär. Så populär att lärarna blir kära i honom och tjejerna i klassen klättrar upp på hans balkong på nätterna. Det är som om han har någon mystisk dragningskraft. Till slut bestämmer hans föräldrar att han ska byta skola för att komma bort från allting. Love förstår ganska snart att den nya skolan inte är för vanliga barn. Men det är nog bra, för Love är ingen vanlig kille, och hans pappa är definitivt ingen vanlig pappa ..."

Jag tyckte att boken var jättebra för den var spännande och svårt att lägga ifrån sig.

Så mitt betyg blir 10 av 10.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Jag är Love »

Bara jag vågar

Pimpajee K tipsar
Bara jag vågar av Siri Spont

Läskigt, roligt, fartfyllt och massor av igenkänning!

Det finns fyra saker som Tilda tänker göra innan sommarlovet fast hon egentligen inte vågar: Gå till spökladan, det läskigaste stället i hela byn. Säga ifrån när Marcus i klassen är taskig mot henne. Fråga Thea varför hon alltid vill vara med Elin, Clara och Marcus nu för tiden. Och göra Anden i glaset fast hon vet att det finns folk som har blivit galna eller dött när de gjort det. Bara hon nu vågar.

Jag tyckte att boken var jättebra - men lite läskig.

Mitt betyg: 10/10

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Bara jag vågar »

Jag är en häxa

Ylva L tipsar
Jag är en häxa av Mårten Melin, text. Jonas Anderson, bild.

Boken handlar om en flicka som är en häxa och som ger sin nalle liv.Men sen skulle hon och hennes familj åka till vaxmuseet och så skulle de gå ner i källaren där det var läskigt. Där skrämde hennes bror henne och då ville hon hämnas och trollade tre vaxfigurer så de blev levande.

Vad som händer då får du läsa i boken!

 

Fler boktips av Ylva L » | Fler recensioner av Jag är en häxa »

Spegelns hemlighet

Pimpajee K tipsar
Spegelns hemlighet av Ewa Christina Johansson

Ella hittar en spegel på en loppmarknad. Spegeln är dammig och glaset är fullt av repor. Men det finns någonting där ... När Ella tittar närmare ser hon skuggor ta form. Plötsligt är det som om någonting håller henne fast och drar in henne i spegeln - Ella får slita sig loss.

Vad är det för mörk hemlighet som spegeln bär på?

Ella köper den gamla spegeln. Fast när den hänger hemma i huset händer ingenting. Inte förrän Ella och hennes syster Ida är ensamma hemma ...

Boken är jättespännande !
Mitt betyg: 10/10

PS från Regine. Läs också Pimpajees tips om Tavlans hemlighet och Kortets hemlighet.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Spegelns hemlighet »

Tavlans hemlighet

Pimpajee K tipsar
Tavlans hemlighet av Ewa Christina Johansson

Tant Tea finns bara på en tavla. Ändå är det nog hon som gör att det händer konstiga saker i huset. Ella ser att det är något fel med tavlan. Hon försöker få de andra i familjen att se det också, men ingen lyssnar. Kan det ha något att göra med de svarta pärlorna? De som försvann för länge sedan? Ella börjar sakta förstå. Men hon vet inte vad som finns där klipporna slutar och havet tar vid ...

Jag tyckte att boken var jättebra, den var lättläst, spännande och lite läskig.
Mitt betyg: 10/10

PS. Den finns i flera delar: Kortets hemlighet och Spegelns hemlighet.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Tavlans hemlighet »

Sorgfjäril

Pimpajee K tipsar
Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

Tolvåriga Alice har bott i stan hela sitt liv, men nu ska hon flytta med sin familj till ett stort hus på landet. Eller som Alice själv säger: ett gammalt äckligt kråkslott som ligger alldeles för långt ifrån pojkvännen Leo och kompisarna i stan.

Det första konstiga som händer är att en stor fjäril sätter sig på Alices hand. Och den kommer tillbaka till Alice, gång på gång. Det är som om den ville henne något. Hon tar ett kort på den gracila varelsen, men när hon ska visa bilden för Leo som kommit på besök, finns ingenting på bilden.

Sorgfjäril
är en riktigt spännande bok.
Mitt betyg: 10/10 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Sorgfjäril »

När prinsar stannar hemma

Hemmingsmarks förskoleklass tipsar
När prinsar stannar hemma av Per Gustavsson

Det blev ingen lugn dag för Prinsen som ville stanna hemma. Den kungliga hamstern Herman rymmer och Prinsen vill inte skrämma rövare med sina kompisar.

En tokrolig bok som handlar om att alla kan vara rädda för nåt. Boken slutar bra tycker förskoleklassen, för att alla blev vänner till slut.

 

Fler boktips av Hemmingsmarks förskoleklass » | Fler recensioner av När prinsar stannar hemma »

Hungerspelen

Michelle F tipsar
Hungerspelen av Suzanne Collins

Katniss Everdeen är 16 år och bor i Distrikt 12 som ligger i landet Panem. Hennes familj är fattig och för att överleva måste hon och hennes vän Gale jaga i skogen, något det är hårt straff för.

Just denna dag är det är det slåtterdag, dagen då två ungdomar mellan 12 och 18 år lottas ut för att delta i Hungerspelen, spelet då endast en kan överleva. Katniss har sitt namn på 20 lotter, Gale på 40. De har så många för att de har tagit ut tesseras för att hålla sin familj vid liv.  Varje tesseras är värd en knapp årsranson säd för en person. Katniss far dog i en gruvolycka för ett par år sedan. Sen dess har hon tagit hand om sin syster Prim, som för första gången kan bli vald.

När de kommer till torget delas de upp, flickor för sig och pojkar för sig. Effie Trinket, som har hand om Distrikt 12 sträcker sakta ner handen i flickornas klot och väljer en, åskådarna drar djupt efter andan när hon läser upp namnet.

- Primrose Everdeen, ropar hon och ser ut över folkhavet.

Då händer det som inte hänt i Distrikt 12 på många många år, Katniss anmäler sig som frivillig för att rädda sin syster. Nästa namn att ropas upp är Peeta Mellark, en pojke som är lika gammal som Katniss. De börjar sin resa mot huvudstaden tillsammans, men bara en kan återvända hem.

Jag tycker att boken är väldigt tydlig och intresseväckande. Man får en tydlig bild av karaktärernas känslor och tankar, även om inget blir som man förväntat sig blir det inte krångligt.

Författaren Suzanne Collins har enligt mig gjort en liten miss med att beskriva Cinna, man får aldrig någon riktigt bra bild av honom, det hade varit intressant att få lära känna honom bättre för att han är en väldigt speciell karaktär. Hennes sätt at beskriva Katniss däremot är helt fantastiskt. Man kan aldrig förutse hur hon ska reagera i olika situationer, hon får henne till en person som är både stark, uppgiven, rädd och ödmjuk utan att det blir förvillande och konstigt!

Peeta känns lite som en hundvalp, han nästintill dyrkar Katniss på ett väldigt diskret sätt. Han är trygg, modig och förlåtande och man kan inget annat än tycka om honom.

Detta är en jättebra bok med en stor skildring mellan vänskap och mordiskt hat. Boken utspelar sig i framtiden där mycket av det som idag är land har svämmats över och blivit hav. Jag rekommenderar denna boken till alla som vill ha oerhört spännande läsning i en värld som är otroligt lik vår egen men olik på hur många sätt som helst. Den passar definitivt alla åldersgrupper men är nog menad till ungdomar. Från första till sista meningen är den andlöst spännande!

 

Fler boktips av Michelle F » | Fler recensioner av Hungerspelen »

Tam tiggarpojken

Emilia N tipsar
Tam tiggarpojken av Jo Salmson

Det handlar om en pojke som vill vara ute och rida på drakar, men hans pappa säjer att han är för liten för att rida drakar. Det tycker inte han och så börjar Tams äventyr.
Den var bra för spänningen.

 

Fler boktips av Emilia N » | Fler recensioner av Tam tiggarpojken »

Förvandlad

Pimpajee K tipsar
Förvandlad av Mårten Melin

Jag har läst en bok som heter Förvandlad. Den handlar om Måns som har börjat i en internatskola för att han gick i sömnen, tror han. På vägen till skolan stannar hans mamma och frågar en gubbe och han sa "Monsterskolan?" Måns blir kompis med Oliver på skolan och alla saker blir bara konstigare och konstigare.

Läs den här boken den är jättespännande och bra !

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Förvandlad »

Eldfågelns sista strid

Viktor W tipsar
Eldfågelns sista strid av Adam Blade

Den enorma eldfågeln har blivit förhäxad av den onde trollkarlen
Malvel och Tom försöker rädda eldfågeln med Elenna.


Den var jättebra.  

 

Fler boktips av Viktor W » | Fler recensioner av Eldfågelns sista strid »

Tavlans hemlighet

Tuva B tipsar
Tavlans hemlighet av Ewa Christina Johansson

Boken handlar om att Ellas familj ska bo i en släktings gammala hus. I huset hittar hon en tavla, det är ett porträtt på tant Thea. På tavlan händer det konstiga grejer och Ella blir nyfiken.
Boken är spännande och bra.

 

Fler boktips av Tuva B » | Fler recensioner av Tavlans hemlighet »

Döden i dina ögon, arvet

Wilma W tipsar
Döden i dina ögon, arvet av Rachel Ward

Adam ser  siffror i andras ögon, precis som sin mamma. Siffrorna visar när dom ska dö ... Men plötsligt har alla samma datum! Något hemskt kommer att hända och Adam kan väl inte bara ändra på siffrorna??


En av världens bästa och läsktigaste
böcker.


Ps: Del 2 i den fantastiska serien.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Döden i dina ögon, arvet »

Fullmåne

Sara P tipsar
Fullmåne av Ewa Christina Johansson

Den boken som jag har läst heter Fullmåne. Det handlar om en kille som heter Lukas och en storasyster som heter Anni. De bor i ett hus som är deras. Deras morbror Cal var försvunnen och då flyttade de in i huset.Men när det är natt då vaknar Lukas och hör ljud. Klockan är alltid tre när han vaknar. Lukas får inte vara uppe på vinden men han vill det ändå och hans mamma jobbar varje kväll och ingen vill komma och hälsa på.


Jag tycker att den var superbra för den var spännande för Lukas är ju lite rädd men Anni var inte så rädd. Jag vill ge en 5:a till poäng till den här boken.

 

Fler boktips av Sara P » | Fler recensioner av Fullmåne »

Förvandlad

Julia V tipsar
Förvandlad av Mårten Melin

FÖRVANDLAD skriven av MÅRTEN MELIN handlar om Måns som får veta om en förbannelse i släkten som drabbar var fjärde generation (honom). Han får gå på en internatskola för att han går i sömnen (tror han). På vägen till skolan stannar hans mamma för att fråga en gubbe om vägen. Gubben ryggar tillbaka och säger "Monsterskolan?"

Måns blir kompis med Oliver på skolan. Om du vill veta vad som egentligen är orsaken till varför Måns måste gå internatskola och vad förbannelsen som drabbar var fjärde generation, läs då denna superbraiga bok.

Boken var bra för att den var spännande. Jag tyckte att den kunde ha varit minst ett kapitel längre.

 

 

Fler boktips av Julia V » | Fler recensioner av Förvandlad »

Slottets förbannelse

Pimpajee K tipsar
Slottets förbannelse av Liv Widmark

Min bok jag läser heter Slottets förbannelse. Den handlar om Emma och Jacob.

När de beundrade slottet så stod hon där, den unga pigan som hade dött för länge sedan och det sägs att hon är skyldig till branden. Nu står hon där igen och vill att Emma och Jacob ska komma. Ska de våga?

Boken är spännande och jättebra.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Slottets förbannelse »

Vildhäxa Eldprovet

Julia V tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara som får kattklössjuka och måste fara till sin moster Isa. Där hon måste träna för att bli vildhäxa.Kimera är en ond vildhäxa som vill ha Clara. Hon sätter eld på stallet när Isa är borta för att följa Kahala, som inte gillar Clara så mycket, hem. Clara vill rädda hästen Stjärna så hon går ut och räddar Stjärna, men Kimera tar henne och tar med henne till vildvägarna.


Katten som klöste henne hoppar nu på Kimera och räddar Clara. Isa hittade henne och de går till korp mördarna och Clara ställs inför de fyra eldproven.

 

Fler boktips av Julia V » | Fler recensioner av Vildhäxa Eldprovet »

Om jag kunde drömma

Maja H tipsar
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i
Washington.
Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika
långtråkigt som staden
själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske
Edward Cullen
tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har
länge lyckas
hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen
säker, minst av
allt Bella ...


Jag tyckte att boken var jättebra för att den var så bra
skriven, den
var spännande och den innehöll allt vad jag tycker en bok
ska innehålla.
 
 

 

Fler boktips av Maja H » | Fler recensioner av Om jag kunde drömma »

Du är en gräslig man herr Grums

Klassen H tipsar
Du är en gräslig man herr Grums av Andy Stanton

 /> Den handlar om en lat man som bor i ett hus som är som en
skrottipp. Herr Grums måste sköta om trädgården annars
kommer en älva och slår
honom med en stekpanna i huvudet.

En dag dyker en
jätte till hund upp som heter
Jack. Jack förstör herr Grums trädgård. Herr Grums bestämmer
sig för att
förgifta hunden. Polly och hennes vän Fredag Klureman
bestämmer sig för att
hjälpa Jack.

Boken var bra och rolig. Vi tyckte att
den var för kort.

PS från Regine. Det finns fler
böcker om herr Grums. En av dem heter Herr Grums och kakmiljonären.
 
 
 

 

Fler boktips av Klassen H » | Fler recensioner av Du är en gräslig man herr Grums »

Vampyrens medhjälpare

Wilma W tipsar
Vampyrens medhjälpare av Darren Shan

Darren kommer att dö. Om han inte dricker människoblod. Han
har lovat
sig själv att inte göra det.

Men det kommer han väl
inte klara?? Är det han som
sitter bredvid liket med blod runt munnen eller är det Mr
Crepsley
kanske??

-Bra och läskig bok!!!!:)

PS från Regine: Det här är andra delen i serien Legenden om
Darren Shan
.
 

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Vampyrens medhjälpare »

Bröderna Lejonhjärta

Vilma W tipsar
Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren

Jag vill br /> tipsa om boken Bröderna Lejonhjärta. Det är en fin
Astrid Lindgren bok med
spännande handling och mycket dramatik.

Skorpan har
en storebror som
heter Jonathan. Jonathan har alltid berättat om landet
"Nagiala" och att när man dör
kommer man dit. En dag börjar det brinna i Skorpan och
Jonathans lägenhet och
de tvingas hoppa ...
 
 
 

 

Fler boktips av Vilma W » | Fler recensioner av Bröderna Lejonhjärta »

Legenden om Darren Shan - Skräckens cirkus Del 1

Emelie B tipsar
Legenden om Darren Shan - Skräckens cirkus Del 1 av Darren Shan

En dag, eller snarare natt, går Darren och hans bästa vän
Steve på den
förbjudna cirkusen Cirque du Freak. Darren lägger märke till
Mr Crepsley
och hans dödsfarliga spidel Madam Octa. Men det Steve
kollar på är Vur Horstorn, en livs levande vampyr!
/> En JÄTTEBRA bok.

 

Fler boktips av Emelie B » | Fler recensioner av Legenden om Darren Shan - Skräckens cirkus Del 1 »

Jagad

Wilma W tipsar
Jagad av Meg Cabot.

  Nikki hålls fången av Brandon Stark, hon var tvungen att göra slut med sin kille och nu är hon fånge hos Stark. Men vad är det för mening att fly när alla vet vem man är?

Det finns bara en person som kan hjälpa - Christopher. Nikki Howard är egentligen Em Watts, men hennes hjärna är flyttad till Nikkis kropp och hon måste leva det livet.

PS. Jagad är den sista delen i serien AIRHEAD. Den är superbra.      

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Jagad »

De utvalda

Elisabeth D tipsar
De utvalda av Kristin Cashore

När ett barn fötts med olika färger på ögonen vet man att det har fått en unik gåva. Den gåvan har kungen rätt att utnyttja hur han vill. Dessa barn är, trots sina unika krafter, fruktade av andra. Deras gåvor gör dom starkare än andra och dessa används inte alltid till att göra rätt.

Katsa är ett särlingsbarn, hon har dödens gåva. Första gången hon dödade någon var hon åtta år. Sex år senare tvingas hon döda eller skada människor på kungens order. Samtidigt möter hon Prins Po, som också är ett särlingsbarn och som fötts med stridens gåva. Katsa börjar undra om hon måste skada människor med sin gåva eller om den kan göra gott, om den egentligen är menad för något annat?

Från första sidan, första meningen, första ordet blir man helt fast. Det går bara inte att sluta läsa - vanligtvis läser jag inte så mycket fantasy men den här boken fick mig helt att ändra åsikt. Det händer alltid något och det går verkligen, verkligen, verkligen inte att lägga ifrån sig den. När man väl gjort det (för att man måste, skola, sova etc. etc.) så försvinner den inte en enda stund ur tankarna. Nästan som om den hypnotiserat en att fortsätta att läsa.

Allting passar perfekt in, kärleken, sorgen, spänningen och målet. Man läser inte direkt för att veta hur det slutar utan för att bara läsa, försvinna in i Katsas otroliga (medeltida) värld. En riktig läsupplevelse helt enkelt.    

 

Fler boktips av Elisabeth D » | Fler recensioner av De utvalda »

Julmysteriet

Susann tipsar
Julmysteriet av Jostein Gaarder

En flicka som julhandlar med sin mamma får plötsligt se ett litet mjukt lamm som springer iväg. Hon börjar springa efter lammet och kommer helt bort från sin mamma, det verkar som om hon hamnar i en annan tid. Sedan följer hon med en ängel på en lång resa. En pojke kan se vad som händer med hjälp av en magisk adventskalender.

En bra bok med julkänsla!

 

Fler boktips av Susann » | Fler recensioner av Julmysteriet »

Molly Moons hypnotiska tidsresa

Linnea tipsar
Molly Moons hypnotiska tidsresa av Georgia Byng

Molly tjuvar en bok från biblioteket som handlar om hypnos. Molly läser igenom boken och märker att hon kan hypnosera. Hon testar på matanten som jobbar på det elaka barnhemmet Molly bor på tillsammans med sin bästis Rocky.

Det finns fem böcker med Molly Moon och om hur hon klarar sig igenom mycket med hjälp av hypnos och bästisen Rocky.

 

Fler boktips av Linnea » | Fler recensioner av Molly Moons hypnotiska tidsresa »

Låt den rätte komma in

Nora tipsar
Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist

  Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller ...?

Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget. Allt medan medierna fylls av sensationella rapporter om en rysk u-båt som gått på grund i Karlskrona.

I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar. En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.

Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken - en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne.

Själv tycker jag den var spännande och att den var lite läskig.  

 

Fler boktips av Nora » | Fler recensioner av Låt den rätte komma in »

Den stora slutstriden

Sofia W tipsar
Den stora slutstriden av Matthew Reilly

Boken handlar om Jason (förare) och Buggen (kartläsare. Dom är med i en massa svävarbiltävlingar (serie).

Just i den här boken (sista) så är dom med i en stor tävling. Dom möter svåra motståndare. En kväll när Jason ska sova (innan tävlingen) drömde han att han svimmade vid frihetsgudinnans armbåge och åkte ut ur tävlingen. Han vaknade med skrik.

Sista biten av det verkliga loppet, vid Jasons svaga sida frihetsgudinnans armbåge, svimmade han precis som i drömmen. Men som tur var tog Buggen tag i ratten och körde in i mål. Då vaknade Jason.

Jason trodde knappt att det var sant. Hans föräldrar trodde knappt att det var sant. Publiken trodde knappt att det var sant. Tack vare Buggen, världens ende och bästa Buggen, var argonauten (deras svävarbil) nu bland dom fyra bilarna som skulle delta i finalen i NEW YORK MASTERS.

 

Fler boktips av Sofia W » | Fler recensioner av Den stora slutstriden »

Mysteriet med källarvampyren

Elias tipsar
Mysteriet med källarvampyren av Rose Lagercrantz och Rebecka Lagercrantz

Det handlar om en flicka som heter Humlan och hon gillar att lösa mysterium.

När Humlans kompis låg och sov var det nån som klippte av hennes hår men sen hamnade hon på sjukhuset för nån hade också bitit henne. Vem kan det vara?

 

Fler boktips av Elias » | Fler recensioner av Mysteriet med källarvampyren »

Harry Potter och den vises sten

Frida tipsar
Harry Potter och den vises sten av J.K. Rowling

Om man tycker om spänning och långa böcker tycker jag att man ska ta Harry Potter. Det är spännade böcker.

Harry Potter och den vises sten är den första Harry Potter-boken.

 

Fler boktips av Frida » | Fler recensioner av Harry Potter och den vises sten »

Kyrkogårdsboken

Susann tipsar
Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman

    Den här boken handlar om en pojke som blir föräldralös när han är liten eftersom någon mördar hela hans familj. Han blir adopterad av ett trevligt par som inte är riktigt som andra. De är spöken och bor på en kyrkogård!

Boken är jättebra, både spännande och mysig! Den är översatt av Kristoffer Leandoer.    

 

Fler boktips av Susann » | Fler recensioner av Kyrkogårdsboken »

101 saker du behöver veta eller inte

Julia tipsar
101 saker du behöver veta eller inte av Richard Horne och Tracy Turner

Jag har en bra bok som heter 101 saker du behöver veta eller inte. I den får man veta om forskningar om t.ex. djur, ögat, pyramider och sånt hur människorna skapades. Den är värd att läsa för dig som vill bli vetenskapsman eller nåt med vetenskap.    

 

Fler boktips av Julia » | Fler recensioner av 101 saker du behöver veta eller inte »

Nim den hemliga ön

Hanna tipsar
Nim den hemliga ön av Jennifer Flackett, Mark Levin

Jag tycker att Nim den hemliga ön är jättebra.

Psst: Filmtips.     

 

Fler boktips av Hanna » | Fler recensioner av Nim den hemliga ön »

Den osynliga

Sanna tipsar
Den osynliga av Lise Indahl

Elvira som är kort, har platt näsa och glasögon flyttar till en liten, grå och trist stad som heter Lönnby. Hon får ett eget rum i lägenheten och börjar packa upp. Då hittar Elvira skrivboken som hon fått av sin bästis innan de flyttat.

Skrivboken blir en dagbok där Elvira skriver ner hur tråkigt hon har det. Hon börjar på en ny skola och ställer till med trubbel direkt. Hon ljuger och säger att hon gillar hästar. Men Elvira som är jätterädd för hästar.

Men Elvira ställer inte bara till med trubbel, hon börjar i simlaget också! När hon kommer hem igen, har någon packat ner hennes saker i kartongen igen och bäddat hennes säng och gjort hennes läxor. Till och med skrivit i hennes dagbok! Och en gammal dam lite längre ner i trapphuset säger att hon hör pianospel från deras lägenhet.

Vem är det som i hemlighet är i Elviras rum???

 

Fler boktips av Sanna » | Fler recensioner av Den osynliga »

När natten är som mörkast

Elisabeth tipsar
När natten är som mörkast av Britt Engdal

Jag vill tipsa om en jättebra bok som heter När natten är som mörkast. Den handlar om en pojke som vaknar mitt i natten av att någon står vid hans säng. Ett spöke som har något ogjort i livet och han behöver hjälp.

Superbra bok för dom som nyss börjat läsa och för dom som läst ett tag. Boken är inte så tjock men den är spännande och rolig.      

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av När natten är som mörkast »

Spökklubben

Filippa och Filippa tipsar
Spökklubben av Katarina Ros

Boken handlar om Anna som har en spökklubb. Hon skriver in spännande spökhistorier i sin egen svarta bok. I berättelsen får man höra spökhistorier.

En som jag känner tycker också denna bok är bra.

 

Fler boktips av Filippa och Filippa » | Fler recensioner av Spökklubben »

Spiderwick

Julia tipsar
Spiderwick av Tony DiTerlizzi och Holly Black

SPIDERWICK. Är en spännande bok. I serien är det fem böcker. Det handlar om tre syskon Marrolly, Jared och Simon, som blir indragna i spännande roliga äventyr.

LÄS OM DU TÖRS!

 

Fler boktips av Julia » | Fler recensioner av Spiderwick »

Jätten Julina och människobarnen

Lisa tipsar
Jätten Julina och människobarnen av Julia Donaldson

Du som gillar att läsa mycket böcker tycker jag ska prova på Jätten Julina och människobarnen. Den passar åldrarna 9-12.

 

Fler boktips av Lisa » | Fler recensioner av Jätten Julina och människobarnen »

Eragon

Rebecca A tipsar
Eragon av Christopher Paolini

Den handlar om Eragon och hans drake Saphira. De talar med varandra genom tankar och blir bästa vänner. Eragons liv förändras han hamnar i värld av faror, magi och maktkamper.

Den är jättebra, lagom spännande.

 

Fler boktips av Rebecca A » | Fler recensioner av Eragon »

Krigarprinsessan

Julia tipsar
Krigarprinsessan av Josefine Ottesen

Mitt boktips är Krigarprinsessan.
Den är spännande och lättläst.    

 

Fler boktips av Julia » | Fler recensioner av Krigarprinsessan »

När jag hör din röst

Anna tipsar
När jag hör din röst av Stephenie Meyer. Svensk översättare är Carina Jansson

Detta är den spännande fortsättningen av Stephanie Meyers berömda ungdomsroman Om jag kunde drömma.
Bella och Edward är ett par sen ett år tillbaka och ingen tittar åt deras håll längre som dom gjorde förut. Men plötsligt på Bellas 18-årsdag händer det, det som aldrig fick hända.
Bellas liv hänger på spel varje liten minut som hon spenderar med Edward eftersom han är vampyr, och Jasper, Edwards bror, har inte vant sig vid människolukten som resten av Edwards familj har. När Alice, Edwards älsklingssyster, fixar ett litet födelsedagskalas till Bella skär sig Bella på ett papper och börjar blöda. Bella står plötsligt framför sju stycken blodtörstiga vampyrer.

Läs den sorgliga, spännande och underbara fortsättningen på Om jag kunde drömma med Bella och Edward. Boken är helt underbar, och helt klart läsvärd.    

 

Fler boktips av Anna » | Fler recensioner av När jag hör din röst »

Så länge vi båda andas

Anna tipsar
Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer. Carina Jansson har översatt

Boken är en fortsättning och den avslutande boken på Stephenie Meyers berömda ungdomsböcker Om jag kunde drömma, När jag hör din röst och Ljudet av ditt hjärta där Bella Swan och Edward Cullen delar en omöjlig kärlek mellan verklighet och fantasy, eftersom Edward är vampyr och Bella är mänsklig.
I den här boken så fattar Bella sitt största beslut i livet, att välja mellan kärleken till Edward och vänskapen till Jacob.
Och vad är det för barn som Bella försöker rädda i sina drömmar? Och varför blir Bella helt plötsligt nästan bästa vän med Edwards syster Rosalie som aldrig gillat Bella förut?

Boken är spännande och helt underbar från början till slut. Det är ett måste att läsa den.  

 

Fler boktips av Anna » | Fler recensioner av Så länge vi båda andas »

Vargbröder

Julia tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Mitt boktips är Vargbröder.
Den är rolig och spännande. Det är en bra bok för dom lite äldre.

Boken är översatt av Birgitta Gahrton    

 

Fler boktips av Julia » | Fler recensioner av Vargbröder »

Herr Pinnemans äventyr

Liz ten Hoeve - Luleå Stadsbibliotek tipsar
Herr Pinnemans äventyr av Julia Donaldson. Axel Scheffler har gjort bilderna

Herr Pinneman bor med Pinnemor och deras tre små pinnebarn i familjeträdet. En morgon går något helt snett, under joggingsturen blir Herr Pinneman jagad av en hund. Men det ska man veta: Herr Pinneman är ingen vanlig pinne!!! Sedan händer allt möjligt. Vilken pinne flyttar bäst? Passar Herr Pinneman som kvist i ett svanbo? Och även flaggstång fär Herr Pinneman bli. Vilken dag och vilket äventyr det blev. Nej att vara hemma, det är bäst. 

Det var mycket äventyr för Herr Pinneman. Det tänker man inte på om man ser en pinne.

Lennart Hellsing har översatt texten.


Tipset publicerades först på vår systersajt www.bibblo.se

 

Fler boktips av Liz ten Hoeve - Luleå Stadsbibliotek » | Fler recensioner av Herr Pinnemans äventyr »

Slumpens bok

Regine tipsar
Slumpens bok av Åsa Lind

  Det här är en alldeles ny bok som jag blev så förtjust i. Jo, just ordet förtjust passar så bra. Stämningen är som i en dröm. Ibland är det hemskt, ibland magiskt. Och människorna man träffar är speciella.

Berättelsen handlar om Hanna Demeter. Hennes mamma är psykiskt sjuk och det är krångligt. Hanna vill inte att mamman ska vara på sjukhus, men mamman kan inte ta hand om sin dotter. Hanna får klara sig själv och mamman, och allt.
En dag får Hanna tag på en märklig bok. Den heter Slumpens bok. Boken är urgammal och hon får veta att bara vissa människor, Läsaren, kan läsa den på riktigt. Då händer precis det som står i boken ... Och så blir det för Hanna. Hon hamnar i ett slags saga som är på riktigt, och som på sagors vis slutar gott för Hanna Demeter.

PS. Finns den inte på ditt bibliotek kan du be dom som jobbar där att dom köper in den eller lånar den från ett annat bibliotek.    

 

Fler boktips av Regine » | Fler recensioner av Slumpens bok »

Flickan i rött

Elisabeth tipsar
Flickan i rött av JC Burke

Jag vill presentera en läskig men bra bok som heter Flickan i rött. Det handlar om en tjej som ser saker som inte andra ser. Och det är inga trevliga syner. Och när hon ritar blir inte teckningarna som vill att hon ska bli. Hon ritar mördade personer som hon aldrig settn ... Vad händer sedan ... Det får du läsa själv!
Boken är ganska läskig och i början fattar man inte riktigt men sedan. Du måste bara läsa den!

Översättare är Lena W Henrikson

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Flickan i rött »

Om jag kunde drömma

Jennie tipsar
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

Mitt boktips är Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. Det är en spännande bok med vampyrer, drama och romantik. Boken handlar om en tjej, Bella. Hon flyttar från sin mamma till sin pappa i en annan stad. I hennes nya skola får hon upp ögonen för Edward. Bella tycker det är någonting speciellt med honom, men hon vet inte vad.  

 

Fler boktips av Jennie » | Fler recensioner av Om jag kunde drömma »

Dragon Ball

Elisabeth D tipsar
Dragon Ball av Akira Toriyana

  Jag vill tipsa om ännu en mangabok som heter Dragon Ball. Den handlar om lille Son Goku som en dag träffar tjejen Bulma. Bulma "tvingar" Son Goku att hjälpa henne att leta efter drakkulorna. Om man har alla sju så får man en önskan uppfylld. Men alla i världen är inte snälla. En del vill åt drakkulorna för att få härska över världen.

Det blir en kamp mellan gott och ont. Men vem kunde ana att en 40 centimeters lång grabb kunde vara så stark? Kommer Son Goku vinna med det goda eller kommer det onda att vinna.

Den här boken är sjukt rolig och man skrattar ihjäl sig hela tiden. Även den här läser man baklänges. Jättekul! Finns fler än 40 böcker i serien. Du måste bara läsa den!!!!    

 

Fler boktips av Elisabeth D » | Fler recensioner av Dragon Ball »

Fushigi Yuugi

Elisabeth D tipsar
Fushigi Yuugi av Yuu Watase

Jag vill tipsa om en jättebra manga bok som heter Fushigi Yuugi. Den handlar om Miaka och hennes kompis. (Minns inte namnet.) En dag går dom in i ett av bibliotekets rum. Där man inte får vara. Dom hittar en bok som dom börjar läsa i. Men boken har en mystisk kraft, dom dras in i en annan värld, den bokens värld. Två slavhandlare tar dom till fånga men plötsligt dyker Tamahome upp. Kärlek vid första ögonkastet ... Men säg en historia där hela boken handlar om lyckliga saker.

Den är sjukt bra och du måste bara läsa den!!! Historien utspelar sig i Kina. Och eftersom det är en japansk mangabok så läser man den förstås baklänges! :) Det är en serie och den har 18 delar.

 

Fler boktips av Elisabeth D » | Fler recensioner av Fushigi Yuugi »

Hur du pratar med drakar av Hicke Hiskelig Halvulk III

Frida tipsar
Hur du pratar med drakar av Hicke Hiskelig Halvulk III av Cressida Cowell

Den handlar om en pojke som heter Hicke Hiskelig Halvulk den 3. Och dom blev fångad av romerska ridare! Och man får lära sig drakiska. Och en drake blir fångad av en ondskefull pojke vid namn Smaleperfekten!

 

Fler boktips av Frida » | Fler recensioner av Hur du pratar med drakar av Hicke Hiskelig Halvulk III »

Death Note

Elisabeth D tipsar
Death Note av Tsugumi Ohba & Takeshi Obata

Jag måste ge ett boktips om Death Note. Det är en manga bok och Death Note betyder ungefär Dödens häfte eller nåt sånt. Det handlar om en toppstudent vid namn Light. Han hittar en dag en bok som heter Death Note. Death Note hade dödsguden Ryuk "råkat tappa" ner på jorden. Light läser att i boken kan man skriva in ett namn och så dör den personen.

Först tror han att det är spex men till slut måste han bara testa. Och det funkar. Light bestämmer sig för att bekämpa brottslingar. Men för att kunna döda dom måste man veta deras namn och hur personerna ser ut. Om man skriver inom 40 sekunder vad den personen dör av så händer det. Annars dör den personen av hjärtattack. Poliserna börjar snart bli misstänksamma eftersom alla brottslingar dör av hjärtattack plötsligt. Dom anlitar mästerdedektiven L. Light vill döda honom men ingen vet hur han ser ut eller hans riktiga namn. L är snart Light på spåren ...

Man fastnar verkligen i boken eftersom den är så fullkomligt spännande. Det är en serie så det finns många böcker. Historien utspelar sig i Japan. Och eftersom det är en manga så läser man dom som i Japan, alltså baklänges. Jättekul måste man säga. Svårt i början men sedan blir man sur (iallafall jag) om en manga måste läsas som i Sverige. (jättetråkigt) Den innehåller även humor.

Roligare än en vitsbok!!!  

 

Fler boktips av Elisabeth D » | Fler recensioner av Death Note »

Hur du blir en riktig hjälte av Hicke Hiskelig Halvulk III

Vedad tipsar
Hur du blir en riktig hjälte av Hicke Hiskelig Halvulk III av Cressida Cowell

    Alla i stammen Håriga huliganer försökte att bli en riktig hjälte. En pojke och hans tama drake Tandlose, som inte har nåra tänder, ska försöka stoppa ett vulkanutbrott. Glöm inte att läsa delen som var innan, Hur du stjäl en potatis av Hicke Hiskelig Halvulk III.    

 

Fler boktips av Vedad » | Fler recensioner av Hur du blir en riktig hjälte av Hicke Hiskelig Halvulk III »

Hur du tränar din drake av Hicke Hiskelig Halvulk III

Lamija C tipsar
Hur du tränar din drake av Hicke Hiskelig Halvulk III av Cressida Cowell

Denna bok är väldigt rolig och spännande.

Det handlar om en viking som heter Hicke Hiskelig Halvulk III (ett väldigt långt namn) och han är sonen till vikingakungen som kallas för Tryggvold. Hicke är en medlem i dom håriga huliganerna (en grupp med vikingar), och deras uppdrag är att fånga en drake som är i en grotthåla. Denna drake ska hjälpa dom att fiska, att beskydda sin herre och allt det andra.

Den enda vännen Hicke har är Fiskfot som är allergisk mot reptiler (drakar är reptiler,aj,aj). När dom håriga huliganerna skulle in i grottan och ta varsin drake, råkade Fiskfot att nysa, och bara så ni vet; om man gör ett enda litet ljud kommer alla drakar vakna och spruta eld och ta ut sina vassa klor från finger-topparna. ”SPRIIING!” ropar Hicke, men alla vikingarna hade redan gjort det. (Nu vill jag inte berätta något mer, så ni vet hela boken (: )

PS från Regine

Hur du tränar din drake av Hicke Hiskelig Halvulk III kan man också lyssna på som MP3-bok. Har du ett lånekort i något av folkbiblioteken i Norrbotten kan du låna den direkt hem i din dator på www.bibblo.se

Cressida Cowell har skrivit fler böcker i serien som börjar med "Hur du ..."
De är:
Hur du blir pirat
Hur du blir en riktigt hjälte
Hur du stjäl en potatis


Katarina Kuick har översatt.

 

Fler boktips av Lamija C » | Fler recensioner av Hur du tränar din drake av Hicke Hiskelig Halvulk III »

Omslag till Åter till Rävarnas dal saknas

Elisabeth tipsar
Åter till Rävarnas dal av Tom McCaugheren

  Boken heter Åter till rävarnas dal. Den är JÄTTEBRA och handlar om några rävar som bor i en dal. Dom lever i frid och snart ska deras ungar födas. Men snart märker dom att det inte blir som dom har tänkt sig. Människorna har nämligen börjat bygga en bro och snart kommer hela dalen dränkas i vatten och alla djuren i dalen kommer dö och människorna kommer att bli tvungna att flytta. Detta måste stoppas men hur? Men det finns fler problem som hotar. Som vildkatterna som stjäl rävarnas ungar.....


Jag tyckte att den här boken var bra för att författaren skriver mycket om omgivningen och vad djuren tänker och vad dom gör. Det är ett måste för djurälskare och bokslukare.  

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Åter till Rävarnas dal »

Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen

Elisabeth tipsar
Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen av Georgina Byng

Jag vill presentera ännu en bok om Molly Moon.
Den här boken heter

Molly Moon har åkt tillbaka i tiden för att rädda sin tvillingbror Micky som blev kidnappad när han var en liten baby. Molly Moon tar som vanligt med sig sin bästis Rocky och hunden Petula. Men när hon väl är framme så råkar hon ut för prinsessan Fangs tankemaskin. Alla hennes kunskaper om hypnos försvinner och hon kan aldrig mer hypnotisera eller ... Direkt efter att hon stoppats i den ruggiga tankemaskinen får Molly Moon en ny talang: Hon kan läsa tankar!!!!!

Samtidigt blir hennes vän Rocky hypnotiserad av hennes tvillingbror! Molly är arg på sin tvillingbror för vad han har gjort, men sedan ser hon att han har gjort mycket värre saker. Till exempel  att hjälpa prinsessan Fang att ta över världen! Men Molly försöker ändå att rädda sin bror och få honom att lita på henne, och få honom att tro att hon verkligen är hans syster. Detta går inte så bra men Molly kämpar med sin bror, som fortfarande jobbar år prinsessan Fang, och att få tillbaka sin riktiga Rocky.

Vill du veta hur det går så läs boken!!!!!!!
Boken är ett måste för alla som gillar att läsa. Den finns att lånas på biblioteket och du måste läsa den!!!!!!!!!!!!!!!!  

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen »

Molly Moons hypnotiska tidsresa

Elisabeth tipsar
Molly Moons hypnotiska tidsresa av Georgia Byng

Jag vill tipsa om en bok som heter Molly Moons hypnotiska tidsresa. Det är tredje boken om Molly Moon som kan hypnotisera!

Molly Moons hund blir plötsligt en dag bortrövad av en mystisk typ som är bejtänt åt en galen man. Molly Moon bestämmer sig för att följa efter mannen som kidnappade hunden, men hur vet hon inte eftersom det verkar som om han reste i tiden!

Men en dag blir Molly själv bortrövad av samma person. Där ser hon att hon själv har blivit bortrövad från den förflutna tiden när hon var en baby, när hon var tre år, sex år och tio år. Den galna mannen tänker nämligen ta babyn och göra henne till sin egen dotter, vilket är farligt för Molly. Han kommer i så fall att döda alla andra Mollyarna och då kommer Molly själv att dö. Detta måste förhindras så med hjälp av sin kompis Rocky och hyppin Skog ger de sig iväg för att hjälpa Molly och Petula. Samtidigt upptäcker Molly att hon kan resa i tiden!

Denna bok måste du bara läsa för den är så himla bra!!!!!!!  

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Molly Moons hypnotiska tidsresa »

Molly Moon stannar tiden

Elisabeth tipsar
Molly Moon stannar tiden av Georgia Byng

Det är den andra boken i serien om Molly Moon.

Molly Moon får en uppgift av bibliotekarien Lucy Cell, (som också är en skicklig hypnotisör), att resa till Washington för att stoppa en galen man. Den galna mannen heter Primo Cell. Han hypnotiserar alla kändisar att göra som han säger, som till exempel att göra reklam för honom. Då blir han jätterik och det passar perfekt för han tänker nämligen bli president och ta över världen!!!!

Detta ska Molly Moon stoppa. Så med hjälp av sin bästa kompis Rocky och sin kära hund Petula ger hon sig in i ett livsfarligt äventyr där hon riskerar livet och där hon bland annat får veta vem hennes föräldrar var eller är.....

Boken är SUPERBRA det finns inga ord som man kan beskriva den med. Författaren heter Georgina Byng och hon skriver mycket om hur omgivningen ser ut och annat sånt som en bok ska innehålla. Denna bok är ett måste för dom som gillar humor, äventyr och för dom som älskar böcker!!!

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Molly Moon stannar tiden »

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Elisabeth tipsar
Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng

Jag vill presentera en jättebra bok som heter Molly Moons fantastiska bok om hypnos. Den handlar om en tjej som heter Molly Moon. Hon bor på barnhem i en stad som heter Briersvill. Hon blir retad och mobbad av dom andra barnhemsbarnen för att hon är ful och av andra dumma skäl.
Hennes enda vän är Rocky. En dag går Molly Moon till biblioteket där hon hittar en bok om hypnos.
Boken heter Hypnotysmen. Hon stjäl den från biblioteket och går sedan hem till barnhemmet igen och börjar läsa boken. Snart upptäcker hon att hon har en alldeles speciell talang! Hon Kan hypnotisera!

Men en dag händer något förskräckligt. Hennes enda vän Rocky blir bortadopterad! Med hjälp av sina nyfunna kunskaper bestämmer hon sig för att söka upp sin vän som nu bor i New York. Men det hon inte vet är att hon har en galen tjuv hack i häl som vet om Mollys talang. Med hjälp av Molly tänker han råna en bank – det är bara det hur ska han få Molly att råna banken? Svaren på frågorna får du i boken.

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos »

Eragon

Elisabeth tipsar
Eragon av Christopher Paolini

Jag vill presentera en bok som heter Eragon. Boken har 519 sidor plus några sidor med ordförklaringar.
Boken handlar om en pojke vid namn Eragon som en dag ger sig av för att jaga. Han är borta i några, men tyvärr så lyckas han inte skjuta något djur utan istället så hittar han ett runt föremål som är alldeles blått. Eragon tar med sig "stenen", som han tror att det är, hem. Eragons morbror Garrow tror att "stenen" går att sälja. Men allt förgäves! En dag så kläcks "stenen" och Eragon upptäcker att "stenen" är ett ägg!
Eragon håller ägget hemligt för sin kusin Roran och sin morbror Garrow. Han föder upp djuret men upptäcker snart att det är en drake! Eragon döper draken till Saphira efter hennes blåa färg. Kanske ska Eragon bli den första drakryttaren på åratal! Men en dag när han är ute och motvilligt flyger med sin drake så upptäcker han till sin förskräckelse att någon har tänt eld på huset och han finner sin morbror på dödsbädden.
Eragon bestämmer för att söka upp r`acerna som dödade hans morbror. Men sagoberättaren Brom följer med och Eragon märker snart att han bär på en mängd hemligheter. Och hur är det möjligt att Brom kan tala med drakar det som bara drakryttarna kan?!?
Svaret på dom här frågorna får du om du läser boken! Jag tyckte att boken var så bra för att den handlade mycket om drakar och författaren berättade mycket om omgivningen och den var också så bra för att den hade så många sidor och för att den var så hemskt spännande!  

 

Fler boktips av Elisabeth » | Fler recensioner av Eragon »

Vargbröder

Elisabeth 9 år tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Boken heter Vargbröder. Den är super bra men lite läskig. Jag har läst alla som har kommit ut! den första boken heter Varbröder, den andra boken heter Havets fångar, den tredje boken heter Demonernas port och den fjärde boken heter Jagad av klanerna. Du måste bara läsa dom!!!!!!!!! VARNING den är inte för dig som ofta har mardrömmar för den kan bli lite kuslig ibland! Den handlar om vargar och massor med annat!

PS: Varför jag skrev varning var för att det händer sorgliga saker ibland plus att en del personer dör i boken. Men den var jätte bra och du som gillar läskiga böcker så är den här boken ett måste. För dig som är 9 år och äldre.
 

 

Fler boktips av Elisabeth 9 år » | Fler recensioner av Vargbröder »

Tordyveln flyger i skymningen

Elin från Uppsala tipsar
Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe

Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe handlar om David, Annika och Jonas som ska vattna blommorna på ett pesionat. De börjar snart kolla runt på pensionatet och hittar brev som är skrivna av en flicka som heter Emelie som levde på för längsedan ...

 

Fler boktips av Elin från Uppsala » | Fler recensioner av Tordyveln flyger i skymningen »

Eldens gåva

Regine tipsar
Eldens gåva av Noomi Hebert och Lena Ollmark. Bilder av Åsa Ekström.

Det här är en alldeles ny hästbok (2005). Det är också den första svenska Mangaboken, ett slags serier från Japan.
Eldens gåva är riktigt spännande och handlar om fyra ungdomar som alla har egna hästar. Jag tror att de bor i Kiruna. En dag när de är ute och rider händer något konstigt och de kan plötsligt göra ovanliga saker. En av dem börjar till exempel kunna läsa tankar. Det visar sig att de är utvalda för ett viktigt uppdrag. De döda har nämligen blivit osams och upptäckt att de kan ta sig till de levandes värld. Ruggigt - men en bra idé för att göra en spännande bok.
Något för den som gillar äventyrsberättelser, hästböcker och magiska händelser. Men glöm inte att läsa bilderna ordentligt. Det blir luckor i berättelsen annars.

Eldens gåva ingår i en följetong. Den senaste och avslutande delen heter Ljusets hunger (2008). Förlaget som ger ut boken heter Bonnier Carlsen.    

 

Fler boktips av Regine » | Fler recensioner av Eldens gåva »

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Ella tipsar
Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng

Molly Moons fantastiska bok om hypnos. Boken handlar om Molly Moon som bor på ett barnhem, hennes enda vän är pojken Rocky. Men när Molly hittar en bok om hypnos på bibloteket börjar allting ändra på sig, Molly far till New York för att bli kändis, men får man lycka bara för att man är känd? Det Molly inte vet är att hon jagas av en skurk som vil ha boken för att ta över världen, vad kommer att hända?              

 

Fler boktips av Ella » | Fler recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss