Lila linje

Fler boktips

Agnes K ( 5 hittade ):
Mellan himmel och helvete

Agnes K tipsar
Mellan himmel och helvete av Eoin Colfer

Meg är en ungdomsbrottsling. När hon och en annan gör inbrott hos en pensionär går det lite fel. Både hon och den andra dör. I den här boken är det så att när man dör så får man en färg, antingen blått eller rött. Får man blått hamnar man i himmelen, rött i helvetet. Men Megs spår är lila. Det betyder att hon har gjort lika mycket ont som gott i sitt liv. Meg får åka tillbaka som ande. Hon har inte mycket tid på sig att försöka hjälpa Lowrie, pensionären de gjorde inbrott hos, att uppfylla sina sista önskningar. Lyckas hon blir spåret blått och hon hamnar i himlen. Om inte... Ja, då är det helvetet som väntar. Och det blir inte trevligt.

Jag tycker att det är en jättebra bok. Den är rolig samtidigt som det är spännande. Den verkar inte så seriös, men den går in på en del allvarligare grejer också.

Man skrattar en hel del, och det blir många tokroligt pinsamma äventyr med Lowrie, som tillslut blir en nära vän. Kort sagt, en bra bok med många höjdpunkter och ett både roligt och spännande innehåll.

Den får 8 stjärnor av 10.

Fler recensioner av Mellan himmel och helvete »

Iris Eremiten

Agnes K tipsar
Iris Eremiten av Kristin A Sandberg

Iris är tretton år och bor i Norge. Hennes pappa Terje och hennes mamma Liv är skilda och pratar inte med varandra. Därför blir det lite missförstånd ibland. Som till exempel nu. För Liv har åkt till Gran Canaria och Terje är med sin orkester i Malmö och båda tror att den andra tar hand om Iris. Hon i sin tur vill inte oroa dem och låtsas som ingenting. Hon säger inget till någon annan heller, inte ens till bästisen Camilla, som ändå hellre är med populära Vilde.
I skolan är det mer än Vilde som krånglar. Där finns ju Bent också. Jobbiga äckel-Bent som jämt håller på och tafsar på eleverna. Iris bestämmer sig för att hon måste göra något. Han ska inte komma undan med det här.
Samtidigt, någon helt annanstans i Europa, utkämpar en jämnårig kille en strid på liv och död...

Jag tyckte att det var en bra bok, som får en att tänka efter lite hur andra människor har det. Den hade det mesta jag kräver av en bra bok, spänning, humor, och vänskap. Ungefär var tredje kapitel handlade om Ismael, den andra killen. Jag ger den 3,5 poäng av 5 möjliga.

Fler recensioner av Iris Eremiten »

Mardrömsakademien

Agnes K tipsar
Mardrömsakademien av Dean Lorey

När Charlie drömmer kan det hända otäcka saker. Monster kan komma fram ur tomma intet, och sedan det hände på dagis retar alla på skolan honom för det. För Charlies bästa har hans mamma tagit ut honom ur skolan och undervisar honom själv hemma istället.

Charlie har nästan inte varit ur huset på jättelänge, när han en dag blir bjuden på pyjamasparty hos en granne. Mitt i natten vaknar alla av att de ligger insnurrade i stora kokonger, som av en jättespindel. Alla utom Charlie.

Några nätter efter det kommer det in några typer i Charlies rum när han har släppt in en extra stark varelse. De säger att Charlie ska till Mardrömsakademien, för att han kan öppna portaler in till monsterlandet Nedan.

Efter det börjar Charlies livs äventyr.

Jag tycker om boken för att den var spännande, rolig och ganska annorlunda. Jag ger den 9,5 av 10 poäng!!

Fler recensioner av Mardrömsakademien »

Där drömmar blir till

Agnes K tipsar
Där drömmar blir till av Emma Andersson

Olivias gammelmormorhar dött och sex år senare får hon ärva hennes gudlhjärta. Ett mycket speciellt hjärta får hon veta senare.

I hennes nya klass börjar också den snygga, trevliga Philipe Rose som faktiskt pratar med henne! Men vem är han egentligen? Och vad är Enderra?
Olivia ras in i en värld av drömmar, prinsar och sagor.

Wow, vilken bok! Jag älskar den! Jag läste om den igen två dagar efter jag läst den första gången.

Spänning: Ja, absolut! 5 av 5!

Kärlek: Ja, i boken fanns kärlek till vänner, familj och till honom!5 av 5!

Aktion: Ja, inte minst när Ana är i närheten!
4 av 5!

Totalt betyg: 1000000000000000000 miljarder av 5!
En av de i särklass bästa böcker jag läst!!

Fler recensioner av Där drömmar blir till »

Silverkniven

Agnes K tipsar
Silverkniven av Gull Åkerblom

"Silverkniven" handlar om Edit, en ensam tjej med en sinessjuk mamma. Hon bor hos sina morföräldrar och älskar hästar. En dag åker hon på ridläger till Råkekullaborgen. Det verkar jättebra, men i slutet händer det mystiska saker.I slutet av lägret börjar borgen brinna, och ägarna, Max och Rebeca Vinter, blir innebrända, eller ... En av tjejerna på ridlägret är lite utanför - och en kväll försvinner hon. Senare hittas hon död med ett bitmärke och en konstig tatuering ...

"Silverkniven" kan vara svår att komma in i, men sluta inte läsa för det!! Silverkniven är en bra och spännande bok som passar till barn/ungdomar i åldern 10-15 år. Även du som inte är hästintresserad kan läsa denna bok!!! :)

Fler recensioner av Silverkniven »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss