På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Wilma W ( > 100 hittade ):
Wendy - Onda aningar på Lindhöjden

Wilma W tipsar
Wendy - Onda aningar på Lindhöjden av Sabine Rahn

Wendy hade just vunnit den första av fem hopptävlingar, Blomstercupen, med sitt vackra sto Peace. Hon hade just ridit segervarv när hon och Peace blir inkallade till funktionärens bås. De tror att Peace är dopad!

Men ingen på Lindhöjden kan ha gjort något så fruktansvärt! Det måste ha varit någon främling som ville att Peace skulle bli diskad. Wendys pappa förklarar att de inte gjort det och Wendy får en till chans! Hon får vara med på nästa tävling i Blomstercupen och då kanske tjuven försöker dopa Wendys häst igen. Men då rider hon inte Peace, utan Onyx-Wendys, pappas bästa tävlinghäst!

Den här Wendyboken var den mest bästa och spännande jag läst ... någonsin!

Fler recensioner av Wendy - Onda aningar på Lindhöjden »

Wendy - Spår i skogen

Wilma W tipsar
Wendy - Spår i skogen av Hans G. Franciskowsky

En dag när Wendy och hennes kompisar är ute och rider blir Wendy sur på sina vänner. Hon och hennes vackra häst Dixi ger sig av ensamma. Hennes kompisar Olle och Eva villl att Wendy ska få vara ifred, men Maria är orolig för sin bästa vän!

Wendy rider långt och koncentrerar sig inte på vägen, och när hon kommer så pass långt att hon tycker att Dixi ska få vila, vet hon inte vars hon är. Hon går runt på platsen för att försöka komma på vars hon är, och plötsligt sjunker hennes fot ... Wendy kan inte se och vet inte vägen hem! Hennes enda räddare är Dixi!

Denna Wendybok är riktigt spännande och en av mina favoriter! :):):)

Fler recensioner av Wendy - Spår i skogen »

Wendy - Den mystiska hästen

Wilma W tipsar
Wendy - Den mystiska hästen av Hans G. Franciskowsky

En dag får Wendys pappa ett brev från någon som han inte känner. Där står det att en häst kommer till Lindhöjden och ber honom att ta hand om den under ägarens resa till Brasilien.

Hästen som är en fuxfärgad valack, Piccolo visar sig vara nervös och svårhanterlig. I samma veva får Mark underliga hotfulla brev om att han är en djurplågare!

Wendyserien är en spännande serie med fullt av mysterier i en och samma bok! :)

Fler recensioner av Wendy - Den mystiska hästen »

Wendy - Hästar i fara

Wilma W tipsar
Wendy - Hästar i fara av Hans G. Franciskowsky

Wendy är en sann djurvän, och en dag när hon får syn på en lastbil som ska frakta levande hästar till Italien för slakt. Wendy hade aldrig förr sett hästar bli så illa behandlade och bestämmer sig för att hon måste rädda dem, och särskilt bonden Nilssons två kallblod som han sålde till slakt!!

Men ska Wendy och hennes kompisar lyckas rädda alla illa behandlande hästar utan varken mat eller vatten?

Wendy-böckerna blir mer och mer spännande för varje bok man läser, så just nu är Wendy - Hästar i fara min favorit! :)

Fler recensioner av Wendy - Hästar i fara »

Wendy - Hästtjuvar från Lindhöjden

Wilma W tipsar
Wendy - Hästtjuvar från Lindhöjden av Hans G. Franciskowsky

Wendy och hennes vänner bestämmer sigg för att göra en dagsutflykt från klockan sex på lördagsmorgonen, men när Wendys kompisar kommer dit väntar en dålig överraskning. Sju hästar har blivit stulna under natten och nu är Wendys kompisar Olle och Ylva utan hästar.

Wendys pappa misstänker att tjuvarna tänker låta gamla Wille och Ylvas gamle rackel till häst gå till slakt eftersom de omöjligt skulle kunna säljas, men att de andra fem hästarna kommer bli sålda om de inte hittar hästarna illa kvickt. Ska Wendy och hennes kompisar lyckas med så lite ledtrådar de har, eller ska sju hästar slaktas eller säljas?

Jag som är 12 år älskar Wendy-böcker, läs dom du också!

Fler recensioner av Wendy - Hästtjuvar från Lindhöjden »

Wendy - Strandritten

Wilma W tipsar
Wendy - Strandritten av Hans G. Franciskowsky

Wendy, Eva, Olle och Maria är ute och rider vid stranden där de hittar en övergiven häst, senare hittar läkaren skador efter misshandel på hästen och det visar sig att den blivit förgiftad.

Wendy och hennes kompisar misstänker att Blåmyrens stuteri och ridskola har något med saken att göra. De misstänker att de barrerar sina hästar eftersom att de vann storslaget på hopptävlingen och att de tidigare varit mycket sämre än Wendy och hennes kompisars hästar.

Någon barrerar hästarna men vem?

Läs Wendy -Strandsritten som är en MYCKET SPÄNNANDE bok!

Fler recensioner av Wendy - Strandritten »

Wendy - Det brinner på Lindhöjden

Wilma W tipsar
Wendy - Det brinner på Lindhöjden av Hans G. Franciskowsky

En dag då Wendy går förbi sin älskade westernponny Dixi upptäcker hon en glödande cigarr där. Någon måste ha varit vårdslös eller ha velat sätta eld på stallet!

Senare får Wendys föräldrar ett brev där någon hotar att sätta eld på stallet på riktigt! Polisen Struwe misstänker Mark Benson - Lindhöjdens bästa ridlärare näst efter Wendys egen pappa. Kan han ha förgiftat sjön så att alla fiskar dog? Och mixtrat med Per Scalinis bil?

Wendy och hennes kompisar Maria och Olle misstänker någon helt annan!

Läs den här boken, poäng: 100/100! :)

Fler recensioner av Wendy - Det brinner på Lindhöjden »

Wendy - En äventyrlig långritt

Wilma W tipsar
Wendy - En äventyrlig långritt av Hans G. Franciskowsky

Wendy och ett helt gäng okända människor ska ge sig ut på en långritt och de ska övernatta på olika ridskolor, gårdar eller rancher. Men redan från början börjar Wendy bli misstänksam. Det är två skumma män till häst som rider runt på ett vårdslöst sätt!?

Sabina försvinner om nätterna och Wendy har börjat spionera. Då märker hon att Sabina varenda natt smyger till en bil där en annan människa är - vad kan det betyda? Och varför kommer Sabinas mamma vartenda gång de slår läger på en annan ridskola, gård eller ranch?

Läs Wendy - En äventyrlig långritt som är en mycket spännande bok :)

Fler recensioner av Wendy - En äventyrlig långritt »

Sammansvärjningen

Wilma W tipsar
Sammansvärjningen av R. E. Toresen

Detta är en spännande bok för tjejer. Det är en bok med bilder :)

Cecilie och Sofie ser fram emot en härlig semester i Paris hos Cecilies moster Anette. De är hästälskare och ska få tillbringa sommaren i Paris - i stallet - med varsin hyrhäst. Celine får ett underbart isabellafärgat sto vid namn Isabelle, medan Sofie får ett busigt fuxfärgat sto - Santez.

Redan före första ritten träffar de en 10-årig flicka vid namn Veronique som ska bo hos sin pappa Victor i ett halvår och hela tiden hyra haflingern Toto.Mysterier och problem hopar sig framför moster Anette; Hon blir anklagad för att ha orsakat stöld, hennes kollega Victors barn Veronique blir kidnappat och Cecilie och Sofie berättar att de misstänker att Anettes nye man Bertrand har stulit?!

Sammansvärjningen är en mycket spännande bok :)

Fler recensioner av Sammansvärjningen »

Jagad

Wilma W tipsar
Jagad av Terri Farley

Del 6/6 i serien Zanzibar.

Två pumor, en mamma och dess unge, strövar fritt nära Sam och hennes familjs ranch River Bend. Sam upptäcker också genast att vad hon misstänker är Legends (Blackies) son strövar omkring helt ensam och hon blir förtvivlad. Han skulle vara ett lätt byte.Slocum ger sig ut för att jaga men lyckas bara döda mamman. Nu går ungen fritt och skulle lätt attackera en människa ... Och hur går det för Sam och hennes älskade Legend. Ska hon komma nära honom igen trots att han blivit skrämd av människor när han infångades för Rodeo.

Läs den mest spännande boken om Legend! :)

Fler recensioner av Jagad »

Spökhästen i Meadow Green

Wilma W tipsar
Spökhästen i Meadow Green av Anne Louise MacDonald

Denna bok är spännande, mystisk och bra! :)

Kim har några gånger skymat en häst i mrs MacLeans tomma hage, hon var helt säker! Inte kunde hon väll ha sett i syne??
Mrs MacLean påstår ändå att ingen häst går i hennes tomma hage! Det är något mystiskt på gång, men vad??

Läs Spökhästen i Meadow Green om du vill veta det ...

Fler recensioner av Spökhästen i Meadow Green »

Rodeon

Wilma W tipsar
Rodeon av Terri Farley

Rodeon. Bok fyra av sex i serien Zanzibar.

Karla Starr vill starta en rodeo som, enligt Sam, är en grym och motbjudande sport. Karla är så inne i det att hon fångar in vildhästar olagligt. Självklart har hon hört rykten om den magnifika hingsten Legend (Blackie) och vill fånga in honom.

Sam har gjort Legend så tam att han låter sig luras av Karla och blir infångad. Sam gör allt hon kan för att få tillbaka sin förra häst!! Men ska hon lyckas, eller ska man efter man försöka få den vilda hingsten riden??

Läs Rodeon, en hemsk bok men självklart 1000 poäng/10 poäng! :)

Fler recensioner av Rodeon »

Rakt i fällan

Wilma W tipsar
Rakt i fällan av Terri Farley

Del 3/6 i serien Zanzibar.

Ett vackert litet gulbrunt sto har köpts av vildhästtjuvar och används som lockbete. Vilda, oskyldiga mustanger blir fågade och tjuvarna planerar att få hästarna tjocka och sedan sälja dem till slakt.
Den vilda hingsten Legend (Blackie) går som tur är fortfarande fri, men han har mist tre ston från sin flock genom hästtjuvarna.

Sam griper in, men ska hon lyckas rädda både det gulbruna stoet, Legend och alla infångade hästar??

Det får du reda på om du läser den hemska och spännande boken: Rakt i fällan.

Fler recensioner av Rakt i fällan »

En fri själ

Wilma w tipsar
En fri själ av Terri Farley

Bok 1/6 i serien Zanzibar

För två år sedan föll Sam av sin häst Blackie, som då bara var två år, och skadade sig så svårt att hon var tvungen att resa till sin moster Sue i San Fransico i två år. Nu är hon tillbaka hos sin familj på ranchen och har fått en ny häst - en mustang vid namn Ace - men hon längtar efter sin svarta magnifika häst Blackie. Efter hennes olycka hade Blackie förvunnit.


Men så en natt dyker en grå hingst upp på ranchen, tänk om det är Sams älskade Blackie? Sam kan komma så nära hingsten att hon kan röra vid den och det ser Linc Slocum - en falsk cowboy. Han betalar en av sina cowboys för att söka jobb på BLM, som fångar in vildhästar för att ge dem ett hem, och fånga den mystiske hästen. Cowboyen använder fula tricks och stjäl Sams tröja för att kunna fånga hästen ... Ska han lyckas???

En fri själ är en underbar och välldigt sorglig bok för hästälskande flickor.

Fler recensioner av En fri själ »

Jessica sitter upp

Wilma W tipsar
Jessica sitter upp av Gill Morrell

Jessica vill fara på ett ridläger men hennes familj har inte råd. När hennes pappa plötsligt vinner på lotteri har de nog med pengar till ett ridläger åt Jessica och åt en sommarsemester för resten av familjen.

Jessica har aldrig ridit och måste rida i blåa tights och stövlar, man vad gör man inte för att få rida. Hur kommer det att gå för Jessica? Det får du veta om du läser den spännande boken: Jessica sitter upp :)

Fler recensioner av Jessica sitter upp »

Festival!

Wilma W tipsar
Festival! av Jennifer Johansson

Kapten Palomino kommer till staden för att uppträda. Till en av hans sånger "Year of the Pony" vill han ha med två ponnier och ryttare. Men Maria, Matilda och Anneli är ju tre? Ska en av dem inte få vara med eller kommer Palomino göra ett undantag? Det får du veta om du läser Festival!.

Festival! är en JÄTTEBRA bok :)

Fler recensioner av Festival! »

Den där Whiskey!

Wilma W tipsar
Den där Whiskey! av C.S. Adler

Lainey förväntar sig en häst i födelsedagspresent när hon fyller 13 eftersom hennes pappa lovat henne det. Men eftersom det gått dåligt med hans affärer blir det inte så då han inte har råd.Då bestämmer sig Lainey för att söka jobb hos Mr Dodge och han ger henne chansen att bli tränare åt Ryan - vars pappa vill att han ska börja rida- och åt Whiskey som är en häst som vägrar att gå mer än 500 meter från hemmet. Lainey tämjer och tämjer Whiskey så att de kan gå flera mil och när Mr Dodge besluter sig för att stänga stallet måste Lainey rida Whiskey i en parad för att någon ska vilja köpa honom. Ska någon göra det ... eller ska Whiskey säljas som HUNDMAT?

Den där Whiskey är en jättebra bok för tjejer om vänskap, kärlek och tålmod :)

Fler recensioner av Den där Whiskey! »

Anneli tar en chans

Wilma W tipsar
Anneli tar en chans av Jennifer Johansson

Anneli och hennes kompisar Maria och Matilda ska fara på ett dyrt ridläger tillsammans, ett ridläger på Vargfjället med Islandshästar.När Annelis båda föräldrar tappar jobbet, och Anneli ännu inte har frågat om hon får fara, får hon panik. Hon kommer inte får fara, och när hon frågar blir det som hon trodde.

Men när Annelis föräldrar bestämmer sig för att fara bort stannar Anneli hemma, och då ser hon sin chans. Hon tar ut nästan alla sina körkortspengar och börjar gå mot Vargfjället - 38 mil - eftersom de andra redan farit. Hon får skjus då och då ...

Hur kommer det gå på ridlägret eller kommer Anneli ens fram?


Läs Anneli tar en chans för att ta reda på det! ;)

Fler recensioner av Anneli tar en chans »

Divor och dumsnutar

Wilma W tipsar
Divor och dumsnutar av Cathy Hopkins

Skolan ska göra en pjäs av "Grease", Becca ville först inte vara med, men hennes kompisar som ska vara med tvingar Becca att vara med. Becca tränar lite slarvigt och tänker att hon klarar det om hon kan någon mening i varje sångtext men när hon väl står på scen för att provspela för huvudrollen Sandra Dee glömmer hon bort texten helt.

Beccas kompis Squidge utmanar Becca och hennes kompis Cat att delta i tävlingen "NYA STJÄRNOR" där man ska utse en prins och en prinsessa (de som sjunger bäst).
Både Becca och Cat är välldigt bra på att sjunga och kommer med till del 2/4. Ska de klara av det och kanske vinna alltihop??

Läs Divor och dumsnutar om du vill och få reda på det!! :):)

Fler recensioner av Divor och dumsnutar »

Siennas räddning

wilma w tipsar
Siennas räddning av Nikki Tate

Siennas räddning är den fjärde boken i serien.Jessa och Cheryl övertalar Barbara Bailey att låta det stackars vanvårdade stoet Sienna flytta in på stallet Dark Creek. De trodde då inte att det skulle bli så svårt. Men där hade de FEL!


Efter många helt misslyckade försök att ens röra stoet kallar de på Walter Walters - en man som är väldigt bra på att komma överens med hästar och tillsammans kan till och med Jessa rida henne.

Jessa måste också övertala sin mamma att låta hunden som hon hittat bortsprungen att få stanna även då den är olydig. Mamma hotar att skicka över den till hundgården om den inte skärper sig!

Läs Siennas räddning, en bra och sorglig bok!

Fler recensioner av Siennas räddning »

Ge järnet, Jessa!

Wilma W tipsar
Ge järnet, Jessa! av Nikki Tate

Ge järnet, Jessa! är den tredje boken i serien.

Jessas stora skräck när det gäller fälttävlan är vattenhinder. Jimmy McBride håller en kurs inom fälttävlan som Jessa är med på. Men det ska väl gå bra ändå??

Det kommer en ny tjej från Japan, Midori, som Jessa blir fadder åt. Henne råkar Jessa skrämma livet ur genom att börja trava Rebel med Midori. När fälttävlandstävlingen är säger Midori:
- Om du hoppar vattenhindret, ska jag försöka rida igen!

Nu måste väl ändå Jessa lyckas?!

Poäng 1000/1000, läs den du oxå!!

Fler recensioner av Ge järnet, Jessa! »

Trassligt värre

Wilma W tipsar
Trassligt värre av Nikki Tate

Trassligt värre är den andra boken i serien.

Ägaren till stallet är Barbara Bailey och när hennes bror dör måste hans två ardennerhästar flytta in på Dark Creek. Men där finns ju bara en box ledig??

Rebel måste flytta ut i kylan - till en hage som har ett vindskydd - tills Barbara har lyckats sälja hästarna. En snöstorm dyker upp i staden, Jessa blir osams med sin bästis Cheryl och Jessas pappa, som flyttade till Japan när Jessa var två år och som har en ny fru och ett barn, ska komma och hälsa på. Problemen hopar sig framför Jessa, hur ska hon klara det??

Läs Trassligt värre du oxå om du vill läsa en spännande, romantisk och hästig bok om Jessa.

Fler recensioner av Trassligt värre »

Rebel får ett nytt hem

Wilma W tipsar
Rebel får ett nytt hem av Nikki Tate

Rebel får ett nytt hem är den första delen i serien.

Jessa har alltid drömt om en egen häst, men de är för dyra och hennes familj bestående av Jessa och hennes mamma har dåligt om pengar. Genom en slump råkar Jessas mamma träffa Rosa som har många hästar. Hon hinner dock inte med dem och erbjuder Jessa att få ta hand om en häst - Rebel.

Jessa får ha honom själv mot att hon betalar foder, vaccin, stallhyra, hovslagare m.m. så det blir som att Jessa fick Rebel. Jessas mamma har inte pengar så att det räcker till stallhyran så Jessa får jobba i stallet mot att hon får ha Rebel gratis på stallet Dark Creek.

Rebel får ett nytt hem är en spännande bok om vänner, kärlek och hästar!!

Fler recensioner av Rebel får ett nytt hem »

Hittehästen

Wilma W tipsar
Hittehästen av Jane Ayres

Matty, Ronnie, Spike och Gina är fyra flickor som drömmer om en egen ponny. Men eftersom de inte har någon häst nöjer de sig med att vara på ridskolan!

En dag när flickorna är ute i skogen hittar de en häst. Ska de få behålla den??

Läs Hittehästen för att få reda på det ;).

Fler recensioner av Hittehästen »

Kitty och dagboksmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och dagboksmysteriet av Carolyn Keene

Kitty, George och Bess är ute och kör bil när de får syn på ett stort, vackert hus i brand. De försöker rädda huset och kallar dit brandkåren, men inte ens de kan rädda huset.

Ägarna till huset var ett rikt par som inte visste om eldskadan förrän några dagar senare. Mrs Raybolt blir den som de får tag på först och hon är rädd för att Mr Raybolt har blitt innebränd!! Kan det vara så eller spelar hon bara med sina stora tårfloder??

Jag tycker att du ska läsa Kitty och dagboksmysteriet om du är ute efter spänning, för det är just det som är huvudämnet i den här Kitty-boken:)

Fler recensioner av Kitty och dagboksmysteriet »

Kitty och minkmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och minkmysteriet av Carolyn Keene

Kitty och hennes pappa ska fara bort för att lösa ett mysterium om en viss Mitzi Channing som säljer stulna minkpälsar och ogiltiga aktier från ett påhittat företag, AB lyxpäls. Företaget skall ligga i Dunstan Lake, som inte alls är en stad!! Är det kanske ett namn??

Många kompisar måste hjälpa Kitty med detta farliga mysterium?? Kommer de lyckas ta fast Mitzi och alla hennes medhjälpare, om du vill ha reda på det bör du läsa (Kitty och minkmysteriet).

Ha det gött ;)

Fler recensioner av Kitty och minkmysteriet »

Kitty och mysteriet i Alaska

Wilma W tipsar
Kitty och mysteriet i Alaska av Carolyn Keene

Kitty, hennes pappa Carson och en av hennes två bästa kompisar, George, far till Alaska med hopp om en trevlig semester, men det blir långt ifrån lugnt. De bor hos Carsons kompis Henry Wilcox och hans som Steve. De har en chafför, John Tilden, och en hundhjälpare, Craig, som tränar och utfodrar Steves spannhundar.

En dag knackar det på dörren och två poliser kommer in. De vill i sin tur tala med Henry om att det har pågått elfenbensmuggling på Henrys fartyg och att de misstänker Henry ... Men Henry är ju oskyldig!! Vem kan den skyldiga vara: Jonh, Craig eller kanske Steves värsta motståndare i hundspann ... Lindsay??

Kitty och mysteriet i Alaska var en av de bästa Kitty-böcker jag har läst ... hittills. Den var väldigt spännade och den drev mig att läsa mer hela tiden och jag kunde inte lägga den ifrån mig utan läste 193 sidor direkt ;)

Fler recensioner av Kitty och mysteriet i Alaska »

Så dumt!

Wilma W tipsar
Så dumt! av Mia Törnblom

Så dumt! handlar om Mia, som precis i en vanlig bok berättar om när hon knarkade. Vad som hände och hur det slutade ... Och det är en sann bok!

Mia och Calle är ihop med varandra och knarkar heroin. Calle hamnar ofta i fängelset, men när polisen tar fast Mia säger hon bara att hon inte gjort något. En gång när Calle sitter inne, (i fängelset), blir Mia ihop med en annan kille, men han slår henne ...

En gång åker Mia faktiskt in i fängelset, hon erkänner. Hon har inte pengar och i fängelset får man ju faktiskt mat och en sovplats!Mia tröttnar på fängelset och vill bli dömd till vård. Med lite hjälp och samarbete lyckas hon och blir dömd till vård och får därmed fara till ett behandlingshem för alkoholister och narkomaner.Men vad händer där??

Om du vill veta det så borde du läsa: Så dumt! ;)

Fler recensioner av Så dumt! »

Kitty som detektiv. Klockmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty som detektiv. Klockmysteriet av Carolyn Keene

Mr. Crowley, som dött, hade ett väldigt stort arv som han tänkte ge till sin släkt. Men det senaste testamenten visar att familjen Tophams ska ha alla pengar. Men kan det vara så att han skrivit ett ännu nyare testamente och gömt det någonstans, så som han brukade göra???Den här Kitty-boken är den första. Och jag tycker att alla ska läsa den för att det är det första som blev översatt på svenska, och sen kommer alla att fängslas av Kitty Drew-detektiven. Men jag tycker att Kitty-böckerna blir bättre, och bättre.

Fler recensioner av Kitty som detektiv. Klockmysteriet »

A Kiss Before Dying. Del 2

Wilma W tipsar
A Kiss Before Dying. Del 2 av Ira Levin

Del två i denna bok handlar om Ellen Kingship och den unga mannen.
Ellen skriver ett långt brev till sin kille, Bud, i tåget på väg till Blue River, där hennes syster Dorothy dog. Hon tror inte att systern begick självmord utan blev dödad.

Ellen tror att det är en lång blondin som mördat Dorothy eftersom att blondinen vetat att systern var ihop med den unga mannen förut. Men den som dödade Dorothy är verkligen inte vem som Ellen misstänkt, och det slutar med att mördaren skjuter Ellen ...

- A Kiss before dying är en jättebra bok för större barn. Jag har läst den här boken på engelska och då är den ganska svår men jag tror att den finns översatt på svenska!! ;)

PS från Regine: Ja, boken finns också på svenska och som ljudbok. Kolla på ditt bibliotek i fall du vill låna skivor och lyssna! På svenska heter den Bädda för död.

Fler recensioner av A Kiss Before Dying. Del 2 »

A Kiss Before Dying. Del 1

Wilma W tipsar
A Kiss Before Dying. Del 1 av Ira Levin

A Kiss Before Dying är delad i tre delar. Del ett handlar om Dorothy och en kille på cirka 25 år.Den unga mannen som är Dorothys pojkvän är ihop med Dorothy, men det är bara för att hennes pappa är jätterik och ger Dorothy jättemycket pengar. När killen får veta att Dorothy är gravid och vill gifta sig med honom, tänker han "nej", för att om han gifter sig med Dorothy och hon sen får ett barn kommer hennes pappa sluta ge henne pengar! Så killen bestämer sig för att döda Dorothy, men han gör så att det ser ut som ett självmord ...

Den här boken är jättebra, att man ens kan hitta på så spännande bok fattar inte jag!!

PS: Jag läste den här boken på engelska, men jag tror att den finns på svenska också!! Men den är mkt bra på engelska, men den är för en hög-engelskanivå!!
PS från Regine: Ja, den finns på svenska och heter då Bädda för död.

Fler recensioner av A Kiss Before Dying. Del 1 »

Kitty och den talande roboten

Wilma W tipsar
Kitty och den talande roboten av Carolyn Keene

Rawley Bannister är en man som lurar folk. Han lurar dom att betala för ... ingenting! Mrs. Carrier och Thomas Bannister, Rawleys syskon, har fått många klagomål från många personer. De vill att syskonen ska betala tillbaka vartenda öre som Rawley och hans medhjälpare lurat av dem? Men vem kan denne vara??

Inte nog med att Rawley och hans medhjälpare lurar folk att köpa saker, så har de en indianbarns-insamling som ska skänka pengar till de stackars indianbarnen. Men i själva verket kanske de behåller pengarna som de får i fickan!

En jättebra bok om Kitty. Faktist en av mina favoriter. Läs Kitty-böcker, för de är de bästa böcker som någon har gjort. Din mamma har säkert några gamla Kitty-böcker liggande i en låda på vinden ...:)

Fler recensioner av Kitty och den talande roboten »

Kitty och spökvagnen

Wilma W tipsar
Kitty och spökvagnen av Carolyn Keene

Kitty, George och Bess bor på hotell: Camp Merriweather. Där bor ett mystiskt par som alltid lägger näsan i blöt, Ross och Audrey Monteith! Om det nu är deras fullständiga namn?

Kitty har i uppdrag att leta reda på en gammal, gammal diligens som har tillhört en viss Abner Langstreet. Men det finns ju många diligenser, va???

En JÄTTE-bra bok om Kitty Drew.

Fler recensioner av Kitty och spökvagnen »

Kitty och drakmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och drakmysteriet av Carolyn Keene

Chi Che Soong blir kidnappad. Det är Kittys uppdrag att finna henne, men hon har inte många ledtrådar att gå efter till en början.

Mr. Stromberg vad är det för en typ?? George får klä ut sig till Chi Che eftersom att de är så fruktansvärt lika varandra. Det hela slutar med att George nästan blir kidnappad av en rödhårig gubbe, som trott att George var Chi Che!!

En jättespännande bok om Kitty!

Fler recensioner av Kitty och drakmysteriet »

Kitty och den vita vålnaden

Wilma W tipsar
Kitty och den vita vålnaden av Carolyn Keene

Kitty och hennes vänner måste ut på en resa till ett par, som åkt ut för att leta reda på en ärvd skatt åt mr. Sakamako på Kaluakua. Men många hinder på vägen måste man väl räkna med, nu när DUBBEL-SKORPIONERNA är i farten?!!

En jätte bra och läskig bok om Kitty;).

Läs den du oxå!!

Fler recensioner av Kitty och den vita vålnaden »

Kitty och ödeslottets hemlighet

Wilma W tipsar
Kitty och ödeslottets hemlighet av Carolyn Keene

Någon håller sig inne i slottet, som Kitty och hennes vänner funnit, för att hissa upp och ner vindsbryggan! George och Kitty är de första som bestämmer sig för att simma över till slottet. Just när de kommer upp på land, hör de en läskig röst:
-S im-m-m-ma tillba-a-a-aka! Döden väntar er här!

En super bra bok om Kitty!! ;)

Fler recensioner av Kitty och ödeslottets hemlighet »

Kitty och cirkusmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och cirkusmysteriet av Carolyn Keene

Kitty har tagit konstridlektioner av Roberto. Hon rider och gör konster på Belgain Star. Kitty är så duktig på hästryggen att hon blir erbjuden att vikarera för en flicka som ramlat av och brutit benet. Hon tackar ja, då får hon ju samtidigt tillfälle att ta reda på mer om Lolita!!!

Den här boken är bra för att den är riktigt spännande och handlar mycket om hästar.

Fler recensioner av Kitty och cirkusmysteriet »

Kitty och zigenarmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och zigenarmysteriet av Carolyn Keene

Rose bor hon fru Stunthers för att hennes mamma är död och hennes zigenar-pappa har försvunnit. Rosa är mycket vild och sprallig, finns det något som gör henne lugn?? Fru Stunthers har en docksamling, många dockor från hela landet. Men det är en docka till hon vill ha, en docka som Roses mamma velat ge Rose! Och vad betyder den där mystiska skriften i fru Stunthers fotoalbum??

Kitty och zigenarmysteriet är bra för att den är mycket spännande. :)

Fler recensioner av Kitty och zigenarmysteriet »

Kitty och fönstermysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och fönstermysteriet av Carolyn Keene

En påfågelstavla är försvunnen. Jaa, den försvann faktiskt för många hundra år sedan. Men det är många som är ute efter tavlan, ska Kitty få tag på den innan alla andra?? En tidningsannons lyder att en försvunnen tavla måste hittas, det väntar en stor belöning till den som hittar den ...

En bra och spännande bok om Kitty.

Fler recensioner av Kitty och fönstermysteriet »

Kitty och ficktjuven

Wilma W tipsar
Kitty och ficktjuven av Carolyn Keene

Kittys faster ber Kitty och hennes vänner att komma till New York och hjälpa en vän som blivit lurad på pengar. I New York finns en föreställning "TRE TRIXARE", en trollkarlsshow som Kitty genast misstänker. För det första så får tio personer i publiken gå upp på scenen för att ta en närmare titt. Men de blir av med saker som "TRE TRIXARE" trollar ifrån dem. De får tillbaka dem efter showen - men varför inte direkt??

En bra och mystisk bok om Kitty :)

Fler recensioner av Kitty och ficktjuven »

Kitty konståkningsmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty konståkningsmysteriet av Carolyn Keene

Den kända konståkerskan Veronica Taylor var den första som drabbades av problem. Snart var det dags för tävlingarna i Berlin. Någon försöker drabba en massa konståkerskor och Trish blir misstänkt. Allt som hänt tyder på att det var Trish som låg bakom. Men kan det ha varit någon som satt bevisen på Trish??

En till bra och romantisk bok om Kitty;).

Fler recensioner av Kitty konståkningsmysteriet »

Kitty och maratonmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och maratonmysteriet av Carolyn Keene

George ska springa i ett stort tjej-maraton i Chicago. Men någon försöker sabotera för en av de stora löparna, Annette Lang, som får dödshot. Det står så pass mycket pengar på spel och Kitty inser att den finns flera som kan vinna om Annette inte är med i lopet.

En bra, spännande och romantisk bok om Kitty ;)

Fler recensioner av Kitty och maratonmysteriet »

Kitty  och vildmarksmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och vildmarksmysteriet av Carolyn Keene

Kitty, George och Bess är på semester i bergen. En dag när de ger sig av på fotvandring hittar de en liten skjuten pumaunge, vid liv. Alltså har någon skjutit här, och Dana som tar hand om centret fär djurs rättigheter, vem är det som vill sabotera för henne? Kan de ha att göra med Jesse?

En läskig och mystisk bok om Kitty Drew:)

Fler recensioner av Kitty och vildmarksmysteriet »

Kitty och fallet i Venedig

Wilma W tipsar
Kitty och fallet i Venedig av Carolyn Keene

Kitty har i uppdrag att hitta Fillipo, Marias brorson. Men mysterier hopar sig bara fram för Kitty. Vem kan det vara som har kidnappad Fillipo???

En bra och spännande bok om Kitty Drew!! ;)

Fler recensioner av Kitty och fallet i Venedig »

Kitty och hemligheten på ranchen

Wilma W tipsar
Kitty och hemligheten på ranchen av Carolyn Keene

Kitty, Bess och George far till Shadow Ranch för semester. Men Kitty dras in i ett mysterium, en flicka har blivit kidnappad av en gammal dam i ett hus längre bort. Samtidigt har flickan, Alice, ett problem. Hennes fader gav sig av för länge sedan, med Alice gör vad som helst för att få tillbaka honom, trots att hon inte vet vem det är, bara namnet. Men lite klur kanske Kitty lyckas hjälpa Alice och den stackars flickan.

En bra och spännande bok om Kitty. :)

Fler recensioner av Kitty och hemligheten på ranchen »

Kitty och flyktingmysteriet

wilma W tipsar
Kitty och flyktingmysteriet av Carolyn Keene

Kitty och hennes vänner är på turistresa i Europa. Det är ju bara en vanlig klassresa men Kitty dras i ett nytt mysterium, tio föräldralösa barn väntar nämligen vid gränsen på hjälp efter att fly. Men det är några som också vill ha tag på de tio barnen, som tur är har Kitty en mycket listig plan.

Fler recensioner av Kitty och flyktingmysteriet »

Så länge vi båda andas

Wilma W tipsar
Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer

Bella har valt. Hon älskar Jacob men Edward älskar hon mer. Det är ganska svårt att vara med vampyrer och vargar ...


Världens bästa bok. Del 4 i serien Twilight. Den finns på film också, Breaking Down.

Fler recensioner av Så länge vi båda andas »

Sms från Soppero

Wilma W tipsar
Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius

Agnes lär sig samiska i smyg, sen börjar hon messa Henrik i Soppero. Undra varför mamma inte lär Agnes samiska, hon är ju same? Och hur är man same, egentligen?


En bra bok. Del 1 i serien om Agnes.

Fler recensioner av Sms från Soppero »

De som lever vidare

Wilma W tipsar
De som lever vidare av Kjetil Johnsen

Nora: Hon har blivt som en annan person sedan Trine gick bort. Hon blir kidnappad av Katie och blir skuren.

Benedicte: Hon har ett förhållande med Trym, och de går längre och längre in i förhållandet. Benedicte får reda på att hon har en syster, Eline.

Vilde: Vilde och Charlene har ett förhållande, men en dag är Charlene borta. Vilde hittar ett märkligt brev på sängen och får reda på att hon är död. Vilde börjar skada sig själv igen.

Det här är del 10 i serien TRE. Man vill ju inte läsa ut allt på en gång men det går inte att låta bli:).

Fler recensioner av De som lever vidare »

Fallet

Wilma W tipsar
Fallet av Nora McClintock

Riley och en kompis hittar sin vän Emmet på botten av en ravin. Och Riley är säker på att han blivit knuffad. Riley söker sig in på  Emmets skola och försöker luska ut vem som gjorde det. Men genast hamnar hon i
trubbel ... och den som knuffade Emmet är den man minst kan ana.

En bra och spännande bok.:)

Fler recensioner av Fallet »

Döden i dina ögon, arvet

Wilma W tipsar
Döden i dina ögon, arvet av Rachel Ward

Adam ser  siffror i andras ögon, precis som sin mamma. Siffrorna visar när dom ska dö ... Men plötsligt har alla samma datum! Något hemskt kommer att hända och Adam kan väl inte bara ändra på siffrorna??


En av världens bästa och läsktigaste
böcker.


Ps: Del 2 i den fantastiska serien.

Fler recensioner av Döden i dina ögon, arvet »

Kitty och skidortens hemlighet

Wilma W tipsar
Kitty och skidortens hemlighet av Carolyn Keene

Rebecca blir av med sitt jobb på Tall Pines, för att man tror att hon stulit de 50 000 dollar som saknas. Men det är inte hon. Kitty bestämmer sig för att lösa mysteriet men får dödsliga problem så vägen.

En bra och läskig bok om Kitty. :)

Fler recensioner av Kitty och skidortens hemlighet »

Kitty och utpressaren

Wilma W tipsar
Kitty och utpressaren av Carolyn Keene

Kitty får fara till en skola för att reda ut stölder. Hon jobbar under täckmantel och ingen vet vem hon är förutom rektorn på skolan och Daryl Gray - en kille som hjälper henne att hitta på skolan. Men han verkar falla pladask för Kitty ...

En bra och spännande bok till om Kitty Drew, amatördetektiven! ;)

Fler recensioner av Kitty och utpressaren »

Kitty och det falska brevet

Wilma W tipsar
Kitty och det falska brevet av Carolyn Keene

Brendas pappa har en tidning och han låter Brenda ha hennes egen sida. Men en dag i Brendas hjälpspalter finns det en brev från någon som är rädd att bli mördad. Men kan det vara så att Brenda skrev brevet själv??

En bra och mystisk bok om Kitty.

Fler recensioner av Kitty och det falska brevet »

Kitty och tidningsmysteriet

Wilma W tipsar
Kitty och tidningsmysteriet av Carolyn Keene

Kitty tar jobb på tidningen Flash för att luska ut vem som vill mörda Yvonne, delägare för tidningen. Kitty frågar Ned om hjälp, men han verkar falla för Sondra. När Kitty och Mick blir gripna av polisen för något de inte är inblandade i står Kitty helt ensam. Ned står bara och tröstar Sondra! Vilken pojkvän man kan ha då??

En bra, läskig och romantisk bok om Kitty!! (:

Fler recensioner av Kitty och tidningsmysteriet »

Hej vacker

Wilma W tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Agnes bor i stockholm, men älskar att vara i Soppero. Där finns en
kille hon är kär i. Henrik heter han och han älskar att köra skoter, Henrik är
också kär i Agnes. Men Henriks mamma tycker att de är för unga att vara ihop och hon tycker inte att Agnes duger som same. Men skit i hon ...En jättebra bok. Det är bok två i serien om Agnes, och det finns tre böcker. Läs dem i ordning!!!:) Den första heter Sms från Soppero.

Fler recensioner av Hej vacker »

Vargbröder

Wilma W tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Torak älskar sin pappa, ingenting i världen älskar han mer. Men när
hans pappa dör måste Torak kämpa för att överleva. Torak föddes för att möta mörkret ...En superbra bok.


Ps: Det finns 6 delar i serien om Torak.

 

Fler recensioner av Vargbröder »

Skriet från vildmarken

Wilma W tipsar
Skriet från vildmarken av Jack London

Buck blir kidnappad till ett hundspann. Han lever tungt och blir slagen. Spits är Bucks fiende, han tycker att Buck är så duktig så att han vill döda honom. Och Spits är ju spannets ledare.


- Världens sorgligaste och den hemskaste bok jag har läst. Men den var otroligt bra för att vara en klassiker. :)


 

 

Fler recensioner av Skriet från vildmarken »

Om jag kunde drömma

Wilma W tipsar
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer

Bella Swan flyttar till den lilla staden Forks, där hon ska bo hos sin pappa. Hon förväntar sig att det ska bli tråkigt men när hon träffar Edward Cullen vill hon stanna. Edward och hans familj har försökt hålla sin identitet som vampyrer hemligt. Men Bella är ovanlig ...
En Jättebra bok.Ps: Den är inte likandan som i filmen Twilight. DEL 1.


 

Fler recensioner av Om jag kunde drömma »

Kittys spännande sommar

Wilma W tipsar
Kittys spännande sommar av Carolyn Keene

ong>Kitty och flygmysteriet
En rysk dansgrupp kommer till Hampton. Då blir den snygga balettdansören Sasha förälskad i Kitty. Men det var ju Bess som hade bestämt sig att bli ihop med honom. Men det löser sig när hon träffar pianisten. Kitty känner sig dragen till Sasha, men tänk om han är spionen som har stulit jättehemliga ritningar? Och Ned, inte kan hon väl svika honom. Men Sasha är den charmigaste i världen ju!!Världens romantiska Kittybok. LÄS!!
Kitty och konstmysteriet
Christopher Scott har försvunnit spårlöst och hans brorson har dött i en båtolycka. Kittys uppdrag är att ta reda på vad som har hänt med Christopher. Och Sasha - den snygga, stiliga och charmiga ryska dansaren som hopplöst har fallit för Kitty - hur ska det bli med honom när Ned, Kittys pojkvän hemma i River Heights, kommer på besök?

En jättebra Kittybok. Den här boken om Kitty är väldigt romantisk och det är det som gör det så bra.
Kitty och seglarmysteriet

Snart ska Kitty Drew hem till River Heights och
Kitty har inte löst sitt problem - är det kärlek eller vänskap hon känner
för Sasha.
Kittys kompis Emily har försvunnit under en nattsegling.
Eller kan hon ha blivit kidnappad? Sasha ringer Kitty och säger att han
kan stanna i ett helt år med Kitty om han vill. Han vill att Kitty ska
avgöra det! Vad ska hon göra??

En till jättebra roman om Kitty Drew:).PS från Regine. De här tre Kittyböckerna hittar man ofta i en samlingsbok som heter Kittys spännande sommar.

Fler recensioner av Kittys spännande sommar »

Kitty och spöket i fönstret

Wilma W tipsar
Kitty och spöket i fönstret av Carolyn Keene

En film ska spelas in i familjens McCauleys hus. Alltså mittemot Fenley Place. Kitty vill provspela men när hon hör att Bess - hennes bästa vän - också ska göra det bestämmer hon sig för att låta bli. Det mystiska är att allt som händer i filmen, upprepas på Fenley Place ... Vem kan ligga bakom något sådant??

En mystisk bok om Kitty:)!

Fler recensioner av Kitty och spöket i fönstret »

Kitty och grannflickans hemlighet

Wilma W tipsar
Kitty och grannflickans hemlighet av Carolyn Keene

Kitty börjar jobba på en smyckesbutik för att ta reda på vem det är som stjäl från butiken. Sammtidigt blir Nikki Masters - Kittys granne - misstänkt för mord på sin pojkvän, Taylor. Och vem är det som ligger bakom alla rån på smyckesbutiken??
En till spännande bok om Kitty Drew (:

Fler recensioner av Kitty och grannflickans hemlighet »

Omslag till Kitty och bröderna Hardy i dubbelmysteriet saknas

Wilma W tipsar
Kitty och bröderna Hardy i dubbelmysteriet av Carolyn Keene

Kitty hade tänkt sig en semeter på båten S/S Duchesse med sina kompisar Bess och George. Men plötsligt dras hon in i ett dubbelmysterium: topphemliga CIA-hemligheter säljs. En specialistinbrottstjuv är och stjäl pengar och smycken. Som tur är finns bröderna Frank och Joe Hardy på båten och hjälper Kitty.

En spännande och romantisk bok om Kitty.

Fler recensioner av Kitty och bröderna Hardy i dubbelmysteriet »

Kitty och den försvunna arvtagerskan

Wilma W tipsar
Kitty och den försvunna arvtagerskan av Carolyn Keene

Kitty kommer till en fin skola, för att hälsa på Claudia. Hon blir indragen i ett mysterium, Claudias rumskamrat Veronica har spårlöst försvunnit. Är det så att Veronica rymt eller kan det vara så att hon blivit kidnappad?

En jättebra och spännande bok om Kitty.

Fler recensioner av Kitty och den försvunna arvtagerskan »

Singla slant

Wilma W tipsar
Singla slant av Malin Stehn

Jag har läst en bok som heter Singla slant. Jossan och Anna utmanar varandra med olika uppdrag. T.e.x. att man ska busringa till en snygg kille. De singlar slant. Bra/Dåligt. Men senare trött nar Jossan på leken, men efter ett mycket pinsamt och dumt uppdrag bestämmer sig Jossan för att Anna ska få smaka på sin egen medicin. En bra, rolig och spännde bok.

Fler recensioner av Singla slant »

 Vem är du Johanna?

Wilma W tipsar
Vem är du Johanna? av Lin Hallberg

Kasper är allt för Johanna. Det är hennes sköthäst på ridskolan. Men när Kasper blir sjuk och måste alvlivas blir Johanna tokig. Hon hade gjort allt för honom men det räckte väl inte?!Johanna tycker att hon inte är värd hästar men när hon får fara till sin pappa på Island med islandshästarna börjar ett helt nytt liv.En braa roman...


Den var superbra.

Fler recensioner av Vem är du Johanna? »

  Eva & Adam Solen skiner-sura miner

Wilma W tipsar
Eva & Adam Solen skiner-sura miner av Måns Gahrton och Johan Unenge

Eva och Adam har gjort slut. Kan de åka till Kreta ändå, eller kommer de aldrig mer ens prata med varandra igen??

En jättebra bok om Eva & Adam  

Fler recensioner av Eva & Adam Solen skiner-sura miner »

Den skräckslagne stekelsamlaren

Wilma W tipsar
Den skräckslagne stekelsamlaren av Annalena Hedman

I Istermyrträsk kryllar det av kryp. Abbe har fobi för det, men hans mormor tror att Sven kan bota den, för att han samlar på kryp och har jättemånga. Och hans stora dröm är att hitta en tvekräftad sågstekel.

Abbe hjälper till men han tror att Sven mer behöver en flickvän ...

En bra bok.

Fler recensioner av Den skräckslagne stekelsamlaren »

Ingen annan är som du

Wilma W tipsar
Ingen annan är som du av Ann-Helén Laestadius

 /> Agnes liv är fel. Henrik har gjort slut efter ett år, tre
månader och elva dagar. "Vi bor för långt ifrån varandra!"


Agnes är förkrossad. Sen får hon reda på att hon har
kommit med på det samiska konfirmations-lägret i
Nikkaluokta: ett läger där 42 ungdomar träffas i en by vid
Kabnekaises fot.

Där
förändras allt, hon får reda på att hon är släkt med Jåke,
Henrik är där och de
inleder snarast ett hemligt förhållande och hela hennes själ
förändras.

- En superduper bok för alla läsare.
Den är romantisk och
sorglig. /Wilma
 
 
 

Fler recensioner av Ingen annan är som du »

Mördarens ansikte

Wilma W tipsar
Mördarens ansikte av Kjetil Johnsen

En flicka hittas mördad i simbassängen i skolan. Hon är
mördad  på
samma sätt som Trine...

Senare går Nora till butiken
och där ser hon
Charlene-Vildes au pair-prata flytande norska i telefon.
Även fast hon försäger
sig komma från ett annat land och är urusel på språket ...


En mycket läskig serie
om mord, kärlek, kompisar och ensamhet!:)


PS från Regine. Läs Wilmas tips om de andra böckerna
i serien. Använd sökrutan uppe till höger här på Barnens
Polarbibliotek och skriv in författarens namn, Kjetil Johnsen.
 

Fler recensioner av Mördarens ansikte »

 Ett sista offer

Wilma W tipsar
Ett sista offer av Kjetil Johnsen

Nick har kommit tillbaka till Dypdal, villig att kämpa efter
Nora
igen. Men när han kommer ser han Nora tillsammans med en
äldre kille. Nick går
men grips av polisen. Misstänkt för mord.

Polisen
förstår genast att Nick är
oskyldig och han blir fri, men Nick måste kolla på några bilder
på Viksveen och
andra. Där ser han bland annat Katie. Hans förlorade
syster ...

Del 8 serien
TRE. Världens ägigaste serie, prova du också!!;)

PS från Regine. Läs Wilmas tips på de
andra böckerna i serien.
Använd sökrutan på Barnens Polarbibliotek och skriv in
Kjetil Johnsen.
 
 
 

Fler recensioner av Ett sista offer »

Tillbaka från de döda

Wilma W tipsar
Tillbaka från de döda av Kjetil Johnsen

Vilde har börjat skada sig för att avleda smärtan,
men får hjälp av deras au pair. Och de inleder ett
förhållande.

Nora och Nick
har problem, Nora vill gå vidare men inte Nick, efter allt
med Katie. Och
Benedicte har börjat ana att hennes pappa är väldigt farlig.
Är verkligen Vildes
au pair den hon försäger sig vara??

Del 7 i serien
TRE. Det är världens bästa
serie, jag har snart läst ut den och det känns
hemskt!!:)
Men man måste
fortsätta ...

PS från Regine. Läs Wilmas tips på de övriga böckerna i
serien. Använd sökrutan uppe till höger på Barnens Polarbiblioteko ch skriv in
författarens namn, Kjetil Johnsen.
 
 
 

Fler recensioner av Tillbaka från de döda »

Vampyrens medhjälpare

Wilma W tipsar
Vampyrens medhjälpare av Darren Shan

Darren kommer att dö. Om han inte dricker människoblod. Han
har lovat
sig själv att inte göra det.

Men det kommer han väl
inte klara?? Är det han som
sitter bredvid liket med blod runt munnen eller är det Mr
Crepsley
kanske??

-Bra och läskig bok!!!!:)

PS från Regine: Det här är andra delen i serien Legenden om
Darren Shan
.
 

Fler recensioner av Vampyrens medhjälpare »

Farlig bergsritt

Wilma W tipsar
Farlig bergsritt av Sharon Siamon

Becky ska äntligen rida sin första distanstävling på sin mammas
älskade häst Windy. Där möter hon en väninna och får massor
av problem.

Men hon
ska komma i mål och hon ska vara snäll! Det är bestämt, även
fast hennes väninna
bara tänker på att vinna till varje pris.


Jag gillade den här boken för att den handlar om hästar. Och
det är så
fridfullt. I bergen, där jag aldrig har varit till häst. Men
det vore en av min
högsta drömmar om det gick att få vara med om.
 

Fler recensioner av Farlig bergsritt »

Den gråtande mördaren

Wilma W tipsar
Den gråtande mördaren av Kjetil Johnsen

Trine är död nu. Och resten av tjejerna lever
farligt. Vilde vill ta livet av sig själv. Benedicte
riskerar sitt liv för att
få fast honom/henne som mördade Trine och Nora har gjort
inbrott.

En JÄTTEspännande bok. Del 6 i serien
TRE.

PS från Regine: Läs också Wilmas tips om de
övriga fyra titlarna: Till jord ska du bli, Flytande i
vatten
, Ett hål i själen, Den farliga kyssen och Det som
kommer att ske
. Använd
gärna sökrutan på
Barnens Polarbibliotek.
 
 

Fler recensioner av Den gråtande mördaren »

 Till jord skall du bli

Wilma W tipsar
Till jord skall du bli av Kjetil Johnsen

Nu är en av de fyra tjejerna död. Vi vet en sak - Nora
hittade den döda kroppen och hon är inte död.Men vem är det,
Benedicte,
Vilde eller Trine. Nu ligger någon av dom och flyter död i
en sjö ...

- Bra och
spännande bok. Del 5 i serien TRE.

PS från Regine: Läs också Wilmas tips om de övriga fyra titlarna: Flytande i vatten, Ett hål i
själen
, Den farliga
kyssen
och Det som kommer att ske. Använd
gärna sökrutan på
Barnens Polarbibliotek.
 
 
 

Fler recensioner av Till jord skall du bli »

Flytande i vatten

Wilma W tipsar
Flytande i vatten av Kjetil Johnsen

Både Nick och Vilde har problem hos Viksveen,
deras onda lärarinna. Det slutar med ett mord. Benedicte har
träffat Wolfman och
han hotar henne, död eller inte. Och nu ska en av de fyra
vännerna
mördas.

PS: Del 4 i serien TRE!

Läs
också Wilmas
boktips om de andra delarna Ett hål i själen,
Den farliga
kyssen
och Det som kommer att ske. Använd
gärna sökrutan på
Barnens Polarbibliotek.
 
 
 
 
 

Fler recensioner av Flytande i vatten »

Det som kommer att ske

Wilma W tipsar
Det som kommer att ske av Kjetil Johnsen

Det börjar närma sig mordagen för
Nora, Benedicte, Trine eller Vilde. Vilde har börjat gå
längre i sitt
förhållande. Benedicte har träffat en kille på Internet som
kallar sig Wolfman
och Nora har blivit förälskad.

En jättebra bok den
handlar om
mord, kärlek,
ensamhet och kompisar.

PS: Del
3 i Serien TRE. Läs
Wilmas boktips om de andra delarna Ett hål i själen och Den farliga kyssen. Använd gärna sökrutan på
Barnens Polarbibliotek.
 
 

Fler recensioner av Det som kommer att ske »

 Sandras Ponny (Del 1)

Wilma W tipsar
Sandras Ponny (Del 1) av Heddi Böckman.

Sandra har en B-ponny som hon har vuxit ur. Nu är hon
och letar efter en ny ponny. Men ingen är rätt, känner hon.
Men när hon träffar
Vildros vill hon genast ha henne.

Det visar sig att
Vildros är en problemponny
och blir mycket slagen. Ska Sandra få henne eller inte?? En
jättebra bok för
hästintresserade.
 
 

Fler recensioner av Sandras Ponny (Del 1) »

 Den farliga kyssen

Wilma W tipsar
Den farliga kyssen av Kjetil Johnsen

Vilde och Trine kysser varrandra på en fest och
allt förändras. Men det jobbigaste är att ha ett hemligt
förhållade.Och nu är
det bara två veckor kvar tills en av de fyra vänninorna ska
dö.

PS: Den
här boken är del 2 i serien TRE! Den är jättttte bra.

Fler recensioner av Den farliga kyssen »

 Vildhästar att rädda

Wilma W tipsar
Vildhästar att rädda av Sharon Siamon

Meg ska hem till New york efter några underbara
veckor på Mustang Mountain. Men en oväntad händelse
inträffar och Meg blir
tvungen att stanna och hjälpa till på en närliggande
camping, där ska det ordnas
mat, hjälpas till med hästar och sköta om en busig tioåring.
Några dagar senare
sitter Meg på hästryggen igen ensam med Taylor och letar
efter Thomas och
hästtjuvarna. Men ska Meg hinna fram i tid??

Jag älskar serien Mustang Mountain den är så fridfull. När
man har läst ut hela
serien kommer man att längta och man kan inte sluta läsa
Mustang
Monutain-böckerna när man har börjat!!:)
 

Fler recensioner av Vildhästar att rädda »

Hästdrömmar

Wilma W tipsar
Hästdrömmar av Lin Hallberg

Sofia har en häst, Santos. Han är bara en c-ponny och Sofia
har börjat bli
orolig. Även om det gör ont måste Sofia sluta Santos. Hon
börjar hjälpa till på
Lunden med de stora hästarna. Men samtidigt känns det som om
hon sviker Santos
när hon ger honom till Myggan!


Jag tycker att den var bra för att den handlade om hästar.
Den var verklig också!

 
 

Fler recensioner av Hästdrömmar »

Ett hål i själen

Wilma W tipsar
Ett hål i själen av Kjetil Johnsen

Den här
boken är den bästa bok jag någonsin har läst i hela mitt
liv. Den passar alla
och handlar om vänskap, förälskelser och mord.

En ung
flicka hittas död,
flytande i insjön. Hon har blivit mördad av någon hon kände.
Tiden vridits
tillbaka till tre veckor innan mordet. Ingen vet vem att
någon ska mördas men det är
någon av Vilde, Nora, Trine eller Benedicte.

Fler recensioner av Ett hål i själen »

 Amy

Wilma W tipsar
Amy av Liz Elwes

Amy ser inte fram emot familjens resa till Frankrike där de
kommer vara fast på en camping. Mitt i ingenstans. Men med
ens blir det roligare
när Amy möter den mystiske franska killen. Men hur ska Amy
göra för att han ska
lägga märke till henne? Det är väl inte så intressant med
en tjej som sitter
barnvakt åt sin lillebror??

Den här boken, Amy, är också från Girl:It som är en
klubb! Jag tycker att boken är bra
för att den är så verklig.
 
 

Fler recensioner av Amy »

Rubys blogg

Wilma W tipsar
Rubys blogg av Hilary Freeman

Ruby har en blogg. En hemlig anonym blogg. Hon stjäl saker och
skänker det till välgörenhet, sen bloggar hon om det. Men
det går lite väl långt
och hon hamnar i trubbel. Ska hon avslöja sig?? Hon kommer
att bli känd, polisen
har ju lovat att om bloggerskan erkänner hamnar hon/han inte i
fängelset.

En spännande bok. För tjejer och killar:)!

Fler recensioner av Rubys blogg »

Allie Finkles - Scenskräck

Wilma W tipsar
Allie Finkles - Scenskräck av Meg Cabot

När br /> klassen har fått reda på att de ska visa upp en pjäs vet
Allie en sak - hon ska
ha rollen som Prinsessan Penelope. Men när hon får reda på
att Sophie också vill
ha rollen är hon inte lika säker. Ska hon försöka få rollen
och kalla sig för
Sophies vän? Men när hon får reda på vilken roll hon ska få
blir hon besviken.
Men det är kanske ändå bra, som Jay säger.

En jätte-,
jättebra
bok.

PS: Scenskräck är den
fjärde boken i serien Allie Finkles.
 
 
 
 
 

Fler recensioner av Allie Finkles - Scenskräck »

Flisans osynliga häst

Wilma W tipsar
Flisans osynliga häst av Pia Hagmar

Flisans (Felicia) mamma har blivit less på Manolito som
är Flisans låtsashäst. En dag får Flisan er riktigt ridhjälm
och blir erbjuden
att börja rida. Hon tackar ja och springer iväg till
Manolito.- Hon trodde
väl inte att jag skulle glömma dig, Manolito, jag är inte
som Ninna!

En
jättebra bok för de som är hästintresserade.

PS: Flisans osynliga häst är del
ett i serien Flisan.
 

Fler recensioner av Flisans osynliga häst »

Hästar är allt

Wilma W tipsar
Hästar är allt av Bonnie Bryant

Carole och Susan är inte säker på att de gillar den nya
eleven på Pine Hollow. Hon heter Lisa. Hennes ridkläder hade
säkert kostat hon
och hennes mamma massor, hon var ju trots allt nybörjare. Är
hon den hon påstår
eller ...??

- Jättebra bok för de som gillar hästar.

PS:Hästar är allt är första boken i serien
Stallkompisar.
 
 
 

Fler recensioner av Hästar är allt »

Adzerk - Den vita hingsten

Wilma W tipsar
Adzerk - Den vita hingsten av Lin Hallberg

Emma är skötare på Ajax, den fantastiska hästen på ridskolan. Förut hade hon Katrin som kompis men nu är honinte så säker längre, hon har ju slutat rida och börjat vara med Tova. Katrin vill vara alla tre men det vill inte Emma.

Emma vinner en tävling med Ajax och då blir allting perfekt, men sen får hon reda på att hon ska åka bort i ett halvår till Ulaan Bataar, som ligger i Mongoliet. I Ulaan Bataar träffar hon Baska och får följa med till hennes bostad och få rida vartenda dag. Där träffar hon Adzerk. Den stolta, vita hingsten.

Boken är 11/10. Jättebra!!

Fler recensioner av Adzerk - Den vita hingsten »

Klaras hemlighet

Wilma W tipsar
Klaras hemlighet av Christina Wahldén

Klara har en hemlighet, hennes pappa är i
fängelset. Hon försöker hålla det hemligt men det är svårare
än det verkar.
Hennes mamma gråter så mycket att hon måste vara på sjukhus.
Klara bor hos en
släkting, dom är snälla mot henne, jättesnälla faktist. Men
kommer hon kunna
behålla hemligheten??


Jag tycker att boken är bra!! Den är sorglig och det gillar
jag... :)

Fler recensioner av Klaras hemlighet »

I taket lyser stjärnorna

Wilma W tipsar
I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Boken handlar om Jenna och hennes mamma.
Jennas mamma, Liv har cancer och det blir bara värre och
värre med den. Jenna
älskar sin mamma jätte mycket och vill inte mista
henne.Jennas bästis
Zuzanna lämnar Jenna när Jenna börjar umgås med skolans
tuffa tjej Ullis som
bästisarna har hatat förut. Jenna ch Ullis blir bästisar och
börjar festa och
dricka sprit, Jenna börjar snart glömma bort sin mamma
helt.

Jag tycker att sånna här böcker är jättebra. Den var så
verklig, det var det
jag gillade med det här boken!! :)
 
 

Fler recensioner av I taket lyser stjärnorna »

Drömmen om en häst

Wilma W tipsar
Drömmen om en häst av Pia Hagmar

Tess har flyttat till landet med sina föräldrar. Det enda
Tess vill
är att få ta hand om en häst. Hon har letat och letat efter
en passande häst.


En dag cyklar hon förbi en smal och ensam häst. Hon
går fram till den och sen dyker
en man fram och frågar om hon vill bli skötare på Malte.
Tess kan inte rida, men
hon vet hur man sköter en häst. Malte får ingen mat, det
finns inget gräs i den
fula hagen heller men det måste Tess sätta stopp för.


Drömmen om en häst är
första delen i Tess-böckerna.Jag gillar den här boken för
att det händer så
mycket!:) Drömmen om en häst är en jättebra bok,
man vill inte precis lägga ifrån sig den!! Av 1-10 är den 11.
 

Fler recensioner av Drömmen om en häst »

Det händer nu

Wilma W tipsar
Det händer nu av Sofia Nordin

Stella är kär i Sigrid. Stella är väldigt populär. Alla killar vill bli ihop med henne och alla tjejer vill bli hennes kompis. Men Stella vill bara ha Sigrid. Stella börjar skriva med en gammal tant, Agnes. Agnes  var också kär i en tjej när hon var liten.

En spännande bok som passar tjejer och killar:).

Fler recensioner av Det händer nu »

Kära Tjejer

Wilma W tipsar
Kära Tjejer av Jacqueline Wilson

 /> Kära Tjejer är första boken om Ellie, Magda och
Nadine. Den
handlar om tre tjejer i åttan. Nadine har börjat träffa en
äldre
kille, Liam. Det går sura rykten om honom och det är nog
inte så bra för
Nadine.

Den här boken är jättebra. Jag lovar att DU
vill läsa den!
 
 
 

Fler recensioner av Kära Tjejer »

Klaras vintersorg

Wilma W tipsar
Klaras vintersorg av Pia Hagmar

Klara är skötare på Sigge, Klara har bara ridit i ett halv år men ändå är hon skötare på Sigge. Ett slut på Klaras skötande kommer, men då får Klara köpa Star. Den tjuriga och ensamma hästen kanske kan bli en ridhäst.

PS Klaras vintersorg är del 2 i serien om Klara.

Fler recensioner av Klaras vintersorg »

Tidningsdeckarna och vampyrerna

Wilma W tipsar
Tidningsdeckarna och vampyrerna av Arne Norlin

Henke, Ali och Emma är reportrar i Norrsjö. Det har börjat dyka upp falska sedlar i där, det finns vampyrer också i stan. Hur ska Henke, Ali och Emma göra för att avslöja bedragarna utan att träffa på vampyrer. Dom klarar det ... nästan.

PS Tidningsdeckarna och vampyrerna är den femte delen i den här serien. Del 1 är:Tidningsdeckarna och smugglarligan.  

Fler recensioner av Tidningsdeckarna och vampyrerna »

Klaras dröm

Wilma W tipsar
Klaras dröm av Pia Hagmar

  Klara har längtat i flera år efter att få börja rida. Men det får hon inte för sin mamma, hon tycker att ridskolan som finns i närheten bara är skit. Nu har Klaras mamma dessutom bestämt att de ska flytta. Tänk om det finns en ridskola där?

Ps: Klaras dröm är del 1 i Klaraböckerna.      

Fler recensioner av Klaras dröm »

Hästjägaren.

Wilma W tipsar
Hästjägaren. av Sharon Siamon.

Becky, Allison och Meg är tillbaka på ranchen sen skolåret. Windy ska snart föla och en tidig morgon när de tre kompisarna sitter och vaktar Windy somnar alla. När dom vaknar igen är hon borta.

Tjejerna ger sig av i bergen för att leta rätt på Windy. Dom får reda på att flera hästjägare är ute och jagar en vildhäst. Nu har tjejerna ett till uppdrag - att rädda Eldhingsten.

- Hästjägaren är en jättebra bok för dem som gillar hästar och äventyr.

PS från Regine. Det här är tredje delen i en serie. Läs Wilmas boktips om del 1, Hästen från himlen, och del 2, Eldhingsten. Använd gärna sökrutan på Barnens Polarbibliotek.  

Fler recensioner av Hästjägaren. »

Jagad

Wilma W tipsar
Jagad av Meg Cabot.

  Nikki hålls fången av Brandon Stark, hon var tvungen att göra slut med sin kille och nu är hon fånge hos Stark. Men vad är det för mening att fly när alla vet vem man är?

Det finns bara en person som kan hjälpa - Christopher. Nikki Howard är egentligen Em Watts, men hennes hjärna är flyttad till Nikkis kropp och hon måste leva det livet.

PS. Jagad är den sista delen i serien AIRHEAD. Den är superbra.      

Fler recensioner av Jagad »

Huggormens spår

Wilma W tipsar
Huggormens spår av Pia Hagmar

Aron, Henke och Leo är ute och cyklar, plötsligt ramlar Leo av när har har jättesnabb fart och slår sig ordentligt. Aron och Henke får hjälpa Leo till närmsta hus för att ringa ambulansen.

-Vilket hus ska vi ta?
-Det närmaste såklart!!

Aron, Henke och Leo knackar på och ut kommer en gammal tant. Aron frågar om dom får låna telefonen och ringa efter en ambulans.
- Vill ni ha lite kakor och saft innan eller vill nu ringa direkt, jag heter Esmeralda förresten!
Killarna fikar medans Esmeralda plåstrar om Leo. Leo börjar må bättre och säger att dom inte behöver ringa ambulansen. Dom cyklar hem och lovar Esmeralda att komma och hälsa på nån annan dag.

Nästa dag vaknar killarna upp tidigt och bestämmer sig för att fara och fråga om gamle Fritjof känner den där Esmeralda, hon blev ju helt knäckt när dom nämnde hans namn. När dom kommer fram till Fritjof frågar dom om han känner Esmeralda. Han blir också helt knasig. När dom far iväg mot Esmeraldas hus följer myggan med. Dom knackar på - ingen öppnar. Dom går ända in och dom ser ... ett par fötter. Dom springer in och ser till att väcka stackars Esmeralda som ligger helt medvetslös. Dom hittar en snubbellina som någon har stoppat dit.
- Esmeralda,du ramlade inte bara sådär, någon har satt upp en snubbeltråd!Vem vill skada Esmeralda och varför. Det måste dom ta reda på ...

Den här boken är lättläst men jättebra. Huggormens spår är nummer 12 i serien: Dalslandsdeckarna. Alla delar jag har läst är jätte bra. Del 1 heter Rånarna i ödetorpet. Jag tycker att du ska börja läsa denna serie, den är jättebra för både killar och tjejer som gillar spännande böcker.        

Fler recensioner av Huggormens spår »

Eldhingsten

Wilma W tipsar
Eldhingsten av Sharon Siamon

Becky, Allison och Meg tillbringar sommaren i Mustang Mountain. En dag när Becky ska ta Windy och Silver till hagen inträffar en olycka. Allison kommer springande:
-Din pappa har gått för att ringa efter hjälp, det har hänt en olycka i stallet!
Becky kastar grimskaften till Allison och springer iväg till stallet. Hennes mamma Laurie ligger på backen, hon har blivit sparkad i ryggen när hon skodde Hermit.

Kompisarna får klara sig själva. När två hästar rymmer från ranchen måste tjejerna ge sig upp i bergen för att leta efter dom. Innan dom far iväg får dom reda på att en puma har anfallit andra hästar i trakten. När dom är i skogen och letar efter hästarna börjar en skogsbrand och elden far emot dom. Nu har dom inget annat val än att sätta allt sitt hopp till en vild mustanghingst. Dom klarar av skogsbranden men fler hästar har smitit. På vägen hem har dom med sig fem hästar, två saknas forfarande. Ett anfall av puman inträffar och sen har dom bara fyra hästar att rida hem på.

Eldhingsten är en jättebra bok som handlar om äventyr och hästar. Du MÅSTE läsa den för den är en av de bästa hästböcker jag har läst!

PS från Regine. Det här är andra delen i en serie. Läs också Wilmas tips om Hästen från himlen och Hästjägaren.     

Fler recensioner av Eldhingsten »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss