Lila linje

Fler boktips

Söker på Systrar i jeans ( 4 hittade ):
Systrar i jeans

Emma F tipsar
Systrar i jeans av Ann Brashares

Den här boken är första delen i en serie av 4, snart 5. Den har 378 sidor, men språket är lätt att förstå. Boken riktar sig främst till ungdomar.

Bokens systrar är de fyra bästa vännerna Bridget, Carmen, Lena och Tibby som hittar ett par jeans, som märkligt nog passar dem alla trots att de är olika byggda. Under deras första sommarlov åtskilda får var och en bära jeansen innan hon skickar dem vidare. De får alla uppleva minnesvärda händelser iklädda detta par jeans.

Den modiga och sportiga Bridget ska åka till ett fotbollsläger, där hon träffar tränaren som heter Eric som hon blir mycket förälskad i. Carmen ska åka till sin pappa och förväntar sig ett slappt sommarlov hos honom, men det blir inte riktigt så. Den vackra Lena ska åka till sin farmor och farfar i Grekland, där hon träffar en mycket charmig pojke som heter Kostas. Tibby ska ensam stanna hemma och göra en dokumentär som inte blir som hon tänkt sig när Bailey, en cancersjuk tjej dyker
upp.

Jag älskar den här serien! De är typ min bibel! Man känner igen så mycket, och om man har problem och vill ha råd, så är det bara att leta i böckerna efter svaret. Man skrattar och gråter,
kan inte sluta läsa. Genom hela serien får man följa med de fyra systrarna och se dem växa upp.

Det har just kommit ut en femte del i serien, men den har hittills bara kommit ut på engelska.

 

Fler boktips av Emma F »

Systrar i jeans -  fjärde sommaren

Linnea W tipsar
Systrar i jeans - fjärde sommaren av Ann Brashares

Tjejerna börjar blir äldre och det traditionella mötet på sommaren blir inte som förut när Carmen är bort-
rest. De är oroliga för att deras gemenskap ska upplösas och alla möter de nya utmaningar. Jeansens magiska verkan är dock fortfarande intakt och hjälper dem i den ibland komplicerade tillvaron.Jag tycker "Systrar i jeans" är så bra, för att Ann har skrivit den på ett så bra sätt, man kommer in i boken så bra:). Jag kunde inte sluta läsa den!:)

 

Fler boktips av Linnea W »

Systrar i jeans - första sommaren

Linnea W tipsar
Systrar i jeans - första sommaren av Ann Brashares

Den handlar om fyra tjejer som aldrig skilts åt men som för första gången i hela tjejernas liv ska skiljas åt en sommar. Carmen far till sin pappa, Tibby jobbar och spelar in en film, Lena far till sin släkt i Grekland och Bridget far på tjejfotbollsläger.Dan innan de ska skiljas åt far dom ut på stan. De går in i en secondhandbutik och hittar ett par jeans. Jeansen passar på alla! Tjejerna köper dom och bestämmer att dom ska få ha jeansen en vecka var och sen skickar man vidare dem med ett brev till nästa person.

Jag tycker att boken är fantastisk:)
PS.
Ca 300 sidor lång.

 

Fler boktips av Linnea W »

Systrar i jeans

Anna tipsar
Systrar i jeans av Ann Brashare

Systrar i jeans är (enligt mig) världens bästa bok. Den handlar om fyra vänners vänskap, med mera.


PS från Regine. Systrar i jeans ingår i en serie med fem böcker. Den första boken finns också inläst som ljudbok. Och så finns den som film.      

 

Fler boktips av Anna »

Agneta Agneta

 

Förr i tiden | Här bor vi! | Spänning & äventyr | Krig | Samer | Manga | Svårt & sånt | Magi & fantasi | Kärlek & vänskap | Natur & miljö | Sport | Roligt

 

Bibblo.se är biblioteken i Norrbottens digitala bibliotek. Där kan du låna e-böcker eller reservera pappersböcker. Allt du behöver är ett bibliotekskort och en pinkod.

Ta kontakt med ditt bibliotek om du vill ha ett bibliotekskort du kan använda på fritiden »»

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss