På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Klass 3-4 Hemmingsmarks skola ( 5 hittade ):
Lisabeth Susavind - Man pratar inte med elefanter

Klass 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Lisabeth Susavind - Man pratar inte med elefanter av Tanya Stewner

  Boken handlar om Lisabeth, som kallas för Lilli. Hon har en förmåga som ingen annan har, hon kan prata med djur, och även förstå vad djuren säger. Eftersom människor brukar bli rädda för henne har hennes familj flyttat mycket, och nu har hon kommit till en ny stad. Lilli försöker som vanligt att hålla hennes förmåga hemlig, men det går inte så bra. Hon är mobbad i skolan, men får en kompis som heter Jesaja. Han har också en hemlighet, han är ett underbarn. Det har han inte berättat för någon eftersom har är rädd att han inte ska bli lika populär bland kompisarna då.

En dag åker de till zoo. Lilli upptäcker då att elefanten Selma mår dåligt och kommer fram till att det bara är hon som kan rädda henne. Men både hon och Jesaja inser att för att det skall gå så måste de båda avslöja sina hemligheter. Hur ska de göra?

Boken var jättebra. Det händer mycket och är många motgångar i boken. Den är spännande eftersom det finns så många hemligheter som inte får avslöjas. Vi tyckte jättebra om den i vår klass och rekommenderar den framför allt till barn som går i åk 3-6.      

Fler recensioner av Lisabeth Susavind - Man pratar inte med elefanter »

Tjuven

Klass 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Tjuven av Gunilla Bergström

Boken handlar om Jenny som flyttar till Stockholm från en liten by i fjällen som heter Jannsby. När hon flyttar till Stockholm och börjar skolan får hon inte så många kompisar, bara en som heter Luvan. Men Luvan vill bara vara med Jenny om hon bjuder på godis.

Jenny får slut på pengar till godis och börjar tjuva pengar från andras jackor för att köpa godis till Luvan. Magistern säger att det är någon som tjuvar i skolan. Ska Jenny bli upptäckt?

Boken är jättebra därför att att man känner känslorna som Jenny har när man läser boken. Man känner hur jobbigt det känns när man tjuvar.    

Fler recensioner av Tjuven »

Measle Stubbs och Vredesmunken

Klass 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Measle Stubbs och Vredesmunken av Ian Ogilvy

En pojke som heter Measle är föräldralös och har fått flytta in hos den onde och elake Basil Tramplebone.
Huset de bor i är helsvart och det är alltid ett regnmoln ovanför där Basil är. Basil har en tågbana på vinden som Measle inte får leka med. I tågbanan finns några plastgubbar som Measle tycker ser mystiska ut. En dag går Measle upp på vinden fast han inte får, han startar tågen. Plötsligt hör han steg i trappan ...

Läs den här boken, den är den bästa vi har läst i klassen på länge. Vi tyckte om den därför att den var så läskig, mystisk och spännande.

Fler recensioner av Measle Stubbs och Vredesmunken »

Ägggg

Klass 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Ägggg av Stein Erik Lunde

Boken handlar om Gilbert som inte tål ägg. När han äter ägg kräks han upp all mat. Gilbert är väldigt kär i en tjej som heter Line. Han blir i hop med henne. Han har en bästa kompis som heter Trond.

Hans elaka faster tror inte att han är allergisk mot ägg och försöker lura i honom det i olika maträtter. På julafton när fastern är på besök tar han sin chans för att ge igen på henne, och det gör han verkligen!

Boken har världens fulaste bilder men den är ganska rolig. Den är lite äcklig så man får inte vara känslig för att läsa om kräks.


PS från Regine. Boken är översatt av Barbro Lagergren

Fler recensioner av Ägggg »

Fyren och stjärnorna

Klass 3-4 Hemmingsmarks skola tipsar
Fyren och stjärnorna av Annika Thor och Per Thor

  Boken handlar om syskonen Blenda och Erik. De måste flytta ut till en ö tillsammans med sin mamma och den elaka fyrmästaren Carl Nordsten.

Den utspelar sig 1917 i Göteborg. Deras pappa har försvunnit när Erik och Blenda var små och mamman kan inte gifta om sig eftersom hon inte vet om pappan lever eller är död. Ute på ön tar Erik hand om en skadad mås som heter Måsse. Den blir hans husdjur.

Carl Nordsten ramlar ner i en bergsskreva och bryter benet så att han och mamman måste åka in till sjukhuset i Göteborg.

Blenda och Erik blir ensamma på ön så de måste tända fyren stjälva. När de är uppe i fyren ser de en båt ute i stormen. Senare på kvällen ser de att nödraketer skjuts upp från båten. Morgonen därpå får de oväntat besök.        

Fler recensioner av Fyren och stjärnorna »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss