På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Edvina ( 9 hittade ):
Fallen ängel

Edvina J tipsar
Fallen ängel av Becca Fitzpatrick

Nora och Vee har suttit bredvid varandra i biologisalen så länge dom kan minnas, men en dag kommer en ny elev till klassen som heter Patch. Dom byter platser på biologinlextionen. Och gissa vem som hamnar bredvid Nora? Jo, nämligen Patch.Det konstiga med Patch är att han vet mer om Nora än hennes allra närmaste vänner, det är som om han ser in genom henne. Som om hon var gjord av genomskinlig färg...Hämtat ur boken:

"Mitt bälte...", började jag. "Jag trodde..."
"Trodde vad?" frågade Patch och lät uppriktigt intresserad.
"Jag trodde ... att jag kastades ur vagnen. Jag trodde verkligen... att jag skulle dö."
"Det är nog meningen."

Blir Nora förälskad i Patch, eller? Det här är verkligen en bok som man inte bara kan göra nånting annat än att älska!!!

Tack Becca Fitzpatrick för att du skrev den här underbara boken!

Fler recensioner av Fallen ängel »

Välkommen hem

Edvina J tipsar
Välkommen hem av Johanna Lindbäck

Boken handlar om Sara som bor i Luleå. Hon hade bestämt sig för att gå ett år på gymnasiet i London. När hon kommer hem är det annorlunda med kompisarna.

Sara hade dumpat sin kille Mattias innan hon for. När hon kom tillbaka till Luleå så märker hon att Mattias försöker att undvika henne. På en fest ser hon Mattias ... han står och pratar med en tjej, men han hälsade inte på Sara. Sara blir alldeles gråtfärdig.

* * *

Sara börjar jujutsu och lär känna en kille som heter  Adrian. Efter jujutsun cyklar hon hem, Adrian bor i porten bredvid. Adrian och Sara börjar träffa varandra mer och mer...

Men vad händer med Mattias???

LÄS BOKEN OM DU VILL VETA DET!!!
Poäng: 5/5Den var så bra! Läs...läs...läs...

Fler recensioner av Välkommen hem »

Mitt perfekta liv

Edvina J tipsar
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen

Boken som jag ska boktipsa om heter Mitt perfekta liv och är skriven av Sarah Dessen. Den handlar om Marcy som har en arbetsnarkoman till mamma. Marcys pojkvän Jasson åker bort till hjärnlägret över sommaren så Marcy får jobba på biblioteket över sommaren.

Marcys pappa dog på sommarlovet en tidig sommardag han skulle ut och springa sin dagsrunda, han frågade Marcy om hon ville följa och springa men hon ville sova ... Sedan, efter tre minuter, så klädde hon på sig och sprang efter honom. Han hade hunnit en kilometer. När hon såg honom låg han ner på trottoaren ... han var död.

Marcys pappa var på ett sätt beroende på teveannonser han hade ringt och beställt så fort han såg någonting som såg praktiskt ut. Han hade varit kund så länge att det hade fortsatt att komma massa prylar varje månad.

En dag så ser Marcy en cateringsfirma. Hon ser en underbar kille som heter Wes som har handen i hjärtat ...En av dom bästa böckerna jag har läst. Poäng 5/5 =) Jag vill jättegärna att Du ska låna den här boken!
Kram Edvina.  

 

Fler recensioner av Mitt perfekta liv »

Smaka på den här!

Edvina tipsar
Smaka på den här! av Gull Åkerblom

  Den här boken handlar om en tjej som heter Moa och en kille som heter Samuel, dom har varit ihop fast nu är dom bara vänner ...

Samuel tycker att det är svårt att bara vara bästa vänner. Moa säger till Samuel att hon ska bort till bryggeriet när han frågar om dom kan vara med varandra, men egentligen så är inte Moa alldeles ensam på bryggeriet, hon är med en tjej som heter Linnea. Moa och Linnea har börjat med en liten överraskning tills det är examen och dom börjar åttan dom kallar det projekt Dikt och ballong!

Samuel börjar att bli allt mer misstänksam... han har sett en dikt fastklistrad på väggen alldeles tätt intill en buske, vem kan det vara? Samuel lär också Moa att åka bräda, hur går det för Moa?  

Framsidan ser inte så rolig ut men det är ju inte den som räknas ;) poäng 5/5! LÄS DEN HÄR SPÄNNANDE SERIEN!!!  

Fler recensioner av Smaka på den här! »

Semlan och Gordon. Kärlek, kyssar och rekord!

Edvina tipsar
Semlan och Gordon. Kärlek, kyssar och rekord! av Moni Nilsson

  Semlan och Gordon håller på att ta svenska världsmästares rekord i kyssning... hur går det för dom?

Semlan ska snart fylla 13 år och hennes bästa kompis Gordon har redan fyllt 13 år och tagit ett steg i det vuxna livet! Semlan är nervös att ta ett steg i livet och bli en kvinna... Semlan har också blivit ihop med en kille som heter Lino och går i hennes klass.

Semlan har skilda föräldrar. Hennes pappa glömmer alltid marmeladen framme vid matbordet, så Semlan måste alltid stänga locket och sätta in den i kylskåpet.

Poäng 5/5! LÄS DEN HÄR SERIEN!!!=)=)=)=)      

Fler recensioner av Semlan och Gordon. Kärlek, kyssar och rekord! »

Anna Larssons hemliga dagbok

Edvina tipsar
Anna Larssons hemliga dagbok av Petter Lidbeck

 Anna är en tjej som inte bryr sig så mycket om sitt liv. Hon skriver i en dagbok som hon bara skriver som hon vill att det ska vara i stället för det som har hänt på riktigt!

Anna är nio år och är inte bra på någonting. Hon kan inte någonting som när fröken frågar henne vad är 56+34 t.ex. Alla hennes klasskompisar tror att hon är en idiot. Om man läser hennes hemliga dagbok så kommer man att förstå alltihopa.

Betyg: 10/10 poäng!! Alltså en jättebra bok!        

Fler recensioner av Anna Larssons hemliga dagbok »

Pirr i magen Klump i halsen

Edvina tipsar
Pirr i magen Klump i halsen av Annika Thor

Det är en fortsättning av Rött hjärta Blå fjäril. Den handlar om Alva som undrar om hon är kär i Love mer ...

Det var en kväll då Love och några andra var bjuden på en fest, men det var inte Alva. När Love och dom andra for på festen så tjuvkikade Alva på dom när dom dansade ... Då såg Alva att Love dansade med en tjej och dom hade jättekul ihop såg det ut som , tyckte Alva.

Den var jätte bra!:)
betyg: 5/5        

Fler recensioner av Pirr i magen Klump i halsen »

Sune i Grekland

Edvina tipsar
Sune i Grekland av Anders Jacobsson och Sören Olsson

Sune i Grekland heter den här boken som jag har läst. Den handlar ju så klart om tjejtjusaren Sune och hans annorlunda familj. Ragnar kommer plötsligt en dag och frågar om Sunes familj vill följa med dem till Grekland.
Då säger Rudolf att det inte går för att de ska till Myggträsk och fira sin bröllopsdag ... men då säger Ragnar att det blir en jättebra present till Karin, för hon har ju alltid längtat till Grekland. Till sist säger Rudolf att de kan åka.
I Grekland så hittar Sune en jättegullig tjej, han får göra allt för att få henne. Men blir det verkligen så???

Mitt betyg blir 5/5 för att den var rolig, spännande;jättebra helt enkelt!:) Man fick skratta väldigt mycket åt den här boken!

En av dom bästa Sune böckerna! :)

Fler recensioner av Sune i Grekland »

Rött hjärta Blå fjäril

Edvina tipsar
Rött hjärta Blå fjäril av Annika Thor

  Alva är en tjej som är snäll och  modig. Hennes bästis heter Fillipa och är bestämd av sig, blir lätt sur, ganska snäll.

Det började med att det var Alla hjärtans dag och Fillipa sa att de skulle skicka ett kort till Love, sen ett kort till Danne. De skulle göra kort och i det stod det: JAG ÄLSKAR DIG! och på baksidan så stod det: ÄLSKAR DU MIG? De gick sen och la det i killarnas ryggsäckar. Sen så stod tjejern ganska nära och tittade på dem så att de skulle förstå att det var de som skickat bilderna. Ska paren bli ihop?

Den får 5/5 poäng av mig. Den var lättläst och jag tror den passar bra att läsa från trean och uppåt.    

Fler recensioner av Rött hjärta Blå fjäril »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss