På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Moa K ( 12 hittade ):
Harry Potter och de vises sten

Moa K tipsar
Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling

Den här boken handlar om en pojke som heter Harry Potter, han växer upp hos sina släktingar. När Harry blir äldre får han veta att han är en trollkarl och att hans föräldrar dog av den fruktade Lord Voldermort, men när Voldermort försökte döda Harry så studsade förbannelsen tillbaka på honom och Harry överlevde med ett blixtärr i pannan. Harry är därför berömd.

Harry åker till trollkarlsskolan Hogwarts och möter nya vänner. Men läraren i försvar mot svartkonster har Lord Voldermort i bakhuvudet. När Harry hör talas om att de vises sten gör så att man får evigt liv så förstår de att Voldermorts tjänare försöker få tag i den. Harry och hans vänner hittar ingången där de vises sten förvaras, men de måste dela på sig när det kommer farliga fällor. Det är bara Harry som kommer fram till de vises sten. Harry blir väldigt förvånad när han ser läraren i försvar mot svartkonster där. Harry förstår hur man ska få tag i stenen, men blir övermannad av läraren.

Jag tycker att den här boken är bra för att den är spännande och har mycket fantasy i sig.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Harry Potter och de vises sten »

Oj, oj, oj, FRIPPE!

Moa K tipsar
Oj, oj, oj, FRIPPE! av Dan Larsson

Året är 1945. Kriget är slut och Frippe är nästan sju år. Han har blivit större också. Det kan man se på strecken som pappa har ritat på vedbodvägen. Och så rätt modig har han blivit. Men när han ramlar ner i brunnen under det hemska åskvädret är han rädd förstås. För att inte tala om när han och Malte går vilse i storskogen under den kusliga kattjakten.

Denna är spännande och Bra.

PS från Regine. Den första boken i serien heter FRIPPE.      

Fler recensioner av Oj, oj, oj, FRIPPE! »

Morsning och good-bye, Zigge

Moa K tipsar
Morsning och good-bye, Zigge av Inger Lindahl

Zigge är bra på en del saker och dålig på andra. Han är dålig på blod och höjder. Men han är jättebra på insekter och på att ha tålamod. Han är också bra på att titta rätt - till exempel upp och ned. Då ser man allt från ett nytt håll. För tittar man alltid på samma sätt blir man hjärnblind till slut.Zigge är bra på en del saker och dålig på andra. Han är dålig på blod och höjder. Men han är jättebra på insekter och på att ha tålamod. Han är också bra på att titta rätt - till exempel upp och ned. Då ser man allt från ett nytt håll. För tittar man alltid på samma sätt blir man hjärnblind till slut.Denna bok är jättespännande och bra.  

Fler recensioner av Morsning och good-bye, Zigge »

Kyrkomysteriet

Moa K tipsar
Kyrkomysteriet av Martin Widmark, text, och Helena Willis, bild.

I Walleby ska man ersätta den gamla med en ny präst. Men det är någon som inte vill det, någon smart filur.

Maja och Lasse måste agera snabbt innan det är försent. Vem vill inte att Prästen ska bytas ut och vem smyger runt i kyrkan på nätterna?? Maja och Lasse måste leta bland kyrkobänkarna och hittar de det de söker??

Det är en spännande bok.  

Fler recensioner av Kyrkomysteriet »

Alva rymmer

Moa K tipsar
Alva rymmer av Pernilla Gesén

  Alva är arg. Nu är skolavslutningen förstörd. Varför måste Mamma och Pappa skilja sig och varför just nu. Alva slänger tandborstarna i toaletten och ser dem guppa bland allt toalettvatten. Men Mamma och Pappa bryr sig inte. Dem bara bråkar och bråkar hela tiden. Men Alva vill sätta ett stopp för det och smyger ut på natten och hon måste göra det väldigt snabbt för Alva är ju så smart så hon bestämmer sig för att rymma!

Detta är en spännande bok om Alva. Läs den gärna för den Äger.    

Fler recensioner av Alva rymmer »

Spela falskt

Moa K tipsar
Spela falskt av Anna vikström

Kim är fjorton och lirar basket. En fredag är det fest hos kompisen Loppan. Kvällen börjar på topp och slutar hos polisen. Har hon blivit drogad? Och vad händer i sporthallen? Vilka är det som käftar i omklädnings rummet och var kommer allt blod ifrån?

Kim beslutar sig för att ta reda på om allt hänger ihop. Men vem kan hon egentligen lita på ? Av allt döma är det inte bara på basketplanen som ett litet stegfel kan bli avgörande ... Kan hon lita på killen i sitt hjärta eller sin bästa vän? Drogad+Käftar+Blod = ??

Detta är en bra och spännande bok. Den är både dramatisk och spännande. Jag tycker att ni ska läsa denna om ni gillar spännande böcker ;))      

Fler recensioner av Spela falskt »

I det här trädet

Moa K tipsar
I det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson

Tag dig i akt, besinna dig, kom ihåg grundregel nummer 1A: Tyck aldrig synd om själv. Tycka-Synd-om-sig-själv är ett träsk, en kvicksand som drara ner dig, som gör dig dum och trög.Tag dig i akt, besinna dig, kom ihåg grundregel nummer 1A: Tyck aldrig synd om själv. Tycka-Synd-om-sig-själv är ett träsk, en kvicksand som drara ner dig, som gör dig dum och trög.Vilsenpojken, är han en sån som tycker synd om sig själv? Som tänker åh, varför är det ingen som vill upptäcka hur intressant och spännande jag är innerst inne, varför är alla andra så ytliga och dumma och falska, varför är det ingen som visar mig vägen hem? Vet inte. Bryr mig inte. Ska aldrig tänka på honom igen.

Detta är en spännande bok som är svår att sluta läsa ... Man vill bara läsa den tusen gånger om så bra som den är!!!

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av I det här trädet »

Omslag till Sammie och hittebarnet saknas

Moa K tipsar
Sammie och hittebarnet av Wendelin Van Draaen

  Sammie och Marissa är i spelhallen och som vanligt är det Marissa som spelar och Sammie tittar på. Plötsligt stöter hon ihop men en ung och alldeles skräckslagen tjej. En otäck kille med läskiga, ormlika ögon förföljer tjejen som utan förklaring skjuter över en stor väska till Sammie och försvinner. Till sin förskräckelse hittar Sammie en liten baby i väskan!

Det dröjer inte länge innan Sammie inser att barnets mamma inte kommer tillbaka, men hon kan väl aldrig frivilligt ha övergett sitt barn? Kan den otäcke ormöga ha med försvinnandet att göra? Sammie är van att ta farliga risker. Men är hon verkligen beredd att riskera livet? För det är precis vad hon gör genom att leta efter ormöga ...

Detta är en spännande bok som man inte kan släppa taget om - det är bara att läsa!  

Fler recensioner av Sammie och hittebarnet »

Alva rymmer

Moa K tipsar
Alva rymmer av Pernilla Gesén

  När Alva vill göra något riktigt mycket vet hon precis hur hon ska göra. Det är tur att hon är så påhittig.

Alva vaknar av att hon är arg. Mamma och pappa har förstört den bästa dagen i hennes liv - hennes första skolavslutning. Hur ska hon nu kunna ha trevligt när hon vet att de ska skilja sig? Det har de inte tänkt på minsann.

När föräldrar är så hemska får barn göra vad de vill. Det tycker i alla fall Alva. Hon slänger mammas och pappas tandborstar i toaletten och ser dem guppa i det äckliga toalettvattnet. Men det hjälper inte. Hon måste komma på något bättre - något smart ...

Det är en spännande bok som man inte kan släppa taget om ... Jag rekommenderar denna bok.    

Fler recensioner av Alva rymmer »

Flickan utan minne

Moa K tipsar
Flickan utan minne av Petter Lidbeck

En flicka vaknar upp och har tappat minnet. Hon vet inte vem hon är, vad hon heter eller var hon bor.
Hon tas till sjukhus. Snart kommer en kvinna som påstår sig vara flickans mamma. Men kvinnan uppför sig inte som en mamma.

Petter lidbecks nya bok är en riktig rysare ... Denna bok är spännande.    

Fler recensioner av Flickan utan minne »

Så länge vi båda andas

Moa K tipsar
Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer

¨Var inte rädd", mumlade jag. ¨Vi hör ihop.¨
Jag överväldigades plötsligt av sanningen i mina egna ord. Det här ögonblicket var så perfekt, så rätt. Det fanns inga tvivel. Han lade armarna om mig och höll mig in till sig... Det kändes som om varenda nervtråd i min kropp sparkade och glödde.¨För alltid¨, instämde han.

Detta är en spännande bok som på engelska heter Breaking down.      

Fler recensioner av Så länge vi båda andas »

Ska vi rymma?

Moa K tipsar
Ska vi rymma? av Bo R holmberg

  Han heter Brandon. Han bor med sin mamma och Kjell i en husvagn på campingen.
I ett hus inte så långt där i från bor Teresa. Hon har ögon som havet i Norrfällsviken. När Kjell bestämmer sig för att de ska flytta till en annan camping, rymmer Brandon. Frågan är om Teresa också vill rymma ...

Denna bok är både spännande och sån att man vill inte släppa den ...  

Fler recensioner av Ska vi rymma? »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss