Lila linje

Fler boktips

Susann ( 8 hittade ):
Mysteriet med den blå flaskan

Susann tipsar
Mysteriet med den blå flaskan av Kathy Hoopman

 Boken handlar om Ben, som har en bästis som heter Andy. Ben har jobbigt i skolan och annars också. Ofta förstår han inte riktigt vad folk menar när de säger något och när han blir stressad börjar han flaxa med händerna.

När Ben och Andy hittar en vacker blå flaska och önskar sig saker på skoj, från 'anden i flaskan', så börjar det hända saker på riktigt! Pojkarna blir rädda när de minns vad de har önskat sig. Det verkar som om det fanns en riktig ande i flaskan!

En spännande bok som går fort att läsa.  

Fler recensioner av Mysteriet med den blå flaskan »

Julmysteriet

Susann tipsar
Julmysteriet av Jostein Gaarder

En flicka som julhandlar med sin mamma får plötsligt se ett litet mjukt lamm som springer iväg. Hon börjar springa efter lammet och kommer helt bort från sin mamma, det verkar som om hon hamnar i en annan tid. Sedan följer hon med en ängel på en lång resa. En pojke kan se vad som händer med hjälp av en magisk adventskalender.

En bra bok med julkänsla!

Fler recensioner av Julmysteriet »

Märta rider vilse

Susann tipsar
Märta rider vilse av Erika Eklund Wilson

Det här är en jättebra bok som handlar om hur det är att vara nybörjare på en ridskola.
Märta och hennes kompisar tycker om hästar, men samtidigt är de ganska rädda. Alla utom en, som faktiskt borde vara lite försiktigare. Den här dagen ska de rida utanför ridskolan och det blir spännande innan de har kommit hem igen, för det går inte alls som de har tänkt sig.

Fler recensioner av Märta rider vilse »

Kyrkogårdsboken

Susann tipsar
Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman

    Den här boken handlar om en pojke som blir föräldralös när han är liten eftersom någon mördar hela hans familj. Han blir adopterad av ett trevligt par som inte är riktigt som andra. De är spöken och bor på en kyrkogård!

Boken är jättebra, både spännande och mysig! Den är översatt av Kristoffer Leandoer.    

Fler recensioner av Kyrkogårdsboken »

Linnea fixar allt

Susann tipsar
Linnea fixar allt av Kirsten Boie

  Det finns fem olika berättelser om Linnea i boken. En handlar om när hon skall vara bröllopstärna och får en jättefin klänning. Synd bara att det finns en annan tärna som är ännu sötare. Men de kan leka ändå. Tråkigt bara att klänningarna inte tål leken så bra.

En rolig bok, kul att läsa.  

Fler recensioner av Linnea fixar allt »

Min första världssensation

Susann tipsar
Min första världssensation av Annalena Hedman.

Den här boken handlar om tre kompisar i Istermyrträsk som sitter och har tråkigt, tills de kommer på att de ska slå världsrekord och komma in i Guiness rekordbok! Det blir en världssensation på slutet.

Boken är rolig, läs den!

Fler recensioner av Min första världssensation »

Hemliga brev

Susann tipsar
Hemliga brev av Susie Morgenstern

En jättebra bok som handlar om Ernest och Victoire.

Båda två är lite ovanliga och många bra saker händer när de träffar varandra och blir bästa vänner. Det finns hemliga brev, som behöver tydas, och andra mysterier som behöver lösas i berättelsen.    

Fler recensioner av Hemliga brev »

De magiska handskarna

Susann tipsar
De magiska handskarna av Max Lundgren

En jättebra bok som handlar om en pojke som heter Hampus. Han tror att han är sämst i klassen i fotboll, kanske sämst i världen! Det tror alla.
När de ska spela skolcup i fotboll vill ingen stå i mål. Till slut är det bara Hampus kvar att fråga. Han svarar ja! Hur ska det gå?    

Fler recensioner av De magiska handskarna »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss