På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Önskebrunnen. Del 3

av Lise A

Nova förstod ingenting. Varför hade hennes mamma sagt att klockan var 7:35? Hon måste ha skämtat, eller så gick klockan väldigt fel. Men Nova hann inte tänka mer, för plötsligt hörde hon Alex bakom sig.

"Varför är du så sen?" frågade hon. "Vi kommer komma försent till skolan, kom nu!"

Nova förstod ingenting. Hade hennes mamma fått med Alex på något skämt mot henne? Alex hade nyss varit arg och besviken på henne, men nu pratade hon med henne som om inget hade hänt. Dessutom sa hon exakt samma mening som hon hade gjort på morgonen, efter att Nova hade kommit ut alldeles för sent eftersom hon hade försovit sig.

Nova trodde att det var ett skämt, men hon fick en känsla av att det kanske inte var det, att på något sätt så hade tiden typ spolats tillbaka för att ge henne en andra chans. Så hon sa inget till Alex utan låtsades bara som om det var på morgonen igen. Hon tänkte att om det var ett skämt så skulle Alex ändå inte kunna låtsas vara glad så mycket längre.

"Förlåt, jag försov mig", sa Nova medan hon började gå mot skolan med Alex, igen.

När de gick förbi brunnen tänkte Nova på vad hon hade sagt dagen innan. Hon hade frågat om Alex hade sett brunnen förut och hon tänkte att om tiden var tillbakaspolad så borde hon kanske fråga Alex igen för att allting skulle bli så likt som förra gången som möjligt.

Alla berättelser av Lise A ( 1 hittad ):

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss