På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Emelie B ( 4 hittade ):
Tarzan och jag

Emelie B tipsar
Tarzan och jag av Pia Hagmar

Flisans pappa har en överraskning att berätta till  Flisan... Hon har fått en häst. Flisan blir så glad att  hon inte får fram ett ord. Men Flisans mamma blir så  arg så att hon blir vit i ansiktet. Luften blir svår att andas och köket blir tyst.

Manolito har lämnat Flisan och flyttat till nån som behöver honom bättre. Nästa dag ska Flisan och pappa fara och kolla på den nya ponnyn Tarzan. Han är en brun mullig liten ponny som kan ses som en gräsklippare.

En bra bok för tjejer som älskar hästar!

Fler recensioner av Tarzan och jag »

Över alla hinder

Emelie B tipsar
Över alla hinder av Pia Hagmar

Efter resan i Costa Rica har Flisan blivit bättre på att rida. Så mycket bättre att hon får byta ridgrupp. Och inte nog med det, den första lektionen har dom hoppning!

En efter en hoppar med sina hästar, och till slut är det Flisans tur. Hon kommer mot hindret och studsar som en groda på sadeln, men hon håller sig kvar. Hon gör sitt bästa, men Ninna och Rebecka verkar tycka att hon är en mallgroda. Men inte Siri, Flisans bästa vän. Hon tycker att Flisan är jätteduktig på att rida, och Flisans föräldrar har slutat bråka. Men Flisan är fortfarande inte inte helt glad.Den är så bra för att den har något med hästar att göra, och något med kompisar att göra. En superbra bok för killar och tjejer om hästar!!

Fler recensioner av Över alla hinder »

Eva och Adam - Lyckliga idioter

Emelie B tipsar
Eva och Adam - Lyckliga idioter av Måns Gahrton, text. Johan Unenge, bild.

Eva och Adam är kompisar. Men bara kompisar, tycker Eva. Men Adam vill mer än att bara vara kompisar. Ända tills Petra dyker upp. Då struntar han i Eva och är med Petra i stället, och då börjar allt gå dåligt för Eva.Hur ska det gå för Eva? Ska hon någonsin få tillbaka Adam som vän? Och hur ska det gå när Eva och Petra ska uppträda, TILLSAMMANS? Premiären av musikalen närmar sig, och Eva och Petra har huvudrollerna. Men kan hon verkligen vara kompis med Petra?

En MYCKET bra bok om kärlek och vänskap.
Poäng 8/10.

Fler recensioner av Eva och Adam - Lyckliga idioter »

Kattmumien

Emelie B tipsar
Kattmumien av Jacqueline Wilson

Verity älskar sin katt Mabel och blir väldigt ledsen när  han dör. Hon har jobbat om mumier i skolan och kommer plötsligt på att göra sin katt till en mumie, och hålla henne gömd. Men efter ett tag börjar det lukta en äcklig doft av Mabel. Men Verity märker inget. Men det gör hennes föräldrar. Nu är det dags för familjen att ta ett snack.


Poäng: 6/10. Jag ger den mer än en sexa för att den är inte toppenbra, men inte inte  heller jättedålig, utan där mitt i mellan. Det är många som tycker att den är för småbarn, men egentligen så är den nog för barn mellan 7-100!!

Fler recensioner av Kattmumien »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss