På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Julia ( 14 hittade ):
Septimus Heap, bok två, Skuggan

Julia W tipsar
Septimus Heap, bok två, Skuggan av Angie Sage

Boken handlar om en pojke som heter Septimus. När han var nyfödd blev han kidnappad av en barnmorska, som tog honom till undomsarmén. Han hade varit borta i flera år, men kom sedan tillbaka en dag. Han är den sjätte sonen av den sjätte sonen och är väldigt bra på magi.

Skuggan är en kul bok att läsa därför att den är en väldigt spännande bok och den har många karaktärer. Jag gillar karaktärernas namn och deras personligheter. Författaren beskriver världen väldigt bra och det gillar jag. Boken är ganska tjock så jag skulle rekommendera den till personer som gillar att läsa mycket. Den här boken är nog bra för personer som gillar spänning och mystiska varelser.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Septimus Heap, bok två, Skuggan »

Alla älskar Sigge

Julia V tipsar
Alla älskar Sigge av Lin Hallberg

Sigge är en spännande bok. Den handlar om en flicka som heter Elina och en häst som heter Sigge. Elinas kompisar hade också hästar, till exempel Mattis som har en häst som heter Nanou och Sara Li har Sappo som sin häst. Rosanna har Molly, Eric har Små och Agnes har Japp.

Jag tipsar om den för att den är spännande och jag tycker om när dom rider med sina egna hästar.
PS från Regine. Alla älskar Sigge är den första boken i en lång serie av böcker om Brobyungarnas Shettisar.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Alla älskar Sigge »

Lilly Kuvare i drakens gap

Julia S tipsar
Lilly Kuvare i drakens gap av Natalie Jane Prior

Lilly Kuvare är en liten tjej som från början inte vet att hon tillhör en släkt drakdräpare. Hon bor i ett kungarike som en dag får besök av en drake. När Lilly tvingas gå för att försöka jaga bort draken stoppar den henne i munnen och flyger iväg. Och det blir början på ett stort äventyr.

Boken var jättespännande men inte för läskig och nu vill jag läsa alla böcker om Lilly och hennes nya vän Drottningdraken.

Fler recensioner av Lilly Kuvare i drakens gap »

Kitty

Julia E tipsar
Kitty av Carolyne Keene

Hej, jag har läst Kitty!
Det är en serie som handlar om en deckare som heter Kitty Drew. Hennes pappa Carson Drew är advokat. Hanna är deras hemtjänst sen Kittys mamma dog när Kitty var tre år.
Den är värd att läsa! Jag tycker den är väldigt spännande (;

PS från Regine. Omslaget är hämtat från en av de äldre Kittyböckerna, Kitty och minkmysteriet, och omslagen från de olika perioderna serien kommit ut skiljer sig mycket från varandra.

Fler recensioner av Kitty »

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Julia tipsar
Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng

Jag har läst Molly  Moon! Det finns flera av Molly Moon-böckerna! Molly är en hypnotisör och råkar alltid ut i olika faror!
Jag tror att man kan börja läsa dom och förstå när man är kring 10 år!!!

Fler recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos »

För alltid

Julia V tipsar
För alltid av Ingelin Angerborn

FÖR ALLTID ... är skriven av Ingelin Angerborn och handlar om Nora som ska vara hos hennes mammas kompis Vanja i Ekeby under sommarlovet. Nora tror att det kommer bli riktigt tråkigt men det kan inte bli mer fel än så.

Hon träffar en enörad katt, en busschafför som läser tankar, får mystiska sms av någon som hon inte vet vem, känner igen ett hus fast hon aldrig varit i Ekeby förr, hittar en bild i mobilen som inte hon själv tagit, hör en vaggvisa utan att veta vars ifrån.Boken var bra för att den var spännande och gick inte att släppa. 

 

Fler recensioner av För alltid »

Förvandlad

Julia V tipsar
Förvandlad av Mårten Melin

FÖRVANDLAD skriven av MÅRTEN MELIN handlar om Måns som får veta om en förbannelse i släkten som drabbar var fjärde generation (honom). Han får gå på en internatskola för att han går i sömnen (tror han). På vägen till skolan stannar hans mamma för att fråga en gubbe om vägen. Gubben ryggar tillbaka och säger "Monsterskolan?"

Måns blir kompis med Oliver på skolan. Om du vill veta vad som egentligen är orsaken till varför Måns måste gå internatskola och vad förbannelsen som drabbar var fjärde generation, läs då denna superbraiga bok.

Boken var bra för att den var spännande. Jag tyckte att den kunde ha varit minst ett kapitel längre.

 

Fler recensioner av Förvandlad »

Vildhäxa Eldprovet

Julia V tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara som får kattklössjuka och måste fara till sin moster Isa. Där hon måste träna för att bli vildhäxa.Kimera är en ond vildhäxa som vill ha Clara. Hon sätter eld på stallet när Isa är borta för att följa Kahala, som inte gillar Clara så mycket, hem. Clara vill rädda hästen Stjärna så hon går ut och räddar Stjärna, men Kimera tar henne och tar med henne till vildvägarna.


Katten som klöste henne hoppar nu på Kimera och räddar Clara. Isa hittade henne och de går till korp mördarna och Clara ställs inför de fyra eldproven.

Fler recensioner av Vildhäxa Eldprovet »

Skriet från vildmarken

Julia L tipsar
Skriet från vildmarken av Jack London

Skriet från vildmarken är en jättebra bok.
Den handlar om en hund som heter Buck. Och han blir stulen av några gubbar som behöver honom till att dra en släde. Och dom slår honom, plågar honom.

Jag gillar inte att läsa böcker där djur plågas. Men denna bok var ovanligt bra, boken var för tjock för mig, men jag gillade den ändå.

Fler recensioner av Skriet från vildmarken »

Puman

Julia tipsar
Puman av Laura Trenter

Plötsligt börjar det hända konstiga saker. En puma dyker upp på stadens gator! Den attackerar skolans mobbargäng och de räddar judotränaren från en rånare.
Samtidigt händer någonting med Sanna som varken hon eller hennes kompisar kan förstå. Hon vaknar upp på konstiga ställen och minns inte vad som hänt henne. Vad har det med puman att göra?

Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaks?

Detta är en spännande bok som jag rekommenderar som ungdomsbok!!!!

Fler recensioner av Puman »

Bert och badbrudarna

Julia tipsar
Bert och badbrudarna av Anders Jacobsson och Sören Olsson

  Bert letar efter tjejer!!!!
Olala.

Läs denna om ni vill.  

Fler recensioner av Bert och badbrudarna »

Sms från Soppero

Julia tipsar
Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius

Ett mystiskt sms förändrar livet för 13-åriga Agnes som bor i Solna utanför Stockholm. Agnes har i hemlighet börjat lära sig samiska, ett språk som hennes mamma inte talat sen hon lämnade byn Soppero i Norrbotten.

Sms:et på det förbjudna språket kommer från Henrik, 14 år. Agnes packar sin väska och åker till Soppero för att träffa honom och sina släktingar. Hon är kär och hon har planerat en överraskning, men hon möter på oväntat motstånd. 

En spännande och romantisk bok för både killar och tjejer!!!!
Hoppas ni gillar mitt boktips. Kram Julia.

Fler recensioner av Sms från Soppero »

Tornrummets hemlighet

Julia tipsar
Tornrummets hemlighet av Niklas Janz

  m>Tornrummets hemlighet är en bra, mystisk ungdomsbok. Om du gillar mystiska saker så är denna bok ett bra boktips.  

Fler recensioner av Tornrummets hemlighet »

Jesus lediga dag

Julia tipsar
Jesus lediga dag av Nicholas Allan

  Jag tycker att den är bra för att den handlar om Jesus och för att han gjorde gott fast det var hans lediga dag! 

PS från Regine
Omslaget är från den engelska originalboken. Boken är översatt till flera språk.      

Fler recensioner av Jesus lediga dag »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss