På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Önskebrunnen. Del 1

av Lise A

Nova var på väg till skolan när hon upptäckte brunnen för första gången. Det var den 26:e Maj 2018. Dagen innan hade brunnen inte ens existerat, men nu var den där, som om den hade varit där i flera år. Nova tyckte det var väldigt konstigt, så hon frågade Alex, som hon gick till skolan med varje dag, om hon mindes att brunnen hade varit där förut.

"Ja", sa hon, "den har funnits där jättelänge, jag kan faktiskt inte ens minnas att den inte har varit där."

Nova rynkade pannan. Varför hade hon inte sett brunnen förut? Ju mer hon tänkte på det desto mer förvirrad blev hon.

"Varför undrar du?" frågade Alex.

"Nej, det var inget", svarade Nova.

Senare i skolan jobbade de med skalor på matten, men Alex ritade en mors dag-teckning istället. Hon kunde nästan allt de jobbade med ändå.

Efteråt på rasten var Nova med sina andra kompisar, Lisa och Alinne, när Alex kom fram och visade sin mors dag-teckning för dem. Alinne fnös och himlade med ögonen, och Lisa knuffade till Nova som om hon ville att hon skulle säga något. Nova visste exakt vad.

"Seriöst? Det där var det fulaste jag sett. Tror du verkligen att din mamma kommer bli glad för den där?" sa Nova.

Alex tittade på henne och Nova såg hur sviken Alex kände sig. Hon gick tyst iväg och innan hon gick in i skolan rev hon sönder mors dag-teckningen och slängde den i soporna.

Alla berättelser av Lise A ( 1 hittad ):

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss