På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Frida ( 51 hittade ):
Monster

Frida S tipsar
Monster av Joakim Lundell

Jag har läst boken Monster av Joakim Lundell. Boken handlar om Joakims uppväxt och hur han från att vara alkoholist blir till en av Sveriges största influenser.

Joakim växte upp i ett hem där mamman inte mådde så bra, hon var drogpåverkad och alkoholiserad. Joakim fick flytta runt i olika fosterhem och låg inne på psyket när han bara var ett litet barn. Trots allt som Joakim har gått igenom så lever han än idag och är som sagt en av Sveriges största influenser. Han har youtubekanalen Jocke och Jonna med frun Jonna Lundell.

Jag tyckte boken var väldigt bra. Det är den bästa biografin som jag har läst. Det händer alltid någonting spännande så den är väldigt svår och släppa. Boken passar bra till dem som är 10-100 år tycker jag för det är en bok för alla. Yngre personer kan också läsa den såklart:)

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Monster »

Tio över ett

Frida S tipsar
Tio över ett av Ann-Helén Laestadius

Jag har läst boken tio över ett. Boken handlar om Maja, en tonårstjej i Kiruna. Maja stiger upp varje natt tio över ett för att vara beredd om Kiruna skulle rasa. Hon har en färdigpackad ryggsäck med förberedda kläder om de skulle behöva fly. Majas pappa jobbar i gruvan och det gör Maja ännu mer orolig. Maja brukar spela in små klipp i sin smartphone där hon berättar vad som händer. Om de skulle dö och bara hennes filmer finns kvar skulle hon bli känd och alla skulle veta vad som hade hänt.

En bok fylld med känslor. Allt från flytt till kärlek. Jag var tvungen att läsa boken som skoluppgift, jag tror inte att jag hade valt att låna boken frivilligt. Den var lättläst och jag tror att innehållet i boken passar åldern 12-16, men andra åldrar kan självklart också läsa den. Jag kan rekommendera boken lite grann. Skulle jag ge den stjärnor skulle jag ge den tre st. Boken är lärorik och passar bra som skoluppgift, så till skolor på högstadiet rekommenderar jag den. På min skola hade vi arbetsfrågor till och så såg vi en teater som var baserad på boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Tio över ett »

Du är ett geni

Frida S tipsar
Du är ett geni av Susin Nielsen

Stewart är särskilt begåvad och har alltid önskat sig en syster. Redan när Stewart var 4 år kunde han läsa. När han var 5 år fick han en legosats som han kunde bygga utan beskrivning. Stewarts mamma fixade så att han skulle få gå på en skola för extra begåvade barn. 

Stewarts mamma dör och det blir plågsamt för både Stewart och Leonard (Stewarts pappa). Pappan börjar att träffa en tjej som heter Caroline, båda två jobbar på TV-nyheterna. Pappan och Caroline flyttar ihop, Caroline har en dotter som heter Ashley som är 14 år, ett år äldre än Stewart. Ashley tycker att Stewart är värsta nörden och jättekonstig när han ligger under en av filtarna som hans mamma gjort, för att andas in hennes molekyler. Flytten blir inte så enkel.

Det är en av de bästa böckerna jag läst, den är spännande och lite sorglig. Jag rekommenderar den verkligen då jag inte kunde lägga den ifrån mig, den passar 12-15 år.



Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Du är ett geni »

Anton och den nya målvakten

Frida S tipsar
Anton och den nya målvakten av Per Straarup Søndergaard

Boken handlar om Emil som hamnat i rullstol och kan därför inte vara med och spela fotboll på rasterna. Anton och några andra killar från klassen köper en present för att muntra upp Emil, men när Emil får paketet börjar han gråta. I paketet var det en dvd med världens bästa fotbollsmål.
Finns det något som kan få Emil på bättre humör och kan han vara med och spela fotboll på något annat sätt?

Boken var lättläst och inte riktigt min smak.





Fler recensioner av Anton och den nya målvakten »

Jan köper en tröja

Frida S tipsar
Jan köper en tröja av Hans Peterson

Boken handlar om en kille som behöver en ny tröja, men inte vet vilken han vill ha för Mia måste ju också tycka om den. Mia är Max kompis.

Boken är lättläst. Jag tyckte inte så mycket om boken men du kanske gör det.



Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Jan köper en tröja »

Mia fyller år

Frida S tipsar
Mia fyller år av Hans Peterson

Boken handlar om när Mia och Jan ska fixa en födelsedags fest åt Mia. Det är mycket som ska göras. Gästerna måste bjudas och tårtan måste köpas.

Boken var lättläst. Jag tyckte inte så jättemycket om boken men vem vet, kanske du gör det.



Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mia fyller år »

Grottan

Frida S tipsar
Grottan av David Gatward

Boken handlar om Carrie som drömmer hemska marddrömmar om att hon är inspärrad. Carrie och klassen är på klassresa där dom ska gå i grotor. Hon får veta att hon ska vara i samma grupp som Jack. Carrie är kär i Jack och vet inte om hon kommer våga gå in i grottan. Carries värsta marddröm blir sann. Kommer hon klara av grott utflykten eller dö? Många tankar snurrar runt i Carries huvud.
Boken är spännande och bra.



Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Grottan »

Fotboll på liv och död

Frida S tipsar
Fotboll på liv och död av Martin Widmark

Boken handlar om ett fotbollslag där tränaren bara skriker och tjatar på spelarna. Alla får inte ens vara med utan får sitta på avbytarbänken och titta på när dom andra spelar. Bara dom som gjort mål på träningen får en tablettask. Spelarna vill snart inte spela fotboll längre.
Tji och Wilma spelar fotboll och är även med i tidningsredaktionen för den lilla tidningen ''Lilla Extra''. Cornelius och Petter är också med i ''Lilla Extra'' och är med på den viktiga fotbollsmatchen som Tji och Wilma ska spela. Under matchen skäller fotbollstränaren Roffe ut tjejerna. I publiken bredvid Cornelius och Petter står det en man. Han berättar att han minns en match som Roffe spelade. När dom ska fråga mer är han borta.
Fotboll på liv och död
är en bra bok som man kan lära sig mycket av. Man lär sig t.ex. om hur man ska bete sig på en fotbollsmatch och att alla ska få vara med.



Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Fotboll på liv och död »

Vilda gänget och graven

Frida S tipsar
Vilda gänget och graven av Torsten Bengtsson

Max, Elsa och Alex har byggt en flotte tillsammans med den ska dom åka ut på skön. Tillsammans har dom ett gäng som dom kallar för ''Vilda gänget''. Nu står hela gänget och väntar på Alex pappa. Alex pappa är arkeolog. En arkeolog är en sån som gräver fram gamla saker. Alex har ringt flera gånger till pappa men han svarar inte. Elsa och Max vill åka nu, men pappa sa ju att dom absolut inte fick åka utan honom och om dom ska åka nu vem ska ta hand om Doris? Doris är Alex hund. Gänget tar beslutet att åka nu och att Doris får följa med. Nu får dom syn på en ö. En sten närmar sig flotten och gänget hinner inte svänga undan. Flotten går sönder och sjunker sedan mot botten. Men var är Max? Elsa och Alex ropar och ropar.
Boken var ganska bra och lättläst, den hade fina färglada bilder. Jag ger den 3 av 5.

Fler recensioner av Vilda gänget och graven »

Rita lätt: Ansikten

Frida S tipsar
Rita lätt: Ansikten av Esbjörn Jorsäter

Rita lätt: Ansikten är en bra bok för dom som vill lära sig att teckna olika känslor och uttryck. Steg för steg tecknar du dig framåt.
Boken är väldigt bra och jag rekommenderar den stort.

Fler recensioner av Rita lätt: Ansikten »

Rita lätt: Fantasifigurer

Frida S tipsar
Rita lätt: Fantasifigurer av Esbjörn Jorsäter

Rita lätt: Fantasifigurer är en av böckerna i ''Rita lätt'' serien. Den här boken passar både stora och små som vill rita fantastiska små fantasifigurer. I boken får du t.ex. lära dig hur du kan rita en blodtörstig vampyr eller hur du ritar ett glatt träd. Bruksanvisningarna är tydliga och bra.
Jag rekommenderar den här boken till dom som tycker om att rita och teckna.

Fler recensioner av Rita lätt: Fantasifigurer »

Rita lätt: djur

Frida S tipsar
Rita lätt: djur av Esbjörn Jorsäter

Rita lätt: djur är en bra bok för dom som tycker om att rita. Bruksanvisningarna är tydliga och lätta att förstå. I boken kan du t.ex. lära dig hur du ritar en elefant eller haj på lättaste sätt. Resultaten blir jättebra.
Jag rekommenderar verkligen den här boken. Boken passar för både barn och vuxna som vill uttrycka sin kreativitet.

Fler recensioner av Rita lätt: djur »

Funky är på gång

Frida S tipsar
Funky är på gång av Line Kyed Knudsen

Nico och några klasskompisar har ett band. Nico spelar gitarr och Umar spelar Bas. Kira är Nicos gamla flickvän. Hon spelar keyboard och sjunger ibland. Kira tycker att Yrsa ska sjunga hon med men hon vill bara spela trummor. En ny tjej har börjat i klassen. Hon heter Farida och har en väldigt bra sång röst. Nico tror han har blivit lite kär. Kanske hon kan vara med i bandet. Kommer det bli något namn för gruppen? Vad händer med Nicos kärlek till Farida? Läs mer i boken för svar.
Boken var ganska bra och lättläst.

Fler recensioner av Funky är på gång »

Häxorna

Frida S tipsar
Häxorna av Roald Dahl

Häxorna är en spännande bok, redan på första sidan så kastas vi in i häxornas värld. I Häxorna får du lära dig hur du ska känna igen en häxa men även följa med på ett spännande äventyr där vissa förvandlingar sker. Jag tycker boken var spännande och svår att släppa.
 

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Häxorna »

Nikkis dagbok #7: Berättelser om en (INTE SÅ GLAMORÖS) tv-stjärna

Frida S tipsar
Nikkis dagbok #7: Berättelser om en (INTE SÅ GLAMORÖS) tv-stjärna av Rachel Renée Russell

Nikkis dagbok #7 handlar om när Nikki får sitt egna TV- program. Ett TV-team följer henne var hon en går, ibland kan det till och med bli lite jobbigt. Mackenzie är avundsjuk på Nikki och vill ha allt själv. Den söta Brandon kanske måste byta skola. Kommer Nikkis pinsamma föräldrar och den jobbiga lillasystern Brianna få ett eget Tv-program dom också? Läs boken för svar på frågan. Boken är bra och svår att släppa. Den är skriven ungefär som bokserien ''dagbok för alla mina fans''.

Fler recensioner av Nikkis dagbok #7: Berättelser om en (INTE SÅ GLAMORÖS) tv-stjärna »

Ett hål om dagen

Frida B tipsar
Ett hål om dagen av Louis Sachar

Boken handlar om en pojke vid namnet Stanley Yelnats som blir anklagad till att ha tagit ett par gymnastikskor. Han får välja mellan att hamna i fängelse eller åka till Camp Green Lake.

Han väljer såklart att åka till Camp Green Lake där får han gräva ett hål om dagen. Hålet ska vara en och en halv meter djupt och brett. Det finns ingen sjö där det är bara en massa hål på en uttorkad sjö. Grävandet ska få dom att bli bätre människor.

Stanley kommer från en ganska fattig familj som alltid drabbas av otur, och då brukar dom alltid skylla i från sig på sin satans förbaskade gristjuvsusling till farfars farfar. Stanley blev retad i skolan för att han var överviktig. Till och med lärarna kunde komma med elaka kommentarer när dom inte tänkte på det. Stanleys pappa var uppfinnare.

När Stanley var yngre lekte han med sina gosedjur, att de var på ett läger som hette Camp fun and games, där fick dom springa hinderbana eller hoppa bungyjump från ett bord. Stanley försökte låtsas att han var på väg dit nu, men det var han inte. Stanley började fundera om chefen letade efter något.
Boken är spännande och bra. Den här boken passar dom som gillar att lösa mysterium!

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Ett hål om dagen »

Åka fast

Frida B tipsar
Åka fast av Thomas Halling

Åka fast handlar om en tjej som heter Lo. Lo får inte använda smink för sina föräldrar. Tea som är Los kompis avnänder smink, stulet smink. Tea brukar låna ut smink till Lo och nu tycker hon det är Los tur att snatta en maskara från gallerian i stan. Varje gång dom träffas frågar Tea: -Har du gjort det än? Lo har försökt men det känns som om alla tittar. Boken är spännande och man kan lära sig mycket av den. Jag tyckte boken var ganska bra eftersom att den var spännade och lättläst.

Fler recensioner av Åka fast »

Femte hjulet

Frida S tipsar
Femte hjulet av Jeff Kinney

Det här är sjunde boken om Greg, och i "Femte hjulet" ska det vara alla hjärtans dag disco. Greg måste hitta någon att gå med på dansen, han vill inte känna sig utanför. Alltsammans slutar med en stor katastrof. Den här boken är både rolig och spännande, texten är lätt att läsa men svår att släppa.

Fler recensioner av Femte hjulet »

Helt ute

Frida S tipsar
Helt ute av Jeff Kinney

Gregs mamma berättar hur mycket bättre det var förr, när det inte fanns internet och mobiler. Mamman beslutar att Greg ska åka iväg på skolans kända läger, där det inte finns internet ocn inga  elektroniska saker är tillåtna. Det blir som vanligt att Greg hamnar i trubbel.
Jag tycker boken var jättebra för den är både rolig och har bra antal sidor. :)

Fler recensioner av Helt ute »

Naddap dlöks

Frida S tipsar
Naddap dlöks av Roald Dahl

Naddap dlöks är en bra, rolig och lättläst bok som Roald Dahl har skrivit. Herr Hoppig är förälskad i Fru Silver som bara har ögon för sin lilla sköldpadda Alfie. Hur ska Herr Hoppig göra? Jag tycker att boken var bra!
 

Fler recensioner av Naddap dlöks »

Stora ridskolan

Frida S tipsar
Stora ridskolan av Angela Waidmann

Stora ridskolan är en bra bok för dom dom älskar att rida. Du får lära dig hur tex du sadlar och hur hästen tänker och mycket mer. Jag är inte en så jättestor hästälskare för jag är lite rädd för hästar, men boken var ändå ganska intressant.

Fler recensioner av Stora ridskolan »

Hotellmysteriet

Frida S tipsar
Hotellmysteriet av Martin Widmark

Hotellmysteriet är en bok från LasseMajas Detektivbyrå serien. I den här boken kommer en familj till hotellet och en värdefull hund försvinner. Är det någon som tagit hunden? Läs mer i Hotellmysteriet och ta reda på vem som är tjuven. Jag tycker boken var ganska lättläst och rolig att läsa.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Hotellmysteriet »

Det långa loppet

Frida S tipsar
Det långa loppet av Jeff kinney

Det långa loppet är en rolig bok då Greg åker på semester där dom stöter på en massa knasiga, roliga och pinsamma saker. Jag tycker det var en jättebra bok eftersom den inte tar så jättelång tid att läsa och för att den är så rolig. Man hamnar verkligen i en helt annan värld när man läser den, man kan knappt lägga ifrån sig den.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Det långa loppet »

Scenen är din, Mingla!

Frida S tipsar
Scenen är din, Mingla! av Åsa Storck

Det är inte alltid lätt att ha en mamma som alltid vet vad hon vill. Mingla önskar att mamma kunde vara lite osäker ibland också.
Speciellt nu när Mingla ska uppträda på en scen för en massa folk. Det pirrar i magen hon vill dra sig ur men går det?




Fler recensioner av Scenen är din, Mingla! »

Mingla och Errol

Frida S tipsar
Mingla och Errol av Åsa Storck

Boken handlar om Mingla. Hon ska vara ensam hemma för fritids har en planeringsdag. Mingla tror att det kommer att gå jättebra, men när hon kommer hem är nyckeln borta och hon är utelåst! Hur ska detta gå?
Den här boken är bra om man inte vill läsa någon jättetjock bok men ändå en bok.Jag tyckte boken var bra att läsa.

Fler recensioner av Mingla och Errol »

Fegast i hela världen

Frida S tipsar
Fegast i hela världen av Gull Åkerblom

Den här boken handlar om Lydia, hon älskar att dansa. Men det kan vara läskigt att gå hem ensam på kvällen, och en kväll hör Lydia en massa ljud...
Fegast i hela världen är en bra bok om man inte vill läsa en tjock kapitelbok. Jag tyckte den var bra och spännande.

Fler recensioner av Fegast i hela världen »

Iggy och jag

Frida W tipsar
Iggy och jag av Jenny Valentine

"Iggy och jag" handlar om syskonkärlek och bus.

Boken är bra för att det är korta kapitel och många bilder. Detta gör att den är lätt att läsa.

Fler recensioner av Iggy och jag »

Heddas bok

Frida W tipsar
Heddas bok av Lin Hallberg

Rolig och bra. Korta kapitel, och intressant handling om en tjej och hennes mormor.
Historien utspelar sig på landet där de tar hand om olika djur.

Fler recensioner av Heddas bok »

Flyga högt

Frida W tipsar
Flyga högt av Katarina von Bredow

Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där finns ju Nils med dom varma bruna ögonen. Före sommarlovet var dom på väg att bli tillsammans och det skulle vara perfekt om dom blev det. Vendelas bästis Tove är nämligen intresserad av Nils kompis Loke.

Plötsligt dyker det upp en ny tjej med namnet Silja. Hon tar plats och skiter i alla oskrivna regler. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men plötsligt gäller inte den skrivna rangordningen längre. Rollerna fördelas om och Vendela måste välja mellan kärlek eller vänskap.

Jag tyckte om boken för att den var spännande att läsa och man får följa med i Vendelas liv väldigt mycket. Boken passar nog till åldrarna 12-16. Jag ger boken 11/10 stjärnor!

Fler recensioner av Flyga högt »

Megakilllen - Den stora hemligheten

Frida B tipsar
Megakilllen - Den stora hemligheten av Martin Olczak, text. Anna Sandler, bild.

Boken handlar om Megakillen. Megakillen, Molly och Zeppelin ska på ännu ett viktigt hjältedåd och Melker blir en superhjälte. Han ska heta Megakilllen.

Melker=Megakillen Ska INTE Berätta att han är en superhjälte. Molly och Zeppelin lovar också att inte berätta.

Jag ger boken 10/10.

Fler recensioner av Megakilllen - Den stora hemligheten »

Airhead

Frida W och Matilda E tipsar
Airhead av Meg Cabot

"Em följer högst motvilligt med sin syster Frida till öppningen av nya Stark Megastores stjärnspäckade öppningskväll. På plats finns affärskedjans nya ansikte, den tonåriga supermodellen Nikki Howard.

Kvällen slutar i total katastrof, en hemsk olycka förändrar pojkflickan Ems liv för alltid. Ingenting kommer någonsin att bli sig likt. Bokstavligen ...

'Doktor Holcombe hade rätt i en sak: jag började märka att saker och ting inte var som före olyckan. Och det var inte bara det att jag inte gillade glass längre.

Glassen var en petitess. Det konstigaste var än så länge att min familj betedde sig som de inte kände mig. Nästan som om (jag vet att det låter knäppt) jag var någon annan'"

"EM WATTS ÄR BORTA - NIKKI HOWARD ÄR HÄR FÖR ATT STANNA"

Vi tycker att boken var lite rolig och jättespännande. Det händer saker hela tiden, så boken blir aldrig tråkig i något kapitel. Absolut läsvärd!

Vansinnigt beroendeframkallande!!!
PS. Det finns två böcker till i Airhead-serien.

Fler recensioner av Airhead »

Strumpmannen och ärkefienden

Frida B tipsar
Strumpmannen och ärkefienden av Dan och Lotta Höjer

Sigge är Strumpmannen - de små problemens mästare. Han flyger genom skyn och skvätter mod och tröst i form av strumpsvett över de ledsna och ängsliga. Men en dag slutar plötsligt strumporna att fungera, mitt i en flygtur! Vad har hänt? Har Strumpmannen fått en ärkefiende? Och vad händer sen?

Läs gärna boken! Jag ger den 10/10!

Fler recensioner av Strumpmannen och ärkefienden »

Megakillen - I grevens tid

Frida L tipsar
Megakillen - I grevens tid av Martin Olczak, text. Anna Sandler, bild.

"Megakillen i grevens tid" är bra för att den har fina bilder.Den handlar om mysterier. Det är en man som tjuvar på ett kafe. Megakillen räddar dem, så att det inte blir ett inbrott.

Den får 10 av 10 poäng.

Fler recensioner av Megakillen - I grevens tid »

Megakillen - Grymma Grabben slår till

Frida B tipsar
Megakillen - Grymma Grabben slår till av Martin Olczak, text. Anna Sandler, bild.

Den här boken handlar om Melker och Molly. Det dyker upp en mystisk figur på Stortorget. Han har en grön dräkt och ropar så att det ekar:
- Det har länge funnits en superhjälte i Småtorp. Nu finns det en superskurk också. Och det är jag, Grymma Grabben! Sen är inget vanligt längre ...

Jag tycker den här boken är JÄTTEBRA för att jag gillar mysterier så boken får: 10/10!

Fler recensioner av Megakillen - Grymma Grabben slår till »

Märta på hopptävling

Frida L tipsar
Märta på hopptävling av Erika Eklund Wilson

Jag läste den för att den handlar om djur och den har fina bilder. Den handlar om att Märta börjar på ridskola.

Den får 10/10 poäng

Fler recensioner av Märta på hopptävling »

Märta rider vilse

Frida B tipsar
Märta rider vilse av Erika Eklund Wilson

Boken handlar om Märta som rider vilse.

Märta tycker att Julia är den finaste hästen på hela ridskolan och Simsalabim är näst finast. Varje gång Märta kommer till stallet blir hon lite rädd. Hästar är stora och starka och Märta är liten och lätt. Man måste vara tuff och bestämd,annars gör hästarna som de vill.

Ibland får de göra olika övningar på hästryggen. Märta tycker det är SUPERKUL! Deras ridlärare Kattis säger att det är bra att öva balansen. Mest rider de i ridhuset, men en dag ska de ut i skogen! De är lite rädda men Märta ska få rida Julia som tur är. Men vad händer sen?

Den här boken får 10/10!

Fler recensioner av Märta rider vilse »

Elak & Pucko: Tidresekalsongerna

Frida L tipsar
Elak & Pucko: Tidresekalsongerna av Fredde Granberg

Boken är rolig.

Den handlar om att Elak och Pucko vill vara elaka. Pucko har kalsonger som han kan resa med och då sätter Pucko på sig kalsongerna på huvudet och så reser de till olika platser. Och när dom har rest på många olika ställen ... JAG orkar inte skriva nå mer.

Fler recensioner av Elak & Pucko: Tidresekalsongerna »

Klara och hemligheten

Frida W tipsar
Klara och hemligheten av Pia Hagmar

Klara och hemligheten är en bok för alla oavsett om du älskar hästar eller inte!

Sandro är helt enkelt anorlunda. När han tittar på mig  känns det som om hjärtat ska brista.
- Vad är det som har hänt? frågar jag. För det är någonting, eller hur?
- Det kan jag inte tala om, svarar Sandro och ser ännu olyckligare ut. Jag har lovat.
- Lovat vem? undrar jag.
Men Sandro skakar på huvudet.
- Fråga inte mer, ber han. Det blir bara värre då.

Klara är lycklig över Indra, sin nya häst. Men Sandro
har en hemlighet som vänder upp och ner på allting ...

Fler recensioner av Klara och hemligheten »

Äventyr med Sigge

Frida tipsar
Äventyr med Sigge av Lin Hallberg

Elina har fått världens bästa present. Ja, näst efter att hon skulle fått Sigge såklart. Hon är inbjuden till en äventyrsritt av Eric, Simon och Ingela, och hon ska få rida Sigge! Korvgrillningen vi lägerelden, storssjöodjuret, skattjakt och hästvålnader väntar ...

Hästarna tar mer och mer tid, och kommer hon kunna vara kompis med både Mattis och Eric ...

Den var bra för det hände spännande saker och man upplevde en så kul stund med boken.

Fler recensioner av Äventyr med Sigge »

Ias ponny som heter Ur

Frida W tipsar
Ias ponny som heter Ur av Sofi Piehl

Hejsan. /> Jag har läst en bok som heter Ias ponny som heter Ur. Den handlar mycket om Ia och hennes fars död och hur hennes mamma ska gå med på idén att köpa hästen och om Ur finns kvar i sommarhagen.

Mycket lätt bok att läsa och med hundra lätta sidor!      

Fler recensioner av Ias ponny som heter Ur »

Ottolina och mysteriet med skolspöket

Frida L tipsar
Ottolina och mysteriet med skolspöket av Chris Riddell

Den här boken heter Ottolina.Det handlar om en tjej som heter Ottolina och hennes föräldrar är bortresta hela tiden, men hon bor med en som heter herr Hubb och han har mycket hår som Ottolina gillar att kamma (men det tycker inte herr Hubb om).

Ottolina är väldigt annorlunda. Hon har alltid olika skor på sig och hon har en uddaskosamling. Deras hus är väldigt konstigt det också.

Det är en tjock bok men det är inte mycket på varje sida, till exempel en rad - det är det minsta. Det är också bilder på varje sida. Det finns två böcker (Ottolina och mysteriet med gula katten och Ottolina och mysteriet med skolspöket).

LÄS DEN!!!!      

Fler recensioner av Ottolina och mysteriet med skolspöket »

Lisa Bengtsons memoarer

Frida L tipsar
Lisa Bengtsons memoarer av Lotta Olsson

Det handlar om en tjej som skriver dagbok. Lisa vill gärna bli författare eller poet, men den handlar inte så mycket om sånt.

Det finns tre böcker om Lisa: Tretton ynka veckor, Elva år på jorden och Tolv dagar ur mitt liv.

LÄS DOM SNÄLLA!!!    

Fler recensioner av Lisa Bengtsons memoarer »

Allie Finkles regler för tjejer

Frida L tipsar
Allie Finkles regler för tjejer av Meg Cabot

Den här boken heter Allie Finkles regler för tjejer och det är värdens bästa bok.

Det finns fyra böcker från den serien ´"Flytten, Födelsedagsfesten, Den nya Tjejen, Bästisar och Scenskräck. Böckerna handlar om Allie som hamnar i trubbel ibland och ger jättebra tips!

LÄS DEN!!!!!!!    

Fler recensioner av Allie Finkles regler för tjejer »

Sommarbete

Frida W tipsar
Sommarbete av Lin Hallberg

Detta är en bok som heter Sommarbete. Den är en del i serien från Rackastallet. Lin Hallberg är en mycket bra författare, som skriver om fantastiska Sofia och hennes häst Santos.

Denna bok handlar om kärlek och vänskap och ovänskap. Den handlar också om när Sofia ska skiljas åt av Niklas när han ska ge tillbaka Panda eller istället ge Panda till Annika under vintern.

Läs den den är fantastisk!      

Fler recensioner av Sommarbete »

Kompisboken

Frida W tipsar
Kompisboken av Lin Hallberg.

Kompisboken är en bok som handlar om kärlek, vänskap, bråk.

Klara får en födelsedagspresent av sin mormor. Det var en kompisbok. Egentligen hade Klara inga kompisar. Men det ville hon inte säga till mormor.

Men istället börjar hon skriva själv. Om Auriel som alla killar vill vara ihop med. Om Kemal som tror att han äger Auriel. Och om Anton, som kommer ny till klassen och ställer allt på ända.        

Fler recensioner av Kompisboken »

Harry Potter och den vises sten

Frida tipsar
Harry Potter och den vises sten av J.K. Rowling

Om man tycker om spänning och långa böcker tycker jag att man ska ta Harry Potter. Det är spännade böcker.

Harry Potter och den vises sten är den första Harry Potter-boken.

Fler recensioner av Harry Potter och den vises sten »

Finnes: Agnes Önskas: HUND

Frida tipsar
Finnes: Agnes Önskas: HUND av Thomas Halling

En bok som är en speciell bok!    

Fler recensioner av Finnes: Agnes Önskas: HUND »

Isgalopp

Frida tipsar
Isgalopp av Lin Hallberg

Myggans stora dröm att få börja hoppa med Santos, och hon har inte kunnat låta bli att smygträna med honom i skogen.
"Det syns på lång väg att du hållit på och flängt", säger Sofia. "Snart har Santos glömt allt jag lärt honom." Tänk om Myggan har förstört Santos?

Bra bok med hästälskare och spänning.

Fler recensioner av Isgalopp »

Klara, färdiga, gå!

Frida tipsar
Klara, färdiga, gå! av Pia Hagmar

Detta är en bok som heter Klara, färdiga, gå! Det handlar om en tjej som heter Klara. Hon har en egen häst och de ska ställa upp i en tävling.

Det är en bok som jag rekommenderar alla häst-tjejer/pojkar att läsa!

PS från Regine. Klara, färdiga, gå! är den fjärde boken i serien om Klara.        

Fler recensioner av Klara, färdiga, gå! »

Sadelklubben på ridläger

Frida tipsar
Sadelklubben på ridläger av Bonnie Bryant

Sadelklubben på ridläger är en bok som jag rekommenderar att läsa för dom som är hästtokiga tjejer. Det är en bok som handlar om tre flickor och deras äventyr på ridlägret tillsammans.

Översättningen är gjord av Cecilia Björk.      

Fler recensioner av Sadelklubben på ridläger »

Hur du pratar med drakar av Hicke Hiskelig Halvulk III

Frida tipsar
Hur du pratar med drakar av Hicke Hiskelig Halvulk III av Cressida Cowell

Den handlar om en pojke som heter Hicke Hiskelig Halvulk den 3. Och dom blev fångad av romerska ridare! Och man får lära sig drakiska. Och en drake blir fångad av en ondskefull pojke vid namn Smaleperfekten!

Fler recensioner av Hur du pratar med drakar av Hicke Hiskelig Halvulk III »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss