På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Anna R ( 11 hittade ):
Skuggorna

aaaaaaaaaaaa tipsar
Skuggorna av Jacqueline West

Det finns en tjej som heter Olive, hon hittar ett par glasögon i det gamla huset som hon bor i. Det finns en massa tavlor i huset, och när Olive tar på sig glasögonen kan hon gå igenom tavlorna och komma till olika världar.

Skuggorna är en spännande bok för att man blir sugen på att lista ut mysteriet och läsa slutet. Om man gillar spännande böcker är den här boken bra, för det finns många spännande moment och en stor fråga: Vem är mannen alla pratar om?

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Skuggorna »

Gömstället

aaaaaaaaaaaa tipsar
Gömstället av Mårten Sandén

Är en bra och spännande bok. en bra bok för dom som gillar mysterier.

En kort berättelse om vad boken handlar om: Peter och Petra har flyttat till Lund från New York. Båda gillar att spionera. En dag så kommer det en skum man med mörka kläder och halsduk. Det som är konstigt med det är att det är 30 grader i skuggan.
PS. Gömstället är den första boken i serien Petrinideckarna.


Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Gömstället »

Äger eller suger

aaaaaaaaaaaa tipsar
Äger eller suger av Kristen Ahlburg

Den här boken är rolig, bra och så får nog många personer en inblick i livet. Boken är nog till för dem som är i åldern 11-12, eftersom det handlar om en 11 åring. Denna bok är nog i kärleks kategorien.
På baksidan står det: "Emma är 11 år, snart 12, och förälskad i Simon. Ibland är allt toppen och allting äger. Hon är förälskad, är snygg i sin nya topp och hon hoppas att bli kysst för första gången. Ibland är allt i botten och livet suger. Speciellt när de första finnarna dyker upp och klassens snyggaste tjej får upp ögonen för Simon. Men Emma ger inte upp så lätt"
Jag rekommenderar den! :)

Fler recensioner av Äger eller suger »

Pax: Näcken

aaaaaaaaaaaa tipsar
Pax: Näcken av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Två brorsor, Viggo och Alrik bor hos deras fosterföräldrar, Laylah och Anders. Det börjar med att Alrik far igenom isen och blir nerdragen av näcken som är en person. Alrik, Viggo och deras vänner tror att en slottsfogde, Jonas Bäckström, är näcken men det är någon helt annan, man kan inte tänka sig. Pax Näcken är en spännande bok därför att det händer roliga, sorliga, spännande och svårfattade saker. Ibland blir man irriterad på en eller flera personer. Vissa gånger blir man överlycklig. Och andra gånger känner man sig som personen. I vissa tillfällen känner jag igen mig riktigt mycket till ex, när Alrik var på dåligt humör och fick det tillbaka genom att göra det han gillar. Läs boken om du gillar drama, plötsliga händelser och lite magi ibland.
 

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Pax: Näcken »

Nelly rapp och varulvarna

aaaaaaaaaaaa tipsar
Nelly rapp och varulvarna av Martin Widmark

Nelly rapp är riktigt bra. Nej, inte bra, superbra! Om du gillar denna bok gillar du nästan alla. Jag har läst alla böcker men om du läser hela serien kommer du nog älska Nelly Rapp som jag gör. Jag vill att det ska finnas mer Nelly Rapp-böcker därför att jag gillar henne väldigt mycket.

Jag gillar henne verkligen och tycker att det är ett bra bokval. Om du är kille kan du läsa Nelly Rapp och sjöodjuret. Alla kan läsa vad dom vill men min favorit är Nelly Rapp och varulvarna. :)

Fler recensioner av Nelly rapp och varulvarna »

Killar kompisar och nya nojor

aaaaaaaaaaaa tipsar
Killar kompisar och nya nojor av Cathy Hopkins

Den här boken handlar om en tjej som varit i Italien och har gått upp i vikt. Så hon kan inte ta på sig sina favorit jeans. Därför gäller det att gå ner i vikt nu! Boken handlar också om kärlek.


Killar, kompisar och nya nojor passar alla som gillar kärlek och ungdomsböcker.

Fler recensioner av Killar kompisar och nya nojor »

Rum 213

aaaaaaaaaaaa tipsar
Rum 213 av Ingelin Angerborn

Jag vill tipsa om boken "Rum 213". En spännande bok för barn 9-12 år. Den handlar om Elvira som ska fara på kollo bara för att göra något under sommaren. På kollot får hon dela rum med Bea och Meja. Dom får rum 213.

I rum 213 har det redan bott en flicka för många år sedan som har dött där inne, och nu försvinner tjejernas favoritsaker som dom behöver mest.Jag gillar den här boken för att den är spännande, läskig och ändå rolig. Det är min favorit författare som har skrivit den. Jag rekommenderar verkligen "Rum 213".

Fler recensioner av Rum 213 »

En plats i laget

aaaaaaaaaaaa tipsar
En plats i laget av Titania Woods

En spännande bra bok som var svår att släppa.

Flora och hennes kompisar ska börja en ny termin på glitter-
vingsakademin. Hon och hennes kompisar är inte yngst längre, så när skolans flygflax-lag söker nya spelare anmäler sig Flora. Hon och Mariella blir uttagna som reserver.

Fler recensioner av En plats i laget »

Kramar och krångel

aaaaaaaaaaaa tipsar
Kramar och krångel av Ingelin Angerborn

Denna bok handlar om Johanna och Emmma och de skriver dagbok. De är bästisar och har börjat i cirkusskola tillsammans. På cirkusskolan är det också en kille som heter Rasmus som båda har blivit kära i.

Johanna råkar se i Emmas dagbok att hon också är kär i Rasmus och då vet hon inte vad hon ska göra. Ska hon säga till Emma att hon också är kär i Rasmus eller ska hon låta bli? Emma tjatar på Johanna vem hon är kär i ...

Ska Johanna och Emma fortsätta att vara vänner eller ...

Läs!! Boken känns jättebra.

Fler recensioner av Kramar och krångel »

Pussar och PS

aaaaaaaaaaaa tipsar
Pussar och PS av Ingelin Angerborn

Jag älskar den här boken!! Den är jättebra. Den handlar om Johanna och Emma. De skriver i var sin dagbok och vi får läsa i dem. Båda två blir kära i den nya killen i Johannas klass Elliot.

Det närmar sig jul och Luciaröstning pågår. Emma blir Lucia men det blev inte alls lika bra som hon trodde ...Som jag skrev den är jättebra och när man har börjat läsa den vill man aldrig sluta. Det känns verkligen som man tjuvläser i någons dagbok. Det känns så verkligt på något sätt ... (Tvåan och trean i serien om Emma och Johanna är också super duper bra.)

Fler recensioner av Pussar och PS »

Pussar och P.S.

aaaaaaaaaaaa tipsar
Pussar och P.S. av Ingelin Angerborn

Den här boken handlar om Johanna och Emma. Johanna har brunt hår med glasögon och Emma har just blont hår utan glasögon. Båda skriver i dagbok. Man får läsa i deras dagböcker.

Johanna sa att hon hade tappat bort sin svenskabok och då fick hon en ny, och sen hittade hon den igen och då använde hon den nya som dagbok. Emma fick en dagbok av sin mamma med nallar på. Hon tänkte först slänga den men sen såg hon att det var lås på den. Båda skrev att dom har blivit kära i en ny klasskompis som heter Elliot. Emma blev Lucia. Men då tappade hon alla sina kompisar. Hon tror att dom har blivit avundsjuka men hon vet inte.

En gång hittar Johannas syskon hennes dagbok och läser högt för sina kompisar. Ingen av hennes föräldrar hjälper henne, dom bara jobbar.

En riktig 5-poängare.        
 

Fler recensioner av Pussar och P.S. »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss