På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Vilma S ( 20 hittade ):
Kapitulera omedelbart eller dö

Vilma S tipsar
Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling

Den vackra boken om tonårsflickorna Mary och Lovely som utsätter sig själva för både det ena och det andra. I boken skildras deras vänskap, drömmen om att flytta till London och hur det är att vara tonåring.
Boken är skriven på ett väldigt unikt men otroligt charmerande sätt. Jag verkligen ÄLSKADE den här boken. Fastnade i varje ord. Tror dock att den kan vara lite svår att läsa om man är alldeles för ung. Skulle därför rekommendera den till tonåringar främst.

Fler recensioner av Kapitulera omedelbart eller dö »

Tänk om det där är jag

Vilma S tipsar
Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck

När Agnes och hennes familj flyttar från Stockholm till Umeå bestämmer hon sig för att börja om på nytt. Hon köper nya kläder och gör allt vad hon kan för att smälta in så mycket som möjligt.
Det går bra, hon träffat nytt folk men vad händer när hon börjar få känslor för den där killen med rosa byxor som tydligen spelar i ett band samtidigt som killen i grannhuset är sådär lagom trevlig? Varför ska det vara så himla svårt att få ett ”normalt” liv?
Allt i den här boken är mysigt; karaktärerna, beskrivningarna och händelserna. Jag tyckte verkligen om den.

Fler recensioner av Tänk om det där är jag »

Pappersstäder

Vilma S tipsar
Pappersstäder av John Green

Quentin är övertygad om att alla människor får ett mirakel. Han är även övertygad om att Margo Roth Spiegelman, fickan som bor på andra sidan gatan, är hans mirakel.
När Margo en kväll knackar på Quentins fönster för att fråga om hon han låna hans bil följer man motvilligt med på en ”revanschtripp” genom Orlando. Syftet är att ge igen på alla som Margo är arga på.
Nästa morgon när den makalösa Margo inte dyker upp i skolan anar Quentin att någonting är fel. Hon är inte bara borta, hon är försvunnen och en försvunnen flicka måste hittas. Med tiden visar det sig att Margo har lämnat ledtrådar efter sig. Ledtrådar som drar med Quentin på sitt livs äventyr.
Jag tyckte att boken var bra, och att karaktärerna var sådär lagom unika - vilket på något konstigt sätt gjorde dem mer intressanta. Pappersstäder är en bok som jag sträckläste på en dag.

Fler recensioner av Pappersstäder »

Min typ brorsa

Vilma S tipsar
Min typ brorsa av Johanna Lindbäck

Nina är en typisk tonårstjej som bor tillsammans med sin frånskilda mamma i Umeå. När Ninas mamma börjar dejta en man som bor i Luleå lägger inte Nina ner så mycket energi på det. Hennes mamma är fri att göra som hon vill. Allting vänds upp och ner när det visar sig att mamma och hennes nya kille ska flytta ihop. Plötsligt bor han och hanns två söner Daniel och Wille i Ninas hus. Det blir även ännu mer komplicerat när Nina inser att hon kanske har känslor för en av bröderna...

En mycket mysig samt realistisk bok. Jag gillade den mycket och läste ut den på en dag. Passar för ungdomar i åldrarna 12-18.

Fler recensioner av Min typ brorsa »

Berättelser från Engelsfors

Vilma S tipsar
Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren

Detta är en hyfsat fristående bok som tillhör Engelsforstriliogin. Man får veta lite bakgrund om det som händer i de övriga böckerna (Cirkeln, Eld och Nyckeln) samt se saker som händer mellan de två sista böckerna.

Med fina illustrationer berättar de för oss om hur allting startade. Mycket fint och underhållande. Passar för människor 12-vuxen.

Fler recensioner av Berättelser från Engelsfors »

Det är så logiskt alla fattar utom du

Vilma S tipsar
Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo

Ester och Johan har varit bästisar så länge de kan minnas. Knasiga Ester med sin annorlunda stil och lugna Johan som helst är ute och orienterar. Allt är stabilt, det är snart jul, ingen av dem har en tanke på att de någonsin skulle kunna splittras
från varandra. Men vad gör man när man känner sig förrådd? När man inte orkar mer? Är det värt att fortsätta umgås?

Jag tyckte att den här boken var mysig att läsa. Jag sträckläste den på ca. en dag så den är inte jättesvår att förstå och så.

Jag skulle rekommendera den här boken till tonåringar. 10 eller 11-16 eller 17 kanske. Eftersom att den handlar om tonåringar och deras vardag tror jag inte att den är så intressant för vuxna.

Ett litet tips från mig!

Fler recensioner av Det är så logiskt alla fattar utom du »

Sanningen om Alice

Vilma S tipsar
Sanningen om Alice av Rebecca James

När Alice bjuder in Katherine på sin fest förstår Katherine ingenting. Varför skulle den populäraste tjejen i hela skolan bjuda henne?
Tiden går och Katherine lär känna Alice mer och mer.
För varje dag som går gillar hon henne ännu mer. Men hon vågar aldrig berätta om sin bakgrund, om sin döda syster Rachel. När Alice plötsligt börjar agera
helt annorlunda blir Katherine misstänksam. Det
visar sig att Alice riktiga sida är mer skrämmande
än vad Katherine någonsin kunnat tänka sig...

Jag gillade verkligen den här boken. Den var väldigt
annorlunda och unik vilket gjorde den till en
slukare. Man kunde inte slita sig. Slutet
sträckläste jag och jag tror att det var just det
som gjorde den så bra. Allt jag läste och det som
hänt innan var så färskt i min hjärna.

Det finns en hel del obehagliga "scener" i den här
boken och därför rekommenderar jag den till 14+
Den passar både till pojkar och flickor.

Fler recensioner av Sanningen om Alice »

Harry Potter och fången från Azkaban

Vilma S tipsar
Harry Potter och fången från Azkaban av J.K Rowling

Den tredje delen i serien om Harry Potter, pojken som överlevde.

Sirius Black, den fruktade mördaren, har rymt från Azkaban och är nu ute efter Harry.
På Hogwarts är alla rädda och det verkar som om allt inte är normalt med Hermione...
I ett hissnande äventyr får du läsa om hur Harry måste hjälpa sin vän Hagrid och hans Grip Vingfåle samtidigt som han måste tänka på sin egen säkerhet.

Jag tycker att den här boken är toppen!
Den är bra och funkar för alla över 10.
Boken är bra skriven och jag älskade att läsa den!

Fler recensioner av Harry Potter och fången från Azkaban »

Pål och co. Hemsk Misstanke

Vilma W tipsar
Pål och co. Hemsk Misstanke av Teo och Pia Hagmar

Den här spännande boken handlar om Pål som bor i en lägenhet med sin mamma. Påls pappa försvann och mamma gråter och tjatar hela tiden på att de inte har råd med någonting och snart är det Påls födelsedag.

En sen kväll när Pål går hem från sin kompis Fritz stöter han på en svartklädd. Det han inte vet är att ett rån har skett på "Gurkans livs" just den tiden Pål var ute. När han tänker ett tag så måste den svartklädde ha varit rånaren! Det värsta är att när Pål fyller år har hans mamma plötsligt råd med att köpa en dator till honom och Pål hittar en rånarluva bland mammas trosor. Han inser vad som är sanningen. Det var mamma som rånade affären ...

Den här boken passar för de som gillar spännande böcker som är lätta att förstå. Jag tycker att den här boken var jättebra och berättelsen skulle kunna hända på riktigt.

Fler recensioner av Pål och co. Hemsk Misstanke »

Ljudet av ditt hjärta

Vilma S tipsar
Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer

Återigen får vi läsa om Bella Swan och hennes omöjliga försök till att ha ett normalt förhållande med Edward Cullen.

Efter att Edward dödade vampyren James har han fått en annan vampyr i hälarna, nämligen Victoria. Och i staden Seattle blir mordstatistiken bara högre och högre ...

Jag tycker verkligen om boken därför att Stephenie Meyer är så fruktansvärt duktig på att skriva och handligen är toppen!

Fler recensioner av Ljudet av ditt hjärta »

Hungerspelen

Vilma S tipsar
Hungerspelen av Susanne Collin

När 12-åriga Primrose Everdeen blir utvald till kämpe i de årliga hungerspelen anmäler sig storasystern Katniss frivilligt. Hon tvingas att träna tillsammans med
pojken Peeta Mellark. Hur kommer det gå för Katniss?

Den här boken är SÅÅÅÅ bra. Alla måste läsa den. Fortsättningarna Fatta eld och Revolt väntar också på dig ;).

Fler recensioner av Hungerspelen »

Cirkeln

Vilma S tipsar
Cirkeln av Mats Strandberg

Sex tjejer. Rebecka, Minoo, Ida, Anna-Karin, Vanessa och Linnea. En dag färgas månen röd och då förs dessa sex tjejer till folkparken. Där och då förändras hela deras liv.

Jag älskar den här boken! Det är första boken i en trilogi. Fortsättningen Eld har kommit ut och den tredje Nyckeln kommer ut nästa år.

Boken passar för 11+ eftersom att det händer lite saker som kanske inte för små barn förstår.

Fler recensioner av Cirkeln »

Eld

Vilma S tipsar
Eld av Mats Strandberg

Åter igen har ondskan lagt sig över den lilla staden Englefors. Minoo, Ida, Anna-Karin, Vanessa och Linnea måste stoppa den.

Jag älskar den här boken! Klart den bästa jag någonsin läst. Alla borde prova på!

Boken passar nog för 11+ (min mamma har läst den). Den är lite läskig ibland men ändå så bra!

Fler recensioner av Eld »

Drängen i Klingre

Vilma S tipsar
Drängen i Klingre av Bo R Holmberg

Andreas är dräng och jobbar på en gård. Bonden på gården är en hemsk man. När bodens barn föds "döfött" blir bonden helt vild av sig. De flesta tror att det är bonden själv som tagit död på barnet när han har slagit sin fru. Men mitt i all ondska finns flickan Klara som gör livet lite ljusare för Andreas.

Jag läste boken på SV/SO-lektionerna på skolan. Jag tyckte själv inte att den var i min smak men den har ändå en handling och ett budskap. Boken är en renskriven dagbok så allt detta har hänt på riktigt. I slutet på boken står mer INFO om den riktiga författaren Andreas och hur Bo R Holmberg hittade papperna med anteckningarna som vart dagboken av Andreas.

Fler recensioner av Drängen i Klingre »

Alice i underlandet

Vilma S tipsar
Alice i underlandet av Lewis Caroll

"Alice sitter med sin syster under ett stort träd. Plötsligt får hon syn på en kanin. Hon följer efter den och ramlar ner i ett djupt hål"

Så börjar äventyret för Alice som får tillbringa en tid i underlandet. Där möter hon på många olika varelser, ingen lik den andra.

Jag tyckte om boken eftersom att den var ovanlig och välskriven. Det är även en mycket mysig bok som inte går att lägga ifrån sig. När jag läste den ville jag inte att den skulle ta slut och jag vart orolig efter bara två kapitel. Då kändes det som om den skulle försvinna.

Alla borde prova den, liten som stor :]

Fler recensioner av Alice i underlandet »

Ljudet av ditt hjärta

Vilma S tipsar
Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer

Bella och hennes stora kärlek Edward lever inte ett så enkelt liv och nu ska ju snart Bella få bli förvandlat - till vampyr! Men det finns bara ett sätt att få bli det, genom att gifta sig med Edward i bara 18 års ålder.

Jag tyckte om boken eftersom att den är jättebra skriven och, ja helt fantastisk!

Fler recensioner av Ljudet av ditt hjärta »

Harry Potter and the chamber of secrets

Vilma S tipsar
Harry Potter and the chamber of secrets av J.K Rowling

Familjen Dursley tycker inte vidare mycket om den svarthåriga pojken Harry. Han blir tillsagd att stänga in sig på sitt rum och låtsas som att ha inte finns. Men när Dobby dyker upp blir allt annorlunda.

Jag läste boken på engelska som ett skolprojekt och jag tyckte verkligen om den, fast jag har inte läst ut den ännu men ändå.

Jag skulle rekommendera boken från 13/14 år tills man är hur gammal som helst. Om du är en riktigt duktig läsare kan du göra som jag och läsa boken i 12 års åldern.

Lycka till!

Fler recensioner av Harry Potter and the chamber of secrets »

Sanning eller konsekvens

Vilma S tipsar
Sanning eller konsekvens av Annika Thor

Noras sommar var perfekt. Hon var i sin sommarstuga på landet. Tråkigt nog ville inte bästisen Sabina följa med. Hon kunde inte för att hon skulle på kollo. Men när sommaren var slut hände någonting märkligt. Sabina gick fram till Fanny istället för till Nora och i det svepet hände mycket. Den opopulära tjejen Karin ville vara med Nora. Och utan att vara elak vill Nora bli av med Karin.

Jag tyckte om boken för att den visade hur ett liv för en helt vanlig flicka kan vara. Den utspelar sig i skolan och är otroligt bra. Jag och mina vänner som också läst den tyckte att man ofta kände igen sig och den är jättebra skriven. Så mitt tips är:
"läs den!"

Fler recensioner av Sanning eller konsekvens »

Skriet från vildmarken

Vilma S tipsar
Skriet från vildmarken av Jack London

 /> Hunden Buck blir kidnappad från sitt fina hem och sätts på ett
hundspann. I hundspannet har han bl.a. fienden Spits som
tycker att Buck är för bra
så han vill ha ihjäl honom. Spits är även spannets ledare.
Hur ska detta sluta??

" ... och jag tyckte den var bra för att den var just
lite udda!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fler recensioner av Skriet från vildmarken »

Vargbröder

Vilma S tipsar
Vargbröder av Michelle Paver

Hej! Jag skulle vilja tipsa om bokserien Vargbröder.

Den handlar om pojken Torak som
verkligen tycker om sin
pappa. När pappan dör gäller det för honom att överleva.
Allting utspelar
sig förr i tiden i en skog som heter Storskogen.


Hoppas du tycker om
boken! :]


PS från Regine.Det finns sex böcker i serien om
Torak - Han som föddes för att möta mörkret.
 
 

Fler recensioner av Vargbröder »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss