Lila linje

Fler boktips

Söker på Hej vacker ( 5 hittade ):
Hej vacker

Wilma W tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Agnes bor i stockholm, men älskar att vara i Soppero. Där finns en
kille hon är kär i. Henrik heter han och han älskar att köra skoter, Henrik är
också kär i Agnes. Men Henriks mamma tycker att de är för unga att vara ihop och hon tycker inte att Agnes duger som same. Men skit i hon ...En jättebra bok. Det är bok två i serien om Agnes, och det finns tre böcker. Läs dem i ordning!!!:) Den första heter Sms från Soppero.

 

Fler boktips av Wilma W »

Hej vacker

Emma tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Jag tipsar om boken Hej vacker.
Den handlar om Agnes från Stockholm som åker och hälsar på sin mormor och morfar i Soppero nere i Kiruna. Där finns det en kille som hon är kär i. Han heter Henrik och har en glugg mellan tänderna. Han gillar att oljemåla och att köra skoter.

Men allt är inte som det ska, Agnes får ett konstigt brev om att hon ska hitta något och Agnes mamma Anna-Sara blir helt förtvivlad. Henriks mamma tycker att Agnes och Henrik är alldelens för unga för att vara tillsammans och det är ju inte roligt.   

 

Fler boktips av Emma »

Hej vacker

Linnea W tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Den här boken är lite samisk. Det börjar med att Agnes som kommer från Stockholm hon har en samisk mamma men en svensk pappa. Agnes ska upp till soppero utanför Kiruna på sommarlovet i sex veckor. Hon ska träffa mommo, moffa, kusiner men speciellt killen HENRIK. Agnes har fått ett brev som hon öppnar samtidigt hennes bästa vän Jenny är på besök. det är ett uppdrag som en tant som heter Ella skickat. Dom ger sig ut för att leta men är det verkligen en bra ide??

Det finns en till bok som heter Sms från Soppero. Den är den första men det spelar ingen roll i vilken ordning man läser dom.  

 

Fler boktips av Linnea W »

Hej vacker

Zara tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Sms från Soppero har en uppföljare. Den heter Hej vacker.

Agnes är nu 14 år och under sommarlovet ska hon tillbringa sex veckor i Soppero. Med gulliga Henrik, mommo och moffa och kusinen Kristin. Men det börjar med att Agnes får ett konstigt brev från någon Ella. På fotbollsturneringen i Soppero kallas Agnes för Stockholmaren och Henrik blir konstig, han låter annorlunda när han pratar i telefon med Agnes ...

Det blir svåra dagar ibland men Agnes är stark. Det svårare är att Henriks mamma, inte alls gillar Agnes, hon är ju bara halvsame.

Den är jättebra! Läs den, det handlar inte bara om samer, utan det är en kärleksroman, som författaren Ann-Helén Laestadius säger.

Hon har alldeles rätt! Läs den!

 

Fler boktips av Zara »

Hej vacker

Julia tipsar
Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Jag vill tipsa om boken Hej vacker. Det är en fortsättning på boken Sms från Soppero.

Det skulle bli Agnes bästa sommar någonsin. Sex i Soppero, i norra Sverige, med samekillen Henrik.
Efter hundratals sms och timmar framför datorn hemma i Solna ska Agnes äntligen få träffa honom. Fast inget går som planerat.

På fotbollsplanen i byn kallas Agnes för stockholmare, och plötsligt låter Henrik annorlunda på telefon och kan inte träffas mer. Någon har bestämt sig för att Agnes minsann inte är någon riktig same. Hon är inte bra nog. Men ett brev från en hemlig avsändare leder till en oväntad vänskap - som förändrar allt. 

Agnes tycker själv att hon är en riktig same, hon vill ju bo i Soppero men hennes mamma vägrar att flytta ...

PS från Regine. Du kan läsa mer om Sms från Soppero bland boktipsen och om Ann-Helén Laestadius i våra författarporträtt.  

 

Fler boktips av Julia »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss