På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Boktips

Magi & fantasi ( > 100 hittade ):
Stad av skuggor

Lisa som älskar fantasy tipsar
Stad av skuggor av Cassandra Clare

Stad av skuggor börjar med att Clary och hennes kompis Simon ska gå på nattklubben Pandemonium, men det som väntar där är allt annat än normalt. Clary ser hur några personer försvinner in genom en dörr där de inte borde gå in, hon misstänker att något är fel och följer efter. När hon kommer in ser hon först ingenting men tittar sedan igen och ser hur en kille blir mördad, men någonting är fel. Efter att killen dog så bara försvann han. Det visar sig sedan att det bara är Clary som kan se mördarna. Dagen efter när Clary sitter på ett café ser hon hur en av mördarna också sitter där, samma dag försvinner hennes mamma . Under loppet av två dagar har hela Clarys liv förändras och det kommer aldrig att bli sig likt igen.
Huvudpersonen i den här boken heter Clary Fray. Clary är en intressant karaktär eftersom hon inte vet så mycket om varken sig själv eller sin familj och det är bra att man under boken får veta mer lite i taget. Jag stör mig däremot lite på att hon inte ifrågasatt sin bakgrund lite tidigare, men hade hon gjort det så hade det här ju inte blivit någon bok så jag får väl klara mig. Clarys bästa kompis heter Simon. Simon är ganska speciell eftersom han har en tvåsidig personlighet. Han beter sig ganska nördigt, fast innerst inne är han ändå cool. En annan viktig karaktär i boken är Jace. Jace är en sån karaktär som man bara måste älska. Jag älskar honom i alla fall eftersom han är så cool. Han är även ganska mystisk men på ett bra sätt. Jaces bakgrund är väldigt intressant dessutom, men jag tänker inte avslöja något om den utan ni får läsa boken själva helt enkelt.
Jag tyckte att den här boken var riktigt superbra. Jag skulle nog klassa den som den bästa boken som jag läst ut hittills i år. Så jag rekommenderar helt klart den här boken till alla som gillar fantasy. Det jag gillar med den här är att det händer alltid nya saker så den blir inte tråkig på samma sätt som många andra böcker. Det var även ganska bra beskrivningar i boken. Det jag inte gillar med boken är att man kunde ha fått reda på lite mer om alla varelser som finns. Men annars kan jag inte komma på något. Den här boken är en upplevelse, storyn är som en dörr till en ny värd full av spänning och karaktärerna är så verkliga att de lika gärna skulle kunna vara dina grannar.
Stad av skuggor får betyget 9/10. Som sagt är den nog den bästa boken jag läst i år. Det är ganska mycket kvar på året så det skulle kunna ändras, fast för tillfället ligger den 1:a.
P.S. Stad av skuggor är första boken i serien The Mortal Instruments
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa som älskar fantasy » | Fler recensioner av Stad av skuggor »

Hinsides brinner

Omyde G tipsar
Hinsides brinner av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Hinsides brinner handlar om en pojke som gjort en portal till en magisk värld som kallas Hinsides. Anledningen till att han åkte till Hinsides var ett skumt brev han fick av sin syster. Hans syster är spjäll, hon har två kroppar, en i Hinsides och en i den vanliga världen. Men anledningen av detta skumma brevet är att fasaelden, en evigt brinnande eld skapad av den rena hettan av krig, har släppts fri av en ond trollkarl.
Jag tycker att Hinsides brinner är en bra bok på grund av att jag gillar karaktärerna eftersom dom är intressanta och verkliga. Jag gillar också dom magiska krafterna för ayy dom är ganska coola.
P.S. Hinsides brinner är andra delen i Hinsides-trilogin
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Hinsides brinner »

Dräparen

Isara S tipsar
Dräparen av Nicklas Krog

Jag har en bok som heter Legenden om Tann: Dräparen. Boken handlar om Tann och hans vänner Aina och Bladhus som ska ta sig genom skogen men på vägen möter dom dom hemska klipptrollen. Trollen tar fast dom och dom försöker ta sig loss, men det går inte.

Boken Dräparen är inte en favorit för mig, men om du gillar fantasi och troll då är denna bok något för dig. Man kan känna igen sig i att vara rädd någon gång. Jag rekommenderar denna bok för dig som gillar fantasi och spänning.
Tipsat av Elin


PS. Dräparen är den femte boken i serien Legenden om Tann som började med Skogsflickan.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

Fler recensioner av Dräparen »

Vulkanen vaknar

Ytega F tipsar
Vulkanen vaknar av Patrik Bergström

Boken Vulkanen vaknar handlar om en pojke som heter Remus. Han gillar inte andra människor förutom hans vän, som egentligen är en prinsessa och har rymt hemifrån. Helt plötsligt blir Regina tillfångatagen av sin pappa kungen som vill ha Maximus ring för att styra riket med mer makt. Remus skyndar sig till Regina och på vägen dit träffar han en tjej som heter Ardell som följer med honom på vägen. När de kommer fram så hör de något, vulkanen har vaknat! Lavastenar far hit och dit och byborna i stan skriker.

Jag tycker boken är bra för att den är äventyrlig och spännande. Jag för att det är en fantasy och mycket nya saker. Om du gillar spännande och äventyrliga böcker tycker jag att du ska läsa den här.


PS. Vulkanen vaknar är andra boken i serien Legenden om örnfolket som började med Maximus ring.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Vulkanen vaknar »

Mylingen

Ebeni E tipsar
Mylingen av Text, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Bild, Henrik Jonsson

Om du gillar böcker som har mycket mod och skräck då är det här en bok för dig.

Det börjar med att det hus Alrik och Viggo bor i är under attack av impar. Impar är en sorts varelse som är liten och slug och Alrik är allvarligt sjuk. Men Estrid och Magnar har en magisk ört. Men sen börjar mystiska saker hända och det visar sig att det är mylingen. Alrik och Viggo måste stoppa den från att förstöra stan.
 
PS. Mylingen är tredje boken i serien PAX som började med Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Mylingen »

Nidstången

Donut123 tipsar
Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell, text. Henrik Jonsson, bild

Nidstången handlar om två bröder som heter Viggo och Alrik. Dom bor hos en fosterfamilj för att deras föräldrar inte kan ta hand om dom.
Jag gillar boken för att den är spännande eftersom det händer saker hela tiden. Jag rekommenderar den här boken för att den är bra för alla åldrar.
P.S. Nidstången är första delen i serien PAX.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Donut123 » | Fler recensioner av Nidstången »

Urchin och den försvunna arvingen

Uwyvy I tipsar
Urchin och den försvunna arvingen av M. I. McAllister

Urchin och den försvunna tronarvingen handlar om att det sprider sig ett rykte över ön om att Husk inte kan ha dött när han ramlade ner i hålet och folk blir oroliga. Plötsligt försvinner kung Crispin och drottning Ceders barn och man börjar leta.
Jag gillar boken därför att den var spännande och det är mycket som händer. Jag känner igen mig i att man kan tro på något rykte.
P.S. Urchin och den försvunna arvingen är tredje delen i Berättelser från Dimslöjornas ö
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Urchin och den försvunna arvingen »

Tam, tiggarpojken

Aduqa T tipsar
Tam, tiggarpojken av Jo Salmson

Tam, tiggarpojken handlar om en pojke som heter Tam. Han är fattig och hemlös och drömmer om att bli en drakriddare. En dag försöker han stjäla en drakamulett så han kan sälja den för pengar så han kan köpa mat, men han åker fast.
Den här boken är spännande för det händer ofta mycket och man verkligen känner vad Tam känner. Den här boken rekommenderar jag för folk som gillar fantasyböcker och det är också jättefina bilder.
P.S. Tam, tiggarpojken är första delen i serien Drakriddare
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Tam, tiggarpojken »

Den svarta boken

Irecu T tipsar
Den svarta boken av Peder Nääs Sundermyr

Den svarta boken handlar om en kille som heter Gabriel som blir mobbad i skolan. Han har hittat en svart bok som är magisk. Han kan skriva in olika namn i boken så försvinner dom personerna. Det är bara han som kommer ihåg att den personen fanns och vad hen hette.
Jag gillade boken därför att den är spännande och man vill lätt fortsätta läsa den när man väl har börjat. Jag tycker verkligen du ska läsa boken därför den är väldigt spännande.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Den svarta boken »

Ninja Timmy och de stulna skratten

Axoxe Q tipsar
Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm

Boken handlar om flera djur som är ett Ninjateam som stoppar skurkar som stjäl barns skratt. En av skurkarna är en stor blå kanin. En katt i Ninja-teamet som heter Flores blir kidnappad.
Jag gillar boken därför att det händer saker hela tiden och den blir aldrig långtråkig. Jag tycker att du sa läsa boken för den är så spännande.
/Max
 
PS. Ninja Timmy och de stulna skratten är första boken i serien om Ninja Timmy.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ninja Timmy och de stulna skratten »

Övergiven värld

Awymy K tipsar
Övergiven värld av Sofia Bergting

Övergiven värld handlar om en tjej som har bott ute vid ett träd men en dag hittade en kille henne och tränade henne till ridare. Nu vill han att hon ska ut i världen och utforska och kunna leva själv men det händer en massa konstiga saker, till exempel konstiga barn som blir en docka.
Jag gillar boken därför att den är så konstigt och spännande. Om du gillar att göra fantasy-världar är den här boken för dig. Det är den bästa boken jag har läst.
 
PS. Övergiven värld är första boken i serien De dödas rike.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Övergiven värld »

Kompassen

Uwota L tipsar
Kompassen av Kim.M Kimselius

Boken handlar om en pojke från Skåne som heter Markus och är tvungen att flytta till Värmland på grund av att hans mamma gifter sig med en man som bor i Värmland, i ett hus mitt i skogen. Sommarlovet har börjat och mamma måste börja jobba tidigt, men styvfadern slår Markus och hans mamma dagligen jättehårt så en dag bestämmer sig Markus för att rymma. I staden sägs det att en trollkarl kan styra över hela landet med en fjäderpenna, till exempel om han vill få bort någon från landet så kan han det.
Kompassen är en spännande bok därför att det händer mycket saker som gör att man bara vill fortsätta läsa. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken för att man får veta mycket om när familjemedlemmar blir slagna av andra familjemedlemmar.
//Emmy
 
PS. Kompassen är första boken i serien Staden på andra sidan.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Fler recensioner av Kompassen »

Gregor från ovanjord

Enanu K tipsar
Gregor från ovanjord av Suzanne Collins

Boken handlar om en kille som heter Gregor. Han ramlar ner genom ett hål i lägenheten han bor i med sin lillasyster Boots. När de landar är de i en värld under jorden där det finns stora kackerlackor och råttor. Det finns också människor där nere som hittat grejer från Gregors pappa. Gregors pappa har varit försvunnen i två år och sju månader. Människorna och Gregor tror att råttorna har tagit pappan, så då börjar de försöka rädda pappan.

Gregor från ovanjord är en spännande bok för att det händer mycket saker som man blir överraskad av. Jag tycker att du ska läsa Gregor från ovanjord för att den är spännande och de gör modiga och farliga saker i den.

PS. Gregor från ovanjord är första delen i en serie.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Gregor från ovanjord »

Fiendeblod

Upiqu G tipsar
Fiendeblod av Lene Kaaberböl

Boken handlar om att det är några barn och ett av barnen heter Karla. Dom hittar korpägg. En natt vaknar ett av barnen och ser att Karla stampar på alla ägg förutom ett och hon tar med det hon inte stampade på. 

Jag gillar vildhäxa fiendeblod för att den är spännande och det händer många spännande saker. Jag tycker att man ska läsa Vildhäxa - Fiendeblod för att den är spännande och bra. 

Boktipsat av Ida


PS. Fiendeblod är femte delen i serien Vildhäxa som började med Eldprovet.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Fiendeblod »

Uppgång och fall

Atoto K tipsar
Uppgång och fall av Eliot Schrefer

Boken handlar om en grupp barn som blivit utspridda över olika kontinenter. De måste undvika faror och fiender. De måste hitta varandra för att besegra det onda. Spirit animals är en äventyrlig bok som utspelar sig i många miljöer.

Jag gillade inte boken men rekommenderar jag den till de som gillar äventyrliga fantasyböcker.
 
PS. Uppgång och fall är den sjätte boken i serien Spirit animals. Den första boken heter Vild, skriven av Brandon Mull. 
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Uppgång och fall »

Havet

Osohi S tipsar
Havet av Niklas krog

Legenden om Tann - Havet handlar om en värld av flera mystiska väsen bland annat vättar, skogsflickor, talande svampar och älvor. En vätte som heter Tann lever med sin skogsflicka Ania. Dom lever i en skog som heter Skogsriket. Sedan måste Tann lämna den fantastiska skogen på grund av Anias föräldrar som inte vill att sitt barn ska vara tillsammans med en vätte.

Berättelsen om Tann är spännande för att man får lära sig om naturen och hur man är en riktig vän. Boken var inte lika spännande som jag trodde men du kanske tycker den är mer spännande än vad jag tyckte. Man kan känna igen sig i att det inte alltid är så lätt att lämna nån. Jag tycker att du ska läsa den här boken för att man blir glad av den och man kan som göra sin egen lilla värld. 
 
PS. Havet är den sjätte boken i serien Legenden om Tann.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Havet »

Bara den svagaste överlever

Anafy Y tipsar
Bara den svagaste överlever av Petrus Dahlin

Bara den svagaste överlever handlar om storstadskillen Filix Wood som oftast spelar dataspel men som en morgon vaknar med en konstig känsla i magen. Han sätter ned fingret i naveln och det känns som en tråd som leder till något eller någon. Efter ett tag kommer han på hur fantastiskt det är i naturen och vill genast tälta men under natten sätter han ned fingret i naveln och känslan säger att han ska packa ihop och börja gå rakt it i skogen. 
Bara den svagaste överlever är inspirerande därför att den framhäver att det går att mäta styrka på mer sätt än att kolla vem som har störst muskler. Den är också en spännande bok för att det sker oväntade saker som gör att man vill fortsätta läsa. Jag känner igen mig i att många tror att det bara går att mäta styrka på ett sätt. Jag tycker verkligen att man ska läsa boken för att det är väldigt spännande i slutet och man kommer vilja läsa nästa del i serien.
P.S. Bara den svagaste överlever är den första boken i serien om Filix Wood
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Bara den svagaste överlever »

Ömannen

Ofyze Z tipsar
Ömannen av Niklas Krog

Ömannen av Niklas Krog handlar om en dvärg och en skogsflicka som åker över havet med en båt för att upptäcka mer av världen. Sedan blir det storm och de måste ta sig i land på den närmaste ön. Men på ön bor ett monster som är farlig och kastar sten på dem.
Ömannen är en väldigt spännande bok därför att man aldrig vet vad som händer innan det händer. Man blir aldrig trött på att läsa och man vill aldrig sluta. Det händer mystiska saker hela tiden.
P.S. Ömannen är sjunde delen i Legenden om Tann
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ömannen »

Bestens håla

Yvugo T tipsar
Bestens håla av Niklas krog

Bestens håla handlar om att Tann, som är huvudpersonen i boken, och hans kompis Aina ska försöka att få ut Besten ur sin håla i bergen. Men det visar sig att Besten är snäll och han är i grottan är för att han gömmer sig från sin största fiende Nidaros.
Bestens håla är intressant därför att man ser bilder framför sig för varje mening man läser och jag gillar att det är så mycket fantasi i boken. Jag tycker att du ska läsa Bestens håla ifall du gillar att få inre bilder och att man inte kan sluta läsa när man väl har börjat för att det är så intressant.
P.S. Bestens håla är andra boken i Legenden om Tann
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Bestens håla »

Dimmornas dal

Ybefi E tipsar
Dimmornas dal av Maud Mangold

Boken handlar om en flicka som heter Tea, hennes kompis Utzi som är en skednäsa (en kort figur med lång näsa) och deras kompis Gabriel. En dag försvinner Gabriel, då måste Tea och Utzi ge sig iväg för att leta efter honom och resan blir ett stort äventyr.

Dimmornas dal är en spännande bok som innehåller mycket magi och vänskap. Jag gillar boken för att alla är så hjälpsamma och bryr sig om varandra. Boken har mycket fantasi och det tycker jag gör boken mer spännande. Jag rekommenderar boken för att jag tycker den är riktigt spännande och man blir aldrig uttråkad. Boken är SUPERBRA!!!
 
PS. Dimmornas dal är andra boken i serien Skuggspelet som började med Ängeln utan vingar.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Dimmornas dal »

Kråkviskaren

Oryso O tipsar
Kråkviskaren av Jacob Grey

Boken handlar om en kille som heter Caw som bor med kråkor som han kan prata med och kalla till sig. Caw kallas för feral och det betyder man kan prata och kalla på djur. Sen börjar det hända oroliga saker i staden han bor i. Han och hans kråkor och andra feraler försöker bekämpa de onda som försöker få slut på dem.

Kråkviskaren är en bok om väldigt mycket makt och rädsla. Jag gillar den här boken för det händer så mycket saker hela tiden i boken. Jag skulle kunna vilja kommunicera med djur och prata med dem. Jag kan känna igen mig att man kan bli väldigt ensam och otrygg som i boken. Det är en fantasybok och det gillar jag verkligen. Jag tycker just du ska läsa den för att den är mystisk, spännande och det händer alltid grejer i den. Man blir helt fast i den. 


PS. Kråkviskaren är första boken i serien Feralerna.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Kråkviskaren »

Pax Grimmen

Exazo F tipsar
Pax Grimmen av Text. Åsa Larsson & Ingela Korsell, Ill. Henrik Jonsson

Mitt boktips handlar om att bröderna Viggo och Alrik försöker leta information i det magiska biblioteket. En best härjar i Mariefred och attackerar människor i staden. Viggo och Alrik måste stoppa den innan fler människor blir skadade. Men är det en varulv? Det försöker Viggo och Alrik ta reda på. Kommer dom klara att besegra varulven?

Jag gillar boken därför att det händer mystiska och spännande saker. Boken påminner mig om att jag kan känna mig utanför ibland. Jag tycker verkligen att ni ska läsa boken därför att det händer så mycket spännande och mystiska grejer.


PS. Grimmen är andra boken i PAX-serien som började med Nidstången.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Pax Grimmen »

Ett hus utan speglar

Exitu D tipsar
Ett hus utan speglar av Mårten sanden

Boken handlar om en tjej som heter Tomasine. Hon har en gammal farmor som är väldigt sjuk så hon och hennes pappa är hos hennes farmor väldigt ofta. Hennes farmor bor på en herrgård. Tomasines släkt, hennes kusiner och hennes farbror, brukar också vara där. Hennes yngsta kusin som aldrig pratar kommer ner en dag och pratar om någon kompis. Då blir alla jätteförvånade. 

Jag gillar Ett hus utan speglar för att var väldigt mystisk. Jag tycker att handlingen och karaktärerna är väldigt mystika. Den som läser boken måste verkligen tänka för att förstå handlingen och boken. Jag tycker verkligen att du ska läsa Ett hus utan speglar om du vill utmana dig själv med läsningen. Det är inte så mycket text men man måste tänka till ordentligt. Jag tycker verkligen att du ska läsa den här boken.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Ett hus utan speglar »

Nyckeln till Hinsides

Izyra S tipsar
Nyckeln till Hinsides av Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Boken handlar om ett barn som heter Linus och han har en syster som heter Linnea. Deras föräldrar har skiljt sig och barnen bor med sin mamma. På sommaren flyttare de in i ett ödehus som heter Trakeborg och han som ägde huset är försvunnen och konstiga saker händer redan första natten.

Jag gillar boken därför att det känns som i en drömvärld och jag gillar att fantisera. Om du gillar fantasi, spänning och lite längre böcker ska du VERKLIGEN läsa den här boken. 


PS. Nyckeln till Hinsides är första boken i Hinsides-trilogin!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Nyckeln till Hinsides »

På egna vingar

08ebl001@utb.lulea.se tipsar
På egna vingar av Titania Woods

På egna vingar handlar om en fe-flicka som ska börja på en skola, som heter Glittervingsakademin, där hon ska få lära sig att flyga. Men det uppstår ett problem för hon kan inte flyga som alla andra kan. Hennes underbara fe-vänner vill hjälpa henne men det går inte, hon kan inte flyga.
På egna vingar är en spännande och mysig bok därför att man inte vet vad som kommer hända härnäst, allt kan liksom hända så det är det som gör det till en sådan bra bok. Jag kan känna igen mig i boken på grund av att ibland klarar man inte av det som alla andra har klarat. Det är så mycket fantasier och fantasivärldar som gör mig så inspirerad att läsa sådana här böcker.
Jag tycker att du ska läsa den här boken, den är så mysig och spännande att läsa om du är mellan 9-13. Det är en serie så det finns en massa böcker om Flora som jag ska läsa och det tycker jag du borde göra!
P.S. På egna vingar är första delen i Glittervingsakademin
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av 08ebl001@utb.lulea.se » | Fler recensioner av På egna vingar »

Harry Potter och de vises sten

Avemi C tipsar
Harry Potter och de vises sten av J.K Rowling

Boken handlar om en kille som heter Harry Potter. Han bor med sin moster och hennes familj och han får ett brev en dag. Han ska börja på en trollskola, Hogwarts.
Den är så spännande och ganska mycket saker händer. Jag tycker att du ska läsa boken eftersom den är jättespännande.
P.S. Harry Potter och de vises sten är första delen i serien Harry Potter
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Harry Potter och de vises sten »

Häxan och lejonet

Umegy X tipsar
Häxan och lejonet av C. S. Lewis, text. Pauline Baynes, bild.

C.S. Lewis älskade och tidlösa böcker om landet Narnia; I Häxan och lejonet kommer syskonen Pevensie till Narnia, där den Vita Häxan härskar och det är evig vinter. Men det sägs att den dag då fyra av Adams och Evas söner och döttrar kommer till landet, då börjar våren och lejonet Aslan återvänder och befriar landet.
Häxan och lejonet är lite spännande, rolig och full av äventyr. Jag rekommenderar att du läser med en lite äldre person om du är under 6 år. Jag tycker att du ska läsa den här boken om du gillar äventyr. I många fall är denna bok helt rätt.
P.S. Häxan och lejonet är den andra delen i serien Narnia.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

Fler recensioner av Häxan och lejonet »

Varulv möter drake

Alwa W tipsar
Varulv möter drake av Matthew Morgan

Det dyker upp en drake på Farraway Hall, ett ställe där sällsynta djur bor. Där hittar varulvspojken Ulf en hemsk hemlighet. Tillsammans med älvan Tiana, doktor Fielding och jätten Orson måste han stoppa världens grymmaste viltjägare.
 
Jag tycker boken är:bra, därför att man får veta mycket detaljer.
 
P.S. Varulv möter drake är första delen i serien An awfully beastly business.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Alwa W » | Fler recensioner av Varulv möter drake »

Percy Jackson: Född till hjälte

Lisa K tipsar
Percy Jackson: Född till hjälte av Rick Riordan

Noken handlar om Percy som lever med sin mamma och styvpappa. Han vet inte vem hans riktiga pappa är. I skolan händer det massa konstiga saker Percy och ser sånt andra inte ser. Han dödar även sin mattelärare fast när hon är död så vet ingen om vem han pratade om efter hennes död.
 
Jag ger boken 3,5/5 för att Harry Potter är mycket bättre och jag gillar de senare böckerna mer.
 
P.S. Född till hjälte är den första delen i serien om Percy Jackson.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa K » | Fler recensioner av Percy Jackson: Född till hjälte »

Mynta den gröna älvan

Isabelle K tipsar
Mynta den gröna älvan av Daisy Meadows

Denna bok är väldigt lättläst och jättespännande. Den handlar om Rebecka och Kristin som följer ett spår av löv. Det spåret leder till en labyrint för att hitta den gröna älvan Mynta.
Det var lite svåra ord men ganska många bilder. Jag skulle ge denna bok 3/5.

PS. Mynta den gröna älvan är den fjärde boken i serien Regnbågsön.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Isabelle K » | Fler recensioner av Mynta den gröna älvan »

Gorlans ruiner

Alvar S tipsar
Gorlans ruiner av John Flanagan

Boken handlar om Will som är myndling vilket innebär att han är föräldralös. Han bor i slottet Redmont. När myndlingar fyller 10 år så får dem välja olika skolor. Men när det är dags för Will att välja skola så visar sig den legendariske spejaren Halt. Vad gör han där?

Jag tycker att boken är jättebra. Den innehåller spänning och humor och är väldigt fängslande.

PS. Gorlans ruiner är första delen i serien Spejarens lärling.


Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Alvar S » | Fler recensioner av Gorlans ruiner »

Warriors - Ut i det vilda

Lova L tipsar
Warriors - Ut i det vilda av Erin Hunter

Warriors-serien handlar om skogskatter som lever i olika klaner i en stor skog. Hela serien är uppdelade i två delar, den första profetian och den andra profetian. I vissa av böckerna får du följa olika katter i olika klaner och följa deras uppväxt och liv.

Första boken i hela serien heter Ut i det vilda och handlar om en huskatt som drömmer om att få leva ute i skogen. Men kommer verkligen en huskatt kunna klara det hårda livet ute i det vilda?

Jag älskar böckerna och har läst nästan hela serien. Har du väl läst ett kapitel kan du inte sluta läsa mer. Böckerna är roliga och spännande men även sorgliga. Gillar du djur och fantasy tror jag att du kommer att älska böckerna. Jag har verkligen fastnat för karaktärerna och det blir även mycket roligare att läsa om man har lite medkänsla och verkligen kan leva sig in i böckerna.

Jag rekommenderar boken stort till nästan alla åldrar som kan läsa lite mer svårlästa böcker. Det blir även mycket roligare att läsa böckerna om du har lite tålamod, böckerna är tjocka och serien lång men det är det som är det fantastiska med det. Böckerna tar nästan aldrig slut! :) Hoppas du gillar boken!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Warriors - Ut i det vilda »

Tornerspelen i Gorlan

Albin L tipsar
Tornerspelen i Gorlan av John Flanagan

Spejarens lärling handlar om två spejare som heter Crowley och Halt. De är jagade av den elake baronen Morgarath. Morgarath försöker ta över tronen från kungen Arald. Man får följa Crowley och Halt på ett äventyr där de ska störta Morgarath.

Jag gillar boken därför att den är spännande och utspelar sig i en meddeltidsvärld. Jag rekommenderar den till dig som gillar historiska äventyr. Det är inte en typisk fantasybok.

PS. Tornerspelen i Gorlan är första delen i serien Spejarens lärling - De första åren.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Albin L » | Fler recensioner av Tornerspelen i Gorlan »

Striden om Olympen

Klara N tipsar
Striden om Olympen av Rick Riordan

Boken handlar om Percy Jackson,som är son till den grekiska guden Poseidon. Han leder den sista striden mot titanen Kronos och hans arme.

Jag tyckte boken var spännande och rolig. Du borde läsa boken om du tycker om spännande och roliga fantasyböcker.


PS. Striden om Olympen är den femte boken i serien om Percy Jackson som började med Född till hjälte.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Klara N » | Fler recensioner av Striden om Olympen »

PAX Draugen

Vide R tipsar
PAX Draugen av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Den här boken är bra för dom som gillar läskiga och spännande böcker.

Boken handlar om att Alrik och Viggo som ska rädda Mariefred och världen från dom onda Maggan Migrän och hennes bror. Men kommer dom att rädda Mariefred och världen?

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Vide R » | Fler recensioner av PAX Draugen »

Svarta fåglar

Julian B tipsar
Svarta fåglar av Mikael salmson Lars sundström

Svarta fåglar handlar om en pojke som heter Amik. En natt rymde han och hans mamma från sitt hus så att inga riddare skulle hitta de. I flykten gick han och hans mamma längst en älv men mamman ramlade ner för älven så Amik får klara sig utan sin familj mot tekiterna. 

Boken var spännande och det var nästan som att jag var Amik. Den här boken är bra för dig som gillar spänning. Här får du följa ett spännande äventyr med Amik.


PS. Svarta fåglar är första delen i trilogin med samma namn.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Julian B » | Fler recensioner av Svarta fåglar »

Eldhäxan

Vilmer I tipsar
Eldhäxan av Peter Bergting

Boken Trolldomsakademien Eldhäxan handlar om Miranda och hennes vänner Orville och Emmi som har blivit antagna till en trollskola. Men det har skett ett mord på skolan, det är professorn Badwedyr som har blivit mördad, och ingen vet vem det är. Miranda, Orville och Emmi måste göra ett farligt äventyr för att lista ut vem mördaren är.

Boken är väldigt fantasifull och spännande. Jag gillade boken eftersom att man aldrig kan veta vad som kommer hända. Jag tycker att du som tycker om mycket fantasi och spännande böcker verkligen ska läsa Trolldomsakademien Eldhäxan.


PS. Eldhäxan är första delen i serien Trolldomsakademien.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Vilmer I » | Fler recensioner av Eldhäxan »

Drakjakten

Ester N tipsar
Drakjakten av Suzanne Mortensen

Boken handlar om en stulen drake, Flamma, och en arg cirkusdirektör. Jakobs största dröm är att få en stor grön och fin drake.

Jag känner igen mig i fantasyvärldarna. Jag känner igen mig i boken för jag vill också ha ett djur. Jag gillar boken för den är spännande och det händer alltid något hela tiden. Om du tycker om spännande fantasy och gulliga historier så borde du tycka om Drakjakten. De är inte så många svåra ord, vilket gör den lätt att läsa.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ester N » | Fler recensioner av Drakjakten »

Månfågel

Olivia F tipsar
Månfågel av Ingelin Angerborn

När det är blåmåne öppnas portarna till en annan tid. Då kan man t.ex. brevväxla med någon som inte lever på sin tid. Vendela brevväxlar med Wilhelm Silveus som levde 1887.

Jag gillar Månfågel för att den är spännande. Jag känner igen mig i boken ibland. Jag känner igen mig i när Vendela tyckte Cornelia var konstig, men hon lärde känna henne var hon inte så konstig, hon var ganska snäll. Om du gillar spännande, oväntade händelser och brev från någon man inte vet vem det är, så tycker jag att du ska läsa fantasyboken Månfågel.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Olivia F » | Fler recensioner av Månfågel »

Jagad

Isak S tipsar
Jagad av Maggie Stiefvater

Den här boken tycker jag att man ska läsa om man gillar djur, våld och spännande böcker.

Boken handlar om Coner, Abeke, Meilin och Rollan. Dom har kallat fram de vidunderliga andedjuren. Dom kämpar mot Devin Trunswick och hans onda gäng, Erövrana. Erövrana försöker få tag i talismanerna men grönrockarna, Coner, Abeke, Meilin och Rollan måste stoppa dom.

PS. Jagad är andra boken i serien Spirit animals.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Isak S » | Fler recensioner av Jagad »

Kråkviskaren

Marcus E tipsar
Kråkviskaren av Jacob Grey

Boken handlar om en värld som heter Blackstone. För åtta år sedan hände hemska saker. Människor mördades, stadsdelar sattes i brand och vilda djur strövade på gatorna. Det finns onda och goda feraler som kan styra över ett slags djur.

Kråkviskaren är spännande för det händer saker hela tiden. Jag skulle verkligen rekommendera den här boken till nån som gillar action.
 
PS. Kråkviskaren är första delen i serien Feralerna.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus E » | Fler recensioner av Kråkviskaren »

Drottningens Återkomst

Ima M tipsar
Drottningens Återkomst av Maud Mangold

Boken handlar om en tjej som heter Tea. Hon åker till "andra sidan" med en jordängel och ska försöka få Snövit att minnas.

Drottningens återkomst är bra om man gillar fantasy, varelser och prinsessor. Om du gillar spännande fantasy böcker med Snövit, jordänglar och andra varelser, så borde du verkligen läsa den här boken.
 
PS. Boken är första delen i duetten Spegelsspelet som är en fortsättning på serien Skuggspelet. 

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ima M » | Fler recensioner av Drottningens Återkomst »

Komodo - ödlekungen

Hilma K tipsar
Komodo - ödlekungen av Adam Blade

Tom ska kämpa mot Komodo ödlekungen för att rädda sin mor Freya. Han är i en kall öken med svart sand. Han har med sin vän Elenna.

Det är en spännande bok för man får sådan stor inlevelse. Det känns som om man kan ta på Komodos skrovliga hud. Jag vill verkligen rekomendera boken till dom som gillar spänning.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hilma K » | Fler recensioner av Komodo - ödlekungen »

Nyckeln till Hinsides

Louise B tipsar
Nyckeln till Hinsides av Karin och Albin Alvtegen

Boken handlar om två tvillingar som heter Linus och Linnea. De har flyttat till ett nytt hus. Deras pappa är borta så mamman har det kämpigt med Linnea. Hon har en skada i hjärnan och sitter i rullstol. Mamman måste vara mycket med Linnea medan Linus får vara mycket för sig själv.

Jag gillar Nyckeln till Hinsides för att det händer så mycket. Jag känner igen mig i boken för jag är också mörkrädd och vampyrrädd. Om du gillar mycket fantasy, spänning, roligheter och lite otäckt borde du läsa den här.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Louise B » | Fler recensioner av Nyckeln till Hinsides »

Skuggorna

Anna R tipsar
Skuggorna av Jacqueline West

Det finns en tjej som heter Olive, hon hittar ett par glasögon i det gamla huset som hon bor i. Det finns en massa tavlor i huset, och när Olive tar på sig glasögonen kan hon gå igenom tavlorna och komma till olika världar.

Skuggorna är en spännande bok för att man blir sugen på att lista ut mysteriet och läsa slutet. Om man gillar spännande böcker är den här boken bra, för det finns många spännande moment och en stor fråga: Vem är mannen alla pratar om?

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Anna R » | Fler recensioner av Skuggorna »

Nevermoor, Morrigan Crows magiska förbannelse

Lilly H tipsar
Nevermoor, Morrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Townsend

Den handlar om en flicka som heter Morrigan som har en förbannelse som gör att hon för med sig otur och hon kommer dö på sin elfte födelsedag. Hon lyckas lura döden och hamnar i ett magiskt land.

Nevermoor är en spännande bok för det händer mycket oväntade saker. Boken är bra för dig som gillar spännande böcker.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lilly H » | Fler recensioner av Nevermoor, Morrigan Crows magiska förbannelse »

Pax Nidstången

Ida V tipsar
Pax Nidstången av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Boken handlar om två killar, Alrik och Viggo. Dom jobbar hos Estrid och Magnars hemliga bibliotek under jorden. Nidstången rymmer från det hemliga biblioteket och nu måste dom hitta den magiska nidstången (en sopkvast) innan det händer något oväntat.

Boken är spännande och kul eftersom det händer mycket saker samtidigt. Denna bok är väldigt bra för dig som gillar spänning, mörker och äventyr.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Ida V » | Fler recensioner av Pax Nidstången »

Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare

Thies H tipsar
Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare av Henrik Tamm

Boken handlar om en Ninjakatt som behöver lösa ett brott. Samtidigt träffar han en annan katt som han tror är hans pappa. Katten heter Vincent. Om du tycker om djur, spänning och fantasi är denna bok perfekt.
 
PS. Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare är fjärde boken i serien om Ninja Timmy. Första boken heter Ninja Timmy och de stulna skratten.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thies H » | Fler recensioner av Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare »

Septimus Heap, bok två, Skuggan

Julia W tipsar
Septimus Heap, bok två, Skuggan av Angie Sage

Boken handlar om en pojke som heter Septimus. När han var nyfödd blev han kidnappad av en barnmorska, som tog honom till undomsarmén. Han hade varit borta i flera år, men kom sedan tillbaka en dag. Han är den sjätte sonen av den sjätte sonen och är väldigt bra på magi.

Skuggan är en kul bok att läsa därför att den är en väldigt spännande bok och den har många karaktärer. Jag gillar karaktärernas namn och deras personligheter. Författaren beskriver världen väldigt bra och det gillar jag. Boken är ganska tjock så jag skulle rekommendera den till personer som gillar att läsa mycket. Den här boken är nog bra för personer som gillar spänning och mystiska varelser.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Julia W » | Fler recensioner av Septimus Heap, bok två, Skuggan »

Spejarens lärling

Artur G tipsar
Spejarens lärling av John Flanagan

Gorlans ruiner är första delen i en spännande fantasy-serie. Den handlar om den unge Will som blir lärling till den mystiske spejaren Halt.

Jag tipsar om den här boken för att den är mycket bra. Först så rekommenderade min kusin den till mej och den är jätteintressant, den handlar om en föräldralös pojke på medeltiden i en fantasy värld. Jag läser den till och med på skolrasterna...

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Artur G » | Fler recensioner av Spejarens lärling »

Spirit animals: Vild

Hector C tipsar
Spirit animals: Vild av Brandon Mull

Alla barn i Erdas får möta sitt andedjur när de fyller 11 år. Men de fyra barnen Soama, Abeke, Meilin och Rollan får plötsligt djur som bara finns i legenderna.

Det finns en leopard som är efter alla barnen i boken. Oväder visste Conor att han skulle önska sig en enklare och mer robust rock. Det är lite före i boken. I boken frågar Dawson till Devin, vilket djur kommer du kanske få? "Ingen aning"svarade Devin. 

Jag tycker att den bra! Det är också del 1 i den serien.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hector C » | Fler recensioner av Spirit animals: Vild »

Nidstången

Jonas B tipsar
Nidstången av Åsa Larsson, Ingela korsell

Det händer märkliga saker i Mariefred, Alrik och Viggo hamnar i ett spännande äventyr. De blir utvalda att skydda biblioteket mot de onda krafterna.

Det är en riktigt bra och spännande bok (serie) man blir fängslad av den. Riktigt bra bok (serie)

PS. Det här är del 1 i serien Pax. DS. Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Jonas B » | Fler recensioner av Nidstången »

PAX Bjäran

Marcus Ö tipsar
PAX Bjäran av Åsa Larsson och Ingela Korsell, text. Henrik Jonsson, bild

Pengar, ägodelar och älskade husdjur försvinner i Mariefred och högst upp på listan av misstänkta är Alrik. Naturligtvis måste det vara en av fosterhemsungarna som är skyldig, det är nog de flesta överens om. Men vad de inte vet är att det ligger magi bakom stölderna. Någon har skapat en bjära! Och svarthäxans planer börjar långsamt att sättas i verket.
Jag tyckte boken var jättebra, den är jättespännande - man vill aldrig sluta läsa den. Jag har läst absolut alla Paxböcker om och om och om igen. Jag kan aldrig få nog.

PS från Regine: Bjäran är den fjärde delen i serien PAX. Den första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus Ö » | Fler recensioner av PAX Bjäran »

Kamikaze Kaito Jeanne

Vera G tipsar
Kamikaze Kaito Jeanne av Arina Tanemura

Serien handlar om en en tjej, Maron Kusakabe, som verkar helt vanlig på ytan, med skola, vänner och rytmgymnastik, men som i själva verket är konsttjuven Kaito Jeanne, den återfödda Jeanne d'Arc, som stjäl tavlor för att försegla demoner som finns i tavlorna. En dag möter hon sin rival Kaito Sindbad. Maron vet inte att Sindbad i själva verket är Chiaki Nagoya, som flyttat in i samma hus och börjat i hennes skola. Till sin stora förskräckelse inser Maron att hon börjar förälska sig i Chiaki, vilket komplicerar saker och ting. (Texten är hämtad från svenska Wikipedia.)
Serien finns i sju delar på svenska. Jag tycker den är väldigt bra och alla känslor får det att verka så verkligt. Den är också en lagomt lång.
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Vera G » | Fler recensioner av Kamikaze Kaito Jeanne »

Harry Potter och dödsrelikerna

Selma J tipsar
Harry Potter och dödsrelikerna av J.K Rowling

Det är sommarlov och Harry väntar på att ordermedlemmarna ska komma och hämta honom Snart ska han börja med det farliga uppdraget som Professor Dumbledore lämnade honom.

Jag tycker att boken var spännande och intressant. Den passande åldern mellan 12-15 cirka. Själva boken är passande till en sen kväll eller Halloween och då är den extra spännande.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Selma J » | Fler recensioner av Harry Potter och dödsrelikerna »

Harry Potter och Fenixorden

Adam R tipsar
Harry Potter och Fenixorden av J.K. Rowling

Jag tyckte boken var spännande men den var lite långtråkig. Den svenska boken har 1001 sidor och jag rekommenderar boken till alla som gillar fantasy och Harry Potter.

Boken handlar om att Dolores Umbridge blir lärare på skolan. Hon är väldigt sträng. Dumbledore säger att Voldemort är tillbaka men ingen tror han. Harry använder magi utanför skolan som är olagligt för omyndiga trollkarlar.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Adam R » | Fler recensioner av Harry Potter och Fenixorden »

PAX: Nidstången

Marcus Ö tipsar
PAX: Nidstången av Åsa Larsson, Ingela korsell

Boken handlar om två pojkar som är bröder, de heter Alrik och Viggo. Bröderna hamnar oftast i trubbel. De har träffat Magnar och Estrid, som vill kämpa mot alla onda personer.

Jag tyckte boken var bra och spännande.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus Ö » | Fler recensioner av PAX: Nidstången »

Harry Potter och dödsrelikerna

Nino F tipsar
Harry Potter och dödsrelikerna av J.K Rowling

Harry Potter och dödsrelikerna är den sjunde och sista boken i serien av J.K. Rowling. Den engelska utgåvan av boken släpptes den 21 september 2006. Boken består av 784 sidor. Och den svenska utgåvan kom den 21 oktober 2007.

Jag tyckte att boken var bra. Den var spännande och man kände alltid att man vill läsa mer. Personligen tyckte jag att boken var den mest spännande i serien. Jag rekoenderar boken till alla som gillar fantasy och en spännande bok att läsa.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Nino F » | Fler recensioner av Harry Potter och dödsrelikerna »

Min morbror trollkarlen

Marcus Ö tipsar
Min morbror trollkarlen av C.S Lewis

Böckerna handlar om ett antal utvalda barns äventyr när de av misstag eller nyfikenhet råkar hamna i landet Narnia, och om kampen mellan gott och ont. Den återkommande karaktären är lejonet Aslan, som likt en snabb skapargud tillverkar Narnia på något dygn genom att sjunga fram det.

Ondskan, finns i många olika sorters skepnader i de olika böckerna, ibland i form av en häxa, i många fall är det närliggande länder och korrupta ledare, och i ett fall är det den rena ondskan som sprider sig ut över Narnia.

Jag tyckte boken var bra.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus Ö » | Fler recensioner av Min morbror trollkarlen »

Pax Nidstången Del 1

Marcus Ö tipsar
Pax Nidstången Del 1 av Åsa Larsson ch Ingela Korsell

Boken handlar om två pojkar som bor i en stad som heter Mariefred. Pojkarna heter Alrik och Viggo, deras mamma är alkoholist så de får bo hos deras låtsasföräldrar som heter Laylah och Anders.

Jag tycker att boken var jättespännande och bra. Den handlar om mycket. Den passar för alla åldrar.

PS. Det här är del 1 i boken om Alrik och Viggo. DS. Emma, Polarbibblo

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Marcus Ö » | Fler recensioner av Pax Nidstången Del 1 »

Spöket i biblioteket

Lova L tipsar
Spöket i biblioteket av Katarina Genar, text. Alexander Jansson, bild

Den handlar om ett bibliotek som spökar. Biblioteket ligger i ett litet hus som är en skola. Barnen hör hemska ljud på vinden och det är kolsvart där. Trappan upp dit är läskig och brant. Hela skolan byggdes för 100 år sen så den är väldigt gammal.
Jag gillar boken för den är spännande och läskig, det tycker jag om den boken! Och det är den bästa boken jag läst.
 
Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Lova L » | Fler recensioner av Spöket i biblioteket »

Den röda pyramiden

Maja F tipsar
Den röda pyramiden av Rick Riordan

Boken handlar om syskonen Sadie och Carter Kane, som bara träffas två gånger om året. Deras mamma har dött under mystiska omständigheter och deras pappa tycks dölja nånting. Nu dras dom in i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker om boken för att den var väldigt, väldigt bra och för att den beskriver utspelningsplatserna bra och man kan tänka sig allt som händer. Boken är skriven som en inspelning( vilket uppskatas mycket av mig) så Sadie och Carter turas om att berätta om vad som hände. Jag skulle rekommendera boken till 10-100 år eftersom ibland kan det bli några svärord och så. Det kan också vara lite vidrigt för yngre när dom beskriver exakt hur monster och så ser ut. Det här är den första delen i serien "Kanekrönikan", del två heter Eldtronen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja F » | Fler recensioner av Den röda pyramiden »

Förvandlad

Sunna S tipsar
Förvandlad av Mårten Merlin

Den här boken handlar om Måns, som vaknar en morgon med hår i munnen och smutsiga fötter. Hans föräldrar flyttar Måns direkt till en internatskola med galler för alla fönster och folk på området har ett kors om halsen.

Jag tycker alla ska läsa Förvandlad för att det alltid händer något och för att den inte är långtråkig.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Sunna S » | Fler recensioner av Förvandlad »

De Ursprungliga

Elvin L tipsar
De Ursprungliga av CL Kostenius

Världen hotas av den onda virusgudinnan, och folk från de olika elementens folkslag måste träna upp sig inför de kommande striderna. Jord, eld, vatten och luft måste samarbeta i kampen mot det femte elementet virus.

Odal, Svala, Pål och Regina kommer från olika delar av världen. De har olika förmågor och träffas i Nordanberget där de genomgår sin träning.

Boken är magisk och spännande, och ett måste för alla som gillar fantasy!

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

 

Fler boktips av Elvin L » | Fler recensioner av De Ursprungliga »

Den röda pyramiden

Maja F tipsar
Den röda pyramiden av Rick Riordan

Boken handlar om syskonen Sadie och Carter Kane, som bara träffas två gånger om året. Deras mamma har dött under mystiska omständigheter och deras pappa tycks dölja nånting. Nu dras dom in i ett äventyr på liv och död.

Jag tycker om boken för att den var väldigt väldigt bra och för att den beskriver utspelningsplatserna bra och man kan tänka sig allt som händer. Boken är skriven som en inspelning (vilket uppskattas mycket av mig) så Sadie och Carter turas om att berätta om vad som hände.

Jag skulle rekommendera boken till 10-100 år eftersom ibland kan det bli några svärord och så. Det kan också vara lite vidrigt för yngre när dom beskriver exakt hur monster och så ser ut.

Den röda pyramiden är den första delen i serien "Kanekrönikan". Tvåan heter Eldtronen.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »


Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja F » | Fler recensioner av Den röda pyramiden »

PAX Maran

Max R tipsar
PAX Maran av Åsa Larsson & Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Maran handlar om att bibliotekets skydd har försämrats och dom måste stärka det igen. Men Estrid somnar och hon drömmer mardrömmar hela tiden och de får reda på att svarta häxan har slutit ett livsfarligt avtal med Maran. Arlik och Viggo ger sig in i Estrids drömmvärd för att rädda hon från Maran. Och Arlik och Viggo får veta att dom tillhör korpsläktet och att bara dom kan rädda Mariefred och biblioteket och Estrid, Viggo och Alrik får veta att dom har förmågor.

Jag tycker att ni ska läsa Maran för att den är väldigt spännande och det händer något hela tiden och det är en bok man aldrig glömmer.

PS. Maran är del nio i serien Pax. Del ett heter Nidstången. DS. Emma, Polarbibblo.se

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Max R » | Fler recensioner av PAX Maran »

PAX Pestan

Per J tipsar
PAX Pestan av Åsa Larsson, Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Boken handlar om två pojkar som heter Alrik och Viggo och en flicka som heter Iris. Det är en pest som gör alla sjuka. Barnen måste fixa gåtan och hitta den skyldige. Mitt i all skit så blir pojkarnas fosterföräldrars son sjuk av pesten.

Jag gillar boken på grund av att det alltid händer nåt och den är lite rolig. Det var ej den bästa boken jag har läst men PAX-fans kan älska den!

PS från Regine: Boken ingår i serien PAX. Pestan är den sjunde delen. Första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Per J » | Fler recensioner av PAX Pestan »

PAX Bjäran

Herman P J tipsar
PAX Bjäran av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Jag tipsar om att läsa boken PAX Bjäran. Den handlar om två fosterhemsbarn som är misstänkta för att stjäla saker. Men egentligen är det en bjära som bara kan skapas av en svarthäxa. Bjäran är gjord för att stjäla saker snabbt som ljuset och ge till bjärans ägare.

Jag rekommenderar boken för de som gillar spännande fantasy. Jag tycker boken var bra.

PS från Regine
: Boken ingår i serien PAX. Bjäran är den fjärde delen. Första delen heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Herman P J » | Fler recensioner av PAX Bjäran »

Den stora striden

Kristian R tipsar
Den stora striden av Adam Blade

Den här boken handlar om Tanner och Hans vänner Gea och Castor och deras goda bestar. De försöker ta så många delar av Dödsmasken de kan så att den onda Derthsin inte får alla delar och kan ha kontroll över alla bestar i hela Avantien.

Men när Tanner tvingas stå öga mot öga med den farliga krigsmaskinen Varlot verkar allt hopp vara slut. Den stora striden som han måste ta är som en mardröm fylld av hemskheter och ond magi. Det är den tredje delen av bokenserien Legenden om Avantien.
Jag tyckte boken var bra för att det fanns mycket små händelser som höll spänningen hög och det var väldigt mycket fantasy.
PS från Regine: Den första delen av Legenden om Avantien heter Fågelryttaren.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Kristian R » | Fler recensioner av Den stora striden »

PAX Mylingen

Tova R tipsar
PAX Mylingen av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Bilder av Henrik Jonsson

Den här boken handlar om syskonen Alrik och Viggo som får bo på ett fosterhem i Mariefred eftersom deras mamma inte kan ta hand om dom. Fosterföräldrarna Estrid och Magnar äger ett hemligt bibliotek som innehåller en massa böcker om magi och väsen, men snart börjar alla olika typer av onda väsen röra sig runt i Mariefred, och alla vill ha något från biblioteket!

Denna gång måste syskonen stoppa en myling, ett väsen av ett dött barn, som vill ha hämnd, innan den når sitt mål om att döda två barn.
Jag tycker att Pax-böckerna är spännande eftersom att författarna beskriver händelserna på ett bra sätt, och om man har svårt att förstå något finns det ofta bilder man kan titta på. Man kan känna pulsen gå upp under många händelser och kan inte sluta läsa!

Jag älskar olika fantasyvärldar och gör mina egna rätt ofta, och när man får olika perspektiv kan man förstå saker bättre. Ibland så kan en bra fantasi hjälpa en mycket. Många i min ålder och folk som är yngre/äldre än mig läser dom här böckerna och tycker dom är bra. Man kan åtminstone testa nån bok och se om man fastnar.

PS från Regine: Första delen i serien heter Nidstången.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Tova R » | Fler recensioner av PAX Mylingen »

Vildhäxa: Kimeras hämnd

Saga B tipsar
Vildhäxa: Kimeras hämnd av Lene Kaaberböl

Jag har läst Vildhäxa: Kimeras hämnd. Den handlar om en tjej som går på mellanstadiet och heter Clara. Hon har krafter som gör att hon kan få djur att göra saker, hon är en vildhäxa. Hon har drömmar om en sorts död fläck, allt som är på fläcken dör, men hon är vaken när hon får drömmarna. Clara bestämmer sig för att åka med sin moster, som också är en vildhäxa, och se vad det är för något som gör att hon får de här drömmarna. Claras moster säger att det nog inte är drömmar utan att det är verkliga händelser som hon har sett med sina krafter.

Det är ett strul att få de här drömmarna att försvinna och det blir farligare eftersom hon kan ta med andra personer än hon själv på resorna. Sedan förstår de att det är hennes fiende Kimera som orsakar drömmarna. Claras katt, som är lite speciell, kämpar mot Kimera för att skydda Clara men om han håller på för länge så kommer han att dö. Clara åker på ett äventyr för att hitta Kimera, få henne att sluta och rädda Katt. Kimeras hämnd är den tredje boken i serien Vildhäxa.

Jag tycker att den är bra för att den är spännande och det finns mycket fantasy i den fast den utspelar sig i nutid. Jag tycker verkligen att du borde läsa serien vildhäxa om du också gillar fantasy böcker.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Saga B » | Fler recensioner av Vildhäxa: Kimeras hämnd »

Trolldomens tre skrifter - Smaragdernas bok

Tim L tipsar
Trolldomens tre skrifter - Smaragdernas bok av John Stephens

Denna bok handlar om syskonen Kate, Michael och Emma. De bor på ett barnhem och de har bara enstaka minnen av sina föräldrar. När de byter barnhem och hittar en magibok i det nya barnhemmet så slungas syskonen in i ett äventyr med trollkarlar, häxor, dvärgar och skräckinjagande moster i kampen om en av de tre mäktigaste magi-böckerna i världen.

Trolldomens tre skrifter - Smaragdens bok är spännande för att det blir en kamp mellan gott och ont och för att författaren har sina knep för att få mig att fortsätta läsa, så gillar jag verkligen boken. Jag gillade också boken för att jag är en person som gillar fantasy och då passade den här boken mig väldigt bra. Varför någon verkligen ska läsa den här boken är för att det är en bok med spänning och kluriga saker som man får försöka lista ut själv. Boken tar också med lite av det svåra i livet och man märker hur det kan vara att leva utan föräldrar.

PS. Smaragdernas bok är del 1 i en serie. DS. Emma, Polarbibblo.se

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Tim L » | Fler recensioner av Trolldomens tre skrifter - Smaragdernas bok »

Harry Potter och de vises sten

Moa K tipsar
Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling

Den här boken handlar om en pojke som heter Harry Potter, han växer upp hos sina släktingar. När Harry blir äldre får han veta att han är en trollkarl och att hans föräldrar dog av den fruktade Lord Voldermort, men när Voldermort försökte döda Harry så studsade förbannelsen tillbaka på honom och Harry överlevde med ett blixtärr i pannan. Harry är därför berömd.

Harry åker till trollkarlsskolan Hogwarts och möter nya vänner. Men läraren i försvar mot svartkonster har Lord Voldermort i bakhuvudet. När Harry hör talas om att de vises sten gör så att man får evigt liv så förstår de att Voldermorts tjänare försöker få tag i den. Harry och hans vänner hittar ingången där de vises sten förvaras, men de måste dela på sig när det kommer farliga fällor. Det är bara Harry som kommer fram till de vises sten. Harry blir väldigt förvånad när han ser läraren i försvar mot svartkonster där. Harry förstår hur man ska få tag i stenen, men blir övermannad av läraren.

Jag tycker att den här boken är bra för att den är spännande och har mycket fantasy i sig.

Bibblos logga Låna eller reservera på Bibblo.se »

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Moa K » | Fler recensioner av Harry Potter och de vises sten »

Beast Quest serien

Emil A tipsar
Beast Quest serien av Adam Blade

Böckerna i den här serien är spännande och roliga. De handlar om Tom och hans vänner som befriar och besegrar bestar i landet Avantien och några platser till. Det finns 64 böcker i serien om man räknar med Legenden om Avantien.

PS. Del 1 i serien heter Drakens vrede. DS. Emma, Polarbibblo.seLegimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Emil A » | Fler recensioner av Beast Quest serien »

Harry potter (serie)

Lisa K tipsar
Harry potter (serie) av J.K.Rowling

Harry Potter är fantasy och riktigt spännande. Tex. i bok 5 så grät jag. Det är en bokserie med 7 delar, 1+ men den är inte skriven av J.K.Rowling. Harry Potter är en serie för lite ”bättre” läsare, tex är 5:an ca 10 cm tjock men dom är främst inriktade på ca 11-16 år.

PS. Du kan med fördel börja med del 1 Harry Potter och de vises sten. DS Emma, PolarbibbloLegimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Lisa K » | Fler recensioner av Harry potter (serie) »

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Elin J tipsar
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs

Jacob är besynnerlig, fast det vet han inte än. Hans farfar berättade sagor om monster och ett barnhem han påstod att han bodde på när han var liten som var fullt med besynnerliga barn. En kunde sväva, en var osynlig och massor av andra som kunde göra övernaturliga saker. Men sagorna var inga sagor utan riktiga berättelser men Jacob trodde inte på dem.

När Jacob sedan reser till ön där barnhemmet låg innan det blev bombat under andra världskriget, så förstår han att allt är på riktigt. Jacob, de andra barnen och föreståndarinnan som kan förvandla sig till en fågel måste skydda sig och sin tidsloop från De tomma.

Världens bästa bok enligt mig. En spännande och lite fantasybok. Älskar den, rekommenderar den starkt för de som gillar övernaturliga saker. Jag har sett både filmen och läst boken. Tycker filmen är bra med boken är tre gånger så bra. Har även börjat läsa på den andra boken i den serien men tycker den första är bäst!

PS
från Regine. De andra delarna heter Spökstaden (del 2) och Själarnas bibliotek (del 3).
Här kan du provläsa Miss Peregrines hem för besynnerliga barn >>
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Elin J » | Fler recensioner av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn »

Broderband: Slavarna

Josef B tipsar
Broderband: Slavarna av John Flanagan

Boken är den fjärde boken i serien Broderband. Det är en bra och spännande bok där skandierna (ungefär som vikingar) jagar ett slavskepp för att föra hem några araluanska (brittiska) slavar. Huvudpersonen heter Hal och är en uppfinningsrik yngling. I fören på sitt skepp har han ett enormt armborst som han använder för att beskjuta fiender. Hans skepp är revolutionerande eftersom det är byggt på ett annat sätt än de gamla råtacklade skeppen.

Jag rekommenderar boken till människor som är intresserade av historiska äventyr, eftersom denna bok utspelar sig under vikingatiden/medeltiden.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Josef B » | Fler recensioner av Broderband: Slavarna »

Percy Jackson och Titanernas förbannelse

Embla A tipsar
Percy Jackson och Titanernas förbannelse av Rick Riordan

Percy, Thaila och Annabeth måste hjälpa deras kompis Grover att eskortera hem två halvblods syskon från en rätt så konstig internatskola. Biträdande rektorn, som visar sig vara ett livsfarligt monster, är dom på spåren. Men motståndet visar sig vara hårdare än dom trott och när hjälpen äntligen kommer i form av gudinnan Artemis och hennes jägare är det redan för sent ...

Denna bok är jättebra och spännande!Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Embla A » | Fler recensioner av Percy Jackson och Titanernas förbannelse »

Percy Jackson och Monsterhavet

Embla A tipsar
Percy Jackson och Monsterhavet av Rick Riordan

Percy har börjat en ny skola där han har träffat Tyson, de blir goda vänner men det visar sig att Tyson inte är något vanligt barn. Tillsammans åker Annabeth, Percy och Tyson iväg på ett uppdrag för att hitta det gyllene skinnet, det enda som kan rädda lägret från en invasion. De hamnar på monsterhavet, ett väldigt konstigt ställe som vanliga människor brukar kallar bermudatriangeln ...

En superspännande bok med mycket action och humor!!!! Ett måste för bokälskare.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Embla A » | Fler recensioner av Percy Jackson och Monsterhavet »

Eragon

Josef B tipsar
Eragon av Christopher Paolini

Eragon är en jättebra bok som handlar om pojken Eragon som hittar ett drakägg. Han bor i landet Alagaesia och kämpar mot den onde Galbatorix. Boken är den första i serien, så man får inte reda på slutet i berättelsen i Eragon.

Boken är bra men ganska tjock, så om man ska läsa den borde man vara ganska bra på att läsa. Den är dessutom en ungdomsbok, så om man tycker att de är för svårlästa kan man börja med lättare böcker på barnavdelningen, till exempel Trolldomens tre skrifter.Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Josef B » | Fler recensioner av Eragon »

Korpmåne

Henneke H tipsar
Korpmåne av Therese Henriksson

En dag flyttar Seth in i granngården. Men Saga tycker att det är något som inte stämmer. Varför försvinner Seth med jämna mellanrum? Och vad vill korpen som dyker upp överallt? En korp som verkar helt orädd och nästan mänsklig i sitt beteende.

Korpmåne är en spännande bok. Det är också lätt att förstå vad den handlar om.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Henneke H » | Fler recensioner av Korpmåne »

Harry Potter och det fördömda barnet.

Maja L tipsar
Harry Potter och det fördömda barnet. av J.K Rowling, Jack Thorne

Boken handlar om Harrys son Albus och Draco Malfoys son Scorpius som blir kompisar. Efter några år går Albus och Scorpius till Amos Diggory och frågar Amos om han saknar sin son som dog för 24 år sen på Hogwarts skola för häxkonst och trolldom. Det ända Amos vill är att få tillbaka sin son, så att Albus och Scoripus snor en tidvändare och åker 24 år tillbaka i tiden.

Jag tyckte att boken var spännande och aggressiv, om du gillar mycket magi och fantasi rekommenderar jag den boken.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja L » | Fler recensioner av Harry Potter och det fördömda barnet. »

Urchin och de dansade stjärnorna

Hanna B tipsar
Urchin och de dansade stjärnorna av M.I. McAllister

margin: 0in; font-family: Calibri; font-size: 11.0pt;">En natt när stjärnorna dansar så faller Urchin från himlen. Han lever på ön utan föräldrar och blir Crispins page. En natt så mördas prins Tummel. Urchin och det dansande stjärnorna är en jättespännande bok.


Jag gillar boken därför att det händer oväntade saker. Den som gillar spännande böcker tycker jag ska läsa den här boken.

 

 

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Hanna B » | Fler recensioner av Urchin och de dansade stjärnorna »

Spirit animals: Vild

Tim L tipsar
Spirit animals: Vild av Brandon Mull

Conor, Abeke, Meilin och Rollan känner inte varandra men de kallar fram var sitt andedjur av de fyra fallna. En varg, en leopard, en panda och en falk. Men en gammal fiende försöker ta över hela Erdas. Spirit animals: Vild är spännande därför att man får reda på saker ganska ofta. Man fick höra om Conor, Abeke, Meilin och Rollan fast de var på olika platser.
Jag tycker om boken för att jag känner mig indragen i handlingen. Det är en spännande bok för att man kan känna igen sig själv bland de olika karaktärerna. Jag rekomenderar den här boken verkligen.
 
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Tim L » | Fler recensioner av Spirit animals: Vild »

Pax: Nidstången

Ella L tipsar
Pax: Nidstången av Åsa Larsson, text. Ingela Korsell, bild.

Pax: Nidstången handlar om två bröder som flyttat till en fosterfamilj och börjat jobba i ett bibliotek och slåss med en mörkelvarelse, nidstången försvinner. Men vem är det som har tagit nidstången...?
Jag tycker att du ska läsa boken för att den är spännande och riktigt bra! Och man kan aldrig sluta läsa ur boken.
Det här är del 1 i serien Pax.
 

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Ella L » | Fler recensioner av Pax: Nidstången »

Guldkompassen

Oskar S tipsar
Guldkompassen av Phillip Pullman

Boken handlar om att Lyra och hennes daimon Pantalaimon söker efter hennes vän och får reda på vad stoft är. Lyra lär sig tyda Guldkompassen som ger henne råd när hon behöver det. Hon träffar talande isbjörnar, häxor och annat som hjälper henne att komma till Bolvangar och att stoppa de hemska saker som görs där.
Guldkompassen är spännande för att den är oförutsägbar och fantasifull. Jag tycker att man ska läsa den om man gillar spänning och övernaturliga saker.
 

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Oskar S » | Fler recensioner av Guldkompassen »

Pax: Gasten

Max R tipsar
Pax: Gasten av Åsa Larsson, text. Ingela Korsell, bild.

Boken handlar om två killar Vigo och Alrik. Det är tre gastar som är fria i Mariefred. Vigo, Alrik och Iris måste fånga och förgöra gastarna. På Alrik och Vigos lucia tar gastarna två barn.
Jag gillar Pax: Gastarna för att det är en spännande och fartfylld bok. Jag gillar boken lite mer för att jag känner igen mig i den. Jag tycker att ni verkligen ska läsa den om ni gillar spännande böcker och när det händer saker hela tiden.
Det här är del 5 i serien Pax.
 

 
Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Max R » | Fler recensioner av Pax: Gasten »

Urchin och de dansande stjärnorna

Henneke H tipsar
Urchin och de dansande stjärnorna av M.I. McAllister

En natt när stjärnorna dansar faller Urchin från himlen, han lever på ön och blir sedan Crispins page. Plötsligt blir prins Tummel mördad. Men vem är mördaren och hur kommer det gå för Urchin?
Urchin och de dansande stjärnorna är en läskig men mest spännande bok för att det händer så mycket. Jag tycker att boken också var rolig får att det händer roliga saker ibland. Du ska läsa boken om du tycker om att det är spännande och att det är ett bra slut.
PS. Det här är första delen serien om Urchin i Berättelser från Dimslöjornas ö.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Henneke H » | Fler recensioner av Urchin och de dansande stjärnorna »

Spiderwick 1: Vättar i väggen

Felicia W tipsar
Spiderwick 1: Vättar i väggen av Holly Black & Tony DiTerlizzo

Syskonen Grace hittar en vätte i väggen och sen börjar det hända flera övernaturliga saker. Dom får reda på att ett ont väsen kallat Mulgarath vill ha tag i en bok, skriven av en gammal släkting, för att sedan kunna ta över världen. Tillsammans med husvätten Tråckeltum och Pipgrisen försöker dom att stoppa Mulgarath.
Jag gillar boken, den var fantastisk!

 

Fler boktips av Felicia W » | Fler recensioner av Spiderwick 1: Vättar i väggen »

Pax: Bjäran

Tristan P tipsar
Pax: Bjäran av Åsa Larsson

Det här är den 4:e delen i serien Pax. Boken handlar om pojkarna Alrik och Viggo och deras äventyr i staden Mariefred. Den mystiska Iris smider planer och snart försvinner det folk i staden, någon har skapat en bjära. Jag tycker den är bra den har mycket fantasi och den är spännande.

 

Fler boktips av Tristan P » | Fler recensioner av Pax: Bjäran »

Legenden om Tann: Dvärgarna

Theo D tipsar
Legenden om Tann: Dvärgarna av Niclas Krog

Den här boken handlar om en dvärg som heter Tannarog. Han flyr från sitt hem och träffar efter ett tag en skogsflicka och de kommer väldigt bra överens. De träffar ett gående träd som kan ta dem till Hindusberget.

Tannarog vill till berget som heter Hindusberget, där finns en massa dvärgar och det gående trädet vet vägen. Dvärgarna är en spännande bok för att det händer saker hela tiden. Den var också bra för att Tannarog är lika nyfiken som jag är. Du ska låna den här boken för att den är så spännande.

 

Fler boktips av Theo D » | Fler recensioner av Legenden om Tann: Dvärgarna »

Monsterhämnden

Kristian R tipsar
Monsterhämnden av Dean Lorey

Det här är del två i serien om Monsterakademien och handlar om tre barn som besegrar monster och gör portaler till olika världar. Det finns fyra namngivna monster som inte får komma till jorden och framkalla den femte som är farlig.
Jag tyckte boken var bra för att den var spännande, rolig och ganska lättläst.
 

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Kristian R » | Fler recensioner av Monsterhämnden »

Slottets förbannelse

Thea M tipsar
Slottets förbannelse av Li Widmark

Jakob och Emma åker till ett slott på sommarlovet. Där reser dom tillbaka i tiden. Jakob och Emma hörde att det har hänt hemska saker på slottet.
Jag gillar slottets förbannelse därför att den handlar om spöken och det är så spännande. Boken passar dig som gillar spännande och lite spökliga böcker.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Thea M » | Fler recensioner av Slottets förbannelse »

Dalia Drakviskaren. Magnetsten

Tova R tipsar
Dalia Drakviskaren. Magnetsten av Ida-Marie Rendtorff

Boken handlar om att Drakviskaren Dalia blir fångad på ett skepp. Hennes drake Flammar har blivit förgiftad av trollkarlen Jax - precis som några andra drakar. Dalia ska till världens ände där hon ska bli bortgift och aldrig mer få träffa Flammar, men hon måste rymma innan det är försent, innan Flammar dör som Draken Gala.
Jag gillar Dalia Drakviskaren för att den blir så verklig att man kan känna Dalia känslor, som om man var i boken! Det är mycket fantasi i boken och jag själv skulle vilja rida på en drake!
Jag tycker att man ska testa läsa Dalia Drakviskaren för att man blir fastklistrad vid den! När man har läst en bok måste man läsa hela serien! Jag rekomenderar boken boken till fantasyälskare och dom som gillar att läsa. Man kan inte släppa den när man börjar!
PS. Magnetstenen är del två (2) i serien Dalia Drakviskaren.

Legimus logga Låna på Legimus.se »
 

 

Fler boktips av Tova R » | Fler recensioner av Dalia Drakviskaren. Magnetsten »

Harry Potter och fången från Azkaban

Novah M tipsar
Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling

Harry går sitt tredje år på Hogwarts. När Harry flyr från familjen Dursly ser han en figur som springer mot honom med gröna ögon. Det är Grymmen och om du ser den så dör du ...
Jag gillar boken för att den är spännande och rolig.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Novah M » | Fler recensioner av Harry Potter och fången från Azkaban »

Genom skuggornas dal

Line H tipsar
Genom skuggornas dal av Mattias Lönnebo

Boken handlar om att Liv och Dag hittar ett hus. Men när dom kollar i en spegel märker dom att allt är gjort av sten. Dom märker att dom har ätit damm och dom kommer inte ut ur huset. Boken är bra för att det händer mycket spännande saker i den. Jag tycker också att den är bra för att det slutar bra i boken. Man vill läsa den för att den är rolig också spännande och för att det händer nya saker hela tiden.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Line H » | Fler recensioner av Genom skuggornas dal »

Drömbärarna

Jonna L tipsar
Drömbärarna av Kerstin Lundberg Hahn

Boken handlar om en tjej som heter Malva. Malva lär känna grannkvinnan Veronica. När Malva får reda på Veronicas hemlighet börjar hon sitt livs största äventyr ...

Drömbärarna är en spännande bok med massor av fantasi. Jag tyckte boken var bra men det tog lite tid innan det spännande kom. Du ska läsa boken om du tycker om stora äventyr och mycket fantasi.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Jonna L » | Fler recensioner av Drömbärarna »

Dalia Drakviskare: Dödsberget

Henneke H tipsar
Dalia Drakviskare: Dödsberget av Ida-Marie Rendtorff

Boken handlar om Askar och Dalia som är på flykt från Arban men två av Arbans män är efter dem. Arbans män dör och Askar får en pil på sig och Askar och Dalia kommer till drakviskarnas hemby Pyra. Askar är fortfarande skadad så Dalia flyger hem till staden där hon bor men när hon kommer hem är det krig där. Dödsberget är en spännande bok därför att det händer så mycke. Jag tycker om boken för att det är så nära att det är så nära att det går fel hela tiden. Jag tycker att den är jättebra för att det kommer så många nya saker hela tiden.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Henneke H » | Fler recensioner av Dalia Drakviskare: Dödsberget »

Legenden om Tan

Hugo N tipsar
Legenden om Tan av Nicklas Krog

Legenden om Tan handlar om en dvärg som heter Tanarog. Skogsfolket säger att Tanarog ska ska bekämpa en best, kommer Tanarog kunna döda besten eller kommer han dö? Den här boken är spännande för att mycket händer i boken. Jag tycker boken inte är den bästa fast den var ganska spännande. Om du gillar fantasi och spännande böcker med en best och en drake tycker jag du borde läsa den här boken.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Hugo N » | Fler recensioner av Legenden om Tan »

Den dansande djävulen

Per J tipsar
Den dansande djävulen av Martin Widmark

Boken handlar om en pojke som heter Tyko. Tyko får meddelanden från den andra världen som han vill hitta. I slutet flyr han från gruvan men sedan måste han återvända till gruvan för att hitta portalen som leder till den andra världen. Den dansade djävulen var inte så bra för att det hände inte så mycket. Boken var inte jättebra i början men i slutet så var den bra och spännande. Om jag skulle vara huvudpersonen så skulle jag göra likadant i den situationen. Jag kan tipsa den här boken till de som gillar fantasy.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Per J » | Fler recensioner av Den dansande djävulen »

Den vita hjorten

Maja L tipsar
Den vita hjorten av Peter Gotthardt

Boken handlar om en vit hjort som är förhäxad, den vill dra med sig folk som försöker rädda den. Men huvudkaraktärerna Hassel och riddaren Björn är de första som följer efter hjorten in i mörka skogen... Den här boken är intressant för det är mycket magi och spänning. Jag gillar boken för att det är fantasi och roliga saker som händer. Om du gillar magi och fantasi så rekommenderar jag den här boken.

Legimus logga Låna på Legimus.se »

 

Fler boktips av Maja L » | Fler recensioner av Den vita hjorten »

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss