Lila linje

Fler boktips

Pimpajee K ( 23 hittade ):
Månfågel

Pimpajee K tipsar
Månfågel av Ingelin Angeborn

"Månfågel" handlar om Vendela som känner sig mycket ensam. Vendelas mamma är död så hon bor med sin pappa. Hennes kompis har flyttat till London.

En dag skriver Vendela ett brev som hon lägger under en sten på stranden. Och hon får ett svar!Den som svarar heter Willhelm Silvius som kanske är från en annan tid. Det här är en berättelse med Häxor och tidsresor. Vendela måste hjälpa Willhelm för att han inte ska dö en för tidig död den tid han levde 1887.

Jag tycker att boken var bra och spännande!
Jag ger den 9/10 poäng.

Fler recensioner av Månfågel »

Pussar och P.S.

Pimpajee K tipsar
Pussar och P.S. av Ingelin Angerborn

"P.S. Jag älskar Elliot!"Så skriver Johanna i sin dagbok den 1 december. Nästan precis likadant skriver Emma i sin. Elliot är den nya, supergulliga killen, som precis har börjat i Johannas och Emmas skola. Och han är förstås alldeles, alldeles underbar … eller?
Tjuvläs Emmas och Johannas dagböcker, så får du se om han verkligen är så fantastisk som de tror …
En bok full av vänskap, pirrande kärlek, pussar och P.S.

Jag tyckte att boken var bra, den handlar om kärlek och vänner! Så mitt betyg blir 9/10

PS från Regine. Samma bok finns med olika omslag. Anna A och Evelina A har också skrivit om den här boken. Kolla listan så hittar du deras tips!


Fler recensioner av Pussar och P.S. »

Jag är Love

Pimpajee K tipsar
Jag är Love av Mårten Melin

" 'Så här hade det varit hela mitt liv. Folk var som galna i mig. Alla blev kära i mig. Alla! I fyran hade jag varit ihop med alla tjejer i klassen för att jag hade varit för feg för att säga nej. Hade bara killarna vågat skulle de säkert frågat chans också.'

Love Kristiansson är populär. Väldigt populär. Så populär att lärarna blir kära i honom och tjejerna i klassen klättrar upp på hans balkong på nätterna. Det är som om han har någon mystisk dragningskraft. Till slut bestämmer hans föräldrar att han ska byta skola för att komma bort från allting. Love förstår ganska snart att den nya skolan inte är för vanliga barn. Men det är nog bra, för Love är ingen vanlig kille, och hans pappa är definitivt ingen vanlig pappa ..."

Jag tyckte att boken var jättebra för den var spännande och svårt att lägga ifrån sig.

Så mitt betyg blir 10 av 10.

Fler recensioner av Jag är Love »

Fia plus en och 1/2

Pimpajee K tipsar
Fia plus en och 1/2 av Jonna Nordenskiöld

Fia är nio och ett halvt när sommarlovet står för dörren. Här berättar hon om sina dagar och om sin familj och sina kompisar. Om allt nytt som händer och sånt som hon tänker och klurar på. På mamma som väntar barn och bor i nya huset med Paul nu, på Miranda på mammas och Pauls gata, som är jättesnäll. På lillasyrran Tora som bara är snart fyra och dum och jobbig. Och på pappa som nog är lite ensam.

Rätt ofta går tankarna till marsvinet som hon gärna vill ha och till Andreas som Fia är ihop med. Och så följer hon med Paul på fotbollsmatch, ö-luffar med pappa i skärgården och går på Tivoli i Köpenhamn med mamma.

Jag tyckte att boken var jättebra. Jag tyckte att boken var bra för att den var den är lite rolig och handlar om lite om kärlek också. Jag älskar såna böcker.

Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Fia plus en och 1/2 »

Långt ifrån slut

Pimpajee K tipsar
Långt ifrån slut av Ingrid Olsson

På sommarlovet åker Vanessa till sin pappa i New York. Linnéa är kvar hemma med mamma, pappa och världens jobbigaste lillasyster - ingen dröm-
sommar, precis. Men så träffar hon Tor på badet. Killen som Vanessa är kär i. Linnéa märker att Tor är intresserad av henne och märker att hon är kär tillbaka.

Jag tycker att boken var jättebra, lätt att förstå och svår att lägga ifrån sig.
Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Långt ifrån slut »

BITZ Coola tjejers klubb

Pimpajee K tipsar
BITZ Coola tjejers klubb av Ellen Holmboe

Fyra tokiga tjejer bestämmer sig för att byta stil. De satsar på vintage-kläder, på högklackat och på en mer vuxen framtoning!
Så här säger de :
Vi kan bli de coolaste tjejerna i den nya klassen. Om vi börjar nu på en gång. Men det är bråttom. Det är bara fyra veckor kvar på sommarlovet.

De fyra tjejerna turas om att berätta vad som händer under sommarlovet.

Jag tycker att boken var humoristisk och spännande.
Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av BITZ Coola tjejers klubb »

Bara jag vågar

Pimpajee K tipsar
Bara jag vågar av Siri Spont

Läskigt, roligt, fartfyllt och massor av igenkänning!

Det finns fyra saker som Tilda tänker göra innan sommarlovet fast hon egentligen inte vågar: Gå till spökladan, det läskigaste stället i hela byn. Säga ifrån när Marcus i klassen är taskig mot henne. Fråga Thea varför hon alltid vill vara med Elin, Clara och Marcus nu för tiden. Och göra Anden i glaset fast hon vet att det finns folk som har blivit galna eller dött när de gjort det. Bara hon nu vågar.

Jag tyckte att boken var jättebra - men lite läskig.

Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Bara jag vågar »

Den vilda jakten på dårpippin

Pimpajee K tipsar
Den vilda jakten på dårpippin av Måns Gahrton

En mycket sällsynt liten fågel drar horder av fågelskådare till Östra glesbygden. Jakten på hotellgäster kan börja!

En extremt sällsynt fågel sägs ha dykt upp i skogarna runt Hotell Gyllene Knorren: en sydbengalisk dårpippi! Ryktet lockar horder av fågelskådare som spanar i varje snår. Finns verkligen fågeln där i skogarna? Och på vilket hotell ska fågelskådarna sätta bo: på Hotell Gyllene Knorren eller Grossman hotell?

Det mesta hänger som vanligt på djurvännen Ingo och (hans minst lika busiga minigris) Pyret. På hur mycket de ska lyckas krångla till det den här gången? Finns med andra ord en viss risk för att Tony och Isadora - som har gått ut i skogen för att få vara i fred - inte blir så särskilt ensamma.

Denna bok är lättläst och rolig!
Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Den vilda jakten på dårpippin »

Den oerhört hemliga dammsugaren

Pimpajee K tipsar
Den oerhört hemliga dammsugaren av Måns Gahrton, text. Johan Unenge, bild.

Boken handlar om pappa Roger, mamma Ritva, Isadora, Ingo och såklart lilla Pyret!

Roger har köpt ett hotell som heter Gyllene Orren, men ända sen hotellinspektören var där och hittade grisen Pyret i sängen har det kallats för Gyllene (Kn)orren. Men i alla fall, Roger som jobbar med att sälja dammsugare har ordnat så att den årliga dammsugarkonferensen ska hållas på Gyllene (Kn)orren. Även testdammsugningen ska hållas där och då måste det vara smutsigt, riktigt smutsigt och det är Ingo och Pyrets specialitet …

Detta är en rolig bok och lätt att läsa !!
Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Den oerhört hemliga dammsugaren »

Spegelns hemlighet

Pimpajee K tipsar
Spegelns hemlighet av Ewa Christina Johansson

Ella hittar en spegel på en loppmarknad. Spegeln är dammig och glaset är fullt av repor. Men det finns någonting där ... När Ella tittar närmare ser hon skuggor ta form. Plötsligt är det som om någonting håller henne fast och drar in henne i spegeln - Ella får slita sig loss.

Vad är det för mörk hemlighet som spegeln bär på?

Ella köper den gamla spegeln. Fast när den hänger hemma i huset händer ingenting. Inte förrän Ella och hennes syster Ida är ensamma hemma ...

Boken är jättespännande !
Mitt betyg: 10/10

PS från Regine. Läs också Pimpajees tips om Tavlans hemlighet och Kortets hemlighet.

Fler recensioner av Spegelns hemlighet »

Kortets hemlighet

Pimpajee K tipsar
Kortets hemlighet av Ewa Christina Johansson

Ella och hennes familj hyr ett sommartorp på landet och det börjar hända oväntade saker. Vad betyder spelkorten som Ella hittar? Hänger de ihop med det blodiga handavtrycket på kyrkväggen? Eller har de något med mordet att göra? Det som hände för länge sedan ...

Jag älskar den här boken för den är jättespännande och svår att lägga ifrån sig. Den är lite läskig också.
Mitt betyg: 10/10

PS. Den finns i tre delar och sista delen heter Spegelns hemlighet.

Fler recensioner av Kortets hemlighet »

Tavlans hemlighet

Pimpajee K tipsar
Tavlans hemlighet av Ewa Christina Johansson

Tant Tea finns bara på en tavla. Ändå är det nog hon som gör att det händer konstiga saker i huset. Ella ser att det är något fel med tavlan. Hon försöker få de andra i familjen att se det också, men ingen lyssnar. Kan det ha något att göra med de svarta pärlorna? De som försvann för länge sedan? Ella börjar sakta förstå. Men hon vet inte vad som finns där klipporna slutar och havet tar vid ...

Jag tyckte att boken var jättebra, den var lättläst, spännande och lite läskig.
Mitt betyg: 10/10

PS. Den finns i flera delar: Kortets hemlighet och Spegelns hemlighet.

Fler recensioner av Tavlans hemlighet »

Sorgfjäril

Pimpajee K tipsar
Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

Tolvåriga Alice har bott i stan hela sitt liv, men nu ska hon flytta med sin familj till ett stort hus på landet. Eller som Alice själv säger: ett gammalt äckligt kråkslott som ligger alldeles för långt ifrån pojkvännen Leo och kompisarna i stan.

Det första konstiga som händer är att en stor fjäril sätter sig på Alices hand. Och den kommer tillbaka till Alice, gång på gång. Det är som om den ville henne något. Hon tar ett kort på den gracila varelsen, men när hon ska visa bilden för Leo som kommit på besök, finns ingenting på bilden.

Sorgfjäril
är en riktigt spännande bok.
Mitt betyg: 10/10Fler recensioner av Sorgfjäril »

Det gömda huset

Pimpajee K tipsar
Det gömda huset av Vanja Persson

Tioåriga Ninni har nyss flyttat med sin mamma och lillasyster till mammans nye man. Hon känner sig osedd, orättvist behandlad och det mesta krånglar både hemma och i nya skolan. Då hittar hon ett gömt hus där en mystisk tant ger henne ett uppdrag som förändrar hennes liv?

Åldersgrupp: 9-12 år
Jag tyckte att boken var bra för den var spännande och var svårt att lägga ifrån sig !
Mitt betyg: 10/10


PS från Regine. Evelina har också skrivit om den här boken. Kolla listan så hittar du hennes tips!

Fler recensioner av Det gömda huset »

Mörka hemligheter!

Pimpajee K tipsar
Mörka hemligheter! av Lena Lilleste

Boken utspelar sig i nutid och boken utspelar sig i Sverige. Huvudperson-
erna i boken är Tommy och Flisen. De är ungefär 13 år och de är bästa vänner.

Tommy och Flisen har fått en ny gympalärare. Han är jättesnäll tycker Tommy och Flisen. Men det visar sig att han är en tjuv. Han lurar många på pengar. "Han är så nervös att rösten darrar och han stammar lite." Detta är ett citat ur boken när Tommy ska ta bevis från gympaläraren.

Den var lättläst och det var lätta ord i boken. Jag tyckte att boken var bra för att den var spännande.

Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Mörka hemligheter! »

Syltmackor & oturslivet

Pimpajee K tipsar
Syltmackor & oturslivet av Anna Ehring

Nisse Berg och ge har ett band. Nisse spelar trummor. Tage trumpet. Inte den bästa kombon kanske.

När Nisse slår så att baskaggen välter känns livet bra. Allt otursskitliv går liksom att hantera då. Och när Nisse pratar med Harry, hans ödla (?) eller drake, faller många hullerombullertankar på plats. För det rör sig mycket i Nisses skalle; han är en känslig sort. Det sa alltid hans mamma.

I en svart skrivbok skissar Nisse på en låttext till bandet. Han stämmer av med Harry som tycker mycket om orden: "Tack, läser du upp och ner?" undrar Nisse. "Jag kan inte läsa alls, men det ser fint ut", svarar Harry. När Saga och Rut kommer med i bandet och Saga frågar vad de ska kalla sig, tvekar inte Nisse: Drakhjärta.

Passar till alla åldrar.
Mitt betyg : 10/10

PS från Regine. Läs också Pimpajees tips på de andra böckerna i serien Kickflippar och farligheten och Den stora kärleksfebern.

Fler recensioner av Syltmackor & oturslivet »

Den stora kärleksfebern

Pimpajee K tipsar
Den stora kärleksfebern av Anna Ehring

Sommarlovet är så nära och allt kunde vara så bra men Sagas ögon gör Nisse tokig! Repen med bandet går åt pipsvängen. Nisse kan inte repa när Saga är i samma rum som honom. Och nu är hans ödla Harry försvunnen också, vem ska han nu reda ut saker och ting med?

Passar till alla åldrar!
Mitt betyg: 10/10


PS från Regine. Läs också Pimpajees tips på de andra två böckerna i serien: Syltmackor och oturslivet och Kickflippar och farligheten.

Fler recensioner av Den stora kärleksfebern »

Kickflippar och farligheten

Pimpajee K tipsar
Kickflippar och farligheten av Anna Ehring

Nisses bästa vän Tage skall resa bort i tre månader och Nisse vet inte riktigt vem han skall hänga med. Ja, Saga och Rut finns förstås men det blir inte som med Tage.Nisse anförtror sig till sin ödla Harry och han har en del kloka förslag. En av klassens tuffare killar, Josef, frågar om Nisse vill träna skateboard med honom och det kanske Nisse vill.

Mitt betyg: 10/10
Passar till alla åldrar.

Fler recensioner av Kickflippar och farligheten »

Mord i blicken!

Pimpajee K tipsar
Mord i blicken! av Lena Lilleste

Tommy har fått följa med Flisen på semester till Teneriffa. Men dagarna med sol och bad avbryts tvärt när Tommy och Flisen blir vittnen till knarkshandel. Killarna misstänker att någon på deras resa är inblandad. Spåren leder hem till Sverige och snart upptäcker Tommy och Flisen att någon är beredd att göra vad som helst för att röja dem ur vägen.

Jag tyckte att boken var bra för den var spännande och svår att lägga ifrån sig.
Mitt betyg: 10/10

Fler recensioner av Mord i blicken! »

Utan djur så dör jag!

Pimpajee K tipsar
Utan djur så dör jag! av Siri Spont

Tilda och Thea har varit bästisar sen de var små. Men nu har Thea börjat att vara med Elin en av poptjejerna i klassen.

Thea och Tilda har varsin kanin och nu har de fått jättemånga ungar. Om de inte hittar någon som vill ha kaninungarna så måste de avliva dem. Hur ska det gå ?

Den här boken handlar om vänner, djur och kärlek!
Jag rekommenderar den här och den passar till alla åldrar.
Mitt betyg : 10 poäng

Fler recensioner av Utan djur så dör jag! »

Fixa pengar annars ...!

Pimpajee K tipsar
Fixa pengar annars ...! av Lena Lilleste

Tommy och Flisen har haft sommarlov och nu är det skola igen. Tommy har längtat så mycket till skolan för då får han träffa Flisen och hans flickvän Emelie.

Men i skolan har Joel börjat i deras klass. Joel och Kniven och deras gäng har börjat pressa de andra eleverna på skolan på pengar. Tommy och Flisen blir också hotade så nu gäller det att hitta fram pengar för annars är de illa ute ...

Jag tyckte att boken var jättebra för att den är så spännande och handlar om mobbning, kärlek och vänner.Så jag rekommenderar den här boken !
Läs den, den är så bra!
Mitt betyg: 10 poäng.

Fler recensioner av Fixa pengar annars ...! »

Mordbrand på skolan!

Pimpajee K tipsar
Mordbrand på skolan! av Lena Lilleste

Boken handlar om att Tommy och Flisen har hittat en väska proppfull med pengar. Samma natt brinner det i skolans gympasal och någon ser två killar som springer från platsen. Väskan tillhörde mannen som dog i branden.

Vad ska de göra ?
Läs boken om du vill veta det !


Poäng: 10/10
Läs, läs, läs ...

Fler recensioner av Mordbrand på skolan! »

Förvandlad

Pimpajee K tipsar
Förvandlad av Mårten Melin

Jag har läst en bok som heter Förvandlad. Den handlar om Måns som har börjat i en internatskola för att han gick i sömnen, tror han. På vägen till skolan stannar hans mamma och frågar en gubbe och han sa "Monsterskolan?" Måns blir kompis med Oliver på skolan och alla saker blir bara konstigare och konstigare.

Läs den här boken den är jättespännande och bra !

Fler recensioner av Förvandlad »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss