Gul linje

Ensam i skogen

av Elisabeth B

Det var en gång en flicka. Hon hade inga föräldrar. På nätterna så brukade hon drömma sig tillbaka till hur det var förut, då hon, hennes föräldrar Maj och Hans och hennes syster Anna bodde i den lilla stugan i bergen. På dagarna så letade de efter föda sida vid sida och på nätterna så smög ibland flickan, som hette Greta, och Anna ut ur stugan bara för att det var så spännande.

De gick och la sig väldigt tidigt och somnade kring halv sju. Då var det ingen konst att vakna vid midnatt. Men en natt så upptäckte deras föräldrar dem. Greta sprang iväg in i skogen medan de andra, efter att ha letat ett tag, gick in i stugan igen i hopp om att Greta skulle komma tillbaka när hon lugnat ner sig. Men Greta gick vilse.

Efter ett tag så såg hon en eld och tänkte fråga dem vid elden om vägen hem. Men när hon kom dit så fanns ingen där. Ingen levande, vill säga. Greta hittade sina föräldrars kroppar i askan, men Anna var spårlöst försvunnen. Eller inte helt, för efter ett tag så hittade Greta Annas kolsvarta fotspår som ledde in i skogen. Men så slutade fotstegen tvärt. Greta letade i säkert tre timmar men gav sen upp av trötthet och kurade ihop sig under en gran.

När hon vaknade så var det redan ljust. Hon trodde först att en gren knäckts av och låg i hennes ansikte, men efter ett par sekunder så kände hon igen de rödbruna lockarna. "Anna!" ropade Greta. Hon såg på Annas blick att hon redan visste att deras föräldrar var döda. Men de skulle klara sig i skogen. Tillsammans.

Alla sagor av Elisabeth B ( 1 hittad ):


 

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss