På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

- - ( 24 hittade ):
Hanna 1918

Ogoro H tipsar
Hanna 1918 av Monica Borg-Sunabacka

"Måne måne på på himlen där, hälsa pappa vi väntar här."
Hanna 1918 handlar om tioåriga Hanna som bor i Finland när inbördeskriget bryter ut. Slagsmål utan för skolan, oroliga klasskamrater och en pappa som är borta.
Denna bok är sorglig och hemsk men också väldigt bra. Den är hyfsat ny och är från 9 år. Borde definitivt läsas!
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Hanna 1918 »

Dräparen

Isara S tipsar
Dräparen av Nicklas Krog

Jag har en bok som heter Legenden om Tann: Dräparen. Boken handlar om Tann och hans vänner Aina och Bladhus som ska ta sig genom skogen men på vägen möter dom dom hemska klipptrollen. Trollen tar fast dom och dom försöker ta sig loss, men det går inte.

Boken Dräparen är inte en favorit för mig, men om du gillar fantasi och troll då är denna bok något för dig. Man kan känna igen sig i att vara rädd någon gång. Jag rekommenderar denna bok för dig som gillar fantasi och spänning.
Tipsat av Elin


PS. Dräparen är den femte boken i serien Legenden om Tann som började med Skogsflickan.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Dräparen »

Vulkanen vaknar

Ytega F tipsar
Vulkanen vaknar av Patrik Bergström

Boken Vulkanen vaknar handlar om en pojke som heter Remus. Han gillar inte andra människor förutom hans vän, som egentligen är en prinsessa och har rymt hemifrån. Helt plötsligt blir Regina tillfångatagen av sin pappa kungen som vill ha Maximus ring för att styra riket med mer makt. Remus skyndar sig till Regina och på vägen dit träffar han en tjej som heter Ardell som följer med honom på vägen. När de kommer fram så hör de något, vulkanen har vaknat! Lavastenar far hit och dit och byborna i stan skriker.

Jag tycker boken är bra för att den är äventyrlig och spännande. Jag för att det är en fantasy och mycket nya saker. Om du gillar spännande och äventyrliga böcker tycker jag att du ska läsa den här.


PS. Vulkanen vaknar är andra boken i serien Legenden om örnfolket som började med Maximus ring.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Vulkanen vaknar »

Mylingen

Ebeni E tipsar
Mylingen av Text, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Bild, Henrik Jonsson

Om du gillar böcker som har mycket mod och skräck då är det här en bok för dig.

Det börjar med att det hus Alrik och Viggo bor i är under attack av impar. Impar är en sorts varelse som är liten och slug och Alrik är allvarligt sjuk. Men Estrid och Magnar har en magisk ört. Men sen börjar mystiska saker hända och det visar sig att det är mylingen. Alrik och Viggo måste stoppa den från att förstöra stan.
 
PS. Mylingen är tredje boken i serien PAX som började med Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mylingen »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Acufa K tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om att Ninja Timmy och hans vän ska bygga en apelsinskalare till en fruktbutik. När dom ska ta apelsinskalaren till fruktbutiken så möts det av tre vildsvin. De tre vildsvinen är kusiner. Kusinerna försöker att ta maskinen och de stjäl av andra butiker också.

Jag gillar boken för att det är mycket som händer nästan hela tiden. Jag gillar också boken för att det är jättemycket fina bilder i boken. Och slutet är spännande...


PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i en serie.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Kan doktor Proctor rädda julen?

Unovy H tipsar
Kan doktor Proctor rädda julen? av Jo Nesbo

Jag tycker att den är jättebra, jag har läst den minst 7 gånger! Och det bästa är att jag fick den av denna webben: polarbibblo.se!

PS. Beskrivning av boken lånad från förlaget: "Den girige affärsmannen Thrane har gjort affärer med självaste kungen. Han har nämligen köpt rättigheterna till julen! Han bestämmer direkt att alla som handlat julklappar för mindre än 10 000 kronor på hans eget varuhus förbjuds att fira julafton. Men hur ska det gå för alla de som inte har råd? Våra tre hjältar söker hjälp hos självaste jultomten när ger de sig ut på en hisnande resa för att ställa allt till rätta. Men jultomten visar sig vara helt annorlunda än den skrockande mysiga farbror de föreställt sig ..."

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kan doktor Proctor rädda julen? »

Alice i Stratford

Iciny O tipsar
Alice i Stratford av Åsa Storck

Alice i Stratford handlar om två barn som är föräldralösa men uppfostras av moster Emma som är kock. Barnen heter Alice och Adam. Adam går i skola och ska ha en föreställning med sin klass men han har problem med minnet så Alice klär ut sig till Adam. Alice gör klart föreställningen men efter den så blir Alice påkommen.
Den här boken är väldigt lättläst. Den handlar mycket om saker som hände förr i tiden. Den här boken passar såna som precis har börjat läsa.
 
PS. Alice i Stratford är fjärde boken i serien På plats i tiden.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Alice i Stratford »

Den svarta boken

Irecu T tipsar
Den svarta boken av Peder Nääs Sundermyr

Den svarta boken handlar om en kille som heter Gabriel som blir mobbad i skolan. Han har hittat en svart bok som är magisk. Han kan skriva in olika namn i boken så försvinner dom personerna. Det är bara han som kommer ihåg att den personen fanns och vad hen hette.
Jag gillade boken därför att den är spännande och man vill lätt fortsätta läsa den när man väl har börjat. Jag tycker verkligen du ska läsa boken därför den är väldigt spännande.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Den svarta boken »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Axoxe Q tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om flera djur som är ett Ninjateam som stoppar skurkar som stjäl barns skratt. En av skurkarna är en stor blå kanin. En katt i Ninja-teamet som heter Flores blir kidnappad.
Jag gillar boken därför att det händer saker hela tiden och den blir aldrig långtråkig. Jag tycker att du sa läsa boken för den är så spännande.
/Max
 
PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i serien om Ninja Timmy.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Övergiven värld

Awymy K tipsar
Övergiven värld av Sofia Bergting

Övergiven värld handlar om en tjej som har bott ute vid ett träd men en dag hittade en kille henne och tränade henne till ridare. Nu vill han att hon ska ut i världen och utforska och kunna leva själv men det händer en massa konstiga saker, till exempel konstiga barn som blir en docka.
Jag gillar boken därför att den är så konstigt och spännande. Om du gillar att göra fantasy-världar är den här boken för dig. Det är den bästa boken jag har läst.
 
PS. Övergiven värld är första boken i serien De dödas rike.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Övergiven värld »

Kompassen

Uwota L tipsar
Kompassen av Kim.M Kimselius

Boken handlar om en pojke från Skåne som heter Markus och är tvungen att flytta till Värmland på grund av att hans mamma gifter sig med en man som bor i Värmland, i ett hus mitt i skogen. Sommarlovet har börjat och mamma måste börja jobba tidigt, men styvfadern slår Markus och hans mamma dagligen jättehårt så en dag bestämmer sig Markus för att rymma. I staden sägs det att en trollkarl kan styra över hela landet med en fjäderpenna, till exempel om han vill få bort någon från landet så kan han det.
Kompassen är en spännande bok därför att det händer mycket saker som gör att man bara vill fortsätta läsa. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken för att man får veta mycket om när familjemedlemmar blir slagna av andra familjemedlemmar.
//Emmy
 
PS. Kompassen är första boken i serien Staden på andra sidan.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Kompassen »

Månfågel

Apunu G tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

Jag har läst boken Månfågel av Ingelin Angeborn. Den handlar om en 12 årig flicka som heter Vendela. Hon har inga vänner för hennes bästa vän Minna har flyttat till Storbritannien. Hennes mamma är död och hennes pappa jobbar hela dagarna.

Månfågel är en spännande bok för att det händer konstiga saker hela tiden. En koltrast följer efter henne och kollar på henne och hon kommer in i en drömvärld. Jag tycker att du borde läsa den här boken för att det händer många saker hela tiden.

Boktipsat av Gustav A

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Månfågel »

Gregor från ovanjord

Enanu K tipsar
Gregor från ovanjord av Suzanne Collins

Boken handlar om en kille som heter Gregor. Han ramlar ner genom ett hål i lägenheten han bor i med sin lillasyster Boots. När de landar är de i en värld under jorden där det finns stora kackerlackor och råttor. Det finns också människor där nere som hittat grejer från Gregors pappa. Gregors pappa har varit försvunnen i två år och sju månader. Människorna och Gregor tror att råttorna har tagit pappan, så då börjar de försöka rädda pappan.

Gregor från ovanjord är en spännande bok för att det händer mycket saker som man blir överraskad av. Jag tycker att du ska läsa Gregor från ovanjord för att den är spännande och de gör modiga och farliga saker i den.

PS. Gregor från ovanjord är första delen i en serie.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Gregor från ovanjord »

Fiendeblod

Upiqu G tipsar
Fiendeblod av Lene Kaaberböl

Boken handlar om att det är några barn och ett av barnen heter Karla. Dom hittar korpägg. En natt vaknar ett av barnen och ser att Karla stampar på alla ägg förutom ett och hon tar med det hon inte stampade på. 

Jag gillar vildhäxa fiendeblod för att den är spännande och det händer många spännande saker. Jag tycker att man ska läsa Vildhäxa - Fiendeblod för att den är spännande och bra. 

Boktipsat av Ida


PS. Fiendeblod är femte delen i serien Vildhäxa som började med Eldprovet.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Fiendeblod »

Uppgång och fall

Atoto K tipsar
Uppgång och fall av Eliot Schrefer

Boken handlar om en grupp barn som blivit utspridda över olika kontinenter. De måste undvika faror och fiender. De måste hitta varandra för att besegra det onda. Spirit animals är en äventyrlig bok som utspelar sig i många miljöer.

Jag gillade inte boken men rekommenderar jag den till de som gillar äventyrliga fantasyböcker.
 
PS. Uppgång och fall är den sjätte boken i serien Spirit animals. Den första boken heter Vild, skriven av Brandon Mull. 
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Uppgång och fall »

Havet

Osohi S tipsar
Havet av Niklas krog

Legenden om Tann - Havet handlar om en värld av flera mystiska väsen bland annat vättar, skogsflickor, talande svampar och älvor. En vätte som heter Tann lever med sin skogsflicka Ania. Dom lever i en skog som heter Skogsriket. Sedan måste Tann lämna den fantastiska skogen på grund av Anias föräldrar som inte vill att sitt barn ska vara tillsammans med en vätte.

Berättelsen om Tann är spännande för att man får lära sig om naturen och hur man är en riktig vän. Boken var inte lika spännande som jag trodde men du kanske tycker den är mer spännande än vad jag tyckte. Man kan känna igen sig i att det inte alltid är så lätt att lämna nån. Jag tycker att du ska läsa den här boken för att man blir glad av den och man kan som göra sin egen lilla värld. 
 
PS. Havet är den sjätte boken i serien Legenden om Tann.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Havet »

Dimmornas dal

Ybefi E tipsar
Dimmornas dal av Maud Mangold

Boken handlar om en flicka som heter Tea, hennes kompis Utzi som är en skednäsa (en kort figur med lång näsa) och deras kompis Gabriel. En dag försvinner Gabriel, då måste Tea och Utzi ge sig iväg för att leta efter honom och resan blir ett stort äventyr.

Dimmornas dal är en spännande bok som innehåller mycket magi och vänskap. Jag gillar boken för att alla är så hjälpsamma och bryr sig om varandra. Boken har mycket fantasi och det tycker jag gör boken mer spännande. Jag rekommenderar boken för att jag tycker den är riktigt spännande och man blir aldrig uttråkad. Boken är SUPERBRA!!!
 
PS. Dimmornas dal är andra boken i serien Skuggspelet som började med Ängeln utan vingar.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Dimmornas dal »

Kråkviskaren

Oryso O tipsar
Kråkviskaren av Jacob Grey

Boken handlar om en kille som heter Caw som bor med kråkor som han kan prata med och kalla till sig. Caw kallas för feral och det betyder man kan prata och kalla på djur. Sen börjar det hända oroliga saker i staden han bor i. Han och hans kråkor och andra feraler försöker bekämpa de onda som försöker få slut på dem.

Kråkviskaren är en bok om väldigt mycket makt och rädsla. Jag gillar den här boken för det händer så mycket saker hela tiden i boken. Jag skulle kunna vilja kommunicera med djur och prata med dem. Jag kan känna igen mig att man kan bli väldigt ensam och otrygg som i boken. Det är en fantasybok och det gillar jag verkligen. Jag tycker just du ska läsa den för att den är mystisk, spännande och det händer alltid grejer i den. Man blir helt fast i den. 


PS. Kråkviskaren är första boken i serien Feralerna.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kråkviskaren »

Pax Grimmen

Exazo F tipsar
Pax Grimmen av Text. Åsa Larsson & Ingela Korsell, Ill. Henrik Jonsson

Mitt boktips handlar om att bröderna Viggo och Alrik försöker leta information i det magiska biblioteket. En best härjar i Mariefred och attackerar människor i staden. Viggo och Alrik måste stoppa den innan fler människor blir skadade. Men är det en varulv? Det försöker Viggo och Alrik ta reda på. Kommer dom klara att besegra varulven?

Jag gillar boken därför att det händer mystiska och spännande saker. Boken påminner mig om att jag kan känna mig utanför ibland. Jag tycker verkligen att ni ska läsa boken därför att det händer så mycket spännande och mystiska grejer.


PS. Grimmen är andra boken i PAX-serien som började med Nidstången.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Pax Grimmen »

LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet

Agano J tipsar
LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet av Text. Martin Widmark, Ill. Helena Willis

Guldet ska bli levererat till tåget. Sen har guldet försvunnit. Lasse, Maja och polismästaren hittar många spår.

Guldmysteriet var väldigt spännande för att ledtrådarna blir fler. Det känns som att jag är med. Jag tycker att du ska läsa den här boken därför att den aldrig blir tråkig.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av LasseMajas Detektivbyrå Guldmysteriet »

Ett hus utan speglar

Exitu D tipsar
Ett hus utan speglar av Mårten sanden

Boken handlar om en tjej som heter Tomasine. Hon har en gammal farmor som är väldigt sjuk så hon och hennes pappa är hos hennes farmor väldigt ofta. Hennes farmor bor på en herrgård. Tomasines släkt, hennes kusiner och hennes farbror, brukar också vara där. Hennes yngsta kusin som aldrig pratar kommer ner en dag och pratar om någon kompis. Då blir alla jätteförvånade. 

Jag gillar Ett hus utan speglar för att var väldigt mystisk. Jag tycker att handlingen och karaktärerna är väldigt mystika. Den som läser boken måste verkligen tänka för att förstå handlingen och boken. Jag tycker verkligen att du ska läsa Ett hus utan speglar om du vill utmana dig själv med läsningen. Det är inte så mycket text men man måste tänka till ordentligt. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ett hus utan speglar »

Nyckeln till Hinsides

Izyra S tipsar
Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Boken handlar om ett barn som heter Linus och han har en syster som heter Linnea. Deras föräldrar har skiljt sig och barnen bor med sin mamma. På sommaren flyttare de in i ett ödehus som heter Trakeborg och han som ägde huset är försvunnen och konstiga saker händer redan första natten.

Jag gillar boken därför att det känns som i en drömvärld och jag gillar att fantisera. Om du gillar fantasi, spänning och lite längre böcker ska du VERKLIGEN läsa den här boken. 


PS. Nyckeln till Hinsides är första boken i Hinsides-trilogin!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Nyckeln till Hinsides »

Tom Gates extra roliga grejer (eller inte)

Enyhi D tipsar
Tom Gates extra roliga grejer (eller inte) av Liz Pichon

Boken handlar om när Marcus (som är en tönt enligt Tom) får ett sjärnelevmärke. Ett sånt vill Tom också ha! Jag tyckte boken var bra för att den var rolig och jag gillar roliga böcker, mest trädkoja-böckerna.Ps. Tom Gates extra roliga grejer (eller inte) är den sjätte boken i serien som började med Tom Gates fantastiska värld. Ds. 


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Tom Gates extra roliga grejer (eller inte) »

Förr eller senare exploderar jag

- - tipsar
Förr eller senare exploderar jag av John Green

Hazel Grace Lancaster är 17 år gammal och har cancer i lungorna. Hennes mamma inser att Hazel är deprimerad då hon inte går i skolan och bara ligger hemma och läser samma bok om och om igen, så hon skickar henne till en stödgrupp. I stödgruppen träffar Hazel Augustus Waters, en kille som är fri från cancer sen några år tillbaka men var i stödgruppen med sin snart blinde vän Isaac.

Boken är en underbart fin och sorglig bok som är mycket mer händelserik än vad du kan ana. Jag rekommenderar starkt att läsa den om du är 12 år eller uppåt och inte har läst den än! Jag rekommenderar även att du läser John Greens andra böcker om du gillar stilen!
(Boken gick nyss på bio och filmen är superbra men
boken är ännu bättre! ;))

Fler recensioner av Förr eller senare exploderar jag »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss