På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Lila linje

Fler boktips

Söker på Hungerspelen ( 3 hittade ):
Hungerspelen

Vilma S tipsar
Hungerspelen av Susanne Collin

När 12-åriga Primrose Everdeen blir utvald till kämpe i de årliga hungerspelen anmäler sig storasystern Katniss frivilligt. Hon tvingas att träna tillsammans med
pojken Peeta Mellark. Hur kommer det gå för Katniss?

Den här boken är SÅÅÅÅ bra. Alla måste läsa den. Fortsättningarna Fatta eld och Revolt väntar också på dig ;).

 

Fler boktips av Vilma S »

Hungerspelen

Michelle F tipsar
Hungerspelen av Suzanne Collins

Katniss Everdeen är 16 år och bor i Distrikt 12 som ligger i landet Panem. Hennes familj är fattig och för att överleva måste hon och hennes vän Gale jaga i skogen, något det är hårt straff för.

Just denna dag är det är det slåtterdag, dagen då två ungdomar mellan 12 och 18 år lottas ut för att delta i Hungerspelen, spelet då endast en kan överleva. Katniss har sitt namn på 20 lotter, Gale på 40. De har så många för att de har tagit ut tesseras för att hålla sin familj vid liv.  Varje tesseras är värd en knapp årsranson säd för en person. Katniss far dog i en gruvolycka för ett par år sedan. Sen dess har hon tagit hand om sin syster Prim, som för första gången kan bli vald.

När de kommer till torget delas de upp, flickor för sig och pojkar för sig. Effie Trinket, som har hand om Distrikt 12 sträcker sakta ner handen i flickornas klot och väljer en, åskådarna drar djupt efter andan när hon läser upp namnet.

- Primrose Everdeen, ropar hon och ser ut över folkhavet.

Då händer det som inte hänt i Distrikt 12 på många många år, Katniss anmäler sig som frivillig för att rädda sin syster. Nästa namn att ropas upp är Peeta Mellark, en pojke som är lika gammal som Katniss. De börjar sin resa mot huvudstaden tillsammans, men bara en kan återvända hem.

Jag tycker att boken är väldigt tydlig och intresseväckande. Man får en tydlig bild av karaktärernas känslor och tankar, även om inget blir som man förväntat sig blir det inte krångligt.

Författaren Suzanne Collins har enligt mig gjort en liten miss med att beskriva Cinna, man får aldrig någon riktigt bra bild av honom, det hade varit intressant att få lära känna honom bättre för att han är en väldigt speciell karaktär. Hennes sätt at beskriva Katniss däremot är helt fantastiskt. Man kan aldrig förutse hur hon ska reagera i olika situationer, hon får henne till en person som är både stark, uppgiven, rädd och ödmjuk utan att det blir förvillande och konstigt!

Peeta känns lite som en hundvalp, han nästintill dyrkar Katniss på ett väldigt diskret sätt. Han är trygg, modig och förlåtande och man kan inget annat än tycka om honom.

Detta är en jättebra bok med en stor skildring mellan vänskap och mordiskt hat. Boken utspelar sig i framtiden där mycket av det som idag är land har svämmats över och blivit hav. Jag rekommenderar denna boken till alla som vill ha oerhört spännande läsning i en värld som är otroligt lik vår egen men olik på hur många sätt som helst. Den passar definitivt alla åldersgrupper men är nog menad till ungdomar. Från första till sista meningen är den andlöst spännande!

 

Fler boktips av Michelle F »

Hungerspelen

Rebecca tipsar
Hungerspelen av Suzanne Collins

Den handlar om att en tjej och kille som är mellan 12 -18 år lottas fram från varje distrikt. De skickas till huvudstaden där de förbereds  för spelen.
Katniss är 14 år och tar över sin älskade lillasysters plats som frivillig från distrikt 12.

Boken är spännande och lite otäck för bara en kan vinna spelen, men reglerna ändras lite så det är två.    

 

Fler boktips av Rebecca »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss