På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gul linje

Sagosångaren

av Johanna M

Det var en gång en gammal gumma som bodde i en grotta i utkanten av Trillebyn. Hon var en sagosångare med väldigt ljuv röst. Varje dag kom det barn från alla delar av byn för att höra på när hon sjöng sina sagor. En dag sjöng hon en mycket intressant saga och det är just den ni ska få höra på nu.

Lilla Karl i skogen gled fram när han plötsligt hörde ett alarm. Vad kan det vara? En brandbil? En ambulans? Men nej, det var bara lilla rara Sara. Hon cyklade genom skogen och ringde på sin nya ringklocka. Vad tur då, då var det ju inget farligt, inte ens det minsta allvarligt.

KNAK!

En gren knäcktes någonstans i närheten. Karl blev rädd som steken, hoppade till och gav ett gällt tjut. Tänk om det var ett lejon! Han ville vända sig om och springa, men något höll honom ändå kvar. Ut från buskarna kröp något ut, men det var inget lejon inte ens en ekorre.

- MAMMA! ropade Karl, sprang fram till sin mamma och omfamnade henne.
- Jag har varit så orolig. Jag visste inte var du var, din pappa föreslog en bar. Men varför skulle du vara där? Du som är så liten och skär, pladdrade mamma på.
- Kan inte vi äta middag nu? föreslog Karl.
- Ja, jag är ändå vrålhungrig, sa mamma.

Där fick du höra två sagor i en, och om du lyssnar noga så kan du nog fortfarande höra den gamla gumman sjunga sina sagor.

SLUT!

Alla sagor av Johanna M ( 4 hittade ):


 

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss