Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Sagan om den lilla ugglan

En gång var det en liten uggla och den flög och flög och hittade inte sina föräldrar. Det var en ledsen liten uggla. Då såg ugglan en ekorre och frågade om den hade sett ugglans föräldrar.

Ekorren svarade att den hade sett ugglans mamma och pappa och att de flög däråt. Ekorren pekade åt höger. Ugglan flög dit och träffade en enhörning. De var vänner. Ugglan frågade om enhörningen hade sett ugglans mamma och pappa. Och enhörningen sa att de flög till vänster.

Ugglan flög dit, men hittade inga föräldrar. Då hittade den ett ännu mindre ugglebarn som var ugglans lillasyster. Då såg de någon som flög mellan träden. Det var ugglemamman! Då fick ugglemamman sina barn tillbaka och de flög tillsammans hem till pappan.

De letade efter mat, döda möss, och åt dem. Sedan spydde de ut spybollar. För så gör ugglor när de har ätit.

Snipp snapp snutt! Så var sagan slut!

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Småskräckisar - Del 9: Hemsökt

Wiliam hade just svängt in på avfarten mot den lilla ön han och hans familj skulle bo på de kommande dagarna. Hans föräldrar hade hyrt en liten stuga mitt ute i ingenstans. Han drog en djup suck samtidigt som han titt...

  • Ikon ugglan silhuett

Småskräckisar - Del 8: Under marken

Den unge pojken tyckte att det skulle vara roligt att utforska kloakerna under stadens gator. Han hade hört historier om vad som kunde hittas där nere och var nyfiken på att få veta mer.

Han snubblade i mörkret, ha...

  • Ikon ugglan silhuett

Konsten att måla - Del 1: Grunderna och materialet

Det finns massor av olika målarkonster. Några populära tekniker är akvarell, skiss och oljekrita. Min personliga favorit är nog akvarell. All konst är unik där vissa konstverk är abstrakta, medans andra är realistiska...

  • Ikon ugglan silhuett

Siris roliga dag

Siri satt hemma och gjorde sina läxor. Siri var 9 år och älskade att rida. Hon hade brunt hår och gröna ögon. Siri bodde på landet en bit utanför en liten ort som hette Åtvidaberg. Där bodde hon med sin mamma, pappa o...

  • Ikon ugglan silhuett

Lina på äventyr

Det var en gång en liten flicka som hette Lina. Lina var en väldigt modig och äventyrlig flicka. En dag bestämde hon sig för att utforska den stora skogen som låg bakom hennes hus.

Lina packade en ryggsäck med mat...

  • Ikon ugglan silhuett

Småskräckisar - Del 7: Ögonen

Natten var kall och mörk och vinden ylade. Emma var ensam i sitt sovrum, instoppad i sin säng och försökte hålla sig varm. Hon hade precis börjat somna när hon plötsligt lade märke till ett par glödande ögon i hennes...

  • Ikon ugglan silhuett

Trick

En gång när jag var på en fest, träffade jag en person som påstod att han kunde göra magiska tricks. Jag var skeptisk, men jag lät honom visa mig ett trick.

Han tog fram en liten ask och bad mig att välja ett kort...

  • Ikon ugglan silhuett

Ekorren

En dag när jag var ute och gick i parken såg jag en liten ekorre som sprang runt i gräset. Den var så söt och jag ville gärna ta en bild av den, men jag hade inte min kamera med mig.

Så jag bestämde mig för att för...