På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Andrea E ( 3 hittade ):
Min brorsa är en superhjälte

Andrea E tipsar
Min brorsa är en superhjälte av David Solomons

Luke var inte ens borta på toa i fem minuter och ändå hann en utomjording vid namn Zorbon Beslutaren komma till Luke och hans brors Zachs trädkoja, som för övrigt är byggd precis på gränsen mellan två dimensioner, ge Zach superkrafter och uppdraget att rädda två hela universum och sedan försvinna.

I hela sitt liv har Luke läst serier och allt annat som handlar om superhjältar. Han är en superhjälteexpert och den självklara superhjälte kandidaten, till skillnad från sin storebror Zach vars största intressen är att äta flingor och göra läxorna. Ändå missade han sitt livs chans bara för att han var tvungen att gå på toaletten. Men trots att det inte var Luke som fick superkrafterna, vilket han så klart är otroligt arg och besviken över, så ställs han ändå inför stora utmaningar.

Det är inte lätt att vara bror åt en superhjälte, särskilt inte när brodern inte vet ett skvatt om superhjältar. Trots att Luke försöker så är Zach mer intresserad av granntjejen och att få bra betyg än att vara superhjälte, trots att han motvilligt tar sig an rollen. Det hjälper inte direkt att Zach inte ens säger tack trots allt Luke lär och hjälper honom med. Vem var det som lärde Zach att man som en superhjälte inte får avslöja sin sanna identitet för folket? Luke. Vem var det som gjorde Zach alias Stjärngrabben känd? Luke igen. Vem gör efterforskningar på vem Nemesis, det stora hotet som Zorbon nämnde innan han stack, är? Luke! Vem är det som måste ljuga för sin klasskamrat Lara Lee så att hon inte kommer på att Zach är Stjärngrabben? Återigen Luke! Vem är det som måste rädda Zach när han superkrafter försvagas och någon ondsint superskurk i mekanisk rustning kidnappar honom och… vänta lite VAD?

Samtidigt som Zach kidnappas får Luke och resten av världen reda på vem Nemesis är. Ett större hot har världen nog aldrig skådat och Luke, Lara och deras vän Serge måste till varje pris hitta Zach så att han kan rädda världen.

Den här boken är ett roligt och spännande äventyr för den som redan älskar superhjältar och de som inte har upptäckt det ännu. Det är inte alltid superkrafter som gör någon till en hjälte, men de kan ibland vara väldigt bra att ha. Fast ibland är det ännu bättre att ha en brorsa man kan lita på när man ska rädda världen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Min brorsa är en superhjälte »

Åskans döttrar

Andrea E tipsar
Åskans döttrar av Ingela Magner

Flickorna Tora och Vilda lever i olika århundraden, men ändå är de bundna till varandra. Tora lever under vikingatiden och är känd i sin by som någon som vet saker. Hon visste till exempel att hennes pappa inte var död efter den stora stormen och det blev bekräftat då hennes far kom tillbaka efter någon dag, skadad men vid liv.

Tora och hennes familj tvingas fly från Gotland, men Tora lämnar något kvar som Vilda hittar många år senare. Vilda och hennes bror Erik skickas till deras farfar på Gotland. Deras pappa är journalist och har under sitt senaste uppdrag i Iran blivit kidnappad. Allt Vilda och hennes familj kan göra är att vänta och hoppas att gubbarna från regeringen kan få hem pappa igen. Men det är svårt att bara vänta utan att veta. Men när Vilda hittar en kristallamulett börjar hon drömma konstiga drömmar om en flicka från förr. En flicka vid namn Tora som verkar vilja försöka hjälpa Tora.
Det här var en spännande bok som utspelade sig både i nutid och på vikingatiden.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Åskans döttrar »

Afrodite och ödet

Andrea E tipsar
Afrodite och ödet av Ritta Jacobsson

  Afrodite (Ditte) spelar innebandy med killarna och det funkar hur bra som helst. Men när Anton kommer till klassen blir det problem. Han har spelat förr och alla tycker att han ska ta hennes plats. När det dessutom kommer en ny gympalärare, Ted, som har problem med pengar, och inte vågar säga emot killarna som hänger med Anton, så blir det ännu värre. Ditte försöker att bevisa för Ted att hon ÄR bättre än killarna, och till slut blir hon indragen i hans pengaproblem med "fel människor", hon blir mobbad av killarna och Alex, hennes kille, blir mer och mer avvaktande. Som om inte det vore nog så håller hennes hund, Voff, på att bli väldigt sjuk...

Jag tycker att det var en superbra bok, den får 10 av 10 poäng av mig, för den innehåller både skräck, kärlek, djur och sport.

PS från Regine
. Afrodite och ödet är den sjätte boken i en serie. Den första heter Afrodite och döden.  

Fler recensioner av Afrodite och ödet »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss