På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Clara ( 6 hittade ):
Gyllene år

Clara M tipsar
Gyllene år av Laura Ingalls Wilder

"Gyllene år" är den sjunde boken i Lilla huset - serien. Laura skriver om sin egen barn- och ungdom. Nu är hon nästan vuxen och arbetar som lärarinna.

Det är något speciellt med Almanzo Wilder. Hon tycker visserligen om honom men bara som vän. Och man kan inte bli förvånad över att hon inte blir direkt glad över att Nellie Olesen börjar i hennes skola.

Fler recensioner av Gyllene år »

Harry Potter och dödsrelikerna

Clara M tipsar
Harry Potter och dödsrelikerna av J.K. Rolling

En bra spännande magisk bok!

Harry är trollkarl och är den person Lord Voldermort vill åt mest. Lord Voldemort är en hemsk trollkarl och är till en början odödlig!

Harry har fått i uppgift av sin döde rektor att, tillsammans med sina vänner Ronald Weasly och Hermione Granger, bekämpa horrokruxerna som håller Voldermort vid liv.
Under tiden detta jobb pågår måste Harry hålla sig gömd för Voldermort ger 10 000 galioner (ett slags trollkarlsguld ) för den som dödade honom.

Samtidigt börjar trolldomsministeriet förfölja mugglarfödda och Hermione utsätts för ännu större fara en tidigare. Hon är inte bara "på flykt" med Harry Potter, utan är också mugglarfödd.

Vad ska hända när Ron överger dem?

Fler recensioner av Harry Potter och dödsrelikerna »

Jellicoe Road

Annaclara J tipsar
Jellicoe Road av Melina Marchetta

När Taylor är 11 år överges hon av sin mamma på 7Eleven. Många år senare hinner hennes historia ikapp henne och hon får reda på mer och mer om sitt förflutna samtidigt som hon också måste hålla koll på det årliga "kriget" mellan Jellisar, Kadetter och skolelever...

Jag tyckte personligen att början var lite rörig, men så fort man kom in i boken så var den helt fantastisk! Man kunde inte slita sig! En jättebra skriven ungdomsbok med jättebra handling! Jag tycker absolut att man ska läsa den! :D

Fler recensioner av Jellicoe Road »

Sune och mamma mysko

Annaclara tipsar
Sune och mamma mysko av Anders Jacobsson och Sören Olsson

Sunes familj ska fjällvandra men Sune vill ABSOLUT INTE följa med! Mamma kan inte följa med för att hon har jobb att sköta. Så Sune får stanna hemma med mamma.

Sune hade hoppats att mamma och han skulle göra en massa kul saker, som att åka vattenrutschbana eller något sånt. Men mamma tycks mycket hellre gå på affärer än saker som Sune tycker är kul ...

Fler recensioner av Sune och mamma mysko »

Miss Amanda Hill. Cirkus i skolan

Annaclara J tipsar
Miss Amanda Hill. Cirkus i skolan av Lin Hallberg

Boken Miss Amanda Hill handlar om en pojke som heter Samuel. Han bor på en bondgård och har en katt som heter Lattjo och en ko som heter Hjärtros.

En dag kommer det en ny tjej till Samuels klass. Hon heter Amanda. Hon kan cykla enhjuling och vill bli cirkusartist. När Amanda tar på sig sina cirkuskläder blir hon Miss Amanda Hill - och då klarar hon av allting

Fler recensioner av Miss Amanda Hill. Cirkus i skolan »

Magisk Maskot

Clara tipsar
Magisk Maskot av Charlotte Orwin

Magisk Maskot handlar om Kattis som tappar bort en Buddha-figur som hon har fått låna som maskot och då blir det världens otur. Dom förlorar mot prinssesorna A... och hon får bollförbud på skolan.

En väldigt bra bok för dom som gillar slukarläsning och basket.          

Fler recensioner av Magisk Maskot »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss