Gul linje

Ridolyckan

av Klara V

Min sommar började med att jag och Linnea skulle fara till stallet och rida på en uteritt, men så blev det inte. Linnea ramlade med cykeln på väg dit. Hon fick fara till sjukhuset och jag fick följa med. I sjukhuset luktade det rent. Sjuksköterskor gick omkring i salarna. Alla bar en vit rock.

Jag satt länge och väntade på att Linnea skulle komma till mig, och till slut kom hon. Hon hade ett stort gips runt armen.
- Förlåt Anna, men jag kan inte följa med och rida för jag har brutit armen. Jag tittade på Linnea som såg ledsen ut.
- Det är okej, svarade jag.

Lite senare var jag hemma. Jag ville gå till stallet med det skulle vara så tråkigt utan Linnea. Jag bestämde mig ändå för att ta mig till stallet. Mina ridstövlar var svarta med ett spänne som glittrade av solen. Dem tyckte jag väldigt mycket om.

Jag tog på mig mina ridbyxor och mina ridstövlar och sedan gick jag till stallet. I stallet har jag en sköthäst som heter Nomie hon är en Connemaraponny. Hon är den finaste ponnyn i världen.

Jag tog in Nomie i stallet, ryktade och sadlade. Sedan gick jag ut på ridbanan. Jag ville inte gå på uteritt utan Linnea så då fick jag hoppa lite istället. Jag började med 40 centimeter på hindret.

Första hindret skuttade hon över med god marginal. Jag klappade henne på halsen och sedan höjde jag till 60 centimeter som var rekordet. Hon galopperande snabbt iväg och jag hängde med. Men en meter innan hindret vägrade hon så att jag flög av. Jag svimmade och när jag vaknade så hade jag ett gips runt armen!

Alla berättelser av Klara V ( 1 hittad ):

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss