Lila linje

Fler boktips

Regine N ( 3 hittade ):
Klart som korvspad, Astrakan

Regine N tipsar
Klart som korvspad, Astrakan av Katarina Kieri

Jag var femton år innan jag vågade lära mig simma på det djupa. Det var jätteläskigt, och skämmigt. Det är det också för Astrakan (fast hon är yngre än jag var). Men Astrakan bluffar och säger att hon kan simma. Inför hela klassen. Jag var femton år innan jag vågade lära mig simma på det djupa. Det var jätteläskigt, och skämmigt. Det är det också för Astrakan (fast hon är yngre än jag var). Men Astrakan bluffar och säger att hon kan simma. Inför hela klassen.

I badhuset verkar det länge som om Astrakan ska klara sig från att bevisa att det hon sagt är sant. Men så blir det panik och hon hamnar i ett äventyr, ett sånt där verkligt som kan hända.

En rolig, läskig och vackert skriven bok om en flicka jag får lära känna mer i nästa bok, Det snöar, Astrakan. Den har jag inte läst än.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Klart som korvspad, Astrakan »

Adjö då, pappa!

Regine N tipsar
Adjö då, pappa! av Desirée Kemi-Wikzén

Det här är en riktigt sorglig bok, men bra. Det här är en riktigt sorglig bok, men bra.

Adjö då, pappa! handlar om Jonna. Hon är mellanbarn och bor någonstans i norra Sverige. I hennes familj hände något hemskt i våras. Pappa dog.

I boken berättar Jonna själv om begravningen, om hur det är att vara utan pappa, om sin kanin och om när hon får en ny kompis från Piteå.

Det låter verkligen som att man inte vill läsa boken. Att man gråter hela tiden. Men Jonnas mormor säger i boken att det är bra att gråta när man är ledsen. Det tror jag också. Och boken handlar om många vanliga roliga saker, såna man inte så ofta bryr sig om.

Tänker man ofta på döden och livet passar ”Adjö då, pappa!” mycket bra. Jag blir tröstad av den. 


Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Adjö då, pappa! »

Frank och jag

Regine N tipsar
Frank och jag av Jonas Autio

Frank är en ganska busig kille. Han hittar på sånt som att klättra alltför högt, använda gamla farliga smällare från nyårsafton som inte exploderat och kasta snöklumpar på bilar. Men han är busig på ett snällt sätt, och bryr sig om andra. Därför blir man ledsen när Frank ska flytta till USA. Det är hans yngre kompis som berättar om Frank i boken. Frank och jag är både spännande och lite allvarlig. Den har korta kapitel och är lätt att läsa. Den passar dessutom bra som högläsningsbok. Jonas Autio som skrivit Frank och jag har bott i Luleå och spelat basket för Plannja. Bonnier Carlsen har tryckt boken. Frank är en ganska busig kille. Han hittar på sånt som att klättra alltför högt, använda gamla farliga smällare från nyårsafton som inte exploderat och kasta snöklumpar på bilar. Men han är busig på ett snällt sätt, och bryr sig om andra. Därför blir man ledsen när Frank ska flytta till USA. Det är hans yngre kompis som berättar om Frank i boken. Frank och jag är både spännande och lite allvarlig. Den har korta kapitel och är lätt att läsa. Den passar dessutom bra som högläsningsbok. Jonas Autio som skrivit Frank och jag har bott i Luleå och spelat basket för Plannja. Bonnier Carlsen har tryckt boken.Frank är en ganska busig kille. Han hittar på sånt som att klättra alltför högt, använda gamla farliga smällare från nyårsafton som inte exploderat och kasta snöklumpar på bilar. Men han är busig på ett snällt sätt, och bryr sig om andra. Därför blir man ledsen när Frank ska flytta till USA. Det är hans yngre kompis som berättar om Frank i boken. Frank och jag är både spännande och lite allvarlig. Den har korta kapitel och är lätt att läsa. Den passar dessutom bra som högläsningsbok. Jonas Autio som skrivit Frank och jag har bott i Luleå och spelat basket för Plannja. Bonnier Carlsen har tryckt boken. Frank är en ganska busig kille. Han hittar på sånt som att klättra alltför högt, använda gamla farliga smällare från nyårsafton som inte exploderat och kasta snöklumpar på bilar. Men han är busig på ett snällt sätt, och bryr sig om andra. Därför blir man ledsen när Frank ska flytta till USA. Det är hans yngre kompis som berättar om Frank i boken. Frank och jag är både spännande och lite allvarlig. Den har korta kapitel och är lätt att läsa. Den passar dessutom bra som högläsningsbok. Jonas Autio som skrivit Frank och jag har bott i Luleå och spelat basket för Plannja. Bonnier Carlsen har tryckt boken.

Fler recensioner av Frank och jag »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss