På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Elisabeth ( 42 hittade ):
Ensam på Mars

Elisabeth B tipsar
Ensam på Mars av Andy Weir

Den här boken handlar om en astronaut som med sina fem vänner åker till Mars. Men när de ska åka därifrån blir det storm och det flyger kring skräp. Astronauten Mark Watney träffas av en vass sak och flyger nerför en kulle. Datorn inne i rymddräkten säger att han omöjligt kan överleva, så de fem vännerna åker utan honom. Men Mark Watney lever, fast ingen vet om det och han inte har något sätt att skicka meddelanden till jorden på. Han måste försöka överleva och en dag kunna ta sig hem.

Den här boken var jättebra eftersom flera svåra rymdsaker förklarades på ett lätt sätt. Det fanns även mycket humor i boken och man blev överraskad hela tiden. Man visste verkligen inte hur det skulle sluta förrän på de sista sidorna. Den här boken är ganska tjock och därför passar den nog såna som är lite mer läsvana. Dessutom kan det stå lite svåra ord i boken, men de förklaras. En bra ålder för läsare av den här boken kan vara runt tretton och uppåt, men man kan såkllart läsa den när man är yngre också.


PS från redaktionen. Ensam på Mars är skriven för vuxna och är alltså kanske inte lämplig som läsning för yngre barn. Boken är 447 sidor lång.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ensam på Mars »

Resten får du ta reda på själv

Elisabeth B tipsar
Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Samantha Kingston är populär, har många vänner och en pojkvän. Men en dag så dör hon plötsligt. Men hon får en till chans nästa dag att överleva. Och en till nästa dag. Och nästa. Samma dag återupprepas alltså om och om igen, och medan hon aldrig vet om denna dag kommer bli hennes sista, så inser hon värdet av hennes liv till fullo. Tänk dig själv: att bara ha en dag kvar att leva. Vad skulle du göra? Säga till dina närmaste?

Lauren Oliver beskriver härligt, karaktärerna älskade jag och historien och beskrivningarna var superbra, jag Ä L S K A D E boken.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Resten får du ta reda på själv »

Delirium

Elisabeth B tipsar
Delirium av Lauren Oliver

Denna bok utspelar sig i en skrämmande framtid. Det är 50 år sedan regeringen fastställde att kärlek är en sjukdom och de har kommit på ett botemedel. En behandling, som genomförs på alla så fort de har fyllt 18 år, ska bota mänskligheten. Förr kunde folk dö för kärleken. Kärlek anses som ett brott och bestraffas med döden. Alla städer som har botade människor är instängslade. Ingen tar sig i. ingen tar sig ut. Men vissa har lärt sig att leva utanför samhällets lagar och regler och lever utanför de instängslade städerna, i ett område kallat Vildmarken.

Det är en dystopisk bok - vilket är spännande och stimulerar fantasin, och den ger en bild av en skrämmande framtid, med en regering som vill ha total kontroll och invånare som bara vill lita på sin regering. Det här här en jättebra bok, jag ger den 5 stjärnor!
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Delirium »

Kulla-Gulla

Elisabeth (Gnäggisen B) B tipsar
Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström

Boken handlar om en ung flicka som efter att ha blåst iland på en strand blivit hittad av fiskare och hamnat på ett barnhem. När hon blir tillräckligt gammal så säljs hon på auktion till en bonde på Blomgården.

En dag så kommer en karl för att se om hon är arbetsduglig. Nöjd med vad han ser köper han henne och Gunilla Beatrice Fredrikes hem blir därefter Kullatorpet som ägs av den hårdhänte torparen Karlberg.

Hon börjar skolan där hon blir mobbad för sitt lockiga hår, tar hand om de fem barnen och har fullt upp med att försvara det äldsta barnet Johannis mot klassens bråkstake som fått öknamnet Kalle Baddare. Hon får öknamnet Kulla-Gulla.

Jag tyckte att boken var både sorglig och gripande. Jag tycker att den var jättebra, då man verkligen kommer in i boken. Man kan nästan känna Karlbergs örfilar och hungern igenom de svåra tiderna. Kulla-Gulla pressas till bristningsgränsen men med sitt goda hjärta så överlever hon de svåra tiderna, med god hjälp från trollgubben Dal-Pelle nere i dalen. Högsta betyg!

P.S.
Då boken är smått läskig och innehåller död, så rekommenderar jag det för ca. 8+
Har du bibliotekskort i Norrbotten kan du reservera och låna boken på Bibblo.se: https://www.bibblo.se/work?workId=44ff9c93-42b0-4e9c-943d-a33f0152491b
(Kopiera länken och klistra in i webbläsarens adressfält - vi håller på att bygga om.)Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kulla-Gulla »

The Perks of Being a Wallflower

Elisabeth D tipsar
The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky

Charlie är blyg. Och då pratar vi inte om att han aldrig vågar räcka upp handen i klassrummet och svara på frågorna, här pratar vi om blyg som att inte ha
några vänner. Alls.

Men snart är det dags för hans första år på gymnasiet och om det är något som han vill ändra så är det antalet kompisar. Men Charlie är annorlunda och det krävs mycket för att hitta någon som ens står ut med honom. Det är då han träffar Sam och Patrick, de enda som verkligen accepterar vem han är och låter honom komma men ingenting varar för evigt, inte ens vänskapen. Eller?

Ååh, jag vet inte vars jag ska börja. Den är så bra ...

Det är som om varje kapitel är ett pussel och i slutet så fattar man allting och ååh vad bra den är! Jag befinner mig i extas just nu för att jag kan inte riktigt förstå, det är som att gråta inombords och skratta utanpå för att den är så omöjlig att inte älska.

Allt i boken, språket, handligen, karaktärerna. Allting är så perfekt att jag hade kunnat läsa den om och om igen, flera gånger per dag. Jag fattar inte att det här är Stephen Chbosky's första bok, det är som om han skrivit hundra före den här för allting är så perfekt, perfekt att jag vill skratta och gråta igen, jag fattar bara inte hur han lyckas.

Samtidigt är boken så annorlunda. Charlie är en wallflower, ser och förstår allt, i boken är alla som inte känner Charlie smått elaka mot honom men som läsare hade jag blivit kär direkt om han hade gått i min klass, han är så... underbar på något sätt när han lugnt och stilla berättar genom sina brev till en Dear Friend om sin dag.

Jag vet inte vad mer som jag borde skriva utom att om du tänker se filmen, som kommer ut om cirka tre månader, så är det ett måste att du läser boken först. På engelska.

Fler recensioner av The Perks of Being a Wallflower »

One Piece

Elisabeth D tipsar
One Piece av Eiichiro Oda

One Piece är en piratinspirerad fantasy-manga där huvudperson Ruffy (och på engelska Luffy) råkar som liten äta en av de fruktade djävulsfrukterna och blir till en gummimänniska. Han har alltid velat bli pirat men efter att ha ätit frukten kan han inte längre simma. Fast besluten att bli en pirat som aldrig trillar ner i vattnet ger han sig ut på havet för att följa sina drömmar och bilda sin egen piratklan.

Handlingen i One Piece är väldigt krånglig till en början så jag rekommenderar inte att du börjar läsa serien som en första manga. Däremot är det här nog den mest överdriva humor jag någonsin läst, älskar den.

Fler recensioner av One Piece »

Nalle vakna!

Elisabeth tipsar
Nalle vakna! av Eva Hietanen

När Nalle en dag inte vaknar förstår inte den lilla hunden varför. "Björnar sover på vintern", var det sista Nalle sa innan han somnade. "Vad är vinter?" undrade den lilla valpen.

Den här boken... Den är så... BRA! Jag vet att det är en barnbok men jag verkligen älskar den. Den är jättegullig och vanligtvis hatar jag att läsa böcker med bilder i men det här boken slog verkligen allt.

Berättelsen om hur den lilla hunden (som jag tyvärr glömt namnet på) tvingas leva ensam hela vintern utan björnen Nalle som matar honom är både helt fantastisk och sorglig. Fast helt ensam är han ju förstås inte, där finns ju katten som inte säger så mycket och den stora hunden som ser farlig ut men hjälper honom när det är som svårast.        

Fler recensioner av Nalle vakna! »

Himlen börjar här

Elisabeth D tipsar
Himlen börjar här av Jady Nelson

När Lennies syster Bailey dör borde Lennie sörja men samtidigt träffar hon Joe, pojken med de långa ögonfransarna och som verkar kunna spela alla instrument i världen. Plötsligt dras hon mellan sorg och kärlek och när hon får reda på systerns hemligheter blir det plötsligt svårt mellan henne och Baileys pojkvän Tony.

Boken är fylld av kärlek, sorg, vänskap och glädje. Kort sagt, en bok full av känslor.

Kan man vara kär i en bok? Svaret är ja, efter att ha läst Himlen börjar här kan man inte annat än bli det. Språket är otroligt i den här boken och man vill bara krama om den, hårt, hårt, hårt. Det är så bra skriven att man måste stanna upp ibland och läsa orden om och om igen. Först trodde jag att den skulle vara lite småtråkig men jag ändrade mig snabbt. Den här boken är helt unfreakingbelievable (som en av karaktärerna brukar säga) och jag menar det verkligen.

Det jag gillar mest är nog en av Lennies vanor som hon brukar göra, skriva ner dikter på lappar och sedan låta dom sprida sig med vinden. Att dikterna sedan står handskrivna gör bara allt bättre. Det här är en bok av första klass.        

Fler recensioner av Himlen börjar här »

Döden i dina ögon: Arvet

Elisabeth D tipsar
Döden i dina ögon: Arvet av Rachel Ward

Precis som sin mamma ser även Adam siffror i människors ögon - siffror som visar när dom ska dö. Men plötsligt har alla samma datum. Något hemskt kommer hända i London och han kan inte göra något åt det, för siffrorna går inte att ändra, eller ...?

Samtidigt träffar han Sarah flickan som skakar om hans tillvaro och hur mycket de än undviker varandra korsas deras vägar igen, igen och igen.

Andra boken i serien Döden i dina ögon är helt... otrolig! Från första sidan till sista sitter man med näsan i boken, det här är en bok man bara måste älska! Spänningen stiger för varje sida och det är totalt omöjligt att veta hur det ska sluta. Helt oförutsägbar alltså.

Det här är en serie på tre, Arvet är nummer två, och jag vill verkligen veta hur den slutar. Längtar verkligen till slutet. Nya karaktärer kommer in i boken, självklart saknar man de gamla personerna, Jem, Spider etc. etc. men att läsa om Jems son gör det hela bara bättre, serien skulle nog inte ha hållit i längden annars.      

Fler recensioner av Döden i dina ögon: Arvet »

Liv och Lovisa

Elisabeth D tipsar
Liv och Lovisa av Emma Granholm

Liv och Lovisa går i nian och båda tycker att det ska bli skönt att äntligen få slippa varandra. De har gått i samma klass i flera år men har ändå inget gemensamt, Lovisa är rik, snygg och populär medans Liv har bara en morsa och sina bästa vänner Rick och Tanja. Men helt plötsligt korsas deras vägar och de tvingas leva tillsammans. Men hur mycket tålamod de än har med varandra finns det en gräns för vad de båda tål och plötsligt händer något som gör att både Liv och Lovisa att nå sin gräns.

När jag började läsa den här boken fastnade den direkt och jag ville inte lägga undan den. De korta kapitlen gör att den är lätt att läsa och den är väldigt spännande, den är tänkvärd och man kan inte släppa den ur tankarna. Trots att den är lite sorglig, dock inte gråtare, så måste man bara gilla den.

Ett absolut boktips för alla.

Fler recensioner av Liv och Lovisa »

De utvalda

Elisabeth D tipsar
De utvalda av Kristin Cashore

När ett barn fötts med olika färger på ögonen vet man att det har fått en unik gåva. Den gåvan har kungen rätt att utnyttja hur han vill. Dessa barn är, trots sina unika krafter, fruktade av andra. Deras gåvor gör dom starkare än andra och dessa används inte alltid till att göra rätt.

Katsa är ett särlingsbarn, hon har dödens gåva. Första gången hon dödade någon var hon åtta år. Sex år senare tvingas hon döda eller skada människor på kungens order. Samtidigt möter hon Prins Po, som också är ett särlingsbarn och som fötts med stridens gåva. Katsa börjar undra om hon måste skada människor med sin gåva eller om den kan göra gott, om den egentligen är menad för något annat?

Från första sidan, första meningen, första ordet blir man helt fast. Det går bara inte att sluta läsa - vanligtvis läser jag inte så mycket fantasy men den här boken fick mig helt att ändra åsikt. Det händer alltid något och det går verkligen, verkligen, verkligen inte att lägga ifrån sig den. När man väl gjort det (för att man måste, skola, sova etc. etc.) så försvinner den inte en enda stund ur tankarna. Nästan som om den hypnotiserat en att fortsätta att läsa.

Allting passar perfekt in, kärleken, sorgen, spänningen och målet. Man läser inte direkt för att veta hur det slutar utan för att bara läsa, försvinna in i Katsas otroliga (medeltida) värld. En riktig läsupplevelse helt enkelt.    

Fler recensioner av De utvalda »

Isdraken

Elisabeth D tipsar
Isdraken av Mikael Engström

Jag vill tipsa om en bok som heter Isdraken, av Mikael Engström. Boken handlar om Mik som bor i Stockholm hos sin pappa. Pappan är hela tiden full och Mik tvingas flytta till en fosterfamilj.

Boken är skriven på ett roligt sätt och man kommer verkligen in i handlingen. Den är superspännande och jätterolig!  

Fler recensioner av Isdraken »

Det fattas en tärning

Elisabeth D tipsar
Det fattas en tärning av Johanna Tydell

En bok som måste läsas är, Det fattas en tärning. Den handlar om en tjej som heter Puck och hennes liv. Det är svårt att skriva om den utan att avslöja en massa saker så jag kan bara skriva att den är jättebra! Den är lite sorglig men annars spännande och rolig.

Boken är gjord av Johanna Thydell

Fler recensioner av Det fattas en tärning »

Skuggvarelser

Elisabeth D tipsar
Skuggvarelser av Magnus Nordin

  En bok som måste läsas: Skuggvarelser av Magnus Nordin.

Boken handlar om en kille som heter Daniel som blir kär i en tjej, Kira. Daniel bor på Gotland och Kira flyttar dit. Fast det är något konstigt med Kira, hon har bärnstensgula ögon och hon vägrar säga vad hon är.

Skuggvarelser äger verkligen! Den är lite trög i början och lite svår att komma in i men sedan blir den bättre.

PS från Regine. Läs också Elisabeths tips om uppföljaren Blodets röst.      

Fler recensioner av Skuggvarelser »

Blodets röst

Elisabeth D tipsar
Blodets röst av Magnus Nordin

Dom som har läst Skuggvarelser måste läsa efterföljaren, Blodets röst.

Varulvarna vill ha hämnd. Boken är verkligen spännande - den här gången från början. nya personer kommer in i serien som man inte lägger märke till från början men sedan så spelar dom en jättestor roll, boken måste verkligen läsas!

PS från Regine: Läs Elisabeths tips om Skuggvarelser också.          

Fler recensioner av Blodets röst »

Parasit

Elisabeth D tipsar
Parasit av Scott Westerfeld

Jag vill tipsa om en bok som heter Parasit. Den handlar om en kille som heter Cal. Han har blivit smittad av en "Vampyr", men han är ändå ingen riktig riktig vampyr, alltså en smittbärare (typ halvvampyr). Och han måste nu fånga dom som har blivit riktiga vampyrer (parasiter) och försöka hjälpa dom så att dom inte ska döda folk.

Boken är superbra skriven och rolig, spännande och man läser gärna om den. Mellan varje kapitel så presenteras en parasit och då får man lära sig ganska mycket, samtidigt som det är spännande.

Boken är gjord av Scott Westerfeld och MÅSTE läsas!    

Fler recensioner av Parasit »

Percy Jackson-född till hjälte

Elisabeth tipsar
Percy Jackson-född till hjälte av Rick Riordan

Jag vill tipsa om en bok som heter Percy Jackson-född till hjälte. Den handlar om en kille som märker att han är annorlunda, han har magiska krafter.

Jättebra bok på typ 420 sidor. Spännande, rolig och väldigt bra. Detta är en fantasy-bok.

Fler recensioner av Percy Jackson-född till hjälte »

Ensam i främmande land

Elisabeth tipsar
Ensam i främmande land av Eva Asmusen

Jag vill tipsa om en bok som heter Ensam i främmande land. Den handlar om en pojke som heter Rasmus. Han är adopterad men en dag så ska han få åka hem till sitt hemland (Hawaii typ).
Men då när dom är där så kommer det en plötslig jordbävning. Rasmus tappar bort sin familj och är helt ensam i ett främmande land ...

Jättebra bok som är ganska tjock och väldigt spännande!

Fler recensioner av Ensam i främmande land »

Aldrig som de andra

Elisabeth tipsar
Aldrig som de andra av Peter Arrhenius

Jag vill tipsa om en bra bok som heter Aldrig som de andra. Den handlar om en pojke som heter William (tror jag) En dag säger hans lärare att en gammal gumma har försvunnit så dom ska leta henne. Nästa dag får dom reda på att hon är död men William förstår ingenting den gamla tanten står ju rakt framför honom.

Jättebra bok som man bara måste läsa!

Fler recensioner av Aldrig som de andra »

När natten är som mörkast

Elisabeth tipsar
När natten är som mörkast av Britt Engdal

Jag vill tipsa om en jättebra bok som heter När natten är som mörkast. Den handlar om en pojke som vaknar mitt i natten av att någon står vid hans säng. Ett spöke som har något ogjort i livet och han behöver hjälp.

Superbra bok för dom som nyss börjat läsa och för dom som läst ett tag. Boken är inte så tjock men den är spännande och rolig.      

Fler recensioner av När natten är som mörkast »

Hata Romeo

Elisabeth tipsar
Hata Romeo av Rachael Wing

Hata Romeo är en jättebra bok som handlar om en tjej som ska spela i en pjäs: Romeo och Julia. Men hennes dröm att få göra det blir till en mardröm när hennes absolut värsta fiende ska spela Romeo.

Boken är en av dom bästa böckerna som jag läst, boken utspelas i du-format och tar en plötslig vändning i boken, den äger!!

Fler recensioner av Hata Romeo »

Flickan i rött

Elisabeth tipsar
Flickan i rött av JC Burke

Jag vill presentera en läskig men bra bok som heter Flickan i rött. Det handlar om en tjej som ser saker som inte andra ser. Och det är inga trevliga syner. Och när hon ritar blir inte teckningarna som vill att hon ska bli. Hon ritar mördade personer som hon aldrig settn ... Vad händer sedan ... Det får du läsa själv!
Boken är ganska läskig och i början fattar man inte riktigt men sedan. Du måste bara läsa den!

Översättare är Lena W Henrikson

Fler recensioner av Flickan i rött »

Naruto

Elisabeth tipsar
Naruto av Masashi Kishimoto

    Jag vill tipsa om en mangabok som heter Naruto. Naruto är en pojke som hela tiden hittar på bus. Men det är inte hans fel. Det har bara blivit så. För ingen tycker om honom alla retar honom.
Det finns ett skäl:
För några år sedan kom det en niosvansad räv till byn. Den dödade alla människor och förstörde byn. Naruto var räven. Men en person lyckades besegra räven, men fick betala med sitt liv.
Naruto får till slut sin examen men då väntar svåra prov. Läraren är inte vem som helst. Utan den läraren har aldrig någonsin godkänt nån av sina elever. Hur ska det gå för Naruto?

Det får du läsa i boken! Boken har jättemycket humor men är faktiskt också sorglig.

PS från Regine. Serien har 24 delar.    

Fler recensioner av Naruto »

Nollan

Elisabeth tipsar
Nollan av Beth Gobbie

Jag vill tipsa om en lättläst men spännande bok som heter Nollan. Det handlar om en tjej som heter Sofi. Sofi är sjutton år och hennes enda vän är Polly. Men hon är bara fjorton! Hennes pappa slår henne och hennes mamma. Hon intalar sig själv att allt är hennes fel att pappan slår henne. Hon är en nolla och gör ingenting rätt. Enligt henne. Hon skolkar från skolan och snor ibland. Fast inte med mening.

Jag kan läsa ett stycke från baksidan av boken. Så här står det: "Sofis liv är en djungel där hon ständigt måste se upp fär socialtanter, snokande grannar och lärare. Alla ställer nyfikna frågor. Men den som hon måste akta sig för allra mest, är den man som lever under samma tak som hon. Och en dag går han för långt.

Vill du veta vad som menas med det för du läsa i boken! Boken är gjord av Beth Gobbie. Du måste bara läsa den den är jäättebra och spännande! Man måste bara läsa klart den! Boken är lättläst och har 111 sidor.

Översättaren heter Catharina Andersson               

Fler recensioner av Nollan »

Spela falskt

Elisabeth tipsar
Spela falskt av Anna Vikström

Jag vill presentera en bok som heter Spela Falskt. Den handlar om Kim som är hos en kompis på en fest. Festen börjar jättroligt men slutar med att hon måste åka till polisen. Det var någon som hade lagt knark i hennes glas. Vem och var det avsett till henne?

Svaret får ni om ni läser boken! Den är jättebra och har en gripande handling. Man blir helt fängslad!

Fler recensioner av Spela falskt »

Kick off

Elisabeth tipsar
Kick off av Yokaj Studio

Jag vill tipsa om världens bästa fotbollsmanga. Den heter Kick off.Den handlar om Krille som är helt galen i fotboll. Han är också galen i tjejen Jenny. Han har frågat chans på henne minst tusen gånger men varje gång har han fått ett nej. En dag hör han en röst som förföljer honom. Denna röst verkar tillhöra ett jämnårigt spöke vid namn Andreas. Men spöket har inga tankar på att lämna Krille.

Denna bok är en svensk manga så den här boken läser man som i Sverige. Framlänges. Den är sukt bra och man skrattar hela tiden. Den är så bra att man måste läsa den flera gånger. Jag har läst den åtta gånger! :)  

Fler recensioner av Kick off »

Dragon Ball

Elisabeth D tipsar
Dragon Ball av Akira Toriyana

  Jag vill tipsa om ännu en mangabok som heter Dragon Ball. Den handlar om lille Son Goku som en dag träffar tjejen Bulma. Bulma "tvingar" Son Goku att hjälpa henne att leta efter drakkulorna. Om man har alla sju så får man en önskan uppfylld. Men alla i världen är inte snälla. En del vill åt drakkulorna för att få härska över världen.

Det blir en kamp mellan gott och ont. Men vem kunde ana att en 40 centimeters lång grabb kunde vara så stark? Kommer Son Goku vinna med det goda eller kommer det onda att vinna.

Den här boken är sjukt rolig och man skrattar ihjäl sig hela tiden. Även den här läser man baklänges. Jättekul! Finns fler än 40 böcker i serien. Du måste bara läsa den!!!!    

Fler recensioner av Dragon Ball »

Fushigi Yuugi

Elisabeth D tipsar
Fushigi Yuugi av Yuu Watase

Jag vill tipsa om en jättebra manga bok som heter Fushigi Yuugi. Den handlar om Miaka och hennes kompis. (Minns inte namnet.) En dag går dom in i ett av bibliotekets rum. Där man inte får vara. Dom hittar en bok som dom börjar läsa i. Men boken har en mystisk kraft, dom dras in i en annan värld, den bokens värld. Två slavhandlare tar dom till fånga men plötsligt dyker Tamahome upp. Kärlek vid första ögonkastet ... Men säg en historia där hela boken handlar om lyckliga saker.

Den är sjukt bra och du måste bara läsa den!!! Historien utspelar sig i Kina. Och eftersom det är en japansk mangabok så läser man den förstås baklänges! :) Det är en serie och den har 18 delar.

Fler recensioner av Fushigi Yuugi »

Death Note

Elisabeth D tipsar
Death Note av Tsugumi Ohba & Takeshi Obata

Jag måste ge ett boktips om Death Note. Det är en manga bok och Death Note betyder ungefär Dödens häfte eller nåt sånt. Det handlar om en toppstudent vid namn Light. Han hittar en dag en bok som heter Death Note. Death Note hade dödsguden Ryuk "råkat tappa" ner på jorden. Light läser att i boken kan man skriva in ett namn och så dör den personen.

Först tror han att det är spex men till slut måste han bara testa. Och det funkar. Light bestämmer sig för att bekämpa brottslingar. Men för att kunna döda dom måste man veta deras namn och hur personerna ser ut. Om man skriver inom 40 sekunder vad den personen dör av så händer det. Annars dör den personen av hjärtattack. Poliserna börjar snart bli misstänksamma eftersom alla brottslingar dör av hjärtattack plötsligt. Dom anlitar mästerdedektiven L. Light vill döda honom men ingen vet hur han ser ut eller hans riktiga namn. L är snart Light på spåren ...

Man fastnar verkligen i boken eftersom den är så fullkomligt spännande. Det är en serie så det finns många böcker. Historien utspelar sig i Japan. Och eftersom det är en manga så läser man dom som i Japan, alltså baklänges. Jättekul måste man säga. Svårt i början men sedan blir man sur (iallafall jag) om en manga måste läsas som i Sverige. (jättetråkigt) Den innehåller även humor.

Roligare än en vitsbok!!!  

Fler recensioner av Death Note »

Omslag till Åter till Rävarnas dal saknas

Elisabeth tipsar
Åter till Rävarnas dal av Tom McCaugheren

  Boken heter Åter till rävarnas dal. Den är JÄTTEBRA och handlar om några rävar som bor i en dal. Dom lever i frid och snart ska deras ungar födas. Men snart märker dom att det inte blir som dom har tänkt sig. Människorna har nämligen börjat bygga en bro och snart kommer hela dalen dränkas i vatten och alla djuren i dalen kommer dö och människorna kommer att bli tvungna att flytta. Detta måste stoppas men hur? Men det finns fler problem som hotar. Som vildkatterna som stjäl rävarnas ungar.....


Jag tyckte att den här boken var bra för att författaren skriver mycket om omgivningen och vad djuren tänker och vad dom gör. Det är ett måste för djurälskare och bokslukare.  

Fler recensioner av Åter till Rävarnas dal »

Blue Time

Elisabeth tipsar
Blue Time av Eleanor Jones

Jag vill tipsa om en jättebra bok som heter Blue Time. Den handlar om en tjej som har en häst som hon älskar mest av allt i hela världen. Men en dag, när hon rider ut med Blue Time till Beckmoss-skogen, blir Blue Time skrämd av motorcyklar och börjar skena. Blue Times ägare, Alice, faller av och blir medvetslös.Hennes föräldrar tror att det är Blue Times fel och ger honom till en person, som ska skicka honom till slaktaren. Det enda minne Alice får kvar av honom är en bit av hans svans.
Men Alice tittar en dag på svansen och märker att en bit av den är svart medan Blue Times svans var helt silvrig! Alice vägrar tro att hennes älskade häst är död och tar upp jakten på sanningen - att hennes älskade Blue Time fortfarande är vid liv. På kuppen får hon dessutom en ny vän som hjälper henne på vägen.


Boken är superbra och du måste bara läsa den speciellt om du älskar hästar. Boken är väldigt spännande och man fastnar i den, och kan absolut inte sluta läsa den. Det är som om att man är en fluga och har fastnat i en burk honung. Helt omöjligt att ta sig loss. Så bra är den!!!!!!!!!!!!
Du måste bara läsa den. Jag kan tvinga dig om jag så måste!

 

Fler recensioner av Blue Time »

Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen

Elisabeth tipsar
Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen av Georgina Byng

Jag vill presentera ännu en bok om Molly Moon.
Den här boken heter

Molly Moon har åkt tillbaka i tiden för att rädda sin tvillingbror Micky som blev kidnappad när han var en liten baby. Molly Moon tar som vanligt med sig sin bästis Rocky och hunden Petula. Men när hon väl är framme så råkar hon ut för prinsessan Fangs tankemaskin. Alla hennes kunskaper om hypnos försvinner och hon kan aldrig mer hypnotisera eller ... Direkt efter att hon stoppats i den ruggiga tankemaskinen får Molly Moon en ny talang: Hon kan läsa tankar!!!!!

Samtidigt blir hennes vän Rocky hypnotiserad av hennes tvillingbror! Molly är arg på sin tvillingbror för vad han har gjort, men sedan ser hon att han har gjort mycket värre saker. Till exempel  att hjälpa prinsessan Fang att ta över världen! Men Molly försöker ändå att rädda sin bror och få honom att lita på henne, och få honom att tro att hon verkligen är hans syster. Detta går inte så bra men Molly kämpar med sin bror, som fortfarande jobbar år prinsessan Fang, och att få tillbaka sin riktiga Rocky.

Vill du veta hur det går så läs boken!!!!!!!
Boken är ett måste för alla som gillar att läsa. Den finns att lånas på biblioteket och du måste läsa den!!!!!!!!!!!!!!!!  

Fler recensioner av Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen »

Molly Moons hypnotiska tidsresa

Elisabeth tipsar
Molly Moons hypnotiska tidsresa av Georgia Byng

Jag vill tipsa om en bok som heter Molly Moons hypnotiska tidsresa. Det är tredje boken om Molly Moon som kan hypnotisera!

Molly Moons hund blir plötsligt en dag bortrövad av en mystisk typ som är bejtänt åt en galen man. Molly Moon bestämmer sig för att följa efter mannen som kidnappade hunden, men hur vet hon inte eftersom det verkar som om han reste i tiden!

Men en dag blir Molly själv bortrövad av samma person. Där ser hon att hon själv har blivit bortrövad från den förflutna tiden när hon var en baby, när hon var tre år, sex år och tio år. Den galna mannen tänker nämligen ta babyn och göra henne till sin egen dotter, vilket är farligt för Molly. Han kommer i så fall att döda alla andra Mollyarna och då kommer Molly själv att dö. Detta måste förhindras så med hjälp av sin kompis Rocky och hyppin Skog ger de sig iväg för att hjälpa Molly och Petula. Samtidigt upptäcker Molly att hon kan resa i tiden!

Denna bok måste du bara läsa för den är så himla bra!!!!!!!  

Fler recensioner av Molly Moons hypnotiska tidsresa »

Molly Moon stannar tiden

Elisabeth tipsar
Molly Moon stannar tiden av Georgia Byng

Det är den andra boken i serien om Molly Moon.

Molly Moon får en uppgift av bibliotekarien Lucy Cell, (som också är en skicklig hypnotisör), att resa till Washington för att stoppa en galen man. Den galna mannen heter Primo Cell. Han hypnotiserar alla kändisar att göra som han säger, som till exempel att göra reklam för honom. Då blir han jätterik och det passar perfekt för han tänker nämligen bli president och ta över världen!!!!

Detta ska Molly Moon stoppa. Så med hjälp av sin bästa kompis Rocky och sin kära hund Petula ger hon sig in i ett livsfarligt äventyr där hon riskerar livet och där hon bland annat får veta vem hennes föräldrar var eller är.....

Boken är SUPERBRA det finns inga ord som man kan beskriva den med. Författaren heter Georgina Byng och hon skriver mycket om hur omgivningen ser ut och annat sånt som en bok ska innehålla. Denna bok är ett måste för dom som gillar humor, äventyr och för dom som älskar böcker!!!

Fler recensioner av Molly Moon stannar tiden »

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Elisabeth tipsar
Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng

Jag vill presentera en jättebra bok som heter Molly Moons fantastiska bok om hypnos. Den handlar om en tjej som heter Molly Moon. Hon bor på barnhem i en stad som heter Briersvill. Hon blir retad och mobbad av dom andra barnhemsbarnen för att hon är ful och av andra dumma skäl.
Hennes enda vän är Rocky. En dag går Molly Moon till biblioteket där hon hittar en bok om hypnos.
Boken heter Hypnotysmen. Hon stjäl den från biblioteket och går sedan hem till barnhemmet igen och börjar läsa boken. Snart upptäcker hon att hon har en alldeles speciell talang! Hon Kan hypnotisera!

Men en dag händer något förskräckligt. Hennes enda vän Rocky blir bortadopterad! Med hjälp av sina nyfunna kunskaper bestämmer hon sig för att söka upp sin vän som nu bor i New York. Men det hon inte vet är att hon har en galen tjuv hack i häl som vet om Mollys talang. Med hjälp av Molly tänker han råna en bank – det är bara det hur ska han få Molly att råna banken? Svaren på frågorna får du i boken.

Fler recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos »

Eragon

Elisabeth tipsar
Eragon av Christopher Paolini

Jag vill presentera en bok som heter Eragon. Boken har 519 sidor plus några sidor med ordförklaringar.
Boken handlar om en pojke vid namn Eragon som en dag ger sig av för att jaga. Han är borta i några, men tyvärr så lyckas han inte skjuta något djur utan istället så hittar han ett runt föremål som är alldeles blått. Eragon tar med sig "stenen", som han tror att det är, hem. Eragons morbror Garrow tror att "stenen" går att sälja. Men allt förgäves! En dag så kläcks "stenen" och Eragon upptäcker att "stenen" är ett ägg!
Eragon håller ägget hemligt för sin kusin Roran och sin morbror Garrow. Han föder upp djuret men upptäcker snart att det är en drake! Eragon döper draken till Saphira efter hennes blåa färg. Kanske ska Eragon bli den första drakryttaren på åratal! Men en dag när han är ute och motvilligt flyger med sin drake så upptäcker han till sin förskräckelse att någon har tänt eld på huset och han finner sin morbror på dödsbädden.
Eragon bestämmer för att söka upp r`acerna som dödade hans morbror. Men sagoberättaren Brom följer med och Eragon märker snart att han bär på en mängd hemligheter. Och hur är det möjligt att Brom kan tala med drakar det som bara drakryttarna kan?!?
Svaret på dom här frågorna får du om du läser boken! Jag tyckte att boken var så bra för att den handlade mycket om drakar och författaren berättade mycket om omgivningen och den var också så bra för att den hade så många sidor och för att den var så hemskt spännande!  

Fler recensioner av Eragon »

Happy en häst på miljonen

Elisabeth 9 år tipsar
Happy en häst på miljonen av Lin Hallberg

Jag vill presentera en bok som heter Happy en häst på miljonen. Den är JÄTTEBRA!!!!!!!!!! En av dom bästa böcker som jag har läst. Den handlar om Madde som är tolv år och hon älskar hästar. En dag säger Maddes pappa att hon ska få en häst. Madde blir jätteglad och dom far till en hästhandlare. Där köper dom en fläckig häst som Madde döper till Happy.

Happy och Madde har ett starkt band till varandra men en dag när Madde är ute och rider på Happy med sin nya vän, så kommer ett par pojkar och kastar snöbollar på Happy! Happy blir skrämd och skenar och Madde faller av. Hon hamnar på sjukhus sen dess är ingenting sig likt för Maddes pappa och mamma som bestämmer sig för att sälja Happy...


Fler recensioner av Happy en häst på miljonen »

Klaras dröm

Elisabeth tipsar
Klaras dröm av Pia Hagmar

Jag har läst en bok som heter Klaras dröm. Klara är en hästtokig tjej som mest av allt vill börja rida men det finns ingen ridskola i närheten, och dom gamla travhästarna tycker inte Klaras mamma duger som ridhästar. En dag säger Klaras mamma att dom ska flytta från deras gamla lägenhet och ut på landet.

Klara blir hysterisk, inte vill hon flytta bort från deras gamla lägenhet, men sen visar det sig vara det bästa hon har någonsin gjort. På gården finns det ett stall med några tomma boxar och en bit från gården finns det en ridskola där Klara möter sin drömhäst!

Jag tyckte den var bra för den handlade lite om allt möjligt: hästar, kärlek, vänskap, sorg ja allt möjligt, och den var jättebra för att den innehöll mycket detaljer som t.ex hur det såg ut runt omkring, hur personerna såg ut medmera.

PS från Regine: Det finns masssssor av böcker om Klara.

Fler recensioner av Klaras dröm »

Omslag till En häst åt Annika saknas

Elisabeth 9 år tipsar
En häst åt Annika av Almqvist, Anna-Lisa

En häst åt Annika är en jätte bra bok. Den handlar om Turk som är en häst som blivit plågad av sin förra ägare. Men en dag köper ridskolan honom.
Men han är krånglig, dum, och ingen tycker om honom bara för att han bits och sparkas – fast det är klart ingen vill ha en dum häst.
En dag bestämmer sig Annika sig att bli vän med Turk men det är inte lätt. Till slut blir dom riktiga kompisar och Turk tillåter bara Annika att borsta honom. Men så händer det mest förskräckliga som kan hända – någon tänder eld på stallet och Turk är kvar där inne!!
Det finns många böcker om Annika, fråga efter dom på biblioteket.  

Fler recensioner av En häst åt Annika »

Flisans osynliga häst

Elisabeth 9 år tipsar
Flisans osynliga häst av Pia Hagmar

Jag har läst en bok som heter: Flisans osynliga häst! Den var jätte bra!!!!!!! Den handlar om Felicia (även kallad Flisan) som har en bästa kompis som heter Ninna, men så en dag kommer Rebecka och börjar leka med Ninna. Flisan känner sig väldigt utanför, men en dag får hon en osynlig häst som heter Manolito! Flisan och Manolito gör allt tillsammans, då bestämmer flisan sig att hon aldrig mer behöver svikar-Ninna!   Boken är gjord av Pia Hagmar- världens bästa författare! Böckerna om Flisan är:
Flisans osynliga häst
I full galopp
Över alla hinder
Som i en dröm
och
Tarzan och jag  

Fler recensioner av Flisans osynliga häst »

Serien om Vitnos och Vips

Elisabeth 9 år tipsar
Serien om Vitnos och Vips av Marie Louise Rudolfsson

Vitnos är ett ponnyruss som föddes på Gotland där hans bästa kompis heter Vips. Vips är också ett russföl precis som Vitnos. Enda skilnaden är att Vitnos är en prins, och en dag när han blir stor så ska han bli Kung över ALLA russ! Men det vågar han förstås inte säga till Vips för då blir han sur och biter Vitnos i örat och det gör förskräkligt ont tycker Vitnos!
I skogen intill Vitnos hage finns det en rådjursflicka som heter Brunöga – hon är Vitnos väldigt kär i!!!

Det finns många böcket om Vitnos och Vips:
Vitnos det lilla russet.
Vitnos och Vips.
Vitnos träffar Brunöga
Vitnos lär sig hoppa
Vitnos får en ny vän
Vitnos får medalj
Vitnos hjälper Kurre Stropp
Vitnos och Sverre Sork
Vitnos försöker flyga
Vitnos räddar guldvinge
Vitnos och den bråkiga kattungen
Vitnos i djurparken
Vitnos går i skolan
........ och många många fler!

Du som gillar hästar och andra djur måste bara läsa den här boken!  

Fler recensioner av Serien om Vitnos och Vips »

Vargbröder

Elisabeth 9 år tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Boken heter Vargbröder. Den är super bra men lite läskig. Jag har läst alla som har kommit ut! den första boken heter Varbröder, den andra boken heter Havets fångar, den tredje boken heter Demonernas port och den fjärde boken heter Jagad av klanerna. Du måste bara läsa dom!!!!!!!!! VARNING den är inte för dig som ofta har mardrömmar för den kan bli lite kuslig ibland! Den handlar om vargar och massor med annat!

PS: Varför jag skrev varning var för att det händer sorgliga saker ibland plus att en del personer dör i boken. Men den var jätte bra och du som gillar läskiga böcker så är den här boken ett måste. För dig som är 9 år och äldre.
 

Fler recensioner av Vargbröder »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss