På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Anna A ( 17 hittade ):
Kramar och krångel

Anna A tipsar
Kramar och krångel av Ingelin Angerborn

Denna bok handlar om Johanna och Emmma och de skriver dagbok. De är bästisar och har börjat i cirkusskola tillsammans. På cirkusskolan är det också en kille som heter Rasmus som båda har blivit kära i.

Johanna råkar se i Emmas dagbok att hon också är kär i Rasmus och då vet hon inte vad hon ska göra. Ska hon säga till Emma att hon också är kär i Rasmus eller ska hon låta bli? Emma tjatar på Johanna vem hon är kär i ...

Ska Johanna och Emma fortsätta att vara vänner eller ...

Läs!! Boken känns jättebra.

Fler recensioner av Kramar och krångel »

Pussar och PS

Anna A tipsar
Pussar och PS av Ingelin Angerborn

Jag älskar den här boken!! Den är jättebra. Den handlar om Johanna och Emma. De skriver i var sin dagbok och vi får läsa i dem. Båda två blir kära i den nya killen i Johannas klass Elliot.

Det närmar sig jul och Luciaröstning pågår. Emma blir Lucia men det blev inte alls lika bra som hon trodde ...Som jag skrev den är jättebra och när man har börjat läsa den vill man aldrig sluta. Det känns verkligen som man tjuvläser i någons dagbok. Det känns så verkligt på något sätt ... (Tvåan och trean i serien om Emma och Johanna är också super duper bra.)

Fler recensioner av Pussar och PS »

  Molly Moon stannar tiden

Anna A tipsar
Molly Moon stannar tiden av Georgia Byng

Denna bok tillhör ju serien Molly Moon. Den är super
duper bra!

Den är ganska tjock men från första till sista sidan är det  spännande. När jag började läsa den så tyckte jag att den var jättebra, men då tänkte jag att det säkert skulle ta slut, men när man nästan fick veta allt på äventyret så börjar det hända ännu bättre saker! Den är alltså jätte jätte bra!

Ja, men nu har jag bara skrivit hur bra den är - jag vill ju också berätta vad den handlar om. Den handlar om Molly och Rocky. Dom far till Los Angeles.

Den passar dom som är 9 till 13 år. Eller - den är ganska lätt att förstå, men alla kanske inte orkar läsa den.  Nä, nu orkar jag inte skriva nå mer - men den är jätte jätte bra!!!
 
 
 

Fler recensioner av Molly Moon stannar tiden »

Matilda

Anna A tipsar
Matilda av Roald Dahl

  Den här boken är jättebra! Den handlar om Matilda. Hon är jättesmart. Hennes föräldrar tycker inte om henne för att hon är så smart, men det bryr hon sig inte om. Alla, jag menar alla, tycker inte om henne. Eller hennes fröken gör det. Det är bara hon som kan se hennes förmåga att vara så smart.      

Fler recensioner av Matilda »

Fågelprinsen

Anna A tipsar
Fågelprinsen av Maj Bylock

Det här är en av dom bästa böckerna jag har läst. Den har ju allt både mysterier, kärlek, fantasy, äventyr och kompisar och mycket mer!

Den handlar om Mung och Larne som är kära men dom får aldrig vara tillsammans. När Mungs by blir nerbränd så tappar han bort sin pappa. Han ger sig ut på ett äventyr och på äventyret händer det både roliga, tråkig, sorgsna och käleksfulla händelser.

Jag tycker den är bra för om jag läser en annan bok så blir jag snart less på den för det händer samma sak hela tiden, men när jag läste Fågelprinsen hände det jättemånga saker. Ibland ville jag bara gråta och ibland skrattade jag.      

Fler recensioner av Fågelprinsen »

Klaras Hemlighet

Anna A tipsar
Klaras Hemlighet av Christina Wahldén

Den här boken handlar om en flicka som heter Klara. Hennes pappa är i fängelset för att han har mördat en annan människa. Hennes mamma grät så mycket att hon måste vara på sjukhus. Så Klara måste vara hos någon släkting. Dom är jättesnälla mot henne. Hon försöker och försöker att hålla det hemligt att hennes pappa är på fängelse. Kommer hon kunna hålla det hemligt?

En superbra och sorglig bok.     

Fler recensioner av Klaras Hemlighet »

Adzerk Den vita hingsten

Anna A tipsar
Adzerk Den vita hingsten av Lin Hallberg

Den här boken handlar om Emma. Hennes kompis Katrin har börjat att vara med Tova. Katrin tycker att alla tre ska vara med varandra. Men Tova är dum mot Emma när inte Katrin är där.

Emma älskar Ajax. Det är hennes sköthäst. Hon är i stallet nästan hela dagarna. Hennes mamma och pappa är lite oense. Hon vann en tävling med Ajax. Då blev allt jättebra. men när hon fick veta att hon skulle åka till Ulaan Bataar, som ligger i Mongoliet, så blev allt som en jättestor mardröm. Hon skulle lämna Katrin. Så Katrin skulle säkert glömma bort henne. Men värst av allt hon skulle lämna Ajax.

Boken är jättebra för den var spännande och den hade jättebra beskrivningar. Det är en bok som handlar om hästar, men den passar ändå för alla.PS från Regine. Adzerk Den vita hingsten fick Barnens Romanpris 2010. Priset delas ut av Sveriges Radio och boken valdes ut av en jury från en skola i Norrköping.      

Fler recensioner av Adzerk Den vita hingsten »

Nyckelbarnen

Anna A tipsar
Nyckelbarnen av Sara Kadefors

Den här boken handlar om Siri. När hon gick i trean fick hon en hemnyckel. Men då gick hon i fritidsklubben så hon behövde inte använda den. Men när hon började femman så stängdes klubben av ekonomiska skäl.

Hennes mamma och pappa säger att dom är utomlands när hon ser dom på stan. Hon blir arg och gör dumma saker mot dom.

Hennes fröken Maggan är jättesträng. Den bråkiga Leo och rävungen Linn i hennes klass har hon börjat vara leka med. Leo blev anklagad av Maggan att han har kastat mat fast han inte har gjort det. Den är en kompisbok och Leo, Linn och Siri börjar göra olagliga saker när Siris förälder är på jobbet.

En väldigt bra bok!!!!! Jag skulle ge den fem poäng!!!!!!!!      

Fler recensioner av Nyckelbarnen »

Ligan

Anna A tipsar
Ligan av Tomas Dömstedt

Den här boken handlar om en flicka som heter Tea. Tea är kär in en kille som heter Erik. Hon har en kompis som hon alltid brukar göra läxa hos. Dom har varit kompisar sen hon gick på dagis.

En dag kommer det en ny tjej i klassen. Hon heter Fanny. Hon vill att man ska cykla istället för att åka bil och att man inte ska äta kött för att man förstör miljön. När Tea skulle köpa en jacka sa Fanny att hon hade en fin jacka och inte behövde köpa en ny. Tea blev medlem i en klubb som heter Ligan. Fanny säger ingenting om klubben. Bara att dom ska sätta upp lappar på bilar som inte är miljöbilar. Tea blir rädd att hon gör något som inte är tillåtet.

En jättebra bok om miljö och den är spännande också.

Fler recensioner av Ligan »

Finnes: Agnes, önskas: Kille

Anna A tipsar
Finnes: Agnes, önskas: Kille av Thomas Halling

Jag tycker den här boken är jättebra. Det är bok tre i serien om Agnes.

Den handlar om Agnes. Hennes bästis Cilla ska flytta. Hon vet inte vem hon ska vara med nu när Cilla har flyttat. Hon är med Adam ibland. Agnes vet inte om hon är kär i Adam. Adams kompis Philip frågar chans på Agnes. Hon säger ja men sen gör hon slut och då blir Adam sur och istället för att vara mad Agnes är han med Philip. Hon vill ofta ringa till Cilla men Cilla har fått en ny kompis som hon jämt är med.

En väldigt bra bok.    

Fler recensioner av Finnes: Agnes, önskas: Kille »

Puman

Anna A tipsar
Puman av Laura Trenter

  Boken handlar om en flicka som heter Sanna. Sanna är elva år. Hon har en kompis som alltid brukar komma när det är morgon och äta frukost. Kompisens mamma är död. Men på kvällarna känner hon sin mammas parfym. Kompisen tycker att hon ser sin mamma på kvällen.

En annan kompis som hon har blev inlåst av några mobbare i en sandbox. En puma kom och mobbarna blev rädda och sprang i väg. Sen försvann Sanna efter ett tag hittade dom henne på soffan medvetslös. Dom trodde att hon hade blivit drogad av mobbarna.

En jättebra bok :)      

Fler recensioner av Puman »

Flickan utan minne

Anna A tipsar
Flickan utan minne av Petter Lidbeck

Den här boken handlar om en flicka som vaknar upp på en parkbänk. Hon vet inte vad hon heter eller var hon bor. En grönsakshandlare hittar henne och ringer polisen. Polisen för henne till sjukhuset.

På sjukhuset säger läkaren att hon har drabbats av minnesförlust. En journalist kommer till sjukhuset. Han tar kort på henne och skriver en artikel som kommer i tidningen. Snart kommer en kvinna som påstås vara flickans mamma. Men kvinnan uppför sig inte som en mamma.

En jättebra bok. En riktig rysare.  

Fler recensioner av Flickan utan minne »

Skuggrädsla

Anna A tipsar
Skuggrädsla av Annika Wennström

  Den handlar om en pojke som bor på två platser. I Lappland och i södra Sverige. Han heter Nejla i Lappland och Nils i Sverige.   Den handlar om en pojke som bor på två platser. I Lappland och i södra Sverige. Han heter Nejla i Lappland och Nils i Sverige.
Hans pappa har dött i en helikopterfärd. Och hans mamma bara suckar när han ska fråga något om sin pappa. När han ska till Lappland och hälsa på sin farmor säger han att han ska till sin pappa. Han träffar Viktor, det är en skolkamrat.

En kompis bok, historia och mysterium.
EN JÄTTEBRA BOK!!!!!!!!!!!!!
LÄS DEN!!!!!!!!!!!!!       

Fler recensioner av Skuggrädsla »

Mamman som tjatade så hon dog

Anna A tipsar
Mamman som tjatade så hon dog av Barbara Voors

Den har boken handlar om Frida och Ellen. Ellen är 6 år och Frida är 8. Dom är inte som vanliga barn för deras mamma måste tjata så mycket att dom ska borsta tänderna och kamma håret, och mycket annat ...
Och en dag så dör mamman av att hon måste tjata så mycket. Hon far upp till himlen och börjar tjata på änglarna där. Dom vill att hon ska fara till helvetet, men det vill inte Gabriel som är ängeln som bestämmer om vem som ska komma till himlen eller till helvetet.

Fler recensioner av Mamman som tjatade så hon dog »

Varning för X-ligan

Anna A tipsar
Varning för X-ligan av Peter Gissy och Louise Jacobsson

Jag har läst en jättebra bok som heter Varning för x-ligan. Det är den första boken i serien Jill och Jonatan. Dom har en egen tidning som heter Härslövsbladet. Jill skriver och Jonatan fotograferar. Deras kontor är i en husvagn.

En dag ser dom en lapp där det står VARNING TILL ALLA SOM LÄSER TIDNINGEN VI SKA STJÄLA BARN I HÄRSLÖV KLOCKAN ETT I DAG. VARNING VISA GÄRNA DETTA FÖR POLISEN.

X-ligan En grymt bra bok LÄS DEN!!!!!  

Fler recensioner av Varning för X-ligan »

Faligt möte

Anna A tipsar
Faligt möte av Pia Hagmar

  m>Farligt möte är en av böckerna i serien Dalslandsdeckarna. Den handlar om Myggan, Leo, Aron och Henke. Dom fick fara och fiska medan deras föräldrar ska fara på en fest. Dom blir lämnade där och sover över.
"Va kolla, sa Aron." Dom får syn på två män som har väskan full med pengar.    

Fler recensioner av Faligt möte »

Pussar och P.S.

Anna A tipsar
Pussar och P.S. av Ingelin Angerborn

Den här boken handlar om Johanna och Emma. Johanna har brunt hår med glasögon och Emma har just blont hår utan glasögon. Båda skriver i dagbok. Man får läsa i deras dagböcker.

Johanna sa att hon hade tappat bort sin svenskabok och då fick hon en ny, och sen hittade hon den igen och då använde hon den nya som dagbok. Emma fick en dagbok av sin mamma med nallar på. Hon tänkte först slänga den men sen såg hon att det var lås på den. Båda skrev att dom har blivit kära i en ny klasskompis som heter Elliot. Emma blev Lucia. Men då tappade hon alla sina kompisar. Hon tror att dom har blivit avundsjuka men hon vet inte.

En gång hittar Johannas syskon hennes dagbok och läser högt för sina kompisar. Ingen av hennes föräldrar hjälper henne, dom bara jobbar.

En riktig 5-poängare.        
 

Fler recensioner av Pussar och P.S. »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss