På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Önskebrunnen. Del 2

av Lise A

Nova tyckte inte alls att teckningen var ful, hon tyckte den var jättefin, och hon visste hur mycket tid Alex hade lagt ner på den. Men hon vågade inte säga något annat än det Alinne och Lisa sa åt henne att säga, för då skulle de börja vara taskiga mot henne istället. Nova skämdes jättemycket, Alex var ju hennes bästa vän.

På väg hem från skolan gick hon förbi brunnen igen. Hon ville vara lite ifred, så hon gick och satte sig vid den. Hon tittade ner i den och mumlade:

"Om jag bara kunde få allt ogjort..."

Men hon trodde inte på önskebrunnar, så hon slängde inte i något mynt, i alla fall inte med mening.

Bredvid Novas hus fanns det en glasskiosk där hon tänkte köpa en glass innan hon gick in, men det kunde hon inte, för det saknades ett mynt i hennes ficka. Hon gick hem istället.

"Vad har du glömt?" frågade hennes mamma så fort hon kom in.

Nova tyckte att det var konstigt, för det brukade hennes mamma bara fråga när Nova kom tillbaka tidigt på morgonen för att hämta något hon glömt som hon behövde ha med sig till skolan.

"Inget", svarade Nova.

"Är du sjuk?" frågade hennes mamma och kom ut i hallen.

"Nej", svarade Nova.

"Vad gör du då hemma?" undrade hon.

"Jag slutade nyss skolan, mamma", sa Nova och tittade undrande på sin mamma Katrin.

"Haha", sa Katrin ironiskt samtidigt som hon började fösta Nova ut ur huset, "klockan är faktiskt 7:35, du har bråttom."

Alla berättelser av Lise A ( 1 hittad ):

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss