Lila linje

Fler boktips

Maja F ( 12 hittade ):
Svart vatten

Maja F tipsar
Svart vatten av Camilla Jönsson

"Hon såg något i ena hörnet av rutan, en svag suddig kontur, som imma. Det var en hand. En fuktig hand som trycktes mot glaset. Bara det att det inte stod någon på andra sidan."

Agnes har just fått sommarlov. Det ska vara roligt. Man får ju bada! Det är bara det att Agnes inte tycker om att bada. Plötlsigt träffar Agnes Noel. Noel gillar inte heller sommarsaker som att bada. Ganska precis efter så börjar hon känna sig förföljd. Vem är det som sabboterar hennes cykel? Vad är det vita hon ser i det svarta vattnet ifrån högsta hopptornet? Varför kommer det blöta fotspår från henne fast hennes skor är blöta? Varför var golvet bredvid sängen täckt av en stor iskall pöl?

Jag tycker den här boken var superduper bra. Lagom läskig liksom. 9,5/ 10 stjärnor. Om man är vattenrädd kanske det inte är den bästa boken. Jag rekommenderar nog boken för 10 år och uppåt. Det är lite sorgligt i slutet.

PS. Svart vatten är första delen i dom två böckerna om Agnes. Andra heter  Snöängeln. DS

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Svart vatten »

Den röda pyramiden

Maja F tipsar
Den röda pyramiden av Rick Riordan

Boken handlar om syskonen Sadie och Carter Kane, som bara träffas två gånger om året. Deras mamma har dött under mystiska omständigheter och deras pappa tycks dölja nånting. Nu dras dom in i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker om boken för att den var väldigt, väldigt bra och för att den beskriver utspelningsplatserna bra och man kan tänka sig allt som händer. Boken är skriven som en inspelning( vilket uppskatas mycket av mig) så Sadie och Carter turas om att berätta om vad som hände. Jag skulle rekommendera boken till 10-100 år eftersom ibland kan det bli några svärord och så. Det kan också vara lite vidrigt för yngre när dom beskriver exakt hur monster och så ser ut. Det här är den första delen i serien "Kanekrönikan", del två heter Eldtronen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Den röda pyramiden »

Den röda pyramiden

Maja F tipsar
Den röda pyramiden av Rick Riordan

Boken handlar om syskonen Sadie och Carter Kane, som bara träffas två gånger om året. Deras mamma har dött under mystiska omständigheter och deras pappa tycks dölja nånting. Nu dras dom in i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker om boken för att den var väldigt väldigt bra och för att den beskriver utspelningsplatserna bra och man kan tänka sig allt som händer. Boken är skriven som en inspelning (vilket uppskattas mycket av mig) så Sadie och Carter turas om att berätta om vad som hände.

Jag skulle rekommendera boken till 10-100 år eftersom ibland kan det bli några svärord och så. Det kan också vara lite vidrigt för yngre när dom beskriver exakt hur monster och så ser ut.

Den röda pyramiden är den första delen i serien "Kanekrönikan". Tvåan heter Eldtronen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »


Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Den röda pyramiden »

På skärmen- sociala medier för nybörjare

Maja F tipsar
På skärmen- sociala medier för nybörjare av Johanna Stenius

Jag tycker boken är jättebra och den tar upp nätmobbning på ett jättebra sätt. Med roliga illustrationer av Clara Lindegren blir det lite humor i den också. Det står allt ifrån att vad du ska göra om du blir utsatt till hur du ska bästemma filter på bilden. Från att lindra kroppens alla ben från skärm skadorna till att få fakta om gromare och skärmtroll (om du inte vet vad det är får du läsa boken!) På baksidan står det att det är för nybörjare men det tycker inte jag. Den får 5/5 stjärnor!Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av På skärmen- sociala medier för nybörjare »

En annan resa

Maja F tipsar
En annan resa av Lotta Olsson

Det här är den andra boken i serien om jättemyrsloken och hasselmusen. Den handlar om jättemyrsloken som tycker att världen är ful. Då kommer han på att han och hasselmusen ska ut och resa. Men sen träffar jättemyrsloken en dvärgelefant som han tycker är lite konstig. Sen kommer de på ...

Jag tycker boken var bra och ganska lättläst. Det är roligt när jättemyrsloken inte förstår så mycket. Boken får 9,5/10 stjärnor.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av En annan resa »

Kommisarie Gordon: Det sista fallet?

Maja F tipsar
Kommisarie Gordon: Det sista fallet? av Ulf Nilsson

I kommisarie Gordons polisdistrikt är många av djuren ledsna. Det verkar som om någon går runt och säger elaka saker. Nu måste Gordon och hans polisassistent Paddy dela på sig och söka ledtrådar. Uppe i trädet hittar Paddy en ledsen kråka. Och nere vid dammen hittar Gordon en ledsen snok. Gordon läser lagboken högt för Paddy. Sedan går Paddy ut och spanar ensam. Men någonting händer och Paddy blir rädd. Svaret varför Paddy blir rädd får du om du läser boken.

Jag gillar boken för att den är spännande och rolig. Den är rätt så tjock (12 kapitel 107 sidor).

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kommisarie Gordon: Det sista fallet? »

Molly Moons fantastiska bok om hypnos

Maja F tipsar
Molly Moons fantastiska bok om hypnos av Georgia Byng

Här kommer ett boktips om den tjockaste bok jag någonsin läst. Molly Moon är en osäker, inte så populär 10-åring som har tillbringat hela sitt liv på ett dåligt barnhem. Hon har inga vänner förutom Rocky som blir bortadopterad och flyttar till New York. Nu är Molly alldeles ensam.
Jag tycker boken är bra även fast den är tjock( 39 kapitel och 302 sidor ) och spännande. Boken visar verkligen att vänskap är bättre än någonting annat. Den är ganska svårläst, alltså många svåra ord. Boken utspelar sig i England och New York.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Molly Moons fantastiska bok om hypnos »

Sune och klantpappan

Maja F tipsar
Sune och klantpappan av Anders Jacobsson

Pappa Rudolf är klantigare än någonsin när han tar på sig uppdraget som klasspappa. Sune grubblar mycket över sin pappa. Hur har han blivit sådan? Kan det ha nånting att göra med faster Renate, pappas lillasyster?

Jag gillar boken för att den är rolig och bra. När man läser boken kan man lätt skratta till. Boken är inte så tjock (13 kapitel och 125 sidor.)

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Sune och klantpappan »

Konstiga djur

Maja F tipsar
Konstiga djur av Lotta Olsson

Den här boken handlar om att jättemyrsloken vill göra en tävling om vilket djur som är konstigast. Jag tycker boken är bra för att den är rolig att läsa och har många fina bilder. Hasselmusen vet nästan allting, men ibland glömmer hon bort saker. Roligast med boken är när jättemyrsloken inte riktigt fattar och säger konstiga saker.

Fler recensioner av Konstiga djur »

När hundarna bytte ända

Maja F tipsar
När hundarna bytte ända av Peter Bently & Mei matsuoka

Den här boken handlar om ett gäng hundar som ska gå på bal. För att göra sig riktigt fina lämnar de rumphålen i garderoben, men när balen är slut är det oordning i garderoben och alla hundar går hem med fel rumpa - det är därför hundar luktar varandra i baken.
Jag tycker att boken är rolig och spänannde.

Fler recensioner av När hundarna bytte ända »

Majas lilla gröna

Maja F tipsar
Majas lilla gröna av Lena Andersson

Den här boken handlar om att Maja längtar till våren för att då ska hon plantera. Det är en bra bok som kan ge inspiration för att arbeta i trädgården.
Jag gillar den här boken för det första att jag också heter Maja och för det andra att man får veta hur man planterar.Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Majas lilla gröna »

Tisdagspiraterna

Maja F tipsar
Tisdagspiraterna av Daniel Edfeldt & Bettina Johan

Boken handlar om Vera som vill ta med sig något speciellt till dagis. Vera bestämmer sig för att ta med sina pirater till förskolan.
Men piraterna är jättebusiga, de vill inte borsta tänderna, och inte tvätta ansiktet. De vill bara gå på skattjakt!
Jag tycker om boken för att den är jätterolig.

Fler recensioner av Tisdagspiraterna »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss