På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Vuxna nybörjare på ridskolan

av Roxy_svp

Hej! Jag heter Lily. Jag är 10 år och går på ridskola. Idag tänkte jag berätta om vad som hände förra året här på ridskolan. Det var såhär:

Jag hade precis kommit till ridskolan när vår ridlärare, Britta, sa att det skulle komma en grupp vuxna och rida idag. Britta sa att de var nybörjare, trots att de var vuxna! Hon sa också att vi skulle hjälpa dem. Jag och mina stallkompisar vara vana vid hästar och hade till och med sköthästar. Min sköthäst heter Estella och är ett fint, brunt sto.

De vuxna kom och hon som skulle rida på Estella var jätterädd! Hon som skulle rida Estella hette Lena. Jag sa att Estella var jättesnäll men hon var fortfarande rädd. Jag gick och hämtade sadel och träns när jag hörde ett skrik. Jag skyndade tillbaka.

- Den äter upp mig! skrek Lena
Estella stod bara och nafsade lite på hennes tröja.
- Ta bort den fula besten! skrek Lena.
- Estella är varken ful eller en best, sa jag, hon trodde antagligen bara att du hade godis med dig.
- Äter hästar karameller? frågade Lena.
- Nej, skrattade jag, bara morötter och äpplen, det är deras godis.
- Aha, ok, sa Lena.
Så kom Britta och fick ta hand om Lena istället.
Det var roligt att titta på när de vuxna red runt och inte visste vad de skulle göra. Jag och alla vi barn fick oss ett gott skratt den dagen.

Alla berättelser av Roxy_svp ( 3 hittade ):

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss