På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Emma F ( 22 hittade ):
Färgen på drömmar

Emma F tipsar
Färgen på drömmar av Ruta Sepetys

Har du läst Strimmor av hopp eller Tårar i havet? Denna bok är av samma författare och om du gillade hennes andra historier kommer du älska den här!
Sjuttonåriga Josie Moraine har en plan, en dröm, ett hemligt begär. Josie längtar bort. Bort från sin identitet som dotter till en prostituerad, bort från blickarna hon börjar få. New Orleans är hett, farligt och spännande men inte för en ung kvinna som Josie. Hon har en tillflykt i bokhandeln där hon arbetar, men det räcker inte, hon vill lämna staden och börja studera på ett universitet långt därifrån. Josie kämpar mot fördomar och orättvisor, men med hopp om förändring.
Denna bok på 349 sidor är helt fantastisk! Allt från detaljerna i miljöbeskrivningen till deras kläder till karaktärernas tankar är noga genomarbetade och jag vill inte släppa boken! Den griper sig fast och förändrar en, får en att tänka, vilket enligt mig är jättebra.

Fler recensioner av Färgen på drömmar »

Enders spel

Emma F tipsar
Enders spel av Orson Scott Card

335 sidor av ren sci-fi! För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin elake bror Peter och sin älskade syster Valentine.
Ender blir den i familjen Wiggin som värvas till stridsskolan för en militär utbildning. Är Ender den jorden behöver? Kriget har rasat i hundra år, och jakten på den perfekta generalen har pågått nästan lika länge. Om världen överlever, vill säga... Du kanske har sett filmen som släpptes 2013, och då tycker jag absolut att du ska läsa denna bok som filmen baseras på. Boken är rätt tjock, men den går fort att läsa eftersom den är så bra. Den har allt; drama, spänning, ny teknik och aliens. Vad mer behövs?

Fler recensioner av Enders spel »

Jag och Earl och tjejen som dör

Emma F tipsar
Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews

Detta är den roligaste boken om döden du någonsin kommer att läsa.

Det är en universellt accepterad sanning att high school suger. Hur är det ens möjligt att existera på ett sånt skitställe? Första dagen på sista året har Greg Gaines äntligen räknat ut hur man överlever. Hans strategi är att smälta in. Hålla en sjukt låg profil. Den enda han umgås med är Earl. Tillsammans tillbringar de sin lediga tid med att spela in filmer. Ärligt talat är filmerna ganska usla, och Greg har inga planer på att någonsin visa dem för någon annan. Tills han lär känna Rachel.  Rachel har leukemi, och Gregs mamma har fått den vansinniga idén att Greg ska bli hennes vän. Att han kan ”göra skillnad i hennes liv” genom att ”muntra upp henne”. Trots att Greg knappt känner Rachel och vet att det är en totalt idiotisk idé så går han med på att försöka.

Herregud, hur ska jag börja beskriva denna bok? 280 sidor ren njutning. Eller kanske "jag skrattade mig igenom hela boken" är en bättre beskrivning? Hur som helst måste du tro mig att den är otroligt rolig, otroligt välskriven och tar upp ett otroligt viktigt ämne; cancer. Även om den har ett sorgligt tema, så är den verkligen den roligaste boken om döden du någonsin kommer att läsa!

Fler recensioner av Jag och Earl och tjejen som dör »

Den sovande och sländan

Emma F tipsar
Den sovande och sländan av Neil Gaiman

Detta är en tunn bok med fantastiska illustrationer av Chris Riddell. Den är lättläst, men jag personligen kan ligga hur länge som helst och bara titta på de otroliga bilderna som får liv genom författarens ord. Den passar alla åldrar och gör verkligen sitt jobb bra, då den underhåller läsaren till sista sidan.

Handlingen är en sorts variant på Törnrosa och Snövits klassiska sagor, men med mörkare och mer magiskt innehåll. Drottningen nås kvällen innan sitt bröllop av budet om en djup sömn som sprider sig som en pest i grannlandet, och som förvandlar invånarna till sömngångare.
Drottningen, som en gång stått öga mot öga mot liknande ondska, som försatte henne sovande i en glaskista under ett helt år, beslutar sig att komma till undsättning. Med sina tre trogna följeslagare beger hon sig ut på en resa och ett äventyr som förändrar allt. Även en drottnings framtid och öde …

Fler recensioner av Den sovande och sländan »

Dash och Lilys utmaningsbok

Emma F tipsar
Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn & David Levithan

Denna roliga och lite konstiga bok har 305 sidor med inga bilder, då den riktar sig till unga vuxna.
Mellan de bekanta bokryggarna i favoritbokhandeln hittar Dash en röd anteckningsbok. Han öppnar den. Och sedan gör han precis vad den säger åt honom att göra. Lily, hon som skrivit alla utmaningar och ställt anteckningsboken där, och Dash ger sig ut på en resa som tar dem till stora lysande nötknäppare, leksaksaffärer i julruschen och allt däremellan. 
Jag tycker väldigt mycket om boken, då jag flera gånger skrattat högt på grund av de rappa och finurliga konversationerna. Författarna är genier och får mig verkligen att sitta som klistrad mellan boksidorna. De djupa och filosofiska inslagen får mig att tänka till och boken kan läsas på flera plan. Helt enkel en lysande bok!

 

Fler recensioner av Dash och Lilys utmaningsbok »

Spökena på Clawstone Castle

Emma F tipsar
Spökena på Clawstone Castle av Eva Ibbotson

En väldigt bra bok med 180 sidor och inga bilder. Passar alla som gillar när det blir lite mysläskigt och som tycker om spöken och kor.
Syskonen Madlyn och Rollo tillbringar sommarlovet hos avlägsna släktingar på slottet Clawstone i norra England. I slottsparken betar de vita korna, slottets stolthet. En dag är de värdefulla djuren borta. Nu börjar ett spännande äventyr med att spåra djuren. Och till hjälp har barnen fem egensinniga spöken: den blodbesudlade bruden Brenda, skelettet Douglas Smith, den itusågade damen Sunita, Ranulf med en gnagande råtta vid sitt hjärta samt de stora håriga Fötterna, mästare på att dansa skotsk dans.
En rolig och mysig bok, precis som alla andra böcker Eva skrivit. Ett äventyr med trovärdiga karaktärer och fantastiska miljöer.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Spökena på Clawstone Castle »

Född fenomenal

Emma F tipsar
Född fenomenal av Josephine Bornebusch

Boken är skriven i dagsboksform och har 260 sidor och jag kan verkligen rekommendera att lyssna på den som ljudbok, det är nämligen Josephine själv som läser in den. Boken är lättsam och rolig och passar alla ungdomar.
"Hittills lever jag ett väldigt odramatiskt liv. Jag har aldrig behövt fly från nazister och ingen jag känner har suttit fängslad i ett gårdshus. Inte ens min bror, som typ borde sitta fängslad gör det, så jag är fullt medveten om att denna dagbok kanske inte kommer vara helt späckad av spänning. Men jag kommer bjuda på exakthet. När någon hittar min dagbok, om ca 100 år, då ska alla luckor vara ifyllda, allt ska vara glasklart. Så om du läser det här är jag förmodligen redan död."
Men Ruts liv visar sig vara allt annat än odramatiskt. Det hela börjar med att den populära, ytliga Kattis paraderar runt i skolan i ett par nya jeans. När Rut försöker motarbeta Kattis hybris blir allt fel, och snart är Rut ansvarig för att få iväg hela sin dysfunktionella klass, med allt från lajvare till låtsasgangsters, på en skolresa. Frågan är bara vart de ska åka?
Denna bok är helt underbar! Igenkänningsfaktorn är hög och breven från hennes bror, jag skrattade högt flera gånger! Om du lyckats att missa denna bok så har du nog legat under en sten hela ditt liv. Kom igen, läs den!Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Född fenomenal »

Drakryttaren

Emma F tipsar
Drakryttaren av Cornelia Funke

Denna bok är ganska tjock med 450 sidor, men texten är lättläst och bilder finns det gott om. Boken passar bra som högläsningsbok och är skriven för 9-12 åringar, men även om du är 17 så går det bra.
"Då bredde draken ut de skimrande vingarna och lyfte från marken. Ben höll andan och klamrade sig fast vid Lungs fjäll. Högre och högre steg draken. De lämnade stadens oväsen bakom sig. Natten omslöt dem med mörker och snart var människovärlden bara ett glittrande ljus i djupet."

Lung, en modig, ung silverdrake, hans lojala koboldvän Svavelfjäll och en ensam pojke vid namn Ben ger sig tillsammans ut på en magisk resa för att finna den legendomsusade plats där silverdrakarna kan leva i fred för all framtid. Med endast en finurlig karta och en gammal drakes minnen som hjälp flyger de över månbelysta landskap, ovetande om att ett hjärtlöst monster är dem hack i häl. Ett monster som väntat i oändlighet på att förgöra de sista drakarna på jorden...

Jag tycker verkligen om denna bok. Det var länge sedan jag läste "Drakryttaren", men jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag läste den. Den är mysläskig, rolig stundtals och spännande som fick en att gripa hårdare om sidorna.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Drakryttaren »

Washington D.C.

Emma F tipsar
Washington D.C. av Meg Cabot

271 sidor har denna roliga bok som är skriven för tonåringar. Författaren är såklart Meg Cabot, geniet bakom "En prinsessas dagbok"-serien. Boken har en uppföljare, som lever upp till alla förväntningar efteråt, "Washington D.C."

De tio viktigaste anledningarna till att det för tillfället suger att vara Samantha Madison:
10. Min storasyster är typ den populäraste tjejen i skolan.
9. Min lillasyster är ett geni med stadigt i Mensa.
8. Jag är olyckligt kär i min storasysters anarkistiska pojkvän.
7. Jag blev ertappad med att sälja kändisteckningar i skolan ...
6. ... och nu måste jag ta konstlektioner efter skolan som straff.
5. Jag har precis räddat livet på USA:s president (och bröt armen på kuppen)
4. Så nu tror hela världen att jag är en hjälte ...
3. ... vilket jag verkligen inte är.
2. Dessutom har jag blivit utsedd till ungdomsambassadör i FN.
Och den främsta anledningen till att det VERKLIGEN suger att vara jag just nu:
1. Presidentens son kanske är kär i mig. Men jag var för korkad för att inse det.

Denna bok är helt underbar! Skriven på ett lättsamt sätt med roliga misstag och bra karaktärer gör att läsaren sugs in och blir fast där. Läs den i hängmattan, i stranden eller på båten, gör vad du vill; BARA LÄS DEN!

Fler recensioner av Washington D.C. »

Mörkt liv

Emma F tipsar
Mörkt liv av Kat Falls

Detta är en bok skriven för barn mellan 9-12 år, men jag läste den när jag var 14 så den passar fler åldrar. Boken har 234 sidor och tillhör genren dystopisk/apokalyptisk (en alternativ framtid).

Våldsamma jordbävningar har skakat kontinenterna och stora landmassor har rasat ned i de stigande vattnet. Jordens befolkning har tvingats tränga ihop sig på den mark som finns kvar. De enda som har gott om plats är de som valt att bosätta sig i havet.

Ty är femton år och har tillbringat hela sitt liv på familjens gård på havsbottnen. Men hans trygga tillvaro slås i spillror när nybyggarkolonin hotas av pirater som med våld försöker tvinga bort nybyggarna från sina marker.
Ty tänker inte ge sig utan strid och tillsammans med Gemma, en flicka från ovansidan som letar efter sin försvunne bror, beger sig Ty till kolonins farligare undre värld. Här upptäcker han mörka hemligheter om livet under ytan - hemligheter som hade varit bäst oupptäckta ...

Detta är en väldigt mysig bok, som beskriver väldigt levande omgivningen och allt som händer. Det är också en annorlunda dystopisk bok, där människorna tvingats fly ned till havsdjupen, och står ut från mängden böcker som finns redan inom den kategorin. Jag tycker om den här boken, och hoppas att den blir en film.

Fler recensioner av Mörkt liv »

Ambrose den förskräcklige

Emma F tipsar
Ambrose den förskräcklige av Eva Ibbotson

Eva har gjort det igen! Och just den här boken är lite speciell, eftersom det är hennes allra sista utgivna bok. När Eva dog år 2010 hittade man nämligen "Ambrose den förskräcklige" som senare gavs ut. Så alltså publicerades den här boken efter att författaren dött.

För ungefär hundra år sedan hände det något hemskt i Himalayas bergstrakter. En engelsk adelsflicka kidnappades av ett stort hårigt monster- och ingen såg någonsin till henne igen.

Lady Agatha har adopterats av en yetifamilj. Hon blir snart som en mamma för de moderlösa barnen där Ambrose den förskräcklige får en särskild plats i hennes hjärta. När deras avlägsna dal hotas av exploatering och turism måste yetifamiljen flytta. Och vad kan vara säkrare än Agathas gamla barndomshem - Farley Towers i England. Men är det verkligen samma trygga plats som det var för hundra år sedan? Och resan tvärs över jordklotet - hur ska yetifamiljen klara av den...?

Den här boken är fantastisk! Den har en styrka och en berättarglädje som sällan hittas i andra böcker. Den har ett lätt, flytande språk som verkligen får läsaren att tro att hen plötsligt befinner sig i en trång lastbilshytt eller i snöiga Himalaya. Den passa alla åldrar och är utmärkt som högläsningsbok. Så, vad väntar du på? Läs "Ambrose den förskräcklige" och häng med på ett fantastiskt äventyr över hela jorden!

Fler recensioner av Ambrose den förskräcklige »

Så blir du populär

Emma F tipsar
Så blir du populär av Meg Cabot

Den här boken har 257 sidor och är skriven främst till ungdomar mellan 13-17 år, så om du inte har fyllt tonåring än, så har du någonting kul att längta till!

Vill du bli populär? Det vill i alla fall Steph Laundry. Men eftersom hon råkade hälla en läsk över skolan populäraste tjej när hon var tolv år gammal, är chanserna små... Men hon har bestämt sig- och hon vet precis hur hon ska nå sitt mål. Hur blir du populär? Steph har hittat en gammal bok med titeln "Så blir du populär". Hon följer råden till punkt och pricka och snart festar hon med innegänget (inklusive skolans snygge kvartsback Mark Finley). Men kom ihåg... Det kanske är lätt att bli populär men svårare att vara det...

Den här boken är skriven av min absoluta favoritförfattare, nämligen Meg Cabot! Hon skriver ännu en gång i dagboksform - som "En prinsessas dagbok" - och jag både skrattade högt och skämdes med Steph genom hela boken. Den är så bra och intressant skriven, och det händer grejer hela tiden, så den blir aldrig tråkig. Detaljerna är underbara och jag när jag väl är klar med boken, så vill jag bara läsa om den var efter varv efter varv.

Fler recensioner av Så blir du populär »

Familjen Bliss magiska bageri

Emma F tipsar
Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood

Det här är en bok på 271 sidor och korta kapitel. Den är skriven för barn mellan 9-12 år, och är en perfekt högläsningsbok! Den är smårolig och är första boken av tre.

"Rör om motsols två gånger med en sked av ben", läste Rose. Smeten tjocknade och började liksom snarka. Den svällde och krympte, som om den hade egna lungor. Det var nästan som om den levde. "Det här är vidrigt", sa Rose. "Jag tycker det är rätt häftigt", viskade Ty.

Familjen Bliss har ett bageri. Och de har en hemlighet, en gammal kokbok med recept på magiska bakverk. När föräldrarna måste bort får Rose och hennes syskon vakta kokboken. Den får inte hamna i orätta händer för då kan vad som helst hända. Och syskonen får absolut inte använda den. Men precis när föräldrarna har åkt dyker det upp en mystisk främling, moster Lily. Hon visar sig vara mycket intresserad av kokboken och plötsligt ät allt ett enda kaos.

Jag tycker att den är bra skriven och mycket underhållande, och får en att le gång på gång. Missa inte tvåan och trean: "Familjen Bliss och den förtrollade kokboken" och "Familjen Bliss och den mystiska bagerifabriken"!

Fler recensioner av Familjen Bliss magiska bageri »

Systrar i jeans

Emma F tipsar
Systrar i jeans av Ann Brashares

Den här boken är första delen i en serie av 4, snart 5. Den har 378 sidor, men språket är lätt att förstå. Boken riktar sig främst till ungdomar.

Bokens systrar är de fyra bästa vännerna Bridget, Carmen, Lena och Tibby som hittar ett par jeans, som märkligt nog passar dem alla trots att de är olika byggda. Under deras första sommarlov åtskilda får var och en bära jeansen innan hon skickar dem vidare. De får alla uppleva minnesvärda händelser iklädda detta par jeans.

Den modiga och sportiga Bridget ska åka till ett fotbollsläger, där hon träffar tränaren som heter Eric som hon blir mycket förälskad i. Carmen ska åka till sin pappa och förväntar sig ett slappt sommarlov hos honom, men det blir inte riktigt så. Den vackra Lena ska åka till sin farmor och farfar i Grekland, där hon träffar en mycket charmig pojke som heter Kostas. Tibby ska ensam stanna hemma och göra en dokumentär som inte blir som hon tänkt sig när Bailey, en cancersjuk tjej dyker
upp.

Jag älskar den här serien! De är typ min bibel! Man känner igen så mycket, och om man har problem och vill ha råd, så är det bara att leta i böckerna efter svaret. Man skrattar och gråter,
kan inte sluta läsa. Genom hela serien får man följa med de fyra systrarna och se dem växa upp.

Det har just kommit ut en femte del i serien, men den har hittills bara kommit ut på engelska.

Fler recensioner av Systrar i jeans »

Familjen Considines förbannelse

Emma F tipsar
Familjen Considines förbannelse av Gareth P. Jones

Den här boken har 271 sidor och har stora bokstäver, men inga bilder. Jag tror att den är för barn mellan 9-13 år.

Den handlar om Mariel,som återvänder till England för att gå på mormoderns begravning. Att hon ens har morbröder, mostrar och kusiner kommer som en chock, för mamma har aldrig berättat om släkten Considine. Och nu när hon får möta alla, förstår hon varför. Mötet med de sju kusinerna på kyrktrappen blir början på en serie fasansfulla avslöjanden om familjen Considines förbannelse.En ny blodisande slukarläsning av författaren till  "Tvillingarna Thornthwaites testamente".

Jag tycker verkligen om den, även om det gick fort att läsa ut den, och håren reser sig på armarna. Fantastiskt skriven!

Fler recensioner av Familjen Considines förbannelse »

Monsterräddning

Emma F tipsar
Monsterräddning av Eva Ibbotson

Här kommer en till Eva Ibbotson-bok! Denna har 240 sidor och liten text. Ett plus är att det finns bilder i den, visserligen svartvita och enkla. Det brukar inte finnas bilder i hennes böcker. Såhär står det på baksidan:

Kidnappa barn är ingen bra idé. Men ibland blir det faktiskt nödvändigt. På en hemlig ö bor tre mostrar som tar hand om djur och varelser. Men Etta, Coral och Myrtle börjar bli gamla och måste därför hitta yngre förmågor som kan ta över det viktiga arbetet. Eftersom de inte har några egna barn blir lösningen att åka till London och kidnappa några. MONSTERMOSTRAR PÅ MÖRDARSTIGEN! ropar löpsedlarna när det upptäcks att tre barn spårlöst har försvunnit. Men långt borta, på den hemliga ön, förstår barnen
att deras kidnappare inte är helt vanliga förbrytare. Barnen har blivit utvalda att tillsammans med mostrarna genomföra ett både fantastiskt och farligt uppdrag.

Den är jättekul, spännande och jättebra att läsa högt ur! Mysbok som sitter klistrad i händerna på en!

Fler recensioner av Monsterräddning »

Pappa Långben

Emma F tipsar
Pappa Långben av Jean Webster

Den här boken kom ut år 1912, och därför är språket lite lurigt och man får tänka till ibland och undra vad Jean menade. Den är också en riktig klassiker och har älskats och läst av generationer av ungdomar. Den har en självklar plats i min bokhylla, för den är en bok att återvända till. Den är riktigt kul, men ibland är den grym också. Hjärteknipande. Men Pappa Långben är en bok där sensmoralen är att aldrig ge upp och att vara rädd om det man har och uppskatta allt omkring dig.Handling: Judy vet bara tre saker om sin okända välgörare; han är lång, rik och avskyr flickor. Hon beslutar sig för att kalla honom Pappa Långben. Sextonåriga Judy bor på ett tråkigt barnhem. Men hennes liv förändras i grunden när en av barnhemmets styrelsemedlemmar upptäcker att hon skriver så roliga uppsatser. Han beslutar att bekosta Judys utbildning på ett college men på ett villkor - att hon varje månad skriver ett långt utförligt brev till honom, eller rättare sagt till hans sekreterare, själv vill han vara anonym. Kära Snälla-Styrelsemedlem-Som-Skickar-Föräldralösa-Barn-Till-College... börjar hon sitt första brev.


Från ca 12 år. 223 sidor.

PS från Regine. Omslagsbilden är beskuren.

Fler recensioner av Pappa Långben »

Resan till River Sea

Emma F tipsar
Resan till River Sea av Eva Ibbotson

Eva Ibbotson är min favoritförfattare. Hon skriver så målande och roligt och böckerna hon skriver är lätta att förstå. Resan till River Sea är inget undantag. Den är 293 sidor med relativt små bokstäver. Passar folk som är mellan 12-17 år. Typ. Såhär står det på baksidan:

Året är 1910. Föräldralösa Maia lämnar England tillsammans med sin nya guvernant för att få ett nytt hem hos avlägsna släktingar i Amazonas djungler. Resan till Sydamerika tar flera veckor. Maia ser fram emot att få lära känna sin nya familj. Men de är inte som Maia väntat sig - ingen verkar vilja henne där och tvillingarna Beatrice och Gwendolyn är direkt otrevliga. Familjen Carter avskyr livet i djungeln och gör allt för att hålla den på avstånd. men Maia blir snabbt fascinerad av den exotiska miljön.

Men människorna omkring Maia bär på hemligheter och dolda avsikter - varför lämnar guvernanten miss Minton och reser den långa vägen tillbaka? Varför togs sig familjen Carter över huvud taget an Maia? Vem är den mystiske indianpojken som räddar Maia när hon gått vilse i djungeln?

Maia skulle aldrig i sina vildaste fantasier kunna föreställa sig det otroliga äventyr som väntar henne vid den mäktige Amazonasflodens stränder.
PS från Sandra på redaktionen: Resan till River Sea är klassad så att den även ska kunna passa lite yngre läsare, från 9 år ungefär!

Fler recensioner av Resan till River Sea »

Min pappa är snäll och min mamma är utlänning

Emma F tipsar
Min pappa är snäll och min mamma är utlänning av Emmy Abrahamson

Jag tycker om den här boken väldigt mycket. Det innehåller mycket humor och man känner igen sig ofta. "Min pappa är snäll och min mamma är utlänning" är en rolig, varm berättelse om vänskap & kärlek.

Sä här står det på baksidan:
Allt Alicja ville var att ha ett lugnt och skönt sommarlov. Så hur kommer det sig att hon nästan blir styckmördad, får döda grävlingar kastade på sig, tvingas äta möglig mat, skickas till en psykolog, förråder sin bästa vän och arresteras av plisen? Inte konstigt att killen som hon är hopplöst förälskad i tror att hon är helgalen. Och visst finns det en person som är galen, men det är inte Alicija ...

Fler recensioner av Min pappa är snäll och min mamma är utlänning »

Herr Grums och kraftkristallerna

Emma F tipsar
Herr Grums och kraftkristallerna av Andy Stanton

Den här boken ingår i en serie, men kan läsas i vilken ordning som helst. Boken är lättläst, med bara 196 sidor. Den är lite småkul och jag rekommenderar den för alla som behöver lite avkoppling från allt inplanerat.

Så här står det på baksidan: ''God afton, kära barn, denna mörka och stormiga natt. Seså, slå er ner framför brasan så ska ni få höra en mycket märklig historia. Det är historien om Polly och den förfallna väderkvarnen nere vid älven.

Men säg, vad är det för fruktansvärd hemlighet väderkvarnen ruvar på? Varför smyger Herr Grums omkring i krokarna? Och hur mycket vet Gammelfarmor om allt som pågår? Kom närmare, kära barn, för nu ska alla frågor besvaras ...''

Den finns på närmaste bibliotek.

Läs också: "Du är en gräslig man, Herr Grums!", "Herr Grums och kakmiljonären", "Herr Grums och trollberget" och den sista som kommer ut år 2013, "Herr Grums och den dansande björnen".

Fler recensioner av Herr Grums och kraftkristallerna »

Ivo och främlingen

Emma F tipsar
Ivo och främlingen av Kerstin G. Larsson

"Ivo och främlingen" är en bok som utspelar sig för länge sedan men inte så långt. Ivo har just hittat sin familj, han har nämligen varit ifrån dom hela sitt liv. Allt är bra men just då upp-
täcker Ivo en snara i skogen och det är inte någon han känner igen. En tjuvjägare! Sen hur det går får du läsa själv ;)Den här boken ingår i en serie, men det går att läsa den utan att veta vad som hänt. Den här boken är tunn, bara 138 sidor tjock men medelstor text. Boken är väldigt spännande och är mycket bra!


Läs den! Finns på närmaste bibliotek.

Fler recensioner av Ivo och främlingen »

Häxorna

Emma F tipsar
Häxorna av Roald Dahl

Om ni inte har läst denna borde ni göra det!! Den finns på bibblan och är hejdlöst rolig! Häxorna är en gastkramande, humoristiskt rysare om riktiga häxor.

Tror du inte på häxor?? Om du läser så fattar du att dom finns ...

Fler recensioner av Häxorna »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss