På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Matilda ( 12 hittade ):
Airhead

Frida W och Matilda E tipsar
Airhead av Meg Cabot

"Em följer högst motvilligt med sin syster Frida till öppningen av nya Stark Megastores stjärnspäckade öppningskväll. På plats finns affärskedjans nya ansikte, den tonåriga supermodellen Nikki Howard.

Kvällen slutar i total katastrof, en hemsk olycka förändrar pojkflickan Ems liv för alltid. Ingenting kommer någonsin att bli sig likt. Bokstavligen ...

'Doktor Holcombe hade rätt i en sak: jag började märka att saker och ting inte var som före olyckan. Och det var inte bara det att jag inte gillade glass längre.

Glassen var en petitess. Det konstigaste var än så länge att min familj betedde sig som de inte kände mig. Nästan som om (jag vet att det låter knäppt) jag var någon annan'"

"EM WATTS ÄR BORTA - NIKKI HOWARD ÄR HÄR FÖR ATT STANNA"

Vi tycker att boken var lite rolig och jättespännande. Det händer saker hela tiden, så boken blir aldrig tråkig i något kapitel. Absolut läsvärd!

Vansinnigt beroendeframkallande!!!
PS. Det finns två böcker till i Airhead-serien.

Fler recensioner av Airhead »

Världens elakaste fröken

Matilda M tipsar
Världens elakaste fröken av Petter Lidbeck

Karin Karlsson är världens elakaste fröken som behandlar alla barn som så de känner sig ynkliga och värdelösa. Men en dag börjar det 3 nya i klassen,  Sofia, Demitris och Harald, och då händer det saker. En tjej i klassen känner sig ensam och känner sig värdelös det känner Harald med sen så har de börjat träffa varann och då ...  

Fler recensioner av Världens elakaste fröken »

En hemsk lillasyster försvunnen

Matilda M tipsar
En hemsk lillasyster försvunnen av Pia Hagmar

Det handlar om ett par syskon. En dag kommer lillasystern bort. Det kommer poliser och leter efter henne, men i själva verket så ville inte storasyster att hon skulle komma bort. Hon ville bara leka.
Lillasystern är jobbig och ibland dum och skyller hela tiden på sin stora syster. Det tycker hon är jobbigt. Storasyster hittar henne hos en ...

Denna bok är jättebra och skriven av Pia Hagmar. Världens bästa författare tycker jag

Fler recensioner av En hemsk lillasyster försvunnen »

Är det någon där?

Matilda M tipsar
Är det någon där? av Christina Wahldén

Tea 16 år älskar sin dator. Det är som hennes bästa vän. En liten rosa dator. En dag när Tea kommer hem från skolan så slår hon på datorn den susar så vänligt och säger "Välkommen". Tea har en blogg som hon tar bilder med sin mobil på klasskompisar, lärare och skolmaten och sådant. När Tea kommer in på en chattsida så skriver hon "Hej!" till en som tydligen heter Jägaren och Jägaren svarar "Hej fina Tea ...".

Detta är en kort och mycket lättläst bok. Men superbraaa!!    

Fler recensioner av Är det någon där? »

Torsdagar med Sigge

Matilda M tipsar
Torsdagar med Sigge av Lin Hallberg

Jag tipsar om en bok som heter Torsdagar med Sigge. Elina längtar och längtar. I stallet i Broby finns shettisen Sigge, sjuk men på bättringsvägen. Visst blir det väl hon som får sköta och rida honnom så snart han är frisk nog?

Andra boken i serien BUS, Brobyungarnas shettisar.  

Fler recensioner av Torsdagar med Sigge »

Den hemliga trappan

Matilda M tipsar
Den hemliga trappan av William Corlett

Jag har läst en bok som heter Den hemliga trappan. Den handlar om en kille som heter Will och hans småsyskon som heter Alice och Marry. De hälsar på sin morbror och hans fru Fibi som nu är gravid. På vägen till Gyllende dalen ser Will en räv som stirrar på honom så mystiskt, men Will kan inte släppa blicken från räven.

När de är framme så börjar det hända mystiska saker ...

Fler recensioner av Den hemliga trappan »

Lasse Majas Detektivbyrå

Matilda M tipsar
Lasse Majas Detektivbyrå av Martin Widmark, text. Helena Willis, bild.

Jag har läst en bok som heter Lasse Majas Detektivbyrå. De löser fall och hjälper polisen. Det är spioner. Den är jättebra. Och det är en elak person som vill ge igen till polisen Vallund.

Den är superbra, ni får gärna läsa den. Det är flera böcker i serien om Lasse Maja ...      

Fler recensioner av Lasse Majas Detektivbyrå »

Klara och Star

Matilda tipsar
Klara och Star av Pia Hagmar

Det är en jättebra bok som heter Klara och Star. Den handlar om att Klara kommer tvåa i en galopptävling och köper Star till sin egen och ...

Fler recensioner av Klara och Star »

Klaras dröm

Matilda tipsar
Klaras dröm av Pia Hagmar

Klaraböcker är jättebra därför tipsar jag om dom. Det finns många böcker som handlar om Klara.

PS från Regine. Klaras dröm är den första boken i serien.    

Fler recensioner av Klaras dröm »

Kärlek

Matilda tipsar
Kärlek av Rachael Wing

Wes är Hollys bästa vän. Holly är kär i Jonah och Wes i Emily. Men är Jonah verkligen intresserad av Holly? Och har Emily och Jonah någonting på gång? Det kanske inte alls blir som man tänkt sej!
Låter det tjorvigt? Läs boken och du kommer att förstå!

En väldigt bra, lite lättare ungdomsbok som handlar om kärlek och kompisar.

Fler recensioner av Kärlek »

Linas Kvällsbok

Matilda tipsar
Linas Kvällsbok av Emma Hamberg

I boken får vi följa Lina 15 år och vi får se hur det är att vara tonåring. Killar, skolan, att vara kär i en kille som går i 7:an och som dina "bästisar" snackar skit om,att låtsas vara någon man inte är och svåra beslut är Linas liv just nu.

Väldigt bra bok men du bör nog vara 14-15 minst.

Fler recensioner av Linas Kvällsbok »

Kaxiga Katja

Matilda tipsar
Kaxiga Katja av Anna Vikström

Mitt boktips är Kaxiga Katja av Anna Vikström, du kan hitta henne på denna sidan om du söker på Kaxiga Katja.
Först trodde jag boken skulle vara tramsig och tråkig, men den var ganska rolig faktiskt! Det handlar om en tjej som är 15 år, heter Katja Karlsson, kallad KK. Hon har en bästavän som kallas JK, som går i nian. Själv går hon i åttan... om ni vill veta mer, får ni väl läsa den!

Ganska mycket text på en sida, ungefär 200 sidor :P
Den var lagom för mig i alla fall.    

Fler recensioner av Kaxiga Katja »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss