På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Anna A ( 14 hittade ):
Brorsan är kung!

Havannah L tipsar
Brorsan är kung! av Jenny Jägerfeld

Måns är i Malmö under sommarlovet. Han älskar att skejta. I Malmö träffar Måns en kille, som också är skejtare, som heter Mikkel. Dom blir kompisar och hittar på massa roligt. Sen händer någonting, Mikkel tycker att Måns har ljugit, Men Måns har varit jätteärlig? Vad gör han?

Jag tycker att boken var rolig! Jag tipsar om denna bok för att jag tycker att den var stark och hoppfull!! Läs den!!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Brorsan är kung! »

Comedy Queen

Havannah L tipsar
Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

Den handlar om en flicka som heter Sasha. Hennes mamma är död så hon har gjort en lista med 7 punkter som hon måste följa för att överleva.

1.Klipp av allt hår
2.ta inte hand om nån
3.läs inga böcker.
4.ha bara färgglada kläder
5.tänk inte för mycket
6. Undvik promenader & skogen
7. Bli Comedy Queen

En gång frågar hennes pappa om hon vill ha en hundvalp. Men vad ska hon göra? Hon måste ju tänka på punkt 2 i listan.

Jag tycker att den här boken var både lite sorlig och rolig. Den är också väldigt spännande och hon beskriver allt så noga i denna boken!! Läs den vetja, superbra!!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Comedy Queen »

Lita på Dunder

Hanna B tipsar
Lita på Dunder av Inger Frimansson

Den här boken handlar om en tjej som heter Frossan och hennes kompisar Bojan, Hercules och Fiona. Dom har en klubb dom kallar Kona-klubben det betyder konstiga namn-klubben. Dom lär känna en tjej som heter Karen, hon har en cp skada. Frossan och Bojan tar med henne till stallet där hon får prova rida på den lugnaste och tryggaste hästen i stallet Dunder. Dagen därpå var hon jätteledsen och hennes hjälpare förklarade att hennes pappa inte ville att hon red för att det var farligt. Några dagar senare skickade dom bilderna dom tagit på Karen till hennes pappa. Dagen därpå var dom i stallet för att hon ville visa hästen för sin pappa.

Jag tycker att den här boken var bra för att jag gillar hästböcker och den var spännande.

Psst, Lita på Dunder är del 5 i serien om Kona-klubben som börjar med boken Rida på Golden.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Lita på Dunder »

Urchin och de dansade stjärnorna

Hanna B tipsar
Urchin och de dansade stjärnorna av M.I. McAllister

margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">En natt när stjärnorna dansar så faller Urchin från himlen. Han lever på ön utan föräldrar och blir Crispins page. En natt så mördas prins Tummel. Urchin och det dansande stjärnorna är en jättespännande bok.


Jag gillar boken därför att det händer oväntade saker. Den som gillar spännande böcker tycker jag ska läsa den här boken.

 

 

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Urchin och de dansade stjärnorna »

Äger eller suger

Sanna G tipsar
Äger eller suger av Kristen Ahlburg

Den här boken är rolig, bra och så får nog många personer en inblick i livet. Boken är nog till för dem som är i åldern 11-12, eftersom det handlar om en 11 åring. Denna bok är nog i kärleks kategorien.
På baksidan står det: "Emma är 11 år, snart 12, och förälskad i Simon. Ibland är allt toppen och allting äger. Hon är förälskad, är snygg i sin nya topp och hon hoppas att bli kysst för första gången. Ibland är allt i botten och livet suger. Speciellt när de första finnarna dyker upp och klassens snyggaste tjej får upp ögonen för Simon. Men Emma ger inte upp så lätt"
Jag rekommenderar den! :)

Fler recensioner av Äger eller suger »

Pax: Näcken

Hanna S tipsar
Pax: Näcken av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Två brorsor, Viggo och Alrik bor hos deras fosterföräldrar, Laylah och Anders. Det börjar med att Alrik far igenom isen och blir nerdragen av näcken som är en person. Alrik, Viggo och deras vänner tror att en slottsfogde, Jonas Bäckström, är näcken men det är någon helt annan, man kan inte tänka sig. Pax Näcken är en spännande bok därför att det händer roliga, sorliga, spännande och svårfattade saker. Ibland blir man irriterad på en eller flera personer. Vissa gånger blir man överlycklig. Och andra gånger känner man sig som personen. I vissa tillfällen känner jag igen mig riktigt mycket till ex, när Alrik var på dåligt humör och fick det tillbaka genom att göra det han gillar. Läs boken om du gillar drama, plötsliga händelser och lite magi ibland.
 

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Pax: Näcken »

Nelly rapp och varulvarna

Sanna S tipsar
Nelly rapp och varulvarna av Martin Widmark

Nelly rapp är riktigt bra. Nej, inte bra, superbra! Om du gillar denna bok gillar du nästan alla. Jag har läst alla böcker men om du läser hela serien kommer du nog älska Nelly Rapp som jag gör. Jag vill att det ska finnas mer Nelly Rapp-böcker därför att jag gillar henne väldigt mycket.

Jag gillar henne verkligen och tycker att det är ett bra bokval. Om du är kille kan du läsa Nelly Rapp och sjöodjuret. Alla kan läsa vad dom vill men min favorit är Nelly Rapp och varulvarna. :)

Fler recensioner av Nelly rapp och varulvarna »

Rum 213

Anna Klara A tipsar
Rum 213 av Ingelin Angerborn

Jag vill tipsa om boken "Rum 213". En spännande bok för barn 9-12 år. Den handlar om Elvira som ska fara på kollo bara för att göra något under sommaren. På kollot får hon dela rum med Bea och Meja. Dom får rum 213.

I rum 213 har det redan bott en flicka för många år sedan som har dött där inne, och nu försvinner tjejernas favoritsaker som dom behöver mest.Jag gillar den här boken för att den är spännande, läskig och ändå rolig. Det är min favorit författare som har skrivit den. Jag rekommenderar verkligen "Rum 213".

Fler recensioner av Rum 213 »

Jellicoe Road

Annaclara J tipsar
Jellicoe Road av Melina Marchetta

När Taylor är 11 år överges hon av sin mamma på 7Eleven. Många år senare hinner hennes historia ikapp henne och hon får reda på mer och mer om sitt förflutna samtidigt som hon också måste hålla koll på det årliga "kriget" mellan Jellisar, Kadetter och skolelever...

Jag tyckte personligen att början var lite rörig, men så fort man kom in i boken så var den helt fantastisk! Man kunde inte slita sig! En jättebra skriven ungdomsbok med jättebra handling! Jag tycker absolut att man ska läsa den! :D

Fler recensioner av Jellicoe Road »

Kramar och krångel

Anna A tipsar
Kramar och krångel av Ingelin Angerborn

Denna bok handlar om Johanna och Emmma och de skriver dagbok. De är bästisar och har börjat i cirkusskola tillsammans. På cirkusskolan är det också en kille som heter Rasmus som båda har blivit kära i.

Johanna råkar se i Emmas dagbok att hon också är kär i Rasmus och då vet hon inte vad hon ska göra. Ska hon säga till Emma att hon också är kär i Rasmus eller ska hon låta bli? Emma tjatar på Johanna vem hon är kär i ...

Ska Johanna och Emma fortsätta att vara vänner eller ...

Läs!! Boken känns jättebra.

Fler recensioner av Kramar och krångel »

Pussar och PS

Anna A tipsar
Pussar och PS av Ingelin Angerborn

Jag älskar den här boken!! Den är jättebra. Den handlar om Johanna och Emma. De skriver i var sin dagbok och vi får läsa i dem. Båda två blir kära i den nya killen i Johannas klass Elliot.

Det närmar sig jul och Luciaröstning pågår. Emma blir Lucia men det blev inte alls lika bra som hon trodde ...Som jag skrev den är jättebra och när man har börjat läsa den vill man aldrig sluta. Det känns verkligen som man tjuvläser i någons dagbok. Det känns så verkligt på något sätt ... (Tvåan och trean i serien om Emma och Johanna är också super duper bra.)

Fler recensioner av Pussar och PS »

  Molly Moon stannar tiden

Anna A tipsar
Molly Moon stannar tiden av Georgia Byng

Denna bok tillhör ju serien Molly Moon. Den är super
duper bra!

Den är ganska tjock men från första till sista sidan är det  spännande. När jag började läsa den så tyckte jag att den var jättebra, men då tänkte jag att det säkert skulle ta slut, men när man nästan fick veta allt på äventyret så börjar det hända ännu bättre saker! Den är alltså jätte jätte bra!

Ja, men nu har jag bara skrivit hur bra den är - jag vill ju också berätta vad den handlar om. Den handlar om Molly och Rocky. Dom far till Los Angeles.

Den passar dom som är 9 till 13 år. Eller - den är ganska lätt att förstå, men alla kanske inte orkar läsa den.  Nä, nu orkar jag inte skriva nå mer - men den är jätte jätte bra!!!
 
 
 

Fler recensioner av Molly Moon stannar tiden »

Skuggrädsla

Anna A tipsar
Skuggrädsla av Annika Wennström

  Den handlar om en pojke som bor på två platser. I Lappland och i södra Sverige. Han heter Nejla i Lappland och Nils i Sverige.   Den handlar om en pojke som bor på två platser. I Lappland och i södra Sverige. Han heter Nejla i Lappland och Nils i Sverige.
Hans pappa har dött i en helikopterfärd. Och hans mamma bara suckar när han ska fråga något om sin pappa. När han ska till Lappland och hälsa på sin farmor säger han att han ska till sin pappa. Han träffar Viktor, det är en skolkamrat.

En kompis bok, historia och mysterium.
EN JÄTTEBRA BOK!!!!!!!!!!!!!
LÄS DEN!!!!!!!!!!!!!       

Fler recensioner av Skuggrädsla »

Pussar och P.S.

Anna A tipsar
Pussar och P.S. av Ingelin Angerborn

Den här boken handlar om Johanna och Emma. Johanna har brunt hår med glasögon och Emma har just blont hår utan glasögon. Båda skriver i dagbok. Man får läsa i deras dagböcker.

Johanna sa att hon hade tappat bort sin svenskabok och då fick hon en ny, och sen hittade hon den igen och då använde hon den nya som dagbok. Emma fick en dagbok av sin mamma med nallar på. Hon tänkte först slänga den men sen såg hon att det var lås på den. Båda skrev att dom har blivit kära i en ny klasskompis som heter Elliot. Emma blev Lucia. Men då tappade hon alla sina kompisar. Hon tror att dom har blivit avundsjuka men hon vet inte.

En gång hittar Johannas syskon hennes dagbok och läser högt för sina kompisar. Ingen av hennes föräldrar hjälper henne, dom bara jobbar.

En riktig 5-poängare.        
 

Fler recensioner av Pussar och P.S. »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss