På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Söker på Eld ( 9 hittade ):
Eldhäxan

aaaaaaaaaaaa tipsar
Eldhäxan av Peter Bergting

Boken Trolldomsakademien Eldhäxan handlar om Miranda och hennes vänner Orville och Emmi som har blivit antagna till en trollskola. Men det har skett ett mord på skolan, det är professorn Badwedyr som har blivit mördad, och ingen vet vem det är. Miranda, Orville och Emmi måste göra ett farligt äventyr för att lista ut vem mördaren är.

Boken är väldigt fantasifull och spännande. Jag gillade boken eftersom att man aldrig kan veta vad som kommer hända. Jag tycker att du som tycker om mycket fantasi och spännande böcker verkligen ska läsa Trolldomsakademien Eldhäxan.


PS. Eldhäxan är första delen i serien Trolldomsakademien.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Vilmer I »

Eldprovet

aaaaaaaaaaaa tipsar
Eldprovet av Lene Kaaberböl

Det är inte alla som kan bli en vildhäxa, men efter att det hänt en hel del mystiska saker för Clara så berättar hennes mamma vad en vildhäxa är. Clara får bo hos moster Isa och börja sin träning som vildhäxa. Eldprovet är en bra och spännande bok.

 

Fler boktips av Humla M »

Vildhäxa Eldprovet

aaaaaaaaaaaa tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara. En dag då Clara ska gå till skolan träffar hon en katt i trappan. Då blir hon biten och får kattklössjuka. Hon får åka till sin moster Isa där hon får veta att hon är vildhäxa. Då hon träffar vildhäxan Kimera säger denna att Clara måste genomgå ett eldprov.

Jag tycker att den var bra för att det var många motgångar.

 

Fler boktips av Elna M »

Eld

aaaaaaaaaaaa tipsar
Eld av Mats Strandberg

Åter igen har ondskan lagt sig över den lilla staden Englefors. Minoo, Ida, Anna-Karin, Vanessa och Linnea måste stoppa den.

Jag älskar den här boken! Klart den bästa jag någonsin läst. Alla borde prova på!

Boken passar nog för 11+ (min mamma har läst den). Den är lite läskig ibland men ändå så bra!

 

Fler boktips av Vilma S »

Eldfågelns sista strid

aaaaaaaaaaaa tipsar
Eldfågelns sista strid av Adam Blade

Den enorma eldfågeln har blivit förhäxad av den onde trollkarlen
Malvel och Tom försöker rädda eldfågeln med Elenna.


Den var jättebra.  

 

Fler boktips av Viktor W »

Vildhäxa Eldprovet

aaaaaaaaaaaa tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Clara har fått en sjukdom och måste fara till sin moster, där hon tränar för att bli en vildlhäxa. Kimera, en ond vildhäxa vill att Clara ska sätta eld på stallet när Claras moster är borta. Men Clara vill inte det. Och det är början på de fyra eldproven ...
En jättespännande och  BRA bok.:)
  

 

Fler boktips av Wilma W »

Vildhäxa Eldprovet

aaaaaaaaaaaa tipsar
Vildhäxa Eldprovet av Lene Kaaberböl

Boken handlar om en flicka som heter Clara som får kattklössjuka och måste fara till sin moster Isa. Där hon måste träna för att bli vildhäxa.Kimera är en ond vildhäxa som vill ha Clara. Hon sätter eld på stallet när Isa är borta för att följa Kahala, som inte gillar Clara så mycket, hem. Clara vill rädda hästen Stjärna så hon går ut och räddar Stjärna, men Kimera tar henne och tar med henne till vildvägarna.


Katten som klöste henne hoppar nu på Kimera och räddar Clara. Isa hittade henne och de går till korp mördarna och Clara ställs inför de fyra eldproven.

 

Fler boktips av Julia V »

Eldhingsten

aaaaaaaaaaaa tipsar
Eldhingsten av Sharon Siamon

Becky, Allison och Meg tillbringar sommaren i Mustang Mountain. En dag när Becky ska ta Windy och Silver till hagen inträffar en olycka. Allison kommer springande:
-Din pappa har gått för att ringa efter hjälp, det har hänt en olycka i stallet!
Becky kastar grimskaften till Allison och springer iväg till stallet. Hennes mamma Laurie ligger på backen, hon har blivit sparkad i ryggen när hon skodde Hermit.

Kompisarna får klara sig själva. När två hästar rymmer från ranchen måste tjejerna ge sig upp i bergen för att leta efter dom. Innan dom far iväg får dom reda på att en puma har anfallit andra hästar i trakten. När dom är i skogen och letar efter hästarna börjar en skogsbrand och elden far emot dom. Nu har dom inget annat val än att sätta allt sitt hopp till en vild mustanghingst. Dom klarar av skogsbranden men fler hästar har smitit. På vägen hem har dom med sig fem hästar, två saknas forfarande. Ett anfall av puman inträffar och sen har dom bara fyra hästar att rida hem på.

Eldhingsten är en jättebra bok som handlar om äventyr och hästar. Du MÅSTE läsa den för den är en av de bästa hästböcker jag har läst!

PS från Regine. Det här är andra delen i en serie. Läs också Wilmas tips om Hästen från himlen och Hästjägaren.     

 

Fler boktips av Wilma W »

Eldens gåva

aaaaaaaaaaaa tipsar
Eldens gåva av Noomi Hebert och Lena Ollmark. Bilder av Åsa Ekström.

Det här är en alldeles ny hästbok (2005). Det är också den första svenska Mangaboken, ett slags serier från Japan.
Eldens gåva är riktigt spännande och handlar om fyra ungdomar som alla har egna hästar. Jag tror att de bor i Kiruna. En dag när de är ute och rider händer något konstigt och de kan plötsligt göra ovanliga saker. En av dem börjar till exempel kunna läsa tankar. Det visar sig att de är utvalda för ett viktigt uppdrag. De döda har nämligen blivit osams och upptäckt att de kan ta sig till de levandes värld. Ruggigt - men en bra idé för att göra en spännande bok.
Något för den som gillar äventyrsberättelser, hästböcker och magiska händelser. Men glöm inte att läsa bilderna ordentligt. Det blir luckor i berättelsen annars.

Eldens gåva ingår i en följetong. Den senaste och avslutande delen heter Ljusets hunger (2008). Förlaget som ger ut boken heter Bonnier Carlsen.    

 

Fler boktips av Regine »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss