På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Frida S ( 24 hittade ):
Monster

Frida S tipsar
Monster av Joakim Lundell

Jag har läst boken Monster av Joakim Lundell. Boken handlar om Joakims uppväxt och hur han från att vara alkoholist blir till en av Sveriges största influenser.

Joakim växte upp i ett hem där mamman inte mådde så bra, hon var drogpåverkad och alkoholiserad. Joakim fick flytta runt i olika fosterhem och låg inne på psyket när han bara var ett litet barn. Trots allt som Joakim har gått igenom så lever han än idag och är som sagt en av Sveriges största influenser. Han har youtubekanalen Jocke och Jonna med frun Jonna Lundell.

Jag tyckte boken var väldigt bra. Det är den bästa biografin som jag har läst. Det händer alltid någonting spännande så den är väldigt svår och släppa. Boken passar bra till dem som är 10-100 år tycker jag för det är en bok för alla. Yngre personer kan också läsa den såklart:)

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Monster »

Tio över ett

Frida S tipsar
Tio över ett av Ann-Helén Laestadius

Jag har läst boken tio över ett. Boken handlar om Maja, en tonårstjej i Kiruna. Maja stiger upp varje natt tio över ett för att vara beredd om Kiruna skulle rasa. Hon har en färdigpackad ryggsäck med förberedda kläder om de skulle behöva fly. Majas pappa jobbar i gruvan och det gör Maja ännu mer orolig. Maja brukar spela in små klipp i sin smartphone där hon berättar vad som händer. Om de skulle dö och bara hennes filmer finns kvar skulle hon bli känd och alla skulle veta vad som hade hänt.

En bok fylld med känslor. Allt från flytt till kärlek. Jag var tvungen att läsa boken som skoluppgift, jag tror inte att jag hade valt att låna boken frivilligt. Den var lättläst och jag tror att innehållet i boken passar åldern 12-16, men andra åldrar kan självklart också läsa den. Jag kan rekommendera boken lite grann. Skulle jag ge den stjärnor skulle jag ge den tre st. Boken är lärorik och passar bra som skoluppgift, så till skolor på högstadiet rekommenderar jag den. På min skola hade vi arbetsfrågor till och så såg vi en teater som var baserad på boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Tio över ett »

Du är ett geni

Frida S tipsar
Du är ett geni av Susin Nielsen

Stewart är särskilt begåvad och har alltid önskat sig en syster. Redan när Stewart var 4 år kunde han läsa. När han var 5 år fick han en legosats som han kunde bygga utan beskrivning. Stewarts mamma fixade så att han skulle få gå på en skola för extra begåvade barn. 

Stewarts mamma dör och det blir plågsamt för både Stewart och Leonard (Stewarts pappa). Pappan börjar att träffa en tjej som heter Caroline, båda två jobbar på TV-nyheterna. Pappan och Caroline flyttar ihop, Caroline har en dotter som heter Ashley som är 14 år, ett år äldre än Stewart. Ashley tycker att Stewart är värsta nörden och jättekonstig när han ligger under en av filtarna som hans mamma gjort, för att andas in hennes molekyler. Flytten blir inte så enkel.

Det är en av de bästa böckerna jag läst, den är spännande och lite sorglig. Jag rekommenderar den verkligen då jag inte kunde lägga den ifrån mig, den passar 12-15 år.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Du är ett geni »

Anton och den nya målvakten

Frida S tipsar
Anton och den nya målvakten av Per Straarup Søndergaard

Boken handlar om Emil som hamnat i rullstol och kan därför inte vara med och spela fotboll på rasterna. Anton och några andra killar från klassen köper en present för att muntra upp Emil, men när Emil får paketet börjar han gråta. I paketet var det en dvd med världens bästa fotbollsmål.
Finns det något som kan få Emil på bättre humör och kan han vara med och spela fotboll på något annat sätt?

Boken var lättläst och inte riktigt min smak.

Fler recensioner av Anton och den nya målvakten »

Jan köper en tröja

Frida S tipsar
Jan köper en tröja av Hans Peterson

Boken handlar om en kille som behöver en ny tröja, men inte vet vilken han vill ha för Mia måste ju också tycka om den. Mia är Max kompis.

Boken är lättläst. Jag tyckte inte så mycket om boken men du kanske gör det.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Jan köper en tröja »

Mia fyller år

Frida S tipsar
Mia fyller år av Hans Peterson

Boken handlar om när Mia och Jan ska fixa en födelsedags fest åt Mia. Det är mycket som ska göras. Gästerna måste bjudas och tårtan måste köpas.

Boken var lättläst. Jag tyckte inte så jättemycket om boken men vem vet, kanske du gör det.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mia fyller år »

Grottan

Frida S tipsar
Grottan av David Gatward

Boken handlar om Carrie som drömmer hemska marddrömmar om att hon är inspärrad. Carrie och klassen är på klassresa där dom ska gå i grotor. Hon får veta att hon ska vara i samma grupp som Jack. Carrie är kär i Jack och vet inte om hon kommer våga gå in i grottan. Carries värsta marddröm blir sann. Kommer hon klara av grott utflykten eller dö? Många tankar snurrar runt i Carries huvud.
Boken är spännande och bra.Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Grottan »

Fotboll på liv och död

Frida S tipsar
Fotboll på liv och död av Martin Widmark

Boken handlar om ett fotbollslag där tränaren bara skriker och tjatar på spelarna. Alla får inte ens vara med utan får sitta på avbytarbänken och titta på när dom andra spelar. Bara dom som gjort mål på träningen får en tablettask. Spelarna vill snart inte spela fotboll längre.
Tji och Wilma spelar fotboll och är även med i tidningsredaktionen för den lilla tidningen ''Lilla Extra''. Cornelius och Petter är också med i ''Lilla Extra'' och är med på den viktiga fotbollsmatchen som Tji och Wilma ska spela. Under matchen skäller fotbollstränaren Roffe ut tjejerna. I publiken bredvid Cornelius och Petter står det en man. Han berättar att han minns en match som Roffe spelade. När dom ska fråga mer är han borta.
Fotboll på liv och död
är en bra bok som man kan lära sig mycket av. Man lär sig t.ex. om hur man ska bete sig på en fotbollsmatch och att alla ska få vara med.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Fotboll på liv och död »

Vilda gänget och graven

Frida S tipsar
Vilda gänget och graven av Torsten Bengtsson

Max, Elsa och Alex har byggt en flotte tillsammans med den ska dom åka ut på skön. Tillsammans har dom ett gäng som dom kallar för ''Vilda gänget''. Nu står hela gänget och väntar på Alex pappa. Alex pappa är arkeolog. En arkeolog är en sån som gräver fram gamla saker. Alex har ringt flera gånger till pappa men han svarar inte. Elsa och Max vill åka nu, men pappa sa ju att dom absolut inte fick åka utan honom och om dom ska åka nu vem ska ta hand om Doris? Doris är Alex hund. Gänget tar beslutet att åka nu och att Doris får följa med. Nu får dom syn på en ö. En sten närmar sig flotten och gänget hinner inte svänga undan. Flotten går sönder och sjunker sedan mot botten. Men var är Max? Elsa och Alex ropar och ropar.
Boken var ganska bra och lättläst, den hade fina färglada bilder. Jag ger den 3 av 5.

Fler recensioner av Vilda gänget och graven »

Rita lätt: Ansikten

Frida S tipsar
Rita lätt: Ansikten av Esbjörn Jorsäter

Rita lätt: Ansikten är en bra bok för dom som vill lära sig att teckna olika känslor och uttryck. Steg för steg tecknar du dig framåt.
Boken är väldigt bra och jag rekommenderar den stort.

Fler recensioner av Rita lätt: Ansikten »

Rita lätt: Fantasifigurer

Frida S tipsar
Rita lätt: Fantasifigurer av Esbjörn Jorsäter

Rita lätt: Fantasifigurer är en av böckerna i ''Rita lätt'' serien. Den här boken passar både stora och små som vill rita fantastiska små fantasifigurer. I boken får du t.ex. lära dig hur du kan rita en blodtörstig vampyr eller hur du ritar ett glatt träd. Bruksanvisningarna är tydliga och bra.
Jag rekommenderar den här boken till dom som tycker om att rita och teckna.

Fler recensioner av Rita lätt: Fantasifigurer »

Rita lätt: djur

Frida S tipsar
Rita lätt: djur av Esbjörn Jorsäter

Rita lätt: djur är en bra bok för dom som tycker om att rita. Bruksanvisningarna är tydliga och lätta att förstå. I boken kan du t.ex. lära dig hur du ritar en elefant eller haj på lättaste sätt. Resultaten blir jättebra.
Jag rekommenderar verkligen den här boken. Boken passar för både barn och vuxna som vill uttrycka sin kreativitet.

Fler recensioner av Rita lätt: djur »

Funky är på gång

Frida S tipsar
Funky är på gång av Line Kyed Knudsen

Nico och några klasskompisar har ett band. Nico spelar gitarr och Umar spelar Bas. Kira är Nicos gamla flickvän. Hon spelar keyboard och sjunger ibland. Kira tycker att Yrsa ska sjunga hon med men hon vill bara spela trummor. En ny tjej har börjat i klassen. Hon heter Farida och har en väldigt bra sång röst. Nico tror han har blivit lite kär. Kanske hon kan vara med i bandet. Kommer det bli något namn för gruppen? Vad händer med Nicos kärlek till Farida? Läs mer i boken för svar.
Boken var ganska bra och lättläst.

Fler recensioner av Funky är på gång »

Häxorna

Frida S tipsar
Häxorna av Roald Dahl

Häxorna är en spännande bok, redan på första sidan så kastas vi in i häxornas värld. I Häxorna får du lära dig hur du ska känna igen en häxa men även följa med på ett spännande äventyr där vissa förvandlingar sker. Jag tycker boken var spännande och svår att släppa.
 

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Häxorna »

Nikkis dagbok #7: Berättelser om en (INTE SÅ GLAMORÖS) tv-stjärna

Frida S tipsar
Nikkis dagbok #7: Berättelser om en (INTE SÅ GLAMORÖS) tv-stjärna av Rachel Renée Russell

Nikkis dagbok #7 handlar om när Nikki får sitt egna TV- program. Ett TV-team följer henne var hon en går, ibland kan det till och med bli lite jobbigt. Mackenzie är avundsjuk på Nikki och vill ha allt själv. Den söta Brandon kanske måste byta skola. Kommer Nikkis pinsamma föräldrar och den jobbiga lillasystern Brianna få ett eget Tv-program dom också? Läs boken för svar på frågan. Boken är bra och svår att släppa. Den är skriven ungefär som bokserien ''dagbok för alla mina fans''.

Fler recensioner av Nikkis dagbok #7: Berättelser om en (INTE SÅ GLAMORÖS) tv-stjärna »

Femte hjulet

Frida S tipsar
Femte hjulet av Jeff Kinney

Det här är sjunde boken om Greg, och i "Femte hjulet" ska det vara alla hjärtans dag disco. Greg måste hitta någon att gå med på dansen, han vill inte känna sig utanför. Alltsammans slutar med en stor katastrof. Den här boken är både rolig och spännande, texten är lätt att läsa men svår att släppa.

Fler recensioner av Femte hjulet »

Helt ute

Frida S tipsar
Helt ute av Jeff Kinney

Gregs mamma berättar hur mycket bättre det var förr, när det inte fanns internet och mobiler. Mamman beslutar att Greg ska åka iväg på skolans kända läger, där det inte finns internet ocn inga  elektroniska saker är tillåtna. Det blir som vanligt att Greg hamnar i trubbel.
Jag tycker boken var jättebra för den är både rolig och har bra antal sidor. :)

Fler recensioner av Helt ute »

Naddap dlöks

Frida S tipsar
Naddap dlöks av Roald Dahl

Naddap dlöks är en bra, rolig och lättläst bok som Roald Dahl har skrivit. Herr Hoppig är förälskad i Fru Silver som bara har ögon för sin lilla sköldpadda Alfie. Hur ska Herr Hoppig göra? Jag tycker att boken var bra!
 

Fler recensioner av Naddap dlöks »

Stora ridskolan

Frida S tipsar
Stora ridskolan av Angela Waidmann

Stora ridskolan är en bra bok för dom dom älskar att rida. Du får lära dig hur tex du sadlar och hur hästen tänker och mycket mer. Jag är inte en så jättestor hästälskare för jag är lite rädd för hästar, men boken var ändå ganska intressant.

Fler recensioner av Stora ridskolan »

Hotellmysteriet

Frida S tipsar
Hotellmysteriet av Martin Widmark

Hotellmysteriet är en bok från LasseMajas Detektivbyrå serien. I den här boken kommer en familj till hotellet och en värdefull hund försvinner. Är det någon som tagit hunden? Läs mer i Hotellmysteriet och ta reda på vem som är tjuven. Jag tycker boken var ganska lättläst och rolig att läsa.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Hotellmysteriet »

Det långa loppet

Frida S tipsar
Det långa loppet av Jeff kinney

Det långa loppet är en rolig bok då Greg åker på semester där dom stöter på en massa knasiga, roliga och pinsamma saker. Jag tycker det var en jättebra bok eftersom den inte tar så jättelång tid att läsa och för att den är så rolig. Man hamnar verkligen i en helt annan värld när man läser den, man kan knappt lägga ifrån sig den.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Det långa loppet »

Scenen är din, Mingla!

Frida S tipsar
Scenen är din, Mingla! av Åsa Storck

Det är inte alltid lätt att ha en mamma som alltid vet vad hon vill. Mingla önskar att mamma kunde vara lite osäker ibland också.
Speciellt nu när Mingla ska uppträda på en scen för en massa folk. Det pirrar i magen hon vill dra sig ur men går det?
Fler recensioner av Scenen är din, Mingla! »

Mingla och Errol

Frida S tipsar
Mingla och Errol av Åsa Storck

Boken handlar om Mingla. Hon ska vara ensam hemma för fritids har en planeringsdag. Mingla tror att det kommer att gå jättebra, men när hon kommer hem är nyckeln borta och hon är utelåst! Hur ska detta gå?
Den här boken är bra om man inte vill läsa någon jättetjock bok men ändå en bok.Jag tyckte boken var bra att läsa.

Fler recensioner av Mingla och Errol »

Fegast i hela världen

Frida S tipsar
Fegast i hela världen av Gull Åkerblom

Den här boken handlar om Lydia, hon älskar att dansa. Men det kan vara läskigt att gå hem ensam på kvällen, och en kväll hör Lydia en massa ljud...
Fegast i hela världen är en bra bok om man inte vill läsa en tjock kapitelbok. Jag tyckte den var bra och spännande.

Fler recensioner av Fegast i hela världen »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss