Lila linje

Fler boktips

Lisa B ( 5 hittade ):
Ensam på Mars

Elisabeth B tipsar
Ensam på Mars av Andy Weir

Den här boken handlar om en astronaut som med sina fem vänner åker till Mars. Men när de ska åka därifrån blir det storm och det flyger kring skräp. Astronauten Mark Watney träffas av en vass sak och flyger nerför en kulle. Datorn inne i rymddräkten säger att han omöjligt kan överleva, så de fem vännerna åker utan honom. Men Mark Watney lever, fast ingen vet om det och han inte har något sätt att skicka meddelanden till jorden på. Han måste försöka överleva och en dag kunna ta sig hem.

Den här boken var jättebra eftersom flera svåra rymdsaker förklarades på ett lätt sätt. Det fanns även mycket humor i boken och man blev överraskad hela tiden. Man visste verkligen inte hur det skulle sluta förrän på de sista sidorna. Den här boken är ganska tjock och därför passar den nog såna som är lite mer läsvana. Dessutom kan det stå lite svåra ord i boken, men de förklaras. En bra ålder för läsare av den här boken kan vara runt tretton och uppåt, men man kan såkllart läsa den när man är yngre också.


PS från redaktionen. Ensam på Mars är skriven för vuxna och är alltså kanske inte lämplig som läsning för yngre barn. Boken är 447 sidor lång.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ensam på Mars »

Resten får du ta reda på själv

Elisabeth B tipsar
Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Samantha Kingston är populär, har många vänner och en pojkvän. Men en dag så dör hon plötsligt. Men hon får en till chans nästa dag att överleva. Och en till nästa dag. Och nästa. Samma dag återupprepas alltså om och om igen, och medan hon aldrig vet om denna dag kommer bli hennes sista, så inser hon värdet av hennes liv till fullo. Tänk dig själv: att bara ha en dag kvar att leva. Vad skulle du göra? Säga till dina närmaste?

Lauren Oliver beskriver härligt, karaktärerna älskade jag och historien och beskrivningarna var superbra, jag Ä L S K A D E boken.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Resten får du ta reda på själv »

Delirium

Elisabeth B tipsar
Delirium av Lauren Oliver

Denna bok utspelar sig i en skrämmande framtid. Det är 50 år sedan regeringen fastställde att kärlek är en sjukdom och de har kommit på ett botemedel. En behandling, som genomförs på alla så fort de har fyllt 18 år, ska bota mänskligheten. Förr kunde folk dö för kärleken. Kärlek anses som ett brott och bestraffas med döden. Alla städer som har botade människor är instängslade. Ingen tar sig i. ingen tar sig ut. Men vissa har lärt sig att leva utanför samhällets lagar och regler och lever utanför de instängslade städerna, i ett område kallat Vildmarken.

Det är en dystopisk bok - vilket är spännande och stimulerar fantasin, och den ger en bild av en skrämmande framtid, med en regering som vill ha total kontroll och invånare som bara vill lita på sin regering. Det här här en jättebra bok, jag ger den 5 stjärnor!
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Delirium »

Kulla-Gulla

Elisabeth (Gnäggisen B) B tipsar
Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström

Boken handlar om en ung flicka som efter att ha blåst iland på en strand blivit hittad av fiskare och hamnat på ett barnhem. När hon blir tillräckligt gammal så säljs hon på auktion till en bonde på Blomgården.

En dag så kommer en karl för att se om hon är arbetsduglig. Nöjd med vad han ser köper han henne och Gunilla Beatrice Fredrikes hem blir därefter Kullatorpet som ägs av den hårdhänte torparen Karlberg.

Hon börjar skolan där hon blir mobbad för sitt lockiga hår, tar hand om de fem barnen och har fullt upp med att försvara det äldsta barnet Johannis mot klassens bråkstake som fått öknamnet Kalle Baddare. Hon får öknamnet Kulla-Gulla.

Jag tyckte att boken var både sorglig och gripande. Jag tycker att den var jättebra, då man verkligen kommer in i boken. Man kan nästan känna Karlbergs örfilar och hungern igenom de svåra tiderna. Kulla-Gulla pressas till bristningsgränsen men med sitt goda hjärta så överlever hon de svåra tiderna, med god hjälp från trollgubben Dal-Pelle nere i dalen. Högsta betyg!

P.S.
Då boken är smått läskig och innehåller död, så rekommenderar jag det för ca. 8+
Har du bibliotekskort i Norrbotten kan du reservera och låna boken på Bibblo.se: https://www.bibblo.se/work?workId=44ff9c93-42b0-4e9c-943d-a33f0152491b
(Kopiera länken och klistra in i webbläsarens adressfält - vi håller på att bygga om.)Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kulla-Gulla »

Miljonpaddan

Lisa B tipsar
Miljonpaddan av Monika Zak

Mitt boktips är: Miljonpaddan.

Det handlar
om Robin som
skulle byta skola men när han kom till den nya skolan så
blev han mobbad av
kompisarna. Alla kompisar kallade honom för Robin Groda. Men
Robin Groda visste inte
att han snart skulle bli bekant med en livs levande grön
groda. Det var inte
vilken Groda som helst utan en miljonpadda, prinsen,
världens mest berömda
Groda:

Boken passar i åldrarna 9-12.
 

Fler recensioner av Miljonpaddan »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss