På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Boktips

Kärlek & vänskap ( > 100 hittade ):
Lite ihop

gretaoberg08 tipsar
Lite ihop av Johanna Lindbäck

Lite ihop handlar mycket om vänskap och lite kärlek. Tessan och Majken har varit bästisar sen dagis, men så börjar Tessan hänga med jobbiga Belinda i klassen. Medan Tessan och Belinda hänger kommer Majken och den nya killen i parallellklassen, Ivan, på en plan för att få Tessan att lägga lite mer märke till Majken.
Jag tycker att denna bok är väldigt bra! Jag tipsar verkligen om den. Har läst om den flera gånger och den är lika bra varje gång.
P.S. Lite ihop är första delen i serien om Majken
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av gretaoberg08 » | Fler recensioner av Lite ihop »

Vi på Saltkråkan

Lildaj tipsar
Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren

Vi på Saltkråkan handlar om familjen Melkersson som har hyrt ett hus på en ö som heter Saltkråkan, som ett sommarnöje som Melker säger. När de kommer fram så uptäcker de att huset inte är i de skick de trott. De rustar upp huset och på sin väg lär hela familjen känna grannfamiljen Granqvist med barn i nästan exakt samma ålder som Melkerssons. Hela sommaren hittar barnen på bus, den 19årige Malin får en sommarflört och Melker försöker vänja sig med skärgårdslivet.
Jag tycker boken är bra. Det är en bra sommarklassiker (även om jag skriver detta på vintern). Man kommer lätt in i den men den kan vara lite svårläst och den har rätt långa kapitel med mycket svårare ord men om man är över 10 borde det gå bra. Jag älskar den.
#Bibblo
#Legimus

 

Fler boktips av Lildaj » | Fler recensioner av Vi på Saltkråkan »

Någons hjälte

08VIA001@utb.lulea.se tipsar
Någons hjälte av Mårten Sanden

Någons hjälte handlar om en kille som är ungefär 10-13 år gammal och han har en storasyster och en lillebror. Han och hans storasyster gillar sport. En dag cyklar han hem från en träning och då ser han en tjej som behöver hjälp eftersom att en man slår tjejen och då hjälper han henne. Dagen efter blir han känd som en superhjälte eftersom han räddade tjejen.
Jag gillar boken därför att den har en superbra handling hela tiden. Jag tycker att du verkligen ska läsa boken eftersom den är så spännande och att det är svårt att sluta läsa den.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av 08VIA001@utb.lulea.se » | Fler recensioner av Någons hjälte »

Du är för liten, Pytte!

Nancy W tipsar
Du är för liten, Pytte! av Ingrid Flygare

Idag ska det vara familjedag på hästgården, Pytte har aldrig varit på en familjedag förut. Sonja säger att de kan värma upp innan tävlingen. De springer ett varv runt hagen. Sonja vann, Jumper blev tvåa och Attila blev trea. Allra sist kom Pytte. Pytte drömmer att få vinna någon gång. Han tänker att han kanske kan hoppa över ett hinder. Han springer fram till de andra och säger att han vill prova att hoppa över ett hinder. De stora hästarna säger att han är för liten och att han kan skada sina små ben. Sen börjar hopptävlingen. Tjejer och killar kommer och sätter grimmor på hästarna. Det är bara Pytte som får gå in i stallet. Pytte tycker att det är orättvist. Han gnäggar förtvivlat, men de hör honom inte. De blir ryktade och fastspända. Pytte tycker att det blir mörkt och tittar på när tävlingen pågår. Han hör jubel. Stallkatten Kakan frågar varför Pytte är kvar inne. Pytte kniper ihop ögonen. Sen öppnas stall dörren så får Pytte komma ut. Kompisarna pratar om hopptävlingen. Då de små barnen kommer gnäggar Sonja. Stallägaren kommer och säger att de stora hästarna ska gå in, men inte Pytte!
 
Jag tycker att boken är rolig, spännande och sorgsen. Jag älskar Pytteböckerna. Böckerna är lättlästa. Barn som läser lättlästa böcker kan läsa Pytte.
 
P.S. Du är för liten, Pytte! är första boken i serien om Ponnyn Pytte.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Nancy W » | Fler recensioner av Du är för liten, Pytte! »

Katthämtningen

Vanessa S tipsar
Katthämtningen av Camilla Ceder, text. Sanna Mander, bild.

Det handlar om en flicka som heter Sally som bor i Torpasjö. Sally har alltid önskat sig ett husdjur men hennes pappa är allergisk mot pälsdjur. Sen ringde hon en tant som hette Rosa som gav bort en katt.

Det är en sagobok och det finns en till som heter Djurfiket. Jag tyckte den var ganska bra för att jag gillar djur. Jag rekommenderar den till den som tycker om djur och lite spänning. Den får 3/5. Det är en väldigt glad bok.

PS. Katthämtningen är tredje boken om Sally. Första boken heter Djurfiket och den andra Valpspaning.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Vanessa S » | Fler recensioner av Katthämtningen »

Drömmen om en häst

Chanel R tipsar
Drömmen om en häst av Pia Hagmar

Den handlar om Tess som flyttade ut till landet där hon hittade en mager häst som stod i en hage. Tess gav hästen mat för den var ju mager. Utanför satt en person som heter Staffan. Någon vecka senare så fick hon rida medans Staffan ledde hästen. (Hästen heter Malte.)

Jag gillar boken för att den handlar om hästar och det händer ganska mycket.


PS. Drömmen om en häst är första boken i serien om hästflickan Tess.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Chanel R » | Fler recensioner av Drömmen om en häst »

Min vän Pax

Alma W tipsar
Min vän Pax av Sara Pennypacker, text. Jon Klassen, bild.

Den här boken handlar om en räv och en pojke, pojken äger räven vid namn Pax men pojkens pappa säger att dom måste lämna räven i skogen. Pax måste då klara sej ensam. Efter många dagar hittar pojken Pax igen, han upptäcker då att Pax hittat en egen flock.
Jag tycker att den är sorglig och lite spännande och lycklig. Jag tycker att den är kärleksfull. Boken är inte lättläst eftersom den är väldigt tjock. Den berättar att man inte ska lämna sitt husdjur i skogen men också att man ska bry sej om sitt husdjur och att man aldrig ska ge upp.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Alma W » | Fler recensioner av Min vän Pax »

Nikkis Dagbok #1

Ida Ö tipsar
Nikkis Dagbok #1 av Rachel Renée

Boken handlar om Nikki som går i 8:an och är inte så populär på sin nya privatskola. Nån som är populär är MacKenzie. Boken är såååååå bra :) Jag gillar den för att den alltid är rolig, även om det går dåligt för Nikki händer det alltid roliga saker. Hon träffar ofta smågalna personer som hetsar med henne men det slutar alltid med att dom blir ”kompisar”/”inte fiender".
PS. Nikkis dagbok #1 är första boken i serien Nikkis dagbok.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida Ö » | Fler recensioner av Nikkis Dagbok #1 »

Allt jag inte sa

Junie S tipsar
Allt jag inte sa av Yrsa Walldén

Huvudpersonen i den här boken flyttar till en studenkorridor i Falun, hon försöker lämna sitt gamla liv bakom sig. Det blir nya kompisar och sen träffar hon Dena, och allt säger bara klick.

Den är jättebra, spännande,kärlek, det är såna böcker jag gillar! För dig som är likadan, läs den nu!!!!!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Junie S » | Fler recensioner av Allt jag inte sa »

Brorsan är kung!

Havannah L tipsar
Brorsan är kung! av Jenny Jägerfeld

Måns är i Malmö under sommarlovet. Han älskar att skejta. I Malmö träffar Måns en kille, som också är skejtare, som heter Mikkel. Dom blir kompisar och hittar på massa roligt. Sen händer någonting, Mikkel tycker att Måns har ljugit, Men Måns har varit jätteärlig? Vad gör han?

Jag tycker att boken var rolig! Jag tipsar om denna bok för att jag tycker att den var stark och hoppfull!! Läs den!!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Havannah L » | Fler recensioner av Brorsan är kung! »

Alex Dogboy

Fatema M tipsar
Alex Dogboy av Monika Zak

Den har mycket känslor och romantik. Passar perfekt för unga läsare. Mycket spänning får en att vilja börja gråta.


PS från redaktionen, här kommer en beskrivning av boken från förlaget:
"Alex överges tidigt av sina föräldrar och vantrivs hos sin moster. Alex rymmer, men livet på gatan i Tegucigalpa visar sig vara farligare än han trott och det är svårt att hitta mat. Ett tag bor Alex på en soptipp och samlar plastpåsar, där hittar han en skadad hundvalp som han tar hand om. Så får han sitt nya namn: Dogboy."

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Fatema M » | Fler recensioner av Alex Dogboy »

Tio över ett

Frida S tipsar
Tio över ett av Ann-Helén Laestadius

Jag har läst boken tio över ett. Boken handlar om Maja, en tonårstjej i Kiruna. Maja stiger upp varje natt tio över ett för att vara beredd om Kiruna skulle rasa. Hon har en färdigpackad ryggsäck med förberedda kläder om de skulle behöva fly. Majas pappa jobbar i gruvan och det gör Maja ännu mer orolig. Maja brukar spela in små klipp i sin smartphone där hon berättar vad som händer. Om de skulle dö och bara hennes filmer finns kvar skulle hon bli känd och alla skulle veta vad som hade hänt.

En bok fylld med känslor. Allt från flytt till kärlek. Jag var tvungen att läsa boken som skoluppgift, jag tror inte att jag hade valt att låna boken frivilligt. Den var lättläst och jag tror att innehållet i boken passar åldern 12-16, men andra åldrar kan självklart också läsa den. Jag kan rekommendera boken lite grann. Skulle jag ge den stjärnor skulle jag ge den tre st. Boken är lärorik och passar bra som skoluppgift, så till skolor på högstadiet rekommenderar jag den. På min skola hade vi arbetsfrågor till och så såg vi en teater som var baserad på boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Tio över ett »

Ett sista brev

Emma J tipsar
Ett sista brev av Antonis Papatheodoulou

Boken handlar om Herr Kostas som jobbar sin sista dag som brevbärare. Alla gillar honom i staden men på hans sista dag är ingen ute och vinkar till honom...

Jag tycker boken är bra! Den är spännande! Jag ger boken 4/5 poäng

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Emma J » | Fler recensioner av Ett sista brev »

Örjan den höjdrädda örnen

a b tipsar
Örjan den höjdrädda örnen av Lars Klinting

Örnen Örjan som inte vågar flyga får hjälp och stöd av sin vän den lilla kungsfågeln att våga tag steget och lufta sina vingar. Det här är en bok om hur vänner kan få en att lyfta.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av a b » | Fler recensioner av Örjan den höjdrädda örnen »

Sandvargen

Ida Ö tipsar
Sandvargen av Åsa Lind

En dag när Zackarina är på stranden träffar hon den gyllengula Sandvargen. De blir kompisar när de träffas, och de fantiserar väldigt mycket tillsammans. Sandvargen svarar på alla frågor och funderingar som Zackarina har och tillsammans undersöker de livets mysterier.

Jag tycker att boken är så mysig. Man vill till stranden då man läser den. Den är jättebra. Jag rekommenderar boken.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida Ö » | Fler recensioner av Sandvargen »

Lita på Dunder

Hanna B tipsar
Lita på Dunder av Inger Frimansson

Den här boken handlar om en tjej som heter Frossan och hennes kompisar Bojan, Hercules och Fiona. Dom har en klubb dom kallar Kona-klubben det betyder konstiga namn-klubben. Dom lär känna en tjej som heter Karen, hon har en cp skada. Frossan och Bojan tar med henne till stallet där hon får prova rida på den lugnaste och tryggaste hästen i stallet Dunder. Dagen därpå var hon jätteledsen och hennes hjälpare förklarade att hennes pappa inte ville att hon red för att det var farligt. Några dagar senare skickade dom bilderna dom tagit på Karen till hennes pappa. Dagen därpå var dom i stallet för att hon ville visa hästen för sin pappa.

Jag tycker att den här boken var bra för att jag gillar hästböcker och den var spännande.

Psst, Lita på Dunder är del 5 i serien om Kona-klubben som börjar med boken Rida på Golden.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hanna B » | Fler recensioner av Lita på Dunder »

Bröllopsfixarens dotter: Amors pilar

Varför vill d tipsar
Bröllopsfixarens dotter: Amors pilar av Coleen Murtagh Paratore

Den här boken handlar om en tjej som heter Willafred Havisham, även kallad Willa. Joseph har kommit tillbaka till Bramble, men Ruby börjar prata om en "mysig" kväll som de två hade. Willa, som har varit kär i Joseph ända sedan första dagen i Bramble, blir rasande. Men också måste Brambles biblotek stänga. Var ska Willa låna böcker nu? Blir det hennes ändamål, att rädda Brambles biblotek? Och lyckas hon med det?

Jag rekomenderar att du läser denna boken om du gillar att läsa om vänskap och romantik. Den är perfekt för unga.

PS. Det här är del 2 i serien Bröllopsfixarens dotter. Del 1 heter Öppna ditt hjärta. DS. Emma, Polarbibblo.se

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Varför vill d » | Fler recensioner av Bröllopsfixarens dotter: Amors pilar »

Only väg is upp

Ida N tipsar
Only väg is upp av Emmy Abrahamsson

Jag har läst Only väg is upp som handlar om 18 åriga Filippa som direkt efter studenten flyger till London. Där ska hon göra audition till en känd teaterskola för att uppfylla sin dröm, där emellan ska hon hitta sig en cool pojkvän, ett jobb och bo i ett lyxhus med sina rumskamrater. Men allt går inte som planerat...

Jag tycker att boken är lite av en komedi som man bara inte kan ogilla. Den kan också ge insyn på hur livet kan vara om man vill uppfylla sin dröm i ett annat land med andra vanor och helt andra människor. Jag skulle rekommendera boken eftersom att man blir glad av den och den visar att även om man har ett problem så löser det sig alltid.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida N » | Fler recensioner av Only väg is upp »

Extra. En morgon stod hon bara där

Albin F tipsar
Extra. En morgon stod hon bara där av Per Nilsson

Det här är första delen om flickan Extra och Pim-Pim. Extra kommer som ny till skolan, en dag står hon på skolgården. En blek och tunn flicka, hon börjar i Pim-Pims klass och sakta blir de vänner, men vem är hon egentligen?

Jag tycker boken är rolig för dom skojar ganska mycket och jag gillar boken för att jag känner igen mig i min mammas lägenhet. Fast boken är lite oklar eftersom Extra kommer och går. Men jag tycker boken ändå är lite långtråkig ibland men jag känner igen mig mycket i den.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Albin F » | Fler recensioner av Extra. En morgon stod hon bara där »

Du är ett geni

Frida S tipsar
Du är ett geni av Susin Nielsen

Stewart är särskilt begåvad och har alltid önskat sig en syster. Redan när Stewart var 4 år kunde han läsa. När han var 5 år fick han en legosats som han kunde bygga utan beskrivning. Stewarts mamma fixade så att han skulle få gå på en skola för extra begåvade barn. 

Stewarts mamma dör och det blir plågsamt för både Stewart och Leonard (Stewarts pappa). Pappan börjar att träffa en tjej som heter Caroline, båda två jobbar på TV-nyheterna. Pappan och Caroline flyttar ihop, Caroline har en dotter som heter Ashley som är 14 år, ett år äldre än Stewart. Ashley tycker att Stewart är värsta nörden och jättekonstig när han ligger under en av filtarna som hans mamma gjort, för att andas in hennes molekyler. Flytten blir inte så enkel.

Det är en av de bästa böckerna jag läst, den är spännande och lite sorglig. Jag rekommenderar den verkligen då jag inte kunde lägga den ifrån mig, den passar 12-15 år.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Du är ett geni »

Fråga chans

Thea S tipsar
Fråga chans av Marie Oskarsson

Fråga chans handlar om Jack 8 år som gillar Emilia 7 år. Edvin, Jacks kompis är kär i Emilias bästa vän Julia. Edvin frågar chans på Julia och de blir ihop. Men när Jack frågar på Emilia händer det saker...
BAKSIDESTEXT ❤Åh Emilia! Världens sötaste tjej, med världens trassligaste hår. Jack kan inte andas när hon är nära. Han bara måste, fråga chans. Men hur gör man? Och hur ska man våga? Jack grubblar och grubblar. Bästisen Edvin är inte till mycket hjälp. Han har annat att tänka på. Han är ju också kär.

Jag tycker den är super bra! Och det finns fler delar i serien!🎈💗Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thea S » | Fler recensioner av Fråga chans »

Finnes: Alice Önskas: Hund

Felicia S tipsar
Finnes: Alice Önskas: Hund av Thomas Halling

Det här är första boken om Alice. Alice fyller 11 år, och hon har tjatat om en hund sedan hon var 7 år gammal, hennes föräldrar tycker att en hund kräver för mycket. MEN! Hennes föräldrar har en plan...

En rolig bok med bra inlevelse! Hund eller INTE!?Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Felicia S » | Fler recensioner av Finnes: Alice Önskas: Hund »

Tio över ett

Ewy N tipsar
Tio över ett av Ann-Helen Laestadius

Boken utspelas i Kiruna och handlar om Maja som oroar sig för stadsflytten. Hon kan inte sova och ställer klockan på tio över ett varje natt för då sprängs det i gruvan. Hon måste väcka resten av familjen ifall allting rasar. Majas familj bor i ett jättefint hus nära gruvan och är bland dem som måste flytta först.
Den här boken vann Augustpriset 2016. Den är otroligt bra skriven. Man förstår verkligen vilka konsekvenser flytten får för kirunaborna.

PS. Den här recensionen är skriven av en bibliotekarie i Kalix.DSLegimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ewy N » | Fler recensioner av Tio över ett »

Jan köper en tröja

Frida S tipsar
Jan köper en tröja av Hans Peterson

Boken handlar om en kille som behöver en ny tröja, men inte vet vilken han vill ha för Mia måste ju också tycka om den. Mia är Max kompis.

Boken är lättläst. Jag tyckte inte så mycket om boken men du kanske gör det.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Jan köper en tröja »

Mia fyller år

Frida S tipsar
Mia fyller år av Hans Peterson

Boken handlar om när Mia och Jan ska fixa en födelsedags fest åt Mia. Det är mycket som ska göras. Gästerna måste bjudas och tårtan måste köpas.

Boken var lättläst. Jag tyckte inte så jättemycket om boken men vem vet, kanske du gör det.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Mia fyller år »

Funky är på gång

Frida S tipsar
Funky är på gång av Line Kyed Knudsen

Nico och några klasskompisar har ett band. Nico spelar gitarr och Umar spelar Bas. Kira är Nicos gamla flickvän. Hon spelar keyboard och sjunger ibland. Kira tycker att Yrsa ska sjunga hon med men hon vill bara spela trummor. En ny tjej har börjat i klassen. Hon heter Farida och har en väldigt bra sång röst. Nico tror han har blivit lite kär. Kanske hon kan vara med i bandet. Kommer det bli något namn för gruppen? Vad händer med Nicos kärlek till Farida? Läs mer i boken för svar.
Boken var ganska bra och lättläst.

 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Funky är på gång »

Färgen på drömmar

Emma F tipsar
Färgen på drömmar av Ruta Sepetys

Har du läst Strimmor av hopp eller Tårar i havet? Denna bok är av samma författare och om du gillade hennes andra historier kommer du älska den här!
Sjuttonåriga Josie Moraine har en plan, en dröm, ett hemligt begär. Josie längtar bort. Bort från sin identitet som dotter till en prostituerad, bort från blickarna hon börjar få. New Orleans är hett, farligt och spännande men inte för en ung kvinna som Josie. Hon har en tillflykt i bokhandeln där hon arbetar, men det räcker inte, hon vill lämna staden och börja studera på ett universitet långt därifrån. Josie kämpar mot fördomar och orättvisor, men med hopp om förändring.
Denna bok på 349 sidor är helt fantastisk! Allt från detaljerna i miljöbeskrivningen till deras kläder till karaktärernas tankar är noga genomarbetade och jag vill inte släppa boken! Den griper sig fast och förändrar en, får en att tänka, vilket enligt mig är jättebra.

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Färgen på drömmar »

Åka fast

Frida B tipsar
Åka fast av Thomas Halling

Åka fast handlar om en tjej som heter Lo. Lo får inte använda smink för sina föräldrar. Tea som är Los kompis avnänder smink, stulet smink. Tea brukar låna ut smink till Lo och nu tycker hon det är Los tur att snatta en maskara från gallerian i stan. Varje gång dom träffas frågar Tea: -Har du gjort det än? Lo har försökt men det känns som om alla tittar. Boken är spännande och man kan lära sig mycket av den. Jag tyckte boken var ganska bra eftersom att den var spännade och lättläst.

 

Fler boktips av Frida B » | Fler recensioner av Åka fast »

Kare First love

Kajsa L tipsar
Kare First love av Kaho Miyasaka

Det här är en mangaserie som är 10 böcker lång. Den handlar om en tjej som heter Karin, som aldrig har känt kärlek förut. Hon träffar en kille som heter Kirya (det är hans efternamn för i Japan så kallar man sin kille för efternamnet tror jag). Dom blir kära och jag kan gott rekomendera denna serie, (jag är på bok 10 och vill inte att serien ska ta slut :( )

 

Fler boktips av Kajsa L » | Fler recensioner av Kare First love »

Anne på Grönkulla

Ida B tipsar
Anne på Grönkulla av L M. Montgomery

Anne Shirleys mor och far dör av feber när Anne är nyfödd. Som liten bor Anne emellanåt på barnhem och som hjälpreda hos diverse familjer. En dag får hon fara till Grönkulla där Marilla Cuthbert och Matthew Cuthbert bor. Det blir början till ett nytt liv för Anne.
Anne får en hjärtevän - Diana Barry, men också pojken Gilbert Blythe som retar henne för hennes illröda hår. Jag gillar boken då det är en poetisk och vacker bok som är fantastisk att läsa. En riktig klassiker.

 

Fler boktips av Ida B » | Fler recensioner av Anne på Grönkulla »

Dash och Lilys utmaningsbok

Emma F tipsar
Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn & David Levithan

Denna roliga och lite konstiga bok har 305 sidor med inga bilder, då den riktar sig till unga vuxna.
Mellan de bekanta bokryggarna i favoritbokhandeln hittar Dash en röd anteckningsbok. Han öppnar den. Och sedan gör han precis vad den säger åt honom att göra. Lily, hon som skrivit alla utmaningar och ställt anteckningsboken där, och Dash ger sig ut på en resa som tar dem till stora lysande nötknäppare, leksaksaffärer i julruschen och allt däremellan. 
Jag tycker väldigt mycket om boken, då jag flera gånger skrattat högt på grund av de rappa och finurliga konversationerna. Författarna är genier och får mig verkligen att sitta som klistrad mellan boksidorna. De djupa och filosofiska inslagen får mig att tänka till och boken kan läsas på flera plan. Helt enkel en lysande bok!

 

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Dash och Lilys utmaningsbok »

Född fenomenal

Emma F tipsar
Född fenomenal av Josephine Bornebusch

Boken är skriven i dagsboksform och har 260 sidor och jag kan verkligen rekommendera att lyssna på den som ljudbok, det är nämligen Josephine själv som läser in den. Boken är lättsam och rolig och passar alla ungdomar.
"Hittills lever jag ett väldigt odramatiskt liv. Jag har aldrig behövt fly från nazister och ingen jag känner har suttit fängslad i ett gårdshus. Inte ens min bror, som typ borde sitta fängslad gör det, så jag är fullt medveten om att denna dagbok kanske inte kommer vara helt späckad av spänning. Men jag kommer bjuda på exakthet. När någon hittar min dagbok, om ca 100 år, då ska alla luckor vara ifyllda, allt ska vara glasklart. Så om du läser det här är jag förmodligen redan död."
Men Ruts liv visar sig vara allt annat än odramatiskt. Det hela börjar med att den populära, ytliga Kattis paraderar runt i skolan i ett par nya jeans. När Rut försöker motarbeta Kattis hybris blir allt fel, och snart är Rut ansvarig för att få iväg hela sin dysfunktionella klass, med allt från lajvare till låtsasgangsters, på en skolresa. Frågan är bara vart de ska åka?
Denna bok är helt underbar! Igenkänningsfaktorn är hög och breven från hennes bror, jag skrattade högt flera gånger! Om du lyckats att missa denna bok så har du nog legat under en sten hela ditt liv. Kom igen, läs den!Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Född fenomenal »

Scenen är din, Mingla!

Frida S tipsar
Scenen är din, Mingla! av Åsa Storck

Det är inte alltid lätt att ha en mamma som alltid vet vad hon vill. Mingla önskar att mamma kunde vara lite osäker ibland också.
Speciellt nu när Mingla ska uppträda på en scen för en massa folk. Det pirrar i magen hon vill dra sig ur men går det?
 

Fler boktips av Frida S » | Fler recensioner av Scenen är din, Mingla! »

Kajsa Kavat

William V tipsar
Kajsa Kavat av Astrid Lingren

Det är snart jul men då bryter mormor benet! Vem ska nu stå och sälja polkagrisar på julmarknaden? Kajsa är säker på att det klarar minsann hon, alldeles själv.
Det här var en bra bok för barn.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av William V » | Fler recensioner av Kajsa Kavat »

Kulla-Gulla

Elisabeth (Gnäggisen B) B tipsar
Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström

Boken handlar om en ung flicka som efter att ha blåst iland på en strand blivit hittad av fiskare och hamnat på ett barnhem. När hon blir tillräckligt gammal så säljs hon på auktion till en bonde på Blomgården.

En dag så kommer en karl för att se om hon är arbetsduglig. Nöjd med vad han ser köper han henne och Gunilla Beatrice Fredrikes hem blir därefter Kullatorpet som ägs av den hårdhänte torparen Karlberg.

Hon börjar skolan där hon blir mobbad för sitt lockiga hår, tar hand om de fem barnen och har fullt upp med att försvara det äldsta barnet Johannis mot klassens bråkstake som fått öknamnet Kalle Baddare. Hon får öknamnet Kulla-Gulla.

Jag tyckte att boken var både sorglig och gripande. Jag tycker att den var jättebra, då man verkligen kommer in i boken. Man kan nästan känna Karlbergs örfilar och hungern igenom de svåra tiderna. Kulla-Gulla pressas till bristningsgränsen men med sitt goda hjärta så överlever hon de svåra tiderna, med god hjälp från trollgubben Dal-Pelle nere i dalen. Högsta betyg!

P.S.
Då boken är smått läskig och innehåller död, så rekommenderar jag det för ca. 8+
Har du bibliotekskort i Norrbotten kan du reservera och låna boken på Bibblo.se: https://www.bibblo.se/work?workId=44ff9c93-42b0-4e9c-943d-a33f0152491b
(Kopiera länken och klistra in i webbläsarens adressfält - vi håller på att bygga om.)Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elisabeth (Gnäggisen B) B » | Fler recensioner av Kulla-Gulla »

Dansfeber överallt

Tua S tipsar
Dansfeber överallt av Anna Hansson

Om du gillar dans så tycker jag definitivt att du ska läsa den här boken. Den innehåller komedi, kärlek och massor med dans. Det finns tre böcker, tror jag.
Jag tycker att om man vill läsa dom här böckerna så ska man läsa från början. Jag älskar dom här böckerna och tycker dom är en perfekt blandning av dans, komedi och kärlek. Hoppas verkligen ni vill läsa dom.
PS från Regine. Bokens huvudperson heter Maja. I den här boken får Hon veta att det behövs dansare på ett kryssningsfartyg och försöker få med sin dansgrupp. Det finns till och med fyra böcker i serien. De heter: "Dansfeber" (ettan), "Alla har dansfeber" (tvåan) och "Dansfeber smittar" (trean).
Har du bibliotekskort i Norrbotten kan du reservera och låna "Dansfeber överallt" på Bibblo.se: https://www.bibblo.se/work?workId=86aebe68-11a4-4e4c-a8d8-a3b300ba4e58
(Kopiera länken och klistra in i webbläsarens adressfält - vi håller på att bygga om.)

 

Fler boktips av Tua S » | Fler recensioner av Dansfeber överallt »

The fault in our stars

Thilde V M tipsar
The fault in our stars av John Green

Boken handlar om en deprimerad tjej, Hazel, med cancer. Hon tycker att livet inte är värt att leva. En dag envisas Hazels mamma med att skicka henne på gruppterapi där hon möter en kille som hon senare blir förälskad i. Allting är perfekt och Hazel är äntligen lycklig, men en dag får hennes kille ett hemskt besked; hans cancer har spritt sig över hela kroppen.
En helt fantastiskt bok som man får en tår i ögat efter att ha läst och jag kan rekommendera den till alla åldrar!
Har du bibliotekskort i Norrbotten kan du reservera och låna boken på Bibblo.se: https://www.bibblo.se/work?workId=b6f40c46-ad05-4874-b87e-a34000cca649 (Kopiera länken och klistra in i webbläsarens adressfält - vi håller på att bygga om.)Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Thilde V M » | Fler recensioner av The fault in our stars »

Tänk om det där är jag

Vilma S tipsar
Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck

När Agnes och hennes familj flyttar från Stockholm till Umeå bestämmer hon sig för att börja om på nytt. Hon köper nya kläder och gör allt vad hon kan för att smälta in så mycket som möjligt.
Det går bra, hon träffat nytt folk men vad händer när hon börjar få känslor för den där killen med rosa byxor som tydligen spelar i ett band samtidigt som killen i grannhuset är sådär lagom trevlig? Varför ska det vara så himla svårt att få ett ”normalt” liv?
Allt i den här boken är mysigt; karaktärerna, beskrivningarna och händelserna. Jag tyckte verkligen om den.

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Tänk om det där är jag »

Pappersstäder

Vilma S tipsar
Pappersstäder av John Green

Quentin är övertygad om att alla människor får ett mirakel. Han är även övertygad om att Margo Roth Spiegelman, fickan som bor på andra sidan gatan, är hans mirakel.
När Margo en kväll knackar på Quentins fönster för att fråga om hon han låna hans bil följer man motvilligt med på en ”revanschtripp” genom Orlando. Syftet är att ge igen på alla som Margo är arga på.
Nästa morgon när den makalösa Margo inte dyker upp i skolan anar Quentin att någonting är fel. Hon är inte bara borta, hon är försvunnen och en försvunnen flicka måste hittas. Med tiden visar det sig att Margo har lämnat ledtrådar efter sig. Ledtrådar som drar med Quentin på sitt livs äventyr.
Jag tyckte att boken var bra, och att karaktärerna var sådär lagom unika - vilket på något konstigt sätt gjorde dem mer intressanta. Pappersstäder är en bok som jag sträckläste på en dag.

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Pappersstäder »

Gränslös kärlek

Sanna G tipsar
Gränslös kärlek av Jennifer s. Holland

Boken handlar om djur som har blivit vänner, till exempel en kungsboa och en pitbullterrier. De här märkliga händelserna är på riktigt. Det är 221 sidor och den är väldigt bra.
Det finns en annan bok som också Jennifer S. Holland har gjort som heter "Bästa vänner" och den handlar också om djur. 👍

Såhär står det på baksidan:
"Man kan vara väldigt omaka och ändå passa perfekt ihop. En giraff och en get har till exempel inte så mycket gemensamt, inte en tjur och en häst heller. För att inte tala om en anka och en pitbullterrier. Men de här djuren har trots det funnit varandra".

 

Fler boktips av Sanna G » | Fler recensioner av Gränslös kärlek »

Lite ihop

Emilia O tipsar
Lite ihop av Johanna Lindbäck

Jag har läst lite i hop den handlar om en tjej som heter Majken. Hennes bästis säger att hon inte kan vara med killar, då börjar Majken vara med en kille.

Bra text som passar dig som kan läsa slukarläsning/ungdomsbok.

 

Fler boktips av Emilia O » | Fler recensioner av Lite ihop »

Min typ brorsa

Vilma S tipsar
Min typ brorsa av Johanna Lindbäck

Nina är en typisk tonårstjej som bor tillsammans med sin frånskilda mamma i Umeå. När Ninas mamma börjar dejta en man som bor i Luleå lägger inte Nina ner så mycket energi på det. Hennes mamma är fri att göra som hon vill. Allting vänds upp och ner när det visar sig att mamma och hennes nya kille ska flytta ihop. Plötsligt bor han och hanns två söner Daniel och Wille i Ninas hus. Det blir även ännu mer komplicerat när Nina inser att hon kanske har känslor för en av bröderna...

En mycket mysig samt realistisk bok. Jag gillade den mycket och läste ut den på en dag. Passar för ungdomar i åldrarna 12-18.

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Min typ brorsa »

Så blir du populär

Emma F tipsar
Så blir du populär av Meg Cabot

Den här boken har 257 sidor och är skriven främst till ungdomar mellan 13-17 år, så om du inte har fyllt tonåring än, så har du någonting kul att längta till!

Vill du bli populär? Det vill i alla fall Steph Laundry. Men eftersom hon råkade hälla en läsk över skolan populäraste tjej när hon var tolv år gammal, är chanserna små... Men hon har bestämt sig- och hon vet precis hur hon ska nå sitt mål. Hur blir du populär? Steph har hittat en gammal bok med titeln "Så blir du populär". Hon följer råden till punkt och pricka och snart festar hon med innegänget (inklusive skolans snygge kvartsback Mark Finley). Men kom ihåg... Det kanske är lätt att bli populär men svårare att vara det...

Den här boken är skriven av min absoluta favoritförfattare, nämligen Meg Cabot! Hon skriver ännu en gång i dagboksform - som "En prinsessas dagbok" - och jag både skrattade högt och skämdes med Steph genom hela boken. Den är så bra och intressant skriven, och det händer grejer hela tiden, så den blir aldrig tråkig. Detaljerna är underbara och jag när jag väl är klar med boken, så vill jag bara läsa om den var efter varv efter varv.

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Så blir du populär »

Iggy och jag

Frida W tipsar
Iggy och jag av Jenny Valentine

"Iggy och jag" handlar om syskonkärlek och bus.

Boken är bra för att det är korta kapitel och många bilder. Detta gör att den är lätt att läsa.

 

Fler boktips av Frida W » | Fler recensioner av Iggy och jag »

TORO! TORO!

Daniel M tipsar
TORO! TORO! av Michael Morpurgo

Antonio växer upp på en gård i Andalusien i södra Spanien. Han leker hela dagarna med sin svarta kalv Packo.

Jag tycker att "Toro! Toro!" är spännande, solig och sorglig, men den är bra att läsa.

 

Fler boktips av Daniel M » | Fler recensioner av TORO! TORO! »

Förr eller senare exploderar jag

- - tipsar
Förr eller senare exploderar jag av John Green

Hazel Grace Lancaster är 17 år gammal och har cancer i lungorna. Hennes mamma inser att Hazel är deprimerad då hon inte går i skolan och bara ligger hemma och läser samma bok om och om igen, så hon skickar henne till en stödgrupp. I stödgruppen träffar Hazel Augustus Waters, en kille som är fri från cancer sen några år tillbaka men var i stödgruppen med sin snart blinde vän Isaac.

Boken är en underbart fin och sorglig bok som är mycket mer händelserik än vad du kan ana. Jag rekommenderar starkt att läsa den om du är 12 år eller uppåt och inte har läst den än! Jag rekommenderar även att du läser John Greens andra böcker om du gillar stilen!
(Boken gick nyss på bio och filmen är superbra men
boken är ännu bättre! ;))

 

Fler boktips av - - » | Fler recensioner av Förr eller senare exploderar jag »

Systrar i jeans

Emma F tipsar
Systrar i jeans av Ann Brashares

Den här boken är första delen i en serie av 4, snart 5. Den har 378 sidor, men språket är lätt att förstå. Boken riktar sig främst till ungdomar.

Bokens systrar är de fyra bästa vännerna Bridget, Carmen, Lena och Tibby som hittar ett par jeans, som märkligt nog passar dem alla trots att de är olika byggda. Under deras första sommarlov åtskilda får var och en bära jeansen innan hon skickar dem vidare. De får alla uppleva minnesvärda händelser iklädda detta par jeans.

Den modiga och sportiga Bridget ska åka till ett fotbollsläger, där hon träffar tränaren som heter Eric som hon blir mycket förälskad i. Carmen ska åka till sin pappa och förväntar sig ett slappt sommarlov hos honom, men det blir inte riktigt så. Den vackra Lena ska åka till sin farmor och farfar i Grekland, där hon träffar en mycket charmig pojke som heter Kostas. Tibby ska ensam stanna hemma och göra en dokumentär som inte blir som hon tänkt sig när Bailey, en cancersjuk tjej dyker
upp.

Jag älskar den här serien! De är typ min bibel! Man känner igen så mycket, och om man har problem och vill ha råd, så är det bara att leta i böckerna efter svaret. Man skrattar och gråter,
kan inte sluta läsa. Genom hela serien får man följa med de fyra systrarna och se dem växa upp.

Det har just kommit ut en femte del i serien, men den har hittills bara kommit ut på engelska.

 

Fler boktips av Emma F » | Fler recensioner av Systrar i jeans »

Iris Eremiten

Agnes K tipsar
Iris Eremiten av Kristin A Sandberg

Iris är tretton år och bor i Norge. Hennes pappa Terje och hennes mamma Liv är skilda och pratar inte med varandra. Därför blir det lite missförstånd ibland. Som till exempel nu. För Liv har åkt till Gran Canaria och Terje är med sin orkester i Malmö och båda tror att den andra tar hand om Iris. Hon i sin tur vill inte oroa dem och låtsas som ingenting. Hon säger inget till någon annan heller, inte ens till bästisen Camilla, som ändå hellre är med populära Vilde.
I skolan är det mer än Vilde som krånglar. Där finns ju Bent också. Jobbiga äckel-Bent som jämt håller på och tafsar på eleverna. Iris bestämmer sig för att hon måste göra något. Han ska inte komma undan med det här.
Samtidigt, någon helt annanstans i Europa, utkämpar en jämnårig kille en strid på liv och död...

Jag tyckte att det var en bra bok, som får en att tänka efter lite hur andra människor har det. Den hade det mesta jag kräver av en bra bok, spänning, humor, och vänskap. Ungefär var tredje kapitel handlade om Ismael, den andra killen. Jag ger den 3,5 poäng av 5 möjliga.

 

Fler boktips av Agnes K » | Fler recensioner av Iris Eremiten »

Utan djur så dör jag!

Emma S tipsar
Utan djur så dör jag! av Siri Spont

Utan djur så dör jag är en bok som handlar om en tjej som heter Tilda. Boken handlar om vänskap och djur. Tråkiga saker som händer och roliga saker.

Elin (en av dom mogna typerna) försöker ta Tildas bästa vän Thea ifrån henne men som tur är kommer Stella och börjar vara med Tilda.

Innan Thea började vara med Elin hade dom varsin kanin. Tilda hade en hane och Thea hade en hona. Dom har parat sig många gånger och nu har hon fått ännu en kull. Hur ska dom hitta ägare till alla kaninerna den här gången också? Om dom inte hittar ägare till alla kaninungar så måste dom avliva dom.

Det är en väldigt rolig bok.

 

Fler boktips av Emma S » | Fler recensioner av Utan djur så dör jag! »

Det är så logiskt alla fattar utom du

Vilma S tipsar
Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo

Ester och Johan har varit bästisar så länge de kan minnas. Knasiga Ester med sin annorlunda stil och lugna Johan som helst är ute och orienterar. Allt är stabilt, det är snart jul, ingen av dem har en tanke på att de någonsin skulle kunna splittras
från varandra. Men vad gör man när man känner sig förrådd? När man inte orkar mer? Är det värt att fortsätta umgås?

Jag tyckte att den här boken var mysig att läsa. Jag sträckläste den på ca. en dag så den är inte jättesvår att förstå och så.

Jag skulle rekommendera den här boken till tonåringar. 10 eller 11-16 eller 17 kanske. Eftersom att den handlar om tonåringar och deras vardag tror jag inte att den är så intressant för vuxna.

Ett litet tips från mig!

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Det är så logiskt alla fattar utom du »

Mitt livsfarliga liv: kärlekskrisen

Maria M tipsar
Mitt livsfarliga liv: kärlekskrisen av Ann Caroline Håkans

Kärlekskrisen är en rolig bok att läsa. Den handlar om en tjej som heter Juni. När hennes kusin Ella kommer blir allt fel. Juni börjar ljuga om att hon har en pojkvän som heter Jonha.
PS från redaktionen: Kärlekskrisen är tredje boken i serien om Juni.

 

Fler boktips av Maria M » | Fler recensioner av Mitt livsfarliga liv: kärlekskrisen »

Heddas bok

Frida W tipsar
Heddas bok av Lin Hallberg

Rolig och bra. Korta kapitel, och intressant handling om en tjej och hennes mormor.
Historien utspelar sig på landet där de tar hand om olika djur.

 

Fler boktips av Frida W » | Fler recensioner av Heddas bok »

Önskestjärnan

Sara K tipsar
Önskestjärnan av Ingelin Angerborn

Vissa dagar är faktiskt riktiga skitdagar. Man bråkar
med bästa kompisen i skolan och kommer sedan hem till
en sur och tjatig mamma. Då kan tanken slå en – kanske
vore livet bättre om man hade fötts som hund. Går man
sedan ut i vinternatten och ser en stjärna falla så ska
man tänka sig noga för innan man önskar sig något.
Magiska saker kan hända ...
Jag tycker att det är en bra bok, jättespännande!

 

Fler boktips av Sara K » | Fler recensioner av Önskestjärnan »

Doktor Kessners hemlighet

Alma V tipsar
Doktor Kessners hemlighet av Adam Hansson

Jen och hennes familj åker på semester till Finn och hans familj som äger en båt. Finn och Jen blir bra kompisar, men Jens extramamma beter sig lite skumt ...

Bästa boken jag har läst!

 

Fler boktips av Alma V » | Fler recensioner av Doktor Kessners hemlighet »

Sigge

Denniz N tipsar
Sigge av Lin Hallberg

Äntligen är det dags för Elina att börja rida och hennes bästisar att få börja rida i ridklubben BUS, som drivs av Ingela, världens bästa ridlärare. Här möter Elina Sigge, den sötaste lilla shetlandsponny som hon någonsin har sett.

Rekommenderar boken för hästälskare.
PS från redaktionen: Det finns många böcker om Sigge! Det här är en samlingvolym som innehåller de två första böckerna.

 

Fler boktips av Denniz N » | Fler recensioner av Sigge »

Rodrick regerar

Jennifer B tipsar
Rodrick regerar av Jeff Kinney

Den här boken handlar om Greg Heffley. Greg har två bröder, en storebror och en
lillebror. För Greg har det hänt många pinsamma saker. Men en sak har hänt som Rodrick vet. Om det får ni läsa.

Så Greg får inte bråka med Rodrick som de brukar göra. För då är hans hemlighet ute. När man väl har börjat läsa boken kan man inte sluta. Superbra bok.

 

Fler boktips av Jennifer B » | Fler recensioner av Rodrick regerar »

Gyllene år

Clara M tipsar
Gyllene år av Laura Ingalls Wilder

"Gyllene år" är den sjunde boken i Lilla huset - serien. Laura skriver om sin egen barn- och ungdom. Nu är hon nästan vuxen och arbetar som lärarinna.

Det är något speciellt med Almanzo Wilder. Hon tycker visserligen om honom men bara som vän. Och man kan inte bli förvånad över att hon inte blir direkt glad över att Nellie Olesen börjar i hennes skola.

 

Fler boktips av Clara M » | Fler recensioner av Gyllene år »

Scenen är din, Mingla!

Ellen Ö tipsar
Scenen är din, Mingla! av Åsa Storck

Mingla är med i en dansgrupp, och hon ska uppträda med den. Men Mingla känner att hon inte vågar, men hennes kompis Fatima försöker hjälpa henne. Jag tycker att boken var ganska bra.

 

Fler boktips av Ellen Ö » | Fler recensioner av Scenen är din, Mingla! »

Flyga högt

Frida W tipsar
Flyga högt av Katarina von Bredow

Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där finns ju Nils med dom varma bruna ögonen. Före sommarlovet var dom på väg att bli tillsammans och det skulle vara perfekt om dom blev det. Vendelas bästis Tove är nämligen intresserad av Nils kompis Loke.

Plötsligt dyker det upp en ny tjej med namnet Silja. Hon tar plats och skiter i alla oskrivna regler. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men plötsligt gäller inte den skrivna rangordningen längre. Rollerna fördelas om och Vendela måste välja mellan kärlek eller vänskap.

Jag tyckte om boken för att den var spännande att läsa och man får följa med i Vendelas liv väldigt mycket. Boken passar nog till åldrarna 12-16. Jag ger boken 11/10 stjärnor!

 

Fler boktips av Frida W » | Fler recensioner av Flyga högt »

Edward Tulanes fantastiska resa

Stefanie N tipsar
Edward Tulanes fantastiska resa av Kate DiCamillo

Edward är en porslinskanin som bor hos en flicka som älskar honom, men han är inte så säker på om han älskar henne.

När dom ska fara på en båtresa får Edward följa med men blir kastad över bord, och det är då Edwards resa börjar. Man får veta hur det var för Edward när han lärde sig att älska.Jag tycker om "Edward Tulanes fantastiska resa" för att den var spännande och hade en bra handling.

 

Fler boktips av Stefanie N » | Fler recensioner av Edward Tulanes fantastiska resa »

Dilsa och den falska förälskelsen

Jennifer B tipsar
Dilsa och den falska förälskelsen av Petrus Dahlin

Kalles pappa har träffat en tjej som heter Yvonne. Dilsa som är Kalles kusin kan inte vänta med att träffa henne så hon går direkt till Kalle. När hon knackar på så öppnar Kalle. Han blir arg för att Dilsa har kommit mitt i middagen. Detta händer i kapitel 1.

I kapitel 2 så ska de gå och bada och då försöker Yvonne dränka Dilsa.Det är en bok för dem som gillar mysterier. Jag kan säga att de är en riktig bra bok.

 

Fler boktips av Jennifer B » | Fler recensioner av Dilsa och den falska förälskelsen »

Svart glas

Agnes D tipsar
Svart glas av Maud Mangold

"Umbras föräldrar är skilda. Nu har hon flyttat ut  med sin mamma till ett litet hus nära havet. Där får  hon en vän som heter Amos, som inte är av den rädda typen ... men konstiga saker börjar hända i huset. Mat försvinner, och någon stjäl Umbras morgonrock! Men så en dag möter de en flicka med genomskinliga händer som ljuger om varför hon bor själv i källaren utan några föräldrar ..."

Om du läser den här boken kommer du inte kunna slita dig från den! Den var super!

 

Fler boktips av Agnes D » | Fler recensioner av Svart glas »

En ö i havet

Agnes D tipsar
En ö i havet av Annika Thor

Den här boken är väldigt spännande, och väcker många känslor till liv. Den handlar om två systrar som heter Steffi och Nelli. De får inte bo kvar i Tyskland för att de är judar, den hemska mannen Hitler har tagit över där. Så de får åka till Sverige och bo hos andra familjer, men de får inte bo hos samma familj fast deras mamma hade lovat dem det!

Nelli hamnar hos en trevlig tant med två barn, men för Steffi blir det värre ... Hon får bo i ett grått ruckel med en hemsk tant, och blir mobbad i skolan. Men det visar sig att den trista tanten kanske inte är så arg och trist som alla tror ...

Det här är en perfekt bok för alla som gillar spänning och slukarläsning.

 

Fler boktips av Agnes D » | Fler recensioner av En ö i havet »

Killar kompisar och nya nojor

Sanna H tipsar
Killar kompisar och nya nojor av Cathy Hopkins

Den här boken handlar om en tjej som varit i Italien och har gått upp i vikt. Så hon kan inte ta på sig sina favorit jeans. Därför gäller det att gå ner i vikt nu! Boken handlar också om kärlek.


Killar, kompisar och nya nojor passar alla som gillar kärlek och ungdomsböcker.

 

Fler boktips av Sanna H » | Fler recensioner av Killar kompisar och nya nojor »

Utan djur så DÖR jag!

Filippa L tipsar
Utan djur så DÖR jag! av Siri Spont

Jag tycker att boken passar dom som gillar djur men boken handlar även om sorgliga saker, så ni som gillar djur - LÄS DEN!

 

Fler boktips av Filippa L » | Fler recensioner av Utan djur så DÖR jag! »

Mitt lyckliga liv

Linnea B tipsar
Mitt lyckliga liv av Rose Lagercrantz och Eva Eriksson

Den här boken handlar om Dunne och när hon köpte två marsvin som heter Snö och Flinga. Hon var kompis med en som heter Ella Frida, men när hon flyttade så då blev Dunne ledsen.

Jag tyckte boken var jättebra.

 

Fler boktips av Linnea B » | Fler recensioner av Mitt lyckliga liv »

Världen bästa kompis Galna gatan 2

Emma G tipsar
Världen bästa kompis Galna gatan 2 av Sören Olson Anders Jacobsson

Boken handlar om Allan och hans tvä bästisar Emil och Alva. Men Alva och Emil har inte träffat varandra. Men en dag då Allan och Alva gick till en sandlåda såg Allan Emil. Alva och Emil hade jätteroligt tillsamans så Allan blev avundsjuk. Men nu tror jag inte jag ska avslöja något mer.


Jag ger boken 8 av 10 poäng.

 

Fler boktips av Emma G » | Fler recensioner av Världen bästa kompis Galna gatan 2 »

TEDDY en sommardag

Ida F tipsar
TEDDY en sommardag av Lin Hallberg

Elsa och hennes låtsassyster Mikaela har en massa djur. Dom har en gris, två katter, ett lamm, två kaniner och så sist men inte minst två hästar. Mikaelas häst häst heter Santos och Elsas heter Teddy.

Elsa ser fram emot sommaren men så ska Mikaela fara på ridläger, hur ska hon klara det här?Jag tycker den är bra för det är spännande och det händer mycket saker, plus jag ÄLSKAR HÄSTAR!

 

Fler boktips av Ida F » | Fler recensioner av TEDDY en sommardag »

Fråga chans

Ellen Ö tipsar
Fråga chans av Marie Oskarsson

Jag tycker denna serie som heter " Jack & Kärleken" är bra, "Fråga chans" är första boken.

Den är spännande och bra, den handlar om Jack, Emilia, Edvin och Julia. Julia och Edvin är ihop, och Jack är kär i Emilia.

 

Fler boktips av Ellen Ö » | Fler recensioner av Fråga chans »

Månfågel

Pimpajee K tipsar
Månfågel av Ingelin Angeborn

"Månfågel" handlar om Vendela som känner sig mycket ensam. Vendelas mamma är död så hon bor med sin pappa. Hennes kompis har flyttat till London.

En dag skriver Vendela ett brev som hon lägger under en sten på stranden. Och hon får ett svar!Den som svarar heter Willhelm Silvius som kanske är från en annan tid. Det här är en berättelse med Häxor och tidsresor. Vendela måste hjälpa Willhelm för att han inte ska dö en för tidig död den tid han levde 1887.

Jag tycker att boken var bra och spännande!
Jag ger den 9/10 poäng.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Månfågel »

Zebbe på äventyr i djungeln

Maja V tipsar
Zebbe på äventyr i djungeln av Brian Paterson

Boken handlar om att Zebbe har gjort en träkoja som han bor i. Han har fått en present i postlådan. Sunesån sniffar på den mystiska säcken."Är det en korv?" säger Sunesån.
"Nej, det är ett tält", säger Zebbe.
"Larva dig inte."

Sen byggde dom ihop tältet och dansade runt i en ring. Dom såg en elefant med en ananas. Dom tre vännerna gav sig iväg.

Den får 5/10.

 

Fler boktips av Maja V » | Fler recensioner av Zebbe på äventyr i djungeln »

Vad ska fröken säga?

Maja V tipsar
Vad ska fröken säga? av Helena Bross, text. Kadri Ilves, bild.

Axel gick hem en kall skoldag. Han hörde fåglarna kvittra. Han hade en läxa i handen. Axel skriver i läxan för i morgon ska fröken rätta.När Axel gick till skolan nästa dagsåg han Omar. Nu vill fröken kolla i boken. Alla barn springer in i klassrumet. Axel är glad, fröken ska få se hur bra Axel är. Vad är det? Något kladdigt. Vad kan det vara?

Jag tycker 5/5. Den är extra lätt att läsa.

 

Fler boktips av Maja V » | Fler recensioner av Vad ska fröken säga? »

En knut till slut

Linnea B tipsar
En knut till slut av Helena Bross, text. Kadri Ilves, bild.

Den här boken handlar om Omar och Axel. Axel skulle köpa nya skor. När han kom hem var Omar ute. Omar frågade om dom skulle spela fotboll.Den här boken ger jag 5 av 10.

 

Fler boktips av Linnea B » | Fler recensioner av En knut till slut »

Vi vill ha disko

Emma G tipsar
Vi vill ha disko av Helena Bross, text. Christel Rönns, bild.

Den här boken är för 7-åringar. Den har boken är jättebra.Det handlar om att Johannas mamma kommer till skolan med inbjudan till ett disko. Alla i klassen ropar "Ja!".

Snart är det disko. Dom gör i ordning sig.

När det är disko så dansar Alice och Frank med varandra. Nu så ska jag inte avslöja mer. Jag ger 5/6

 

Fler boktips av Emma G » | Fler recensioner av Vi vill ha disko »

Kärlekskrisen

Johan I tipsar
Kärlekskrisen av Ann Caroline Håkans

Den här boken heter "Kärlekskrisen". Den handlar om Juni som har en kusin. Hon babblar om sin pojkvän Teo och hon frågar hela tiden om Juni har nån pojkvän. Juni lurar sin kusin att hon har en pojkvän som heter Jonah. Sen är det Skol-DM och då vill Junis kusin träfa Junis pojkvän.Den var rolig för de pratade mycket om kärlek.

 

Fler boktips av Johan I » | Fler recensioner av Kärlekskrisen »

De stulna barnen

Ida J tipsar
De stulna barnen av Jo Salmson

Arel tränar för att bli krigare. Enos familj är handelsmän. Sol har vuxit upp hos husets kokerska. Arel, Eno och Sol är bästa vänner i smyg.

Nu avslöjas en hemsk hemlighet - kommer pojkarna vara Sols vänner när de får veta sanningen om Sol?

Det här är en bok i serien"Häxfolket". Jag tycker 10/10.

 

Fler boktips av Ida J » | Fler recensioner av De stulna barnen »

Saknad - träffad av blixten

Rebecca L tipsar
Saknad - träffad av blixten av Jenny Carroll

Jessica Mastriani är en tuff tjej som ofta har det hett om öronen! När Jessicas kompisar ägnar sig åt dans eller teater är Jessica mer inne på slagsmål och kvarsittning. Lyckligtvis sitter hon då bredvid skolans sexigaste kille - Rob!

Men när Jessica går med på att gå hela vägen hem från skolan tillsammans med sin bästa vän, har hon ingen aning om att åskvädret som är på väg in kommer förändra hennes liv för alltid. Hon träffas av blixten! Hon har tur. Hon överlever. Men en fantastisk förmåga har väckts inom henne. En förmåga som kan användas för goda ting ... eller för onda ...

Jag rekommenderar boken starkt för er som gillar kärlek på hög nivå och spänning på köpet ...

10/10

 

Fler boktips av Rebecca L » | Fler recensioner av Saknad - träffad av blixten »

Dilsa och det brustna hjärtat

Ida F tipsar
Dilsa och det brustna hjärtat av Petrus Dhalin,Sofia falkenhem

En kille kommer fram till mig och berättar att hans mammas guldhalsband har blivit stulet. En tjejs brustna hjärta och ett stulet hjärta av guld betyder lika mycket i denna bok.

Den är grymt bra. Dilsa är känd från Kalle Skavank fast det är en annan bok.

 

Fler boktips av Ida F » | Fler recensioner av Dilsa och det brustna hjärtat »

Hjärtslag och hjärnsläpp

Ida J tipsar
Hjärtslag och hjärnsläpp av Ingelin Angerborn

"Jag gillar Johan jättemycket." Så skriver skriver Johanna i sin dagbok. Nästan likadant skriver Emma.
För första gången i världshistorien har Emma och Johanna lyckats bli kära i varsin kille Johan M. och Johan G., men varför blir då Emma ihop med Alex? Alex är den störiga killen i 6f som har en kompis som har hur mycket godis som helst och så står det i tidningen att kiosken har blivit rånad.
Tänk om de är ...De blir ihop med många killar kan man säja.
Jag tycker 12/13.

 

Fler boktips av Ida J » | Fler recensioner av Hjärtslag och hjärnsläpp »

En vecka utan Julia

Emma G tipsar
En vecka utan Julia av Eva Lindell och Bernard Huguet

Den handlar om att det blir tråkigt första skoldan.

Elsas bästa vän är bortrest. Hon går till knävecks-stången och hänger. Hon upptäcker att det är långt ner till marken. Amanda hjäper henne att komma ner, och sedan hoppar de hopprep.

Boken handlar om att vara kompisar. Den var jättebra därför att den handlar om hur det är att vara kompisar.

Den får 5/5 poäng.

 

Fler boktips av Emma G » | Fler recensioner av En vecka utan Julia »

Bli sams

Agnes N tipsar
Bli sams av Helena Bross

Den har boken handlar om klass 1b. Den handlar om Siri och Lova som började att bråka.Klass 1b skulle rita ett djur var. Djuret skulle vara ett sånt som lever i skogen. Lova vart inte nöjd med sin räv, hon frågade Siri om hon fick låna hennes sudd. Men vad hände - suddet gick sönder! Siri blev ledsen och arg. Hur skulle de nu lösa det här?

Boken var bra därför att den handlar om vänner som bråkar och hur man ska bli sams.

 

Fler boktips av Agnes N » | Fler recensioner av Bli sams »

Pussar och P.S.

Pimpajee K tipsar
Pussar och P.S. av Ingelin Angerborn

"P.S. Jag älskar Elliot!"Så skriver Johanna i sin dagbok den 1 december. Nästan precis likadant skriver Emma i sin. Elliot är den nya, supergulliga killen, som precis har börjat i Johannas och Emmas skola. Och han är förstås alldeles, alldeles underbar … eller?
Tjuvläs Emmas och Johannas dagböcker, så får du se om han verkligen är så fantastisk som de tror …
En bok full av vänskap, pirrande kärlek, pussar och P.S.

Jag tyckte att boken var bra, den handlar om kärlek och vänner! Så mitt betyg blir 9/10

PS från Regine. Samma bok finns med olika omslag. Anna A och Evelina A har också skrivit om den här boken. Kolla listan så hittar du deras tips!


 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Pussar och P.S. »

Välkommen hem

Rebecca A tipsar
Välkommen hem av Johanna Lindbäck

Sara kommer tillbaka efter att hon pluggat i London ett år. Men allt blev inte som hon trodde, när hon kom tillbaka till Luleå.

Jag tycker boken var jättebra. Man kände igen sig själv i många situationer.

 

Fler boktips av Rebecca A » | Fler recensioner av Välkommen hem »

Klass 7b - Sommaren före sjuan

Linnea W tipsar
Klass 7b - Sommaren före sjuan av Pernilla Gesén

Kalle och Paulina har alltid varit bästisar, men nu kan de plötsligt inte prata med varandra. För Paulina känns det som att vad som helst kan hända mellan dem när de börjar högstadiet i höst. Och allt är Tessans fel! Tessan med sitt blonda hår och sin plutande mun, och som Kalle gör vad som helst för. Till och med sviker sin bästa kompis. Den här sommaren före sjuan blir inte som alla andra somrar!

Jag har läst den här boken och jag tyckte att den var värd att läsas!:) Det finns också många fler böcker i den här serien men det här är den första:D

Betyg: 9/10

 

Fler boktips av Linnea W » | Fler recensioner av Klass 7b - Sommaren före sjuan »

Systrar i jeans -  fjärde sommaren

Linnea W tipsar
Systrar i jeans - fjärde sommaren av Ann Brashares

Tjejerna börjar blir äldre och det traditionella mötet på sommaren blir inte som förut när Carmen är bort-
rest. De är oroliga för att deras gemenskap ska upplösas och alla möter de nya utmaningar. Jeansens magiska verkan är dock fortfarande intakt och hjälper dem i den ibland komplicerade tillvaron.Jag tycker "Systrar i jeans" är så bra, för att Ann har skrivit den på ett så bra sätt, man kommer in i boken så bra:). Jag kunde inte sluta läsa den!:)

 

Fler boktips av Linnea W » | Fler recensioner av Systrar i jeans - fjärde sommaren »

Pussar och P.S.

Evelina A tipsar
Pussar och P.S. av Ingelin Angerborn

"P.S. Jag älskar Elliot!"
Så skriver Johanna i sin dagbok den 1 december. Nästan precis likadant skriver Emma i sin. Elliot är den nya, supergulliga killen, som precis har börjat i Johannas och Emmas skola. Och han är förstås alldeles, alldeles underbar … eller?

Den var jättebra och svår att lägga ifrån sig!
Mitt betyg: 9/10


PS från Regine. Anna A har också skrivit om den här boken. Kolla listan så hittar du hennes tips!

 

Fler boktips av Evelina A » | Fler recensioner av Pussar och P.S. »

Långt ifrån slut

Pimpajee K tipsar
Långt ifrån slut av Ingrid Olsson

På sommarlovet åker Vanessa till sin pappa i New York. Linnéa är kvar hemma med mamma, pappa och världens jobbigaste lillasyster - ingen dröm-
sommar, precis. Men så träffar hon Tor på badet. Killen som Vanessa är kär i. Linnéa märker att Tor är intresserad av henne och märker att hon är kär tillbaka.

Jag tycker att boken var jättebra, lätt att förstå och svår att lägga ifrån sig.
Mitt betyg: 10/10

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Långt ifrån slut »

Bara jag vågar

Pimpajee K tipsar
Bara jag vågar av Siri Spont

Läskigt, roligt, fartfyllt och massor av igenkänning!

Det finns fyra saker som Tilda tänker göra innan sommarlovet fast hon egentligen inte vågar: Gå till spökladan, det läskigaste stället i hela byn. Säga ifrån när Marcus i klassen är taskig mot henne. Fråga Thea varför hon alltid vill vara med Elin, Clara och Marcus nu för tiden. Och göra Anden i glaset fast hon vet att det finns folk som har blivit galna eller dött när de gjort det. Bara hon nu vågar.

Jag tyckte att boken var jättebra - men lite läskig.

Mitt betyg: 10/10

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Bara jag vågar »

The Perks of Being a Wallflower

Elisabeth D tipsar
The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky

Charlie är blyg. Och då pratar vi inte om att han aldrig vågar räcka upp handen i klassrummet och svara på frågorna, här pratar vi om blyg som att inte ha
några vänner. Alls.

Men snart är det dags för hans första år på gymnasiet och om det är något som han vill ändra så är det antalet kompisar. Men Charlie är annorlunda och det krävs mycket för att hitta någon som ens står ut med honom. Det är då han träffar Sam och Patrick, de enda som verkligen accepterar vem han är och låter honom komma men ingenting varar för evigt, inte ens vänskapen. Eller?

Ååh, jag vet inte vars jag ska börja. Den är så bra ...

Det är som om varje kapitel är ett pussel och i slutet så fattar man allting och ååh vad bra den är! Jag befinner mig i extas just nu för att jag kan inte riktigt förstå, det är som att gråta inombords och skratta utanpå för att den är så omöjlig att inte älska.

Allt i boken, språket, handligen, karaktärerna. Allting är så perfekt att jag hade kunnat läsa den om och om igen, flera gånger per dag. Jag fattar inte att det här är Stephen Chbosky's första bok, det är som om han skrivit hundra före den här för allting är så perfekt, perfekt att jag vill skratta och gråta igen, jag fattar bara inte hur han lyckas.

Samtidigt är boken så annorlunda. Charlie är en wallflower, ser och förstår allt, i boken är alla som inte känner Charlie smått elaka mot honom men som läsare hade jag blivit kär direkt om han hade gått i min klass, han är så... underbar på något sätt när han lugnt och stilla berättar genom sina brev till en Dear Friend om sin dag.

Jag vet inte vad mer som jag borde skriva utom att om du tänker se filmen, som kommer ut om cirka tre månader, så är det ett måste att du läser boken först. På engelska.

 

Fler boktips av Elisabeth D » | Fler recensioner av The Perks of Being a Wallflower »

Den stora kärleksfebern

Pimpajee K tipsar
Den stora kärleksfebern av Anna Ehring

Sommarlovet är så nära och allt kunde vara så bra men Sagas ögon gör Nisse tokig! Repen med bandet går åt pipsvängen. Nisse kan inte repa när Saga är i samma rum som honom. Och nu är hans ödla Harry försvunnen också, vem ska han nu reda ut saker och ting med?

Passar till alla åldrar!
Mitt betyg: 10/10


PS från Regine. Läs också Pimpajees tips på de andra två böckerna i serien: Syltmackor och oturslivet och Kickflippar och farligheten.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Den stora kärleksfebern »

Cirkeln

Vilma S tipsar
Cirkeln av Mats Strandberg

Sex tjejer. Rebecka, Minoo, Ida, Anna-Karin, Vanessa och Linnea. En dag färgas månen röd och då förs dessa sex tjejer till folkparken. Där och då förändras hela deras liv.

Jag älskar den här boken! Det är första boken i en trilogi. Fortsättningen Eld har kommit ut och den tredje Nyckeln kommer ut nästa år.

Boken passar för 11+ eftersom att det händer lite saker som kanske inte för små barn förstår.

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Cirkeln »

Eld

Vilma S tipsar
Eld av Mats Strandberg

Åter igen har ondskan lagt sig över den lilla staden Englefors. Minoo, Ida, Anna-Karin, Vanessa och Linnea måste stoppa den.

Jag älskar den här boken! Klart den bästa jag någonsin läst. Alla borde prova på!

Boken passar nog för 11+ (min mamma har läst den). Den är lite läskig ibland men ändå så bra!

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Eld »

Fallen ängel

Edvina J tipsar
Fallen ängel av Becca Fitzpatrick

Nora och Vee har suttit bredvid varandra i biologisalen så länge dom kan minnas, men en dag kommer en ny elev till klassen som heter Patch. Dom byter platser på biologinlextionen. Och gissa vem som hamnar bredvid Nora? Jo, nämligen Patch.Det konstiga med Patch är att han vet mer om Nora än hennes allra närmaste vänner, det är som om han ser in genom henne. Som om hon var gjord av genomskinlig färg...Hämtat ur boken:

"Mitt bälte...", började jag. "Jag trodde..."
"Trodde vad?" frågade Patch och lät uppriktigt intresserad.
"Jag trodde ... att jag kastades ur vagnen. Jag trodde verkligen... att jag skulle dö."
"Det är nog meningen."

Blir Nora förälskad i Patch, eller? Det här är verkligen en bok som man inte bara kan göra nånting annat än att älska!!!

Tack Becca Fitzpatrick för att du skrev den här underbara boken!

 

Fler boktips av Edvina J » | Fler recensioner av Fallen ängel »

Syskonkärlek

Ellie R tipsar
Syskonkärlek av Katarina von Bredow

Amanda och Ludvig är förälskade. Så förälskade att det gnistrar om dom. Inget borde kunna stoppa deras kärlek. Men detta är verkligheten. Amanda och Ludvig är syskon. Dom försöker hålla sig på avstånd från varandra men till slut raseras alla murar. Dom inleder ett förhållande. Ett förhållande som sagar och svider men som också ger skälvande lyckostunder. Tills verkligheten tränger sig emellan dom.

Jag gillar den för deras kärlek lyser igenom boken. Man förstår hur mycket dom älskar varandra och känner tillsammans med dom. Det är riktigt sorligt att läsa om deras omöjliga och förbjudna kärlek till varandra. Att sedan läsa om hur dom dras ifrån varandra fick mig att gråta. Dom blev fråntagna den stora kärleken.

 

Fler boktips av Ellie R » | Fler recensioner av Syskonkärlek »

Systrar i jeans - första sommaren

Linnea W tipsar
Systrar i jeans - första sommaren av Ann Brashares

Den handlar om fyra tjejer som aldrig skilts åt men som för första gången i hela tjejernas liv ska skiljas åt en sommar. Carmen far till sin pappa, Tibby jobbar och spelar in en film, Lena far till sin släkt i Grekland och Bridget far på tjejfotbollsläger.Dan innan de ska skiljas åt far dom ut på stan. De går in i en secondhandbutik och hittar ett par jeans. Jeansen passar på alla! Tjejerna köper dom och bestämmer att dom ska få ha jeansen en vecka var och sen skickar man vidare dem med ett brev till nästa person.

Jag tycker att boken är fantastisk:)
PS.
Ca 300 sidor lång.

 

Fler boktips av Linnea W » | Fler recensioner av Systrar i jeans - första sommaren »

Kramar och krångel

Anna A tipsar
Kramar och krångel av Ingelin Angerborn

Denna bok handlar om Johanna och Emmma och de skriver dagbok. De är bästisar och har börjat i cirkusskola tillsammans. På cirkusskolan är det också en kille som heter Rasmus som båda har blivit kära i.

Johanna råkar se i Emmas dagbok att hon också är kär i Rasmus och då vet hon inte vad hon ska göra. Ska hon säga till Emma att hon också är kär i Rasmus eller ska hon låta bli? Emma tjatar på Johanna vem hon är kär i ...

Ska Johanna och Emma fortsätta att vara vänner eller ...

Läs!! Boken känns jättebra.

 

Fler boktips av Anna A » | Fler recensioner av Kramar och krångel »

Divor och dumsnutar

Wilma W tipsar
Divor och dumsnutar av Cathy Hopkins

Skolan ska göra en pjäs av "Grease", Becca ville först inte vara med, men hennes kompisar som ska vara med tvingar Becca att vara med. Becca tränar lite slarvigt och tänker att hon klarar det om hon kan någon mening i varje sångtext men när hon väl står på scen för att provspela för huvudrollen Sandra Dee glömmer hon bort texten helt.

Beccas kompis Squidge utmanar Becca och hennes kompis Cat att delta i tävlingen "NYA STJÄRNOR" där man ska utse en prins och en prinsessa (de som sjunger bäst).
Både Becca och Cat är välldigt bra på att sjunga och kommer med till del 2/4. Ska de klara av det och kanske vinna alltihop??

Läs Divor och dumsnutar om du vill och få reda på det!! :):)

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Divor och dumsnutar »

Utan djur så dör jag!

Pimpajee K tipsar
Utan djur så dör jag! av Siri Spont

Tilda och Thea har varit bästisar sen de var små. Men nu har Thea börjat att vara med Elin en av poptjejerna i klassen.

Thea och Tilda har varsin kanin och nu har de fått jättemånga ungar. Om de inte hittar någon som vill ha kaninungarna så måste de avliva dem. Hur ska det gå ?

Den här boken handlar om vänner, djur och kärlek!
Jag rekommenderar den här och den passar till alla åldrar.
Mitt betyg : 10 poäng

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Utan djur så dör jag! »

Trassligt värre

Wilma W tipsar
Trassligt värre av Nikki Tate

Trassligt värre är den andra boken i serien.

Ägaren till stallet är Barbara Bailey och när hennes bror dör måste hans två ardennerhästar flytta in på Dark Creek. Men där finns ju bara en box ledig??

Rebel måste flytta ut i kylan - till en hage som har ett vindskydd - tills Barbara har lyckats sälja hästarna. En snöstorm dyker upp i staden, Jessa blir osams med sin bästis Cheryl och Jessas pappa, som flyttade till Japan när Jessa var två år och som har en ny fru och ett barn, ska komma och hälsa på. Problemen hopar sig framför Jessa, hur ska hon klara det??

Läs Trassligt värre du oxå om du vill läsa en spännande, romantisk och hästig bok om Jessa.

 

Fler boktips av Wilma W » | Fler recensioner av Trassligt värre »

Fixa pengar annars ...!

Pimpajee K tipsar
Fixa pengar annars ...! av Lena Lilleste

Tommy och Flisen har haft sommarlov och nu är det skola igen. Tommy har längtat så mycket till skolan för då får han träffa Flisen och hans flickvän Emelie.

Men i skolan har Joel börjat i deras klass. Joel och Kniven och deras gäng har börjat pressa de andra eleverna på skolan på pengar. Tommy och Flisen blir också hotade så nu gäller det att hitta fram pengar för annars är de illa ute ...

Jag tyckte att boken var jättebra för att den är så spännande och handlar om mobbning, kärlek och vänner.Så jag rekommenderar den här boken !
Läs den, den är så bra!
Mitt betyg: 10 poäng.

 

Fler boktips av Pimpajee K » | Fler recensioner av Fixa pengar annars ...! »

Drängen i Klingre

Vilma S tipsar
Drängen i Klingre av Bo R Holmberg

Andreas är dräng och jobbar på en gård. Bonden på gården är en hemsk man. När bodens barn föds "döfött" blir bonden helt vild av sig. De flesta tror att det är bonden själv som tagit död på barnet när han har slagit sin fru. Men mitt i all ondska finns flickan Klara som gör livet lite ljusare för Andreas.

Jag läste boken på SV/SO-lektionerna på skolan. Jag tyckte själv inte att den var i min smak men den har ändå en handling och ett budskap. Boken är en renskriven dagbok så allt detta har hänt på riktigt. I slutet på boken står mer INFO om den riktiga författaren Andreas och hur Bo R Holmberg hittade papperna med anteckningarna som vart dagboken av Andreas.

 

Fler boktips av Vilma S » | Fler recensioner av Drängen i Klingre »

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss