På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Julia ( 26 hittade ):
Svarta fåglar

Julian B tipsar
Svarta fåglar av Mikael salmson Lars sundström

Svarta fåglar handlar om en pojke som heter Amik. En natt rymde han och hans mamma från sitt hus så att inga riddare skulle hitta de. I flykten gick han och hans mamma längst en älv men mamman ramlade ner för älven så Amik får klara sig utan sin familj mot tekiterna. 

Boken var spännande och det var nästan som att jag var Amik. Den här boken är bra för dig som gillar spänning. Här får du följa ett spännande äventyr med Amik.


PS. Svarta fåglar är första delen i trilogin med samma namn.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Svarta fåglar »

Septimus Heap, bok två, Skuggan

Julia W tipsar
Septimus Heap, bok två, Skuggan av Angie Sage

Boken handlar om en pojke som heter Septimus. När han var nyfödd blev han kidnappad av en barnmorska, som tog honom till undomsarmén. Han hade varit borta i flera år, men kom sedan tillbaka en dag. Han är den sjätte sonen av den sjätte sonen och är väldigt bra på magi.

Skuggan är en kul bok att läsa därför att den är en väldigt spännande bok och den har många karaktärer. Jag gillar karaktärernas namn och deras personligheter. Författaren beskriver världen väldigt bra och det gillar jag. Boken är ganska tjock så jag skulle rekommendera den till personer som gillar att läsa mycket. Den här boken är nog bra för personer som gillar spänning och mystiska varelser.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Septimus Heap, bok två, Skuggan »

Alla älskar Sigge

Julia V tipsar
Alla älskar Sigge av Lin Hallberg

Sigge är en spännande bok. Den handlar om en flicka som heter Elina och en häst som heter Sigge. Elinas kompisar hade också hästar, till exempel Mattis som har en häst som heter Nanou och Sara Li har Sappo som sin häst. Rosanna har Molly, Eric har Små och Agnes har Japp.

Jag tipsar om den för att den är spännande och jag tycker om när dom rider med sina egna hästar.
PS från Regine. Alla älskar Sigge är den första boken i en lång serie av böcker om Brobyungarnas Shettisar.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Alla älskar Sigge »

Lilly Kuvare i drakens gap

Julia S tipsar
Lilly Kuvare i drakens gap av Natalie Jane Prior

Lilly Kuvare är en liten tjej som från början inte vet att hon tillhör en släkt drakdräpare. Hon bor i ett kungarike som en dag får besök av en drake. När Lilly tvingas gå för att försöka jaga bort draken stoppar den henne i munnen och flyger iväg. Och det blir början på ett stort äventyr.

Boken var jättespännande men inte för läskig och nu vill jag läsa alla böcker om Lilly och hennes nya vän Drottningdraken.

Fler recensioner av Lilly Kuvare i drakens gap »

Kitty

Julia E tipsar
Kitty av Carolyne Keene

Hej, jag har läst Kitty!
Det är en serie som handlar om en deckare som heter Kitty Drew. Hennes pappa Carson Drew är advokat. Hanna är deras hemtjänst sen Kittys mamma dog när Kitty var tre år.
Den är värd att läsa! Jag tycker den är väldigt spännande (;

PS från Regine. Omslaget är hämtat från en av de äldre Kittyböckerna, Kitty och minkmysteriet, och omslagen från de olika perioderna serien kommit ut skiljer sig mycket från varandra.

Fler recensioner av Kitty »

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Julia tipsar
Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng

Jag har läst Molly  Moon! Det finns flera av Molly Moon-böckerna! Molly är en hypnotisör och råkar alltid ut i olika faror!
Jag tror att man kan börja läsa dom och förstå när man är kring 10 år!!!

Fler recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos »

För alltid

Julia V tipsar
För alltid av Ingelin Angerborn

FÖR ALLTID ... är skriven av Ingelin Angerborn och handlar om Nora som ska vara hos hennes mammas kompis Vanja i Ekeby under sommarlovet. Nora tror att det kommer bli riktigt tråkigt men det kan inte bli mer fel än så.

Hon träffar en enörad katt, en busschafför som läser tankar, får mystiska sms av någon som hon inte vet vem, känner igen ett hus fast hon aldrig varit i Ekeby förr, hittar en bild i mobilen som inte hon själv tagit, hör en vaggvisa utan att veta vars ifrån.Boken var bra för att den var spännande och gick inte att släppa. 

 

Fler recensioner av För alltid »

Förvandlad

Julia V tipsar
Förvandlad av Mårten Melin

FÖRVANDLAD skriven av MÅRTEN MELIN handlar om Måns som får veta om en förbannelse i släkten som drabbar var fjärde generation (honom). Han får gå på en internatskola för att han går i sömnen (tror han). På vägen till skolan stannar hans mamma för att fråga en gubbe om vägen. Gubben ryggar tillbaka och säger "Monsterskolan?"

Måns blir kompis med Oliver på skolan. Om du vill veta vad som egentligen är orsaken till varför Måns måste gå internatskola och vad förbannelsen som drabbar var fjärde generation, läs då denna superbraiga bok.

Boken var bra för att den var spännande. Jag tyckte att den kunde ha varit minst ett kapitel längre.

 

Fler recensioner av Förvandlad »

Vildhäxa Eldprovet

Julia V tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara som får kattklössjuka och måste fara till sin moster Isa. Där hon måste träna för att bli vildhäxa.Kimera är en ond vildhäxa som vill ha Clara. Hon sätter eld på stallet när Isa är borta för att följa Kahala, som inte gillar Clara så mycket, hem. Clara vill rädda hästen Stjärna så hon går ut och räddar Stjärna, men Kimera tar henne och tar med henne till vildvägarna.


Katten som klöste henne hoppar nu på Kimera och räddar Clara. Isa hittade henne och de går till korp mördarna och Clara ställs inför de fyra eldproven.

Fler recensioner av Vildhäxa Eldprovet »

Robinson Kruse

Anton och Julia tipsar
Robinson Kruse av Daniel Defoe

Det handlar om Robinson Crusoe som hamnar på en öde ö utan saker, men han har med sig saker från skeppet som har gått på grund. Han tog med sig en papegoja, pengar men hade ingen nytta av dom, en hund, mat och kläder.

Efter ett tag kom en pojke som hette Fredag. Han var en kannibal. När Robinson Crusoe hade varit där i trettiofem år kom en spanjor som hämtar dom.  

Boken är spännande därför att han hamnade ensam på ön och han fick vara där jättelänge. Man får lära sig hur man klara sig på en öde ö.  PS från Regine. Man kan stava namnet både som på bokomslaget, Robinson Kruse, och som tipsarna gjort i sin text, Robinson Crusoe.    

Fler recensioner av Robinson Kruse »

Skriet från vildmarken

Julia L tipsar
Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken är en jättebra bok.
Den handlar om en hund som heter Buck. Och han blir stulen av några gubbar som behöver honom till att dra en släde. Och dom slår honom, plågar honom.

Jag gillar inte att läsa böcker där djur plågas. Men denna bok var ovanligt bra, boken var för tjock för mig, men jag gillade den ändå.

Fler recensioner av Skriet från vildmarken »

Mitt så kallade liv

Julia tipsar
Mitt så kallade liv av Catherine Clark

För Angela Chase är livet en ständig strid det gäller att så ut med föräldrar och lärare, och att veta hur man ska bemöta klasskompisar och inte minst att klara ut det där med kärlek och hjärtesorg.

För Angelas vänner Jordan Rayanne, Rickie, Brian och Sharon är livet minst lika jobbigt. Men Angela tror att de alla kommer överleva - nätt och jämnt. Fast en och annan smäll får de nog räkna med, om de inte har fantastisk tur ...

Detta är en bok för ungdomar som är gjord av Catherine Clark.

Fler recensioner av Mitt så kallade liv »

Puman

Julia tipsar
Puman av Laura Trenter

Plötsligt börjar det hända konstiga saker. En puma dyker upp på stadens gator! Den attackerar skolans mobbargäng och de räddar judotränaren från en rånare.
Samtidigt händer någonting med Sanna som varken hon eller hennes kompisar kan förstå. Hon vaknar upp på konstiga ställen och minns inte vad som hänt henne. Vad har det med puman att göra?

Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaks?

Detta är en spännande bok som jag rekommenderar som ungdomsbok!!!!

Fler recensioner av Puman »

Bert och badbrudarna

Julia tipsar
Bert och badbrudarna av Anders Jacobsson och Sören Olsson

  Bert letar efter tjejer!!!!
Olala.

Läs denna om ni vill.  

Fler recensioner av Bert och badbrudarna »

Hej vacker

Julia tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Jag vill tipsa om boken Hej vacker. Det är en fortsättning på boken Sms från Soppero.

Det skulle bli Agnes bästa sommar någonsin. Sex i Soppero, i norra Sverige, med samekillen Henrik.
Efter hundratals sms och timmar framför datorn hemma i Solna ska Agnes äntligen få träffa honom. Fast inget går som planerat.

På fotbollsplanen i byn kallas Agnes för stockholmare, och plötsligt låter Henrik annorlunda på telefon och kan inte träffas mer. Någon har bestämt sig för att Agnes minsann inte är någon riktig same. Hon är inte bra nog. Men ett brev från en hemlig avsändare leder till en oväntad vänskap - som förändrar allt. 

Agnes tycker själv att hon är en riktig same, hon vill ju bo i Soppero men hennes mamma vägrar att flytta ...

PS från Regine. Du kan läsa mer om Sms från Soppero bland boktipsen och om Ann-Helén Laestadius i våra författarporträtt.  

Fler recensioner av Hej vacker »

Sms från Soppero

Julia tipsar
Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius

Ett mystiskt sms förändrar livet för 13-åriga Agnes som bor i Solna utanför Stockholm. Agnes har i hemlighet börjat lära sig samiska, ett språk som hennes mamma inte talat sen hon lämnade byn Soppero i Norrbotten.

Sms:et på det förbjudna språket kommer från Henrik, 14 år. Agnes packar sin väska och åker till Soppero för att träffa honom och sina släktingar. Hon är kär och hon har planerat en överraskning, men hon möter på oväntat motstånd. 

En spännande och romantisk bok för både killar och tjejer!!!!
Hoppas ni gillar mitt boktips. Kram Julia.

Fler recensioner av Sms från Soppero »

Tornrummets hemlighet

Julia tipsar
Tornrummets hemlighet av Niklas Janz

  m>Tornrummets hemlighet är en bra, mystisk ungdomsbok. Om du gillar mystiska saker så är denna bok ett bra boktips.  

Fler recensioner av Tornrummets hemlighet »

101 saker du behöver veta eller inte

Julia tipsar
101 saker du behöver veta eller inte av Richard Horne och Tracy Turner

Jag har en bra bok som heter 101 saker du behöver veta eller inte. I den får man veta om forskningar om t.ex. djur, ögat, pyramider och sånt hur människorna skapades. Den är värd att läsa för dig som vill bli vetenskapsman eller nåt med vetenskap.    

Fler recensioner av 101 saker du behöver veta eller inte »

Vargbröder. Vålnadernas berg.

Julia tipsar
Vargbröder. Vålnadernas berg. av Michelle Paver

  Den handlar om Torak, Renn och Ulv som ska göra sig av med den sista av alla Själ-Slukarna - och den svåraste, Berguvschamanen Eustra. Men för att göra det måste dom klara sig igenom många faror.

Torak är rädd om Renn och Ulv och förstår inte att dom måste vara med.PS från Regine.
Vålnadernas berg är den sista boken i en serie om Torak, Han som föddes för att möta mörkret. Den första boken heter Vargbröder.
Översättare är Birgitta Gahrton.    

Fler recensioner av Vargbröder. Vålnadernas berg. »

Niklas sotarpojken

Amanda, Julia, Sofia och Elias tipsar
Niklas sotarpojken av Cecilia Sidenbladh

  När Niklas var åtta år dog hans föräldrar. Så han fick bo hos sin morbror.
När han var i lära hos sotarmäster försökte Niklas rymma men det gick inte så bra. Nästa gång han försökte rymma så gick det, men sen kom han tillbaka frivilligt för hans sotarkompis Erik hade blivit sjuk.    

Fler recensioner av Niklas sotarpojken »

Den döda hunden

Julia tipsar
Den döda hunden av Petter Lidbeck

Den döda hunden, som är skriven av Petter Lidbeck, är en spännande bok som handlar om en död labrador som blir till ett mysterium. Vem sköt den svarta labradoren???

Om ni vill veta mer om denna saga så läs den - den är jättespännande.    

Fler recensioner av Den döda hunden »

Spiderwick

Julia tipsar
Spiderwick av Tony DiTerlizzi och Holly Black

SPIDERWICK. Är en spännande bok. I serien är det fem böcker. Det handlar om tre syskon Marrolly, Jared och Simon, som blir indragna i spännande roliga äventyr.

LÄS OM DU TÖRS!

Fler recensioner av Spiderwick »

Krigarprinsessan

Julia tipsar
Krigarprinsessan av Josefine Ottesen

Mitt boktips är Krigarprinsessan.
Den är spännande och lättläst.    

Fler recensioner av Krigarprinsessan »

Kwela Jamela och Julia

Julia tipsar
Kwela Jamela och Julia av Niki Daly

Den handlar om julfirande. Jag och mamma tog ett fadderbarn i Afrika. Hon är sju år, som jag själv.
Vi blev så glada när vi sedan hittade böckerna om Kwela Jamela! :) Först läste vi "Kwela Jamela, Afrikas drottning". Sedan lånade och läste vi de andra böckerna om Kwela Jamela. Det finns fem stycken.
Nu har vi två fadderbarn! :) Båda är flickor och sju år! I en av böckerna fyller Kwela Jamela också sju år.
Jag tycker att det är jättefina och roliga böcker!

Fler recensioner av Kwela Jamela och Julia »

Vargbröder

Julia tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Mitt boktips är Vargbröder.
Den är rolig och spännande. Det är en bra bok för dom lite äldre.

Boken är översatt av Birgitta Gahrton    

Fler recensioner av Vargbröder »

Jesus lediga dag

Julia tipsar
Jesus lediga dag av Nicholas Allan

  Jag tycker att den är bra för att den handlar om Jesus och för att han gjorde gott fast det var hans lediga dag! 

PS från Regine
Omslaget är från den engelska originalboken. Boken är översatt till flera språk.      

Fler recensioner av Jesus lediga dag »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss